סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 5:02 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2012 11:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זוגתי ברוכת הכשרונות, ובעלה הטמבל, נוסעים בתחילת ספטמבר ל-10 ימים לקרואטיה וסלובניה.
אבקש את באי פורום נכבד זה לכבדנו בהמלצות.
בעקרון התכנית היא לבקר במקומות המרכזיים של קרואטיה - זאגרב, אגמי פליטביצה והשמורה השנייה עם המפלים ששכחתי כרגע את שמה, שיבניק, ספליט (אולי) והאיים, דוברובניק.
לפני או אחרי זאגרב נקפוץ גם לסלובניה לזמן קצר למקומות כמו אגם בלד.
הבנתי שאי אפשר שם בלי אוטו וכנראה נשכור למשך כל הטיול.
ננחת בזאגרב ונמריא מדוברובניק או להיפך, תלוי בטיסות שיש. לפי זה ייקבע גם סדר הטיול.
יאללה תביאו - מלונות, צימרים, אתרים מיוחדים, מסעדות, טיפים כלליים, הכל הולך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2012 11:15 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
בתור אחד שרואה ציבור שלם של אנשי קבע וחיילי חובה טסים לאורך השנה לשלל מקומות, סלובניה וקרואטיה זה עוד לא היה.
צ'כיה, קורסיקה, בולגריה, תאילנד והשאר אבל קרואטיה וסלובניה?
מה הקשר שלכם לשם? וכאילו אם כבר מקומות כאלו, שמעתי שגאורגיה היא פשוט מדהימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2012 11:27 pm 
Senior

אני טיילתי עם המשפחה בקרואטיה וסלובניה לפני שמונה שנים בערך וההמלצה החד-משמעית שלי היא להתמקד בסלובניה שהיא פשוט פנינה
בכל אופן זה סיפור הדרך שלי, אולי לא לגמרי מעודכן אבל המקומות הם אותם המקומות

נערך לאחרונה על ידי תומר בתאריך ד' אוגוסט 15, 2012 9:11 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2012 11:47 pm 
Hall of Famer

כל חבר שאי פעם היה לי, והיה בסלובניה, אמר לי שלובליאנה היא העיר היפה בעולם. נגיע לשם מתישהו השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 12:50 am 
Sophomore

קודם כל תזמון הנסיעה מעולה - אחרי עונת התיירות אבל עדיין יש מזג אוויר טוב. כמובן שעדיף להתנייד בכל סלובניה וקרואטיה עם רכב - אין הרבה מלונות והם נורא יקרים, ומצד שני בכל כפר יש לשכת תיירות שיכולה להפנות אותך לצימרים מעולים במחירים מצחיקים. לפליטוויצה אני ממליץ לך להקדיש יום, כשבסופו של אותו יום תשכור צימר בכפר סלוני קישור שנמצא ממש קרוב לשמורה. יש נחל שעובר בין בתי הכפר שנשפך לכמה מפלים בדיוק איפה שהצימר שלך יהיה. את הצימר אני ממליץ להמזין באותו בוקר בדרך לשמורה.
נחיתה והמראה מיעדים שונים נורא מקלה לך על מסלול הטיול - בהנחה שאתה מתחיל בזאגרב, עדיף לך לדעתי לעלות ישר (או אחרי יום אחד) ל3 ימים לסלובניה, אחר כך לא לוותר בשום פנים ואופן על יום אחד לפחות בחצי האי איסטרה, ואז לנוע לכיוון דרום מזרח עד דוברובניק. מבחינת מערות הנטיפים - שקוציאן הרבה יותר יפה ומרשימה (והרבה פחות מתויירת) מפוסטוינה. אגב, כנ"ל בוהין יחסית לבלד.
טיפים כללים: תבדוק טוב טוב אם הרכב שאתה מקבל הוא דיזל או בנזין. אל תעז לעבור את המהירות המותרת, אני חושב שההכנסה מדו"חות היא תת-סעיף חובה במשרד התיירות הקרואטי. הבירה כמובן יותר זולה ממים (8 שקלים לכוס בפליטוויציה אאז"נ).
בספטמבר גם רוב לשכות התיירות נסגרות עד 6-7 (אחר כך בחלק מהמקומות יש מכשירים שדומים לוידיאומטים - רק שהם מראים לך צימרים פנויים ומקשרים אותך לבעלים.. אין אותם בכל מקום ובכמה מקרים פשוט נסעתי בין בתי הכפר ושאלתי את השניים-שלושה הראשונים שראיתי אם יש להם צימר פנוי וכמה הוא עולה). טוב, זהו להתחלה, עד שיהיו לך שאלות יותר ספציפיות :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 1:05 am 
Hall of Famer

