נורטון כתב:
לא ברור לי בכלל שהגריזליס טובים יותר, רנדולף למשל אחורי שיאו, גם לגבי המאבס אני ממש לא בטוח. והאמת, גם לא לגבי דנבר.
כן, ברור שבאמצע יולי ״לא ברור בכלל״, אבל כרגע שלושת אלה נמצאות בפאוור רנקינג לפני יוטה, אז הם לא יכולים להיות שווים 5-6 כדבריך. הם שווים 7-9. על הג׳אז החובה למקסם פוטנציאל ושהאחרות לא, כדי להגיע ל5-6.
ולפני שיוכלו למצות פוטנציאל, למאמן של יוטה תהיה הרבה עבודה הקיץ על שיטת ההתקפה בקבוצה שבנויה בעיקר על יכולות הסקורינג של שני הגבוהים ולא מחזיקה אף מנהל משחק טרדישיונלי בסגל למעט ווטסון המזדקן. כששני הגארדים האחרים הם רנדי פוי שבשיאו מסר 4 אס׳ על 2 איב׳, ומו וויליאמס שהוא הרבה יותר קלע מרכז, חלק נכבד מאוד מניהול המשחק של יוטה יהיה בידיו של גורדון הייורד, שאמנם הראה ניצוצות בעונה שעברה, אבל זאת בסך הכל עונה אחת אחרי שבראשונה שימש בעיקר כקלע מהספסל ל16 דקות בערב. ההצלחה של העונה הקרובה תלויה מאוד בילד.
אז לא ברור ולא בטוח, אבל -
ממפיס, אמנם ראנדולף אחרי השיא, אבל גאסול בשיא ומשתפר משנה לשנה. בעונה המקוצרת הקודמת ממפיס ניצחה 5 משחקים יותר מיוטה, כשראנדולף היה פצוע רוב העונה וכששיחק היה פשוט מזעזע. אז אחרי השיא, אבל אם יביא בעונה הקרובה רבע מהשיא זה יהיה יותר מהעונה שעברה, ואם בלי רנדולף ממפיס השיגה 7.5% הצלחה יותר מיוטה בעונה שעברה, גם רבע ראנדולף יספיק להם כדי לסיים לפני יוטה.
דאלאס, עם קוליסון-ווסט-קרטר-מריון-
נוביצקי-ברנד-קאמאן טובה יותר, מנוסה יותר, מאומנת יותר.
דנבר עם
לוסון-מילר-פורנייר
אפללו-ברואר-המילטון
גלינרי-צ׳נדלר
פאריד-הרינגטון-רנדולף
מגי-מוזגוב-קופוס,
טובה יותר, עמוקה יותר, כשרונית יותר, מגוונת יותר, מאומנת יותר.
הרבה יותר משנראה שיוטה תאיים על השלישייה הנ״ל על מקומות 5-7,
נראה שגולדן סטייט ומינסוטה יאיימו עליה על המקום השמיני.
גולדן סטיט עם חמישייה של קארי-תומפסון-ברנס-לי-בוגוט, עם ג׳ק, ג׳פרסון ואולי גם קניון מרטין מהספסל, נראית לא פחות טוב על הנייר מיוטה ותלויה בעיקר בבריאות שחקניה.
מינסוטה עד הפציעה של רוביו הייתה נהדרת ואיימה על הפלייאוף. עכשיו רוביו חוזר ומינסוטה התחזקה מהקיץ שעבר, וכנראה לא סיימה להתחזק.
*
אבל האמת, אחרי כל הברברת, אני בכלל חושב שבקרוב נעשה הערכת מצב מחודשת ליוטה. אני בכלל בכלל לא אופתע אם עד פתיחת העונה יהיה טרייד על אחד מבין ג׳פרסון ומילסאפ ששניהם בעונת חוזה, ולא אהיה מופתע בכלל אם זה יהיה על איגוודאלה, שגם הוא בעונת חוזה, ופילדלפיה משוועת לשחקני פנים.
אנדרה הוא פשוט השותף המושלם להייוורד בעמדות 2-3.