סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 12:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 23 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 6:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
סתם רציתי לפתוח נושא כי אני חושב שפולן לירושלים, ביחד עם קרייג סמית', אלו החתמות שמזמן מזמן לא ראינו בליגה שלנו בקבוצות שאינן מכבי. ההשוואה היחידה שאני יכול להיזכר היא ההחתמה הסנסציונית של וויל סולומון. עכשיו נכון שסולומון היה במעמד גבוה באירופה מזה של פולן וכנראה שהסיבה שהוא הגיע לירושלים אחרי ההצלחה עם אריס הייתה סיפור הסמים שהוא נתפס, אבל כמו שסולומון היה מעל למעמד הזר הממוצע של ירושלים, כך אני חושב שגם פולן. אם פולן היה מגיע למכבי תל אביב במקום לוגאן או ריקי היקמן, אף אחד לא היה מרים גבה. פולן היה ברשימת המועמדים של מכבי, הייתה לו עונת בכורה טובה מאד באירופה והוא שחקן בעליה, כשהאפשרות שהוא יהפוך לשחקן יורוליג לגיטימי היא יותר מגבוהה. כל הכבוד לירושלים ולדרוקר על ההחתמה הזאת. יש למה לצפות השנה במלחה.

עכשיו הגיע הזמן לויכוח - מי השחקן היותר טוב פולן או...שאראס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 6:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
המממ, ראיתי את הת'רד וקיוויתי להודעה ארוכה במיטב המסורת העמוסית. מודה ומתוודה שהפעם הראשונה ששמעתי על השחקן זה היה כשכתבו עליו שהוא עולה מהספסל בנבחרת גרוזיה. יש פירוט נוסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 6:11 pm 
Hall of Famer

בנייה טובה מאוד בירושלים(לפחות על הנייר),סגל מאוזן פחות או יותר עם זרים ברמה גבוהה(ג'ייקוב וסמית הם לדעתי ברמת יורוליג) וישראלים כמעט ברמה של מכבי ת'א ,בסה'כ סגל עם 9 שחקנים בכירים היררכיה ברורה,במקום לבנות לרוחב עם 6 זרים הלכו בבירה על 4 איכותיים במגבלות התקציב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 6:32 pm 
Junior

מה שאהבתי בהחתמה הזאת זה שמדובר באמת על שחקן בקו עליה ולא כמו המועמדים האחרים שידעו ימים יפים יותר, יש למה לצפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 6:35 pm 
Sophomore

סולומון לא רק היה במעמד הרבה יותר גבוה כשהגיע לירושלים אלא גם שחקן יותר טוב. לא שאני בא לצנן את ההתלהבות או להתחפש לאנונימי 9, אני גם חושב שזו החתמה יפה מאד במסגרת התקציב המוגבל שלנו אבל צריך גם לעמוד על חסרונותיו של יעקב ובהחלט יש כאלה:

הוא שומר רע. נתונים פיזיים לשמור לא חסרים לו אבל עושה רושם שהוא לא ממש מתאמץ בחלק הזה של המגרש ושפת גוף דומה לזו של נעימי. נדמה לי שיש ביוטיוב כמה משחקים מלאים שלו, אפשר להתרשם שם. אני מאד מקווה ששרון יוכל לשנות את הגישה שלו בנושא הזה אבל אם מסתכלים על הקריירה שלו עד כה זה לא נראה טוב. מה שמטריד אותי במיוחד זה שיהיו הרבה דק שהוא יבלה לצד טפירו וגראנפלד שהם בעצם שומרים רעים/איטיים להחריד. תוסיפו לזה שאין ממש חיפוי מאחורה כי לא דאנקן ולא סמית חוסמים גדולים ותבינו מהי נקודת התורפה הכי גדולה של הקבוצה הזו.