תודה על האינפוטים השימושיים. מתי היית שם?
פוליטביצה בהחלט שווה יום, די הבנו את זה. אני חשבתי לשכור צימר ממש קרוב לשמורה, כזה שאפשר ללכת ממנו ברגל מרחק קצר אל אחת הכניסות.
הרכב שלנו יהיה מן הסתם בנזין, זה רק אשתי ואני ונשכור אוטו קטן יחסית.
לגבי מחירי המלונות, דווקא מעיון ב-booking.com נראים לי מחירים סבירים בהחלט, לפחות בזאגרב.
אתה לא הראשון שמדבר על הקטע של להגיע לשם ולתפוס צימר על המקום, לא יודע אם אני כל כך שש לזה, למה זה עדיף על להזמין מראש? זה בכלל מוזיל את המחיר? האינטואיציה שלי אומרת שזה אמור להיות ההיפך.

שאלה ספציפית - אני יודע שבדרך לדוברובניק עוברים דרך שטח קטן שהוא בעצם בוסניה. זה בעייה כלשהי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 1:08 am 
Hall of Famer

הייתי לפני 5 שנים בשני המקומות (בשילוב עם צפון איטליה, אוסטריה וגרמניה).
סלובניה - היינו בבלד ובלובליאנה. בבלד דווקא לא היינו על האגם עצמו, אלא בסוג של צימר שהוא 5 דקות נסיעה מהאגם וזול יותר. יש גם לא רחוק משם איזשהו מסלול מאוד נחמד של הליכה בטבע מעל איזשהו ערוץ נחל. הליכה הלוך-חזור כשכל כיוון זה סביבות ה-40 דקות נדמה לי, אבל אל תתפוס אותי במילה. בערך בויקיפדיה רשום שזה די קצר (1.6 ק"מ) אבל עד כמה שזכור לי זה יותר מהליכה של רבע שעה לכל כיוון, אולי כי עשינו כל מיני צילומים וספגנו את האווירה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bled_Gorge
לובליאנה היינו ביום-יומיים האחרונים של הטיול. זכור לי מרכז קניות גדול מאוד בחוצות העיר, ה-BTC. חוצמזה יש איזשהו מגדל שבו אפשר לתצפת על העיר ועל הנהר, וזכור לי שהיו שם בעיות חניה.

אתרים אחרים בסלובניה:
מערת הנטיפים בפוסטוינה -
http://en.wikipedia.org/wiki/Postojna_Cave
מערכת שלמה של מערות נטיפים, נכנסים לשם פנימה עם קרונות, ובפנים יש הליכה של איזה 25-30 דקות ואולי אפילו יותר. ההורים שלי היו במערה השנייה שדייס ציין ואמרו שהיה גם די מרשים.

טירת פרדג'מה -
http://en.wikipedia.org/wiki/Predjama_Castle
סוג של טירה מגניבה שכזאת שנבנתה על צלע הר, די קרוב לפוסטוינה. עד כמה שאני זוכר, היה גם אחלה נוף וגם סיפור היסטורי די מעניין.

