אורן כתב:
שון ג'יימס, במחילה, זה חיזוק לא רע תיאוריה שלי. הממוצע שלו בבני השרון (בכוונה הוצאתי את העונה במכבי מהחישוב) עומד על טיפונת יותר משמונה ריב' למשחק. רחוק מאוד ממה שהציגו מפלצות ריבאונד ששיחקו כאן בעבר (גאלי, ברנדי, בילי תומפסון, אפילו יוברט רוברטס - כולם 2.03 ומטה. אני מרשה לעצמי להוסיף לרשימה הזו גם את קוז'קארו ואוואג'ובי שהיו מלך הריבאונד וסגנו בעונה לפני שהגיעו להפועל).
וזה לא רק עניין של ליגת הגמדים שלנו - גם בנבא חלק גדול מהריבאונדרים הגדולים באמת היו נמוכים לעמדה שלהם (בארקלי, רודמן, בן וואלאס).
כמובן, אני לא אומר שיש יחס הפוך חד-חד ערכי בין גובה ליכולת ריבאונד. עקרונית, זה בטח יכול להועיל.
בפועל, בד"כ שחקנים שמגיעים לרמות האלה ויש להם הרבה גובה, בד"כ אין להם יותר מדי כוח וקשיחות, ולהיפך.
אני גם לא קובע שהפועל תהיה קבוצת ריבאונד טובה העונה. לא מכיר את סמית', והגבוהים האחרים אינם מציאה בתחום. אבל יש לנו את הגארד הריבאונדר הישראלי הטוב ביותר אי פעם, ופלס, אאז"ן, נותן לא מעט בתחום.
מצד שני, לא הייתי רץ להמר על קבוצה ששתקח רוב הזמן עם אליהו בחמישייה (ולא מעט עם פניני, ריבאונדר איום ונורא יחסית לעמדה שלוש) כעל מועמדת להיות משאבת ריבאונד. נדמה לי שגם שרמדיני איננו מציאה גדולה במה שנוגע לריבאונד, אבל כאן יכול מאוד להיות שאני טועה.
במחילה מחילתית, אני לא יודע מהאיפה הממוצע לגבי שון ג'יימס (כל העונות שלו בבנה"ש ביחד?), אבל בעונה המלאה שלו, 2010-2011, (לפני זה היו הרבה פציעות ותקופת רוּקִיות שלו) הוא עמד על 11 ריבאונד ובערך 3 מעל כל הגבוהים האחרים בליגה.
אני לא חושב שיש ביננו באמת ויכוח. כמו שכבר כתבתי, יש תכונות יותר חשובות מגובה בלקיחת ריבאונדים. כמובן ששן זהב, החבר'ה במנש ועוד דוגמאות רבות הם ריבאונדרים טובים
למרות הגובה שלהם. הטיעון העקרוני שלי נובע מכך שכקבוצה, הפועל ירושלים נמוכה, ואם זה פרמטר כלשהו בריבאונד, כמו ששנינו אני חושב מסכימים, זה אומר שהוא יצטרך להיות מגוּבה בפרמטרים אחרים: מלחמה, ריכוז, כוח וכו'. רוצה לומר, בהשוואה של אחד לאחד בין שחקנים שהם אלופי ריבאונד, השפעת תכונת הגובה יורדת, אבל כפרמטר
רוחבי, כשממוצע גובה של קבוצה נמוך מזה של היריבה, יש כאן מכשול שצריך לעשות בשבילו אדפטציות. זה לא רק ריבאונד, זה גם מצ'אפים בהגנה.
לגבי הקו האחורי: זה מה שכתבתי בעצמי, שמשם יבוא חיפוי מצויין בריבאונד. הקו הקדמי הוא בעייתי בהרבה: קוקיה עושה בוקסאווט סביר אבל מוגבל מאוד בריבאונד, כדיר מזעזע (פחות טוב מאליהו לדעתי, אבל זה נבלה וזה טרפה) וסמית' ממה שהבנתי לא מבריק שמה. דאנקן מצויין, אבל בזה זה נגמר. לגבי מכבי, פופס מפלצת אופנסיב ריבאונד והאחרים בקו הקדמי כנראה דיי בינוניים לעמדתם (גם פה אני לא מומחה).