כמו כן, מספרים שהוא לא מנהיג ויש לו בעיית אופי קלה. לא הד קייס, אבל שחקן שלא לוקח על עצמו מנהיגות ולא כריזמתי. מהעניין הזה אני פחות מוטרד כי יש מספיק שחקנים השנה שייקחו את המושכות אבל אין ספק שזה עוד משהו ששרון יצטרך לעבוד עליו. סה"כ עדיין מדובר בילד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 6:50 pm 
Junior

לא לצנן את ההתלהבות, אבל זה גם נובע מכך שהמשבר הכלכלי נותן את אותותיו ביבשת ולא מעט קבוצות שבעבר היו בלבל הכלכלי של ירושלים וקצת למעלה מכך מקוצצות (לא בהכרח מהקיץ הזה ספציפית, ביוון זה כבר קיץ שני אחרי ההתמוטטות)

פחות סולומון, יותר מקביל להחתמה של פו ג'טר שהגיע מקבוצה כמו מלאגה ואחרי י-ם גם קיבל חוזה בנבא..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 7:05 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שסולומון היה במעמד הרבה יותר גבוה מפולן. הוא היה במעמד יותר גבוה, כי הוא עשה יותר באירופה, אבל מצד שני, וויל סולומון באותה תקופה לא נחשב מועמד לגיטימי למכבי. פולן הוא מועמד לגיטימי למכבי ולשאר קבוצות היורוליג. לא הייתי בכלל משווה לפו ג'טר, שאולי נחשב להחתמה נאה של ירושלים, אבל בוודאי לא החתמה מעל למידות של ירושלים כפי שסולומון היה וכפי שבעיני גם פולן.

ברור שיש לו חסרונות. אני לא חושב שהוא לא מנהיג, כי בקנזס סטייט הוא היה המנהיג והקבוצה רצה מאד יפה. מה שכן, בחירת הזריקות שלו רעה למדי ואפשר להגיד שהוא אפילו מפלרטט עם אנוכיות. גם ההגנה בכלל לא משהו לספר עליו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 7:09 pm 
Hall of Famer

סלומון לא היה מועמד לגיטימי למכבי, כי באותה תקופה, מכבי עוד חיפשה תותחים אמיתיים. שחקן כמו סלומון של אז - היום, היה מועמד יותר מלגיטימי למכבי שמחתימה כשר(ל)ונות כמו שרמדיני ולוגאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 7:14 pm 
Hall of Famer

אני חושב שגם לטאו, שהחתימה את רוצ'סטי, ג'ייקוב פולן היה מועמד לגיטימי, גם לפאו שבדיוק החתימה את הילטון ארמסטרונג ואפילו לצסק"א עם ההחתמה של ג'קסון. אתה יכול להגיד שהסגלים העמוסים של הגדולות באירופה גורמים למצב הזה לא פחות מהיכולת של פולן, אבל זה לא משנה. אני גם לא טוען שפולן הוא במעמד באירופה יותר גדול משל סולומון או שהוא שחקן טוב יותר, אבל שזאת החתמה בקליבר שלא היה בליגה הישראלית מאז ווילי סולומון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 7:32 pm 
Junior

שוב צריך לאמר פו ג'טר? רזומה לא רק יותר מפולן, אולי גם יותר מסולומון הצעיר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 7:49 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אני חושב שגם לטאו, שהחתימה את רוצ'סטי, ג'ייקוב פולן היה מועמד לגיטימי, גם לפאו שבדיוק החתימה את הילטון ארמסטרונג ואפילו לצסק"א עם ההחתמה של ג'קסון. אתה יכול להגיד שהסגלים העמוסים של הגדולות באירופה גורמים למצב הזה לא פחות מהיכולת של פולן, אבל זה לא משנה. אני גם לא טוען שפולן הוא במעמד באירופה יותר גדול משל סולומון או שהוא שחקן טוב יותר, אבל שזאת החתמה בקליבר שלא היה בליגה הישראלית מאז ווילי סולומון.

אני חושב שהגזמת קצת. זו החתמה ענקית לירושלים אבל לא בקליבר של סולומון ובטח לא נעשה כאן מחטף לקבוצות יורוליג. אתה שוכח שפולן עדיין ילד ולא משנה כמה הוא מוכשר, אף אחד לא ייתן לו להוביל קבוצה המהדרג הבכיר ביורוליג בגיל 22. במיוחד כשהוא עדיין לא הוריד מעליו את תווית האופי הבעייתי ובאמתחתו רק עונה אחת בביילה שעדיין מציבה סביבו כמה סימני שאלה. מה רשמתי למעלה לגבי האופי זה מידע מחבר עיתונאי איטלקי. מה שהוא יודע גם הקבוצות הגדולות יודעות, תהיה בטוח.