בקרואטיה זכור לי בעיקר פליטביצה. זו שמורה חביבה למדי אם כי אחרי שהייתי ברוקיז הקנדיים, השמורה הזאת נראית כמו סרט אילם בשחור-לבן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 9:57 am 
Hall of Famer

אמנם ויתרתי על הטיול הזה עם ההורים לפני 8 שנים כי חשבתי משום מה שלעשות גיבוש לצנחנים זה מעניין יותר, אבל הם נסעו ומאד נהנו בסגנון דומה למה שמתואר: נחיתה בקרואטיה (על זאגרב הם ויתרו לגמרי, טענו שזו סתם עיר משעממת), שכירת רכב ונסיעה במרחבים. אני חושב שגם הם נעזרו בלשכות התיירות המדוברות בקשר ללינה, והם ממש לא אנשים ספונטניים. בכל מקרה, אמנם עבר זמן, אבל אני מניח שאבא שלי זוכר בדיוק איך ומה ומי, אז אשלח לך פרטית בהמשך עם המלצות קונקרטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 11:13 am 
Junior

<בדיחה על ראי וערים נידחות באירופה>

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 1:22 pm 
Sophomore

ראי - לפני 5 שנים.
לגבי פליטוויצה - יש מלון ואכסניה צמודים לשמורה. כנראה שגם צימרים. ממה שאני זוכר המחירים של האכסניה היו מטורפים יחסית למה שיכולת למצוא בכפר ליד. ואני חושב שממש תהנה בסלוני, בסה"כ רבע שעה נסיעה.
לשם השוואה - בגלל שלא ידעתי כלום בערך כשהגעתי, אז בליליה הראשון שילמנו 75 יורו ללילה במלון פשוט באיזו עיר תעשייתית נידחת. בשאר הלילות בקרואטיה שילמנו 28 יורו ללילה לצימרים מעולים. בגלל שאתה והגב' כנראה כבר לא מחפשים לחסוך בטיול אני מניח שתתפנקו. ועדיין - ב50 יורו ללילה תקבלו משהו שבארץ יכול לעלות בקלות 500 שקל וצפונה. ברור שעדיף להזמין מראש, ככה אתם מסודרים יותר. הטיפ של קפיצה ללשכת התיירות עוזר כשאתה לא יודע באיזה עיר אתה מתכוון לישון בלילה הבא. אני כן חושב שזה יכול להוזיל את המחיר, כי לא בעונה הבעלים לחוצים ונורא ידידותיים, וישמחו לקבל מכם כל סכום.
בסלובניה קיבלתי ב35 יורו דירה בת 3 חודרים - סלון ענקי, שני חדרי שינה, מטבח, חדר כביסה וכו' שהבעלים אמר שהוא משכיר אותה מראש לשתי משפחות ביולי אוגוסט ואח"כ היא נשארת ריקה. תכל'ס, הגיוני שאפשר יהיה להזמין צימרים מראש, אני פשוט לא בדקתי את מנועי החיפוש לצימרים קרואטים.

מסכים לגבי מה שנאמר על זאגרב - בהתחלה רציתי לוותר עליה , בסוף עשיתי שם סיבוב מאוחר בערב (קתדרלה גותית אחת ענקית, זה מה שאני זוכר. אולי גם שווה לקפוץ לקבר של פטרוביץ').
לגבי הרכב - גם אם תזמין רכב מדרגה A (סוויפט ודומיו), יש סיכוי טוב שישדרגו אותך לרכב משפחתי ואז כן תצטרך לשאול את זה. עדיף שתוודא.
המעבר בבוסניה - לא הייתי בדרום קרואטיה אבל הבנתי שכל עוד אתה ממשיך לנסוע לכיוון דוברובניק לא עושים לך בעיות.
לגבי מה שגימל אמר על בלד - מקום נחמד, מאד תיירותי, אאז"נ גם הרבה בתי קזינו. מחירים בהתאם. המסלול שהוא דיבר עליו נקרא קניון וינטאגר (גוגל איט), והוא נורא יפה ומאד מומלץ.
כבישים - כמה כבישים המהירים בשתי המדינות הם כבישי אגרה. תבדוק בחברת ההשכרה אם לרכב יש מדבקה שפוטרת אותו מתשלום בקרואטיה. בכל מקרה עדיף לא להתחכם בעניין הזה.

דבר אחרון (לבינתיים) - אם אתה או האישה דוברים שפה סלבית כלשהי, זה יעזור מאד. בכל נקודה תיירותית דוברים אנגלית, והצעירים גם שולטים בשפה - אבל בעלי הצימרים יעדיפו גרמנית/רוסית, ואיטלקית אם אתה באיסטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 3:41 pm 
Sophomore

הייתי בסלובניה שנה שעברה עם כל המשפחה, כך שהיה טיול מותאם לילדים מעט מאוד ערים ויתר טבע.
אגם בלד הוא כנראה האזור המתויר ביותר והוא אכן יפה ובסביבתו יש לא מעט מסלולים נחמדים, כולל הטירה שמשקיפה עליו וvintgar gorge שהזכירו אכן מקסים.
מערות הנטיפים בפוסטוינה זה אתר תיירותי נוסף ואישית אהבתי יותר את המערות בשקוציאן.
אגם בוהין וסביבתו יפים וכנ"ל פארק טריגלאב.
בעיני ארץ מאוד יפה למי שאוהב טבע, הרים מים וירוק יש המון מזה והמרחקים לא גדולים כך שניתן להגיע בקלות לכל מקום.

טיולים נוספים שעשינו
באזור הגבול עם אוסטריה, דרך אגם Jezersko ומשם למפל רינקה.
סיור במרכז העיירה שקופיה לוקה (קרוב יחסית ללובליאנה) עם מרכז עתיק.
טבילה בים בפיראן אחרי הביקור בשקוציאן.
על פארק המים כנראה שתוותרו :wink:
מצודת פריאדמה ( מצודה שבנויה לתוך הסלע של ההר) בקרבת פוסטוינה.
טיול בסביצ'ה, הר ווגל ואגם בוהיני.
אגם יאסנה ו Vrsic Kozjak כולל נסיעה עם האוטו על רכבת, אטרקציה גדולה לילדים ובלי קשר טיול יפה כולל מעבר הרים מרשים.
ולקינוח רכבת הרים (כמו בחרמון) בקראנסקה גורה.

תהנו !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 4:45 pm 
Sophomore

קרנסקיה גורה היא עיירת סקי יוקרתית בחורף ובקיץ יש בה קצת אטרקציות וזהו בערך. ממש מיותר, אא"כ אתה מתכוון לשנות מסלול ולקפוץ לזלצבורג ואז זה בדרך.
בחלוקה גסה, עדיף לתת לסלובניה 3-4 ימים (מקסימום) ואת הרוב להשאיר לקרואטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 4:53 pm 
Hall of Famer

תודה לכולם על העצות.
בגלל בעיות קשות בטיסות לקרואטיה וממנה, כנראה נלך על שיטת תומר - נתחיל מבודפסט ונסתפק בסלובניה וצפון קרואטיה, עד פליטביצה.
דוברובניק וכל השאר יחכו לפעם אחרת כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 5:01 pm 
Sophomore

משעשע. זה בדיוק מה שעשיתי בטיול שלי. יש גם לא מעט חבילות "טוס וסע" ללובליאנה, שווה לך להעיף מבט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 5:02 pm 
Hall of Famer

עד כמה ריאלי לעשות את קרואטיה או את סלובניה (לא את שתיהן ביחד) או מדינות אחרות שוות באיזור, בסופשבוע אחד? כלומר, החל משישי בערב ועד ראשון בצהריים. נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 5:24 pm 
Junior

נורטון כתב:
עד כמה ריאלי לעשות את קרואטיה או את סלובניה (לא את שתיהן ביחד) או מדינות אחרות שוות באיזור, בסופשבוע אחד? כלומר, החל משישי בערב ועד ראשון בצהריים. נניח.

מאוד ריאלי. את קרואטיה אתה יכול לכסות בשעתיים-שלוש. וגם את סלובניה נראה לי שאתה יכול למצות בחצי יום מקסימום. לך על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 5:36 pm 
Junior

ראי, אני טיילתי שבוע בסלובניה עם אחי לפני שנתיים.
טיול טבע בלבד, עם המון מים. יש לי פטיש למפלים ולרחיצה במי הפשרת שלגים.
טסנו צ'רטר למינכן הלוך חזור. זה יצא הכי זול אז.

היינו בחלק גדול מהמקומות שתוארו לעיל. מצטרף להמלצה להתרחק מבלד העיר, אלא אם כן אתה חובב ערי תיירים.
גם לגבי ההמלצה על שקוצ'יאן.

עוד אזור חביב ופחות מתויר שטיילנו בו יומיים ומאוד נהנינו הוא איזור לוגרסקה דולינה. קצת מרוחק לכיוון צפון מזרח סלובניה, אבל המון טבע של עמקים ירוקים מוקפים הרים מדהימים, כולל מערת קרח חצי סודית ומאוד מרשימה.
אם תרצה עוד פרטים - בשמחה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 5:44 pm 
Hall of Famer

מה המרחק בין מינכן לסלובניה? הטוס וסע למינכן ידוע כאחד הזולים והאיכותיים באירופה, והנופים בדרך בטח לא מכוערים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 5:56 pm 
Hall of Famer

לקחתי בסופו של דבר בודפסט בכל זאת, אני מקבל הנחות גם על הטיסות וגם על הרכב דרך החברה שאני עובד בה (חברת היי טק שנוסעים בה הרבה). זה כנראה קצת יותר יקר עדיין, אבל הטיסות נופלות בדיוק בימים ובשעות הכי טובים לי, מה שמאפשר למקסם את הטיול - ממש שעות לפי הזמנה. חוץ מזה במינכן כבר הייתי, בבודפסט לא, וזו הזדמנות לראות גם אותה. בסופו של דבר זה יהיה 10 ימים, בדיוק לפי התכנון.

נדב - לפי גוגל, משהו כמו 3 וחצי - 4 שעות נסיעה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' אוגוסט 15, 2012 6:01 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 6:00 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
מה המרחק בין מינכן לסלובניה? הטוס וסע למינכן ידוע כאחד הזולים והאיכותיים באירופה, והנופים בדרך בטח לא מכוערים.

אם אני זוכר נכון, עשינו את הדרך ממינכן לבלד בארבע שעות עם שתי עצירות של רבע שעה בדרך.

בדרך חזרה בילינו חצי יום בזלצבורג ועוד חצי יום בשמורת ברכטסגדן בבוואריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 6:13 pm 
Hall of Famer

אם יש למישהו המלצות לצימרים בסלובניה וצפון קרואטיה (כולל איסטריה) - זה הזמן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 16, 2012 6:04 am 
Sophomore

kfir כתב:
nadav_hacohen כתב:

אם אני זוכר נכון, עשינו את הדרך ממינכן לבלד בארבע שעות עם שתי עצירות של רבע שעה בדרך.

שמורת ברכסטגאדן? נראה לי שיותר אנשים יזהו את המקום על פי קן הנשרים. :-):

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 16, 2012 10:05 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אם יש למישהו המלצות לצימרים בסלובניה וצפון קרואטיה (כולל איסטריה) - זה הזמן...

http://www.bedandbreakfast.eu/bed-and-b ... a/country/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 16, 2012 10:45 am 
Junior

charlie5 כתב:
kfir כתב:
nadav_hacohen כתב:

שמורת ברכסטגאדן? נראה לי שיותר אנשים יזהו את המקום על פי קן הנשרים. :-):

לשם לא עלינו, אבל השקפנו עליו מלמטה מכמה זוויות. בהחלט לוקיישן מדהים לבית נופש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 16, 2012 6:45 pm 
Sophomore

חבל,פספסת את כל הקטע.(הייתי שם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר