rony כתב:
מסכים לגמרי עם שקי...
כמו שלשחקן יש נתונים פיזיים כך גם יש לו נתונים אחרים שהם יותר ברמה המנטאלית, אצל נדב הנתונים האלו היו מטורפים, אצל ליאור אליהו הם נמוכים, כשבשילוב עם חוסר מאמץ כללי הופך אותו לשחקן הגנה נוראי. אני לא חושב שגם אם הוא היה קורע את עצמו בעבודה על הגנה הוא היה מגיע לרמות של נדב, אבל הוא כן היה הופך להיות שחקן הגנה מתקבל על הדעת ואולי אפילו למעלה מזה.
אבל אתה לא למסכים לגמרי עם שקי, כי שקי הולך על התזה שיש אופציה שסתם יורדים על ליאור אליהו. הוא כן רוצה, הוא כן מתאמץ, הוא רק לא יכול. אתה אומר דברים שקרובים לדיעה שלי. ליאור אליהו יכול להיות שחקן הגנה לא רע, הוא פשוט לא רוצה ולכן הוא שחקן הגנה גרוע. אף אחד לא אומר, או לפחות לא אני, שהגנה היא רק פונקציה של נתונים ורצון. ברור שיש גם יכולת הגנתית. ברור שלמשל זריזות אנכית היא חשובה, בניגוד נניח לצעד ראשון מתפרץ שחשוב יותר להתקפה. ברור שעירנות הגנתית היא משהו שטבוע בך ושחקנים כמו נדב הראו איך אפשר להיות גאון הגנה גם בלי הנתונים של מייקל ג'ורדן. כל זה טוב ויפה, אבל הבסיס להגנה זה נתונים אתלטיים טובים ורצון. ליאור אליהו עם האורך שלו, עם הניידות שלו יכול היה להיות שומר קבוצתי טוב מאד, אך שומר אישי פגיע לשחקני התקפה פיזיים. כרגע אליהו פשוט שומר נוראי בכל אספקט.
דרך אגב, חוסם גדול לא בהכרח מספר שמדובר בשחקן הגנה גדול. שאק היה חוסם מצויין ושחקן הגנה נוראי כמעט כל הקריירה שלו. להיות חוסם טוב זה באמת יכולת. לא מספיק לדעת לקפוץ גבוה. צריך גם שיהיה לך את הטיימינג המתאים.
אם הזכירו פה את כספי, אז באירופה אני חושב שכספי יכול להיות שומר טוב, תלוי ברצון שלו. באן.בי.איי כספי באמת רוצה, אבל הנתונים האתלטיים שלו פשוט לא מאפשרים לו להיות שומר טוב, אפילו לא שומר בינוני. התנועה האנכית שלו לא טובה (ואת זה גם אפשר היה לראות בסרטון שאהוד הביא, אבל שם גם אפשר היה לראות איך כספי מחכה לשחקן מאחורה ולא באמת מתאמץ לצאת לחסימה.), הוא לא פיזי ברמת אן.בי.איי והוא אתלט מאד ממוצע.
ראובן, אני גם חשבתי שפניני עבד קשה בצעירותו. מצד שני שמעתי מקורות שטוענים שהם יודעי דבר, שפניני תמיד השמין מנחת, אבל פשוט האופי שלו הספיק לו בשביל להגיע למכבי. אולי במכבי כשהגיע הכסף הגדול הוא בכלל לא עובד, אבל זה לא שלפני כן היה מדובר בגרסא חדשה של מיקי ברקוביץ'.