לגבי הדוגמאות שנתת: אין ספק שפולן הרבה יותר מוכשר התקפית מרוצ'סטי רק שיש הבדל אחד ברור בין השניים: המונטנגרי כבר עונה חמישית באירופה והוכיח אתמול לנגד עינינו שהוא בשל להוביל קבוצה גדולה. הוא כמובן מנהל משחק טוב יותר. לא כל קבוצה תסתדר עם גאנר בעמדה 1 ככה שלדעתי שחקן מסוגו של פולן כלל לא היה שיקול בויטוריה.

הילטון ארמסטרונג הגיע לנפנפף מגבות לסופו, לא הבנתי איך זה דוגמא למשהו. אם כבר אז אפשר לתת את דוגמת דארווין קיצ'ן שנחטף ע"י פאו אחרי עונה אחת באירופה. רק שקיטשן הראה איכויות שמעט מאד שחקנים באירופה הראו ומאד הרשים בליגת הקיץ, שחקנים ורסטילים מסוגו נדירים באירופה. ולמרות זאת, הוא מגיע כבקאפ לדיאמאנטידיס ואוקיץ', אף אחד לא חשב לתת לו מקום בחמישייה.

גם ארון ג'קסון הוא דוגמא לא טובה, שחקן עם נסיון שהוכיח דבר או שניים למרות ירידה מסויימת ביכולת בעונה האחרונה. אפילו ריקי היקמן מסתובב כבר 6 שנים באירופה ולקח לו כמה שנים טובות עד שהוא הצליח לבנות לעצמו שם של שחקן יורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 8:10 pm 
מנהל פורום

אם לשוות לג'קל פוסטר אז מדובר בשחקן שלא ידרוש את המפתחות, כי ליד טפירו ולימונד לא צריך שחקן שרוצה להיות בעל הבית
אני בכוונה נמנע מהדיון האם הוא רכז או קומבו או סקנד
אני גם לא מתרגש מזה שהוא עלה מספסל בגאורגיה, יש שם גארד אחד לפחות שהית מביא להפועל לפני פולן
ביילה לא עשתה עונה טובה בעונה שעברה, שיחק ליד גארד בשם אברי קולמן שחתם לאחרונה אצל ננו בצ'כיה
נראה שאיזון בינו לבין פולן, פולן יותר ריכז
הזריקה לשלוש הולכת להיות בעיה לא קטנה להפועל במיוחד אחרי שפוסטר אאוט פולן אין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2012 9:30 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דווקא קלע שלוש לא רע (מעל 2 שלשות למשחק אאל"ט בעונה החולפת). מה שכן הוא מאבד לא מעט (י"ם כנראה החליטו שאם מצוותים חבורה של מאבדים כרוניים בקבוצה אחת אז הם יבטלו אחד את השני...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2012 3:29 am 
Hall of Famer

באמת, איזה שחקן היית מביא מגיאורגיה לפני פולן? בבקשה אל תגיד לי מרקושווילי.

סקולה, אני מסכים שכל השחקנים שציינו עשו דרך כלשהי באירופה בעוד שלפולן יש רק עונה אחת תחת החגורה שלו. אבל אין לי ספק שהוא עולה על דרווין קיצ'ן אם הזכרת אותו. בוא נגיד שבתור אוהד ירושלים הייתי מתרגש הרבה יותר מפולן מאשר קיצ'ן. וזה בסדר שהוא מגיע כבקאפ לדיאמנטידיס ואוקיץ', זה סטטוס ששחקני עבר של ירושלים למעט סולומון לא ממש הגיעו אליו.

למרות כל הדיבור על הניסיון האירופאי העדיף של השחקנים האחרים יש עובדה אחת פשוטה. לא הנפצתי את השם פולן בהקשר לקבוצות טופ יורוליג. הוא היה מועמד להן. זה שלבסוף הם ויתרו עליו זה נכון, אבל מתי לאחרונה חתם בירושלים שחקן שהיה מועמד אמיתי בקבוצות טופ יורוליג?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2012 8:39 am 
Sophomore

אני לא מבין את הדיבורים של אוהדי מגדל על "אחלה החתמה במסגרת התקציב המוגבל". על איזה תקציב מוגבל מדברים? מוגבל ב-20 מיליון שקל, עם תקציב כזה איזה החתמות מצפים שיחתימו, שחקני קולג' ב-50K דולר? ממש עניים ודלפונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2012 9:04 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אתה אוהד ירושלים במקרה? כי אחרת לא ברור לי הריבוי בהודעה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2012 1:14 pm 
Junior

הייתה החלטת דירקטוריון להוריד את התקציב מאיזור ה-24 מיליון ₪ ל-18.5 מיליון ₪. אני גם זוכר שהקציבו לדרוקר תקציב שרם כולל של 650 אלף דולר, ואני לא יודע אם הבקשה שלו להגדיל ל-850 התקבלה. צריך לזכור שבניגוד לשנים קודמות, הפועל החתימה רק ארבעה זרים, אז היה יותר כסף לכל אחד.

אבל אני לא מבין את הדיבורים על הסגל הישראלי, ואיך הוא לכאורה ברמה של זה של מכבי. אליהו הרבה יותר טוב מכדיר, ואף גארד של הפועל לא ברמה של לנדסברג. נכון שלפניני הייתה עונה לא טובה, אבל גם גראנפלד לא כיכב בשנה האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2012 2:15 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דניאל כתב:
אבל אני לא מבין את הדיבורים על הסגל הישראלי, ואיך הוא לכאורה ברמה של זה של מכבי. אליהו הרבה יותר טוב מכדיר, ואף גארד של הפועל לא ברמה של לנדסברג. נכון שלפניני הייתה עונה לא טובה, אבל גם גראנפלד לא כיכב בשנה האחרונה.

רוט + לנדסברג >= טפירו + לימונד, פניני=גרונפלד, אליהו>כדיר, אבל לי"ם יש גם את קוקיה שהוא >>> מזלמנסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2012 4:51 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
הייתה החלטת דירקטוריון להוריד את התקציב מאיזור ה-24 מיליון ₪ ל-18.5 מיליון ₪. אני גם זוכר שהקציבו לדרוקר תקציב שרם כולל של 650 אלף דולר, ואני לא יודע אם הבקשה שלו להגדיל ל-850 התקבלה. צריך לזכור שבניגוד לשנים קודמות, הפועל החתימה רק ארבעה זרים, אז היה יותר כסף לכל אחד.

לא צריך לעשות מלנדסברג עילוי, חוץ מזה שמכבי ת'א תשחק עם החוק הרוסי (מינוס 2 זרים בסגל ורק 3 על הפרקט),עדיין לצהובים על הנייר יש סגל איכותי יותר אבל יש צימצום פערים משמעותי יחסית לעונה שעברה(גם בגזרת הזרים).

בקשר לתקציב הזרים:

סמית מקבל 320 אלף דולר נטו לעונה
ג'ייקוב גם באיזור ה300 אלף
דאנקן 180
פלס 160

במקום לבזבז את הכסף על 6 זרים הביאו 4 ברמה סבירה ומעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2012 5:56 pm 
Junior

sir charles כתב:
דניאל כתב:

רוט + לנדסברג >= טפירו + לימונד, פניני=גרונפלד, אליהו>כדיר, אבל לי"ם יש גם את קוקיה שהוא >>> מזלמנסון.

נו באמת, האליפות תוכרע על המצ'-אפ של קוקיה על זלמנסון?! שניהם כנראה לא יהיו פקטור משמעותי, בעיקר לא זלמנסון. אם כבר, המצ'-אפ הרלוונטי לקוקיה הוא אחד הזרים של מכבי, כנראה שון ג'יימס, כי מכבי תשחק עם יותר זרים.
הלוואי שפניני וגראנפלד שווים, אבל לדעתי פניני עולה עליו, אלא אם גראנפלד יחזור לכושר שלפני שנתיים.
ולבסוף, אליהו ה-ר-ב-ה יותר טוב מכדיר. למעשה אליהו הוא הישראלי היחיד בשתי הקבוצות שהוא בלבל אחר (גם בנבחרת, יחד עם כספי, אוחיון וטיוס) למעשה הוא מעט שקול לזר, אם מפעילים אותו נכון.
איך שאני רואה את זה למכבי יש שני ישראלים חזקים מאד בחמישייה (אליהו ולנדסברג), ושני מחליפים ברמה טובה (רוט ופניני). לא צריך יותר מזה. להפועל אין באנקר כמו אליהו או אפילו לנדסברג. קוקיה וכדיר סבירים אבל לא יותר, לימונד תלוי ביום ובתוצאה, טפירו תלוי בעייפות וגראנפלד תלוי בשחזור של העונה בבניה"ש. יותר מדי סימני שאלה.

דרך אחרת לחשוב על זה, היא אם היית מכבי, את מי היית מחליף תמורת הישראלי הרלוונטי אצלך (כלומר אל תגיד נותן את זלמנסון תמורת כדיר). לדעתי מכבי לא היו לוקחים אף אחד מהישראלים של הפועל תמורת אחד הישראלים שלהם. לעומת זאת, בתור הפועל הייתי מחליף את אליהו בכדיר, את טפירו בלנדסברג ואולי גם את לימונד ברוט וגראנפלד בפניני (האולי הוא כי פניני ורוט עזבו בטעם רע את הפועל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2012 10:09 pm 
Junior

דניאל כתב:
sir charles כתב:
דניאל כתב:

נו באמת, האליפות תוכרע על המצ'-אפ של קוקיה על זלמנסון?! שניהם כנראה לא יהיו פקטור משמעותי, בעיקר לא זלמנסון. אם כבר, המצ'-אפ הרלוונטי לקוקיה הוא אחד הזרים של מכבי, כנראה שון ג'יימס, כי מכבי תשחק עם יותר זרים.
הלוואי שפניני וגראנפלד שווים, אבל לדעתי פניני עולה עליו, אלא אם גראנפלד יחזור לכושר שלפני שנתיים.
ולבסוף, אליהו ה-ר-ב-ה יותר טוב מכדיר. למעשה אליהו הוא הישראלי היחיד בשתי הקבוצות שהוא בלבל אחר (גם בנבחרת, יחד עם כספי, אוחיון וטיוס) למעשה הוא מעט שקול לזר, אם מפעילים אותו נכון.
איך שאני רואה את זה למכבי יש שני ישראלים חזקים מאד בחמישייה (אליהו ולנדסברג), ושני מחליפים ברמה טובה (רוט ופניני). לא צריך יותר מזה. להפועל אין באנקר כמו אליהו או אפילו לנדסברג. קוקיה וכדיר סבירים אבל לא יותר, לימונד תלוי ביום ובתוצאה, טפירו תלוי בעייפות וגראנפלד תלוי בשחזור של העונה בבניה"ש. יותר מדי סימני שאלה.

דרך אחרת לחשוב על זה, היא אם היית מכבי, את מי היית מחליף תמורת הישראלי הרלוונטי אצלך (כלומר אל תגיד נותן את זלמנסון תמורת כדיר). לדעתי מכבי לא היו לוקחים אף אחד מהישראלים של הפועל תמורת אחד הישראלים שלהם. לעומת זאת, בתור הפועל הייתי מחליף את אליהו בכדיר, את טפירו בלנדסברג ואולי גם את לימונד ברוט וגראנפלד בפניני (האולי הוא כי פניני ורוט עזבו בטעם רע את הפועל).

וואו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 11:09 am 
Junior

לדעתי קוקיה יותר טוב מכדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 2:27 pm 
מנהל פורום

גם לדעתי ואתה יודע מה, אני חושב שגם לדעת דרוקר לפחות אם לשפוט לפי מספר הדקות שהשניים קיבלו אצלו
שלא לדבר שדרוקר וקוקיה זוכרים אחד לשני חסד נעורים מהעונה המופלאה בגליל
באמת עונה גדולה נתנו שם כולל ניצחון על מכבי

נחזור לפולן, דגתי צפיה בחלק מהמשחק של גרוזיה נגד רומניה, הבחור סקורר חסר מצפון לטוב ולרע, הייתי אומר שכשהיה גדול במקרה הטוב יהיה ג'י אר הולדן שזה לא רע בכלל
במקרה הגרוע יהיה אדריאן בנקס כזה שזה גם לא רע אבל בסקלה אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 23 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה