סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 11:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 12:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הכוונה היא פשוט ל"סקנד גארד"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 3:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עמדה עלובה, באמת אחת הגרועות בליגה כרגע. אבל נראה שהדראפט האחרון הביא כמה שחקנים שיאכלסו את הרשימה בשנים הבאות (ביל, ווייטרס, ריברס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 3:12 pm 
Hall of Famer

ריברס מיועד לעמדת הרכז בהורנטס, שחתומים עם אריק גורדון ל4 עונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 4:13 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
ריברס מיועד לעמדת הרכז בהורנטס, שחתומים עם אריק גורדון ל4 עונות.

נו אז כמו קארי. נראה לי שאצל עמוס הוא יהיה 2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 6:14 pm 
Hall of Famer

שעמוס יקטלג איך שהוא רוצה. בספר שלי בחמישייה אחת יש שחקן אחד על עמדה 2, ובהורנטס זה יהיה אריק גורדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 6:28 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה עם OJ מאיו? קצת אכזב מאז שהגיע לליגה (בשנה לפני הדראפט המומחים די התלבטו בינו לבין רוז) ובעיקר בשנה האחרונה, אבל יש מצב שהוא יפיק מעצמו יותר עכשיו שעבר לדאלאס. בכל אופן המילטון מדורג יותר מדי גבוה.
ד"א אני לא מבין למה כולם אומרים שהארדן לא אתלט, הבנאדם מסיים יפה מאוד בטבעת ומשיג לא מעט דאנקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 7:31 pm 
Hall of Famer

כמדומני שההייפ על מאיו היה בשיאו כשהוא היה בתיכון, שם דובר עליו כפרוספקט מס' 1 באמריקה. דברים השתנו בתקופת הקולג', הוא עדיין נבחר גבוה מאד אבל ההתלבטות האמיתית למקום הראשון, למיטב זכרוני, היתה בין רוז למייקל ביזלי שנבחר שני בסופו של דבר. כמובן, מי שהלך על ביזלי בכה אח"כ ועם כל הכבוד למאיו-ויש לי-מה שבא אחריו הסתבר בדיעבד כסקסי בהרבה: ווסטברוק, קווין לאב, אריק גורדון וגלינארי (גלינארי נבחר בפועל לפני גורדון, אבל המניות של הראשון גבוהות יותר כיום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 8:37 pm 
Hall of Famer

הקטע המוזר עם מאיו הוא שלא מדובר בשחקן תיכונים/מכללות מצוין שלא הצליח לעשות את המעבר ל-NBA, להיפך, בעונה הראשונה ואפילו השנייה שלו היה נראה שמדובר בכוכב בהתהוות, אבל בשתי העונות שעברו מאז הוא פשוט לא דומה לכלום, מילא היה מדובר באיזו פציעה רצינית, אבל בסך הכל הוא די בריא. יהיה מאוד מעניין אם בסיטואציה שונה קצת בדאלאס הוא יצליח לסדר לעצמו את הראש, כי הפוטנציאל בהחלט קיים ואם הוא יממש לפחות חלק ממנו אני לא רואה סיבה שהוא לא יהיה לפחות בטופ 8-10 של העמדה בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 9:21 pm 
Junior

sir charles כתב:
ד"א אני לא מבין למה כולם אומרים שהארדן לא אתלט, הבנאדם מסיים יפה מאוד בטבעת ומשיג לא מעט דאנקים.

הכל יחסי, הארדן מסיים טוב ליד הטבעת אבל הדאנקים שלו באים כמעט תמיד במתפרצות. בוא נאמר שהוא לא אתלטי ביחס לסווינגמנים ברמת אולסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 9:23 pm 
Junior

להארדן יש חתיכת ניתור, אבל ראיתי את זה לידי ביטוי רק במתפרצות. בהתקפה העומדת הוא לא כמעט ולא מרחף בחדירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2012 10:42 pm 
Junior

אני זוכר שהלכתי לבדוק היילייטים שלו ביוטיוב לפני כמה חודשים והתרשמתי שהארסנל ההטבעתי מגוון מאוד וכולל הטבעה אחת בדיוק באותה צורה עם יד אחת במתפרצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 5:04 am 
Junior

עמוס, במחילה.. אני מבין שבין העבודה הקשה על הרשימות התבלבלת קצת, מובן ונסלח..
מצד אחד אתה מחלק את השחקנים לפי העמדה ה״אמיתית״ שלהם, וכך סטפן קארי ורודני סטאקי ששיחקו 99 אחוז מקריירת הnba כרכזים מגיעים לכאן ( מסכים עם זה), אבל מצד שני אתה שם כאן את פול ג׳ורג׳ שמשחק כסקנד גארד רק בגלל שדני גריינג׳ר בקבוצה, ואת טייריק אוואנס העברת לפורוורד רק בגלל שבסקרמנטו החליטו לעשות ניסוי קצר ולא מוצלח ולבדוק אותו שם.

אז?
שמים את השחקנים לפי העמדה שבה הם משחקים בגלל אילוצים או לפי העמדה שבה הם אמורים לשחק?

* מפתיע שאף אחד עדיין לא דרש אזכור כבוד לנבארו. למען הסר ספק, אני לא חושב שיש לו מקום בשלושים.

-להמילטון אין מקום יותר, מעבר לאזכור כבוד בשל עברו. הוא כבר מזמן לא תורם לקבוצה שלו ברמה של כמה חבר׳ה שהשארת מחוץ לרשימה, ובראשם אפללו כמובן. פשוט חייב להיות ברשימת ה15.

אם כבר עסקינן באזכורי כבוד, לאוון טרנר שבפלייאוף היה האיש בהתקפה של פילי ונראה בעונה האחרונה כמתחיל להבין את הדרישות של הליגה בהחלט מגיע.
למי שעוד יותר מגיע זה אייברי בראדלי, מגן מהשורה הראשונה שהיה פנומנלי בבוסטון והראה גם יכולות התקפיות כשקיבל את ההזדמנות לכך, הילד יודע להגיע לטבעת. אני בעצם דוחף אותו לרשימה שלי. בכלל שווה מקום ב15 לדעתי.
לא, בעצם הוא השחקן ה16 של הרשימה.. אפללו וטייריק מוציאים את פול ג׳ורג׳ הפורוורד ואת ריצ׳רד המילטון הבערך שחקן עבר.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 6:56 am 
Hall of Famer

גם לי זה הפריע (באופן כללי מאוד כיף לקרוא את הרשימות!). אני אישית חושב ששחקנים צריכים להיות מדורגים לפי העמדה בה הם משחקים בפועל בקבוצות שלהם בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 7:10 am 
מנהל פורום

אני חושב שאייברי בראדלי הוא ככה"נ השוטנג הגארד הטוב בהיסטוריה כבר היום, ועדיין, אין לו מקום אפילו בטופ 20 של העמדה הזו.

עמוס, תענוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 7:58 am 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני חושב שאייברי בראדלי הוא ככה"נ השוטנג הגארד הטוב בהיסטוריה כבר היום, ועדיין, אין לו מקום אפילו בטופ 20 של העמדה הזו.

עמוס, תענוג.

+1.

שליש עונה (מקוצרת), טובה ככל שתהיה, עדיין לא שמה אותו בטופ 15 של העמדה. אם הוא יצליח לשחזר את היכולת שהוא נתן כשריי אלן היה פצוע לאורך עונה שלמה, הוא בהחלט יהיה שם, סוג של טוני אלן עם יותר יכולת קליעה, הובלת כדור ואינטילגנציית משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 8:16 am 
Junior

rony כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

עמוס, תענוג.

+1.

שליש עונה (מקוצרת), טובה ככל שתהיה, עדיין לא שמה אותו בטופ 15 של העמדה. אם הוא יצליח לשחזר את היכולת שהוא נתן כשריי אלן היה פצוע לאורך עונה שלמה, הוא בהחלט יהיה שם, סוג של טוני אלן עם יותר יכולת קליעה, הובלת כדור ואינטילגנציית משחק.

ספר את זה לקטש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 8:18 am 
מנהל פורום

יא רבנן, איזו עבודה מחורבנת שהוא עשה בשנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 8:41 am 
Junior

stpsg כתב:
עמדה עלובה, באמת אחת הגרועות בליגה כרגע. אבל נראה שהדראפט האחרון הביא כמה שחקנים שיאכלסו את הרשימה בשנים הבאות (ביל, ווייטרס, ריברס).

בייל יהיה שחקן טוב, אולי גם ריברס, ווייטרס בחירה שערורייתית - שחקן שאמור היה להיבחר 20+. אני גם מהמר שג'רמי לאמב יהיה יותר טוב משלושתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 8:46 am 
Junior

עמוס, כרגיל תענוג! תודה

לגבי הרשימה, אני חייב להגיד שעצוב שאני חובב NBA די רציני (רואה כמה משחקים בשבוע) ואני לא מכיר יותר מרמת הסטטיסטיקה חצי מהרשימה...
למען ההגינות - אני שונא לראות קבוצות פח... לכן אין לי מושג איך באמת משחקים סטאקי, מרטין, קארי, אליס וגורדון.
אני מכיר את הסטטיסטיקה שלהם פלוס מינוס, ויודע שחמשתם (אולי פרט לסטאקי) הם סקוררים מצוינים, אבל פשוט אני נמנע מלראות את הקבוצות שלהם.

מה שמענין יותר מאשר הרמה הנמוכה, זה כמות השחקנים אחרי השיא ברשימה... בעוד ברכזים אתה יכול למצוא את נאש ומילר כנציגי ה"אחרי השיא" בעוד כל השאר בצד העולה יחסית של הקריירה, ברשימה הזו יש את טרי, אלן, המילטון, וויד מאנו ג'ו ג'ו וקובי... כולם בצורה די ברורה (מי יותר ומי פחות) עברו את השיא לא מכבר.
..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 10:19 pm 
Hall of Famer

Super Mario כתב:

אני רק לא מבין על סמך מה אנשים קובעים שאיגי הוא 3, פול ג'ורג' הוא 2, טוני אלן 2, טייריק אוונס 3. כל החלוקה מיותרת לחלוטין מבחינתי (הייתי שם את עמדות 2-3 ביחד בדירוג), כבר מזמן שאין שום הבדל בין עמדה 2 ל3, חוץ מהגובה (ולזה לא ייחסת חשיבות לפי החלוקה).

אני מסכים שהגבולות בין עמדה 2 ו-3 מיטשטשים, אבל יש לי לזה 2 תשובות. אחת, אני רוצה לעשות דירוגים לפי עמדות כי זה משחק נחמד לי ולכם. לעשות רשימה של 30 שחקנים על 2 עמדות הסווינגמן זה באמת גדול עלי ולעשות 4 רשימות 15 זה קצת מטופש. התשובה השניה היא שלא רק הגבולות בין עמדה 2 לעמדה 3 היטשטשו, אלא גם בין עמדה 2 לעמדת הרכז, שלא לדבר על שתי עמדות הפנים שאפשר להגיד שיש שחקנים שיכולים לשחק בשתי העמדות בלי שום בעיה. אז מה, לעשות 2 רשימות של שחקני חוץ ופנים? אבל אז מה עושים עם לברון ששיחק בעונה שעברה ב-4 עמדות ואולי הוא בכלל עדיף בעמדה 4? אז מה, נעשה רשימה אחת?

קודם כל אני חושב שהטישטוש בין העמדות היה קיים הרבה זמן. בדטרויט של האליפויות ג'יימס בודהא אדוראדס היה בעונה הראשונה הסנטר המחליף של ליימביר, ובאליפות השניה הוא היה הפאוור הפותח. לארי בירד בעונות הראשונות שלו נע בין 2 עמדות הפורוורד ואילו מג'יק שיחק את שלוש או ארבע העונות הראשונות כרכז לצד רכז מובהק אחר, נורם ניקסון. דבר שני, גם אם יש טשטוש מסויים, עדיין יש מאפיינים שנותנים את האופציה לעשות החלוקה, במשחק הזה של הדירוגים, אבל גם בקבוצה אמיתית. איגי ואוון טרנר לדוגמא יכולים לשחק אחד ליד השני, אבל הם דורכים אחד לשני על האצבעות, כי שניהם שחקנים עם תכונות דומות, שעדיף להם לשחק בעמדת הסמול פורוורד (ג'יי-ריץ' יהיה השוטינג גארד של פילי בעונה הבאה). כנ"ל יהיה בדנבר בעונה הבאה כשאיגי בשל הצורך ישחק מחוץ לעמדה המועדפת שלו, לצד גאלינרי.

החלוקה שלי לעמדות נעשתה בכמה רבדים. דבר ראשון זאת כמובן העמדה בה הקבוצה מעמידה את השחקן. אבל זה לא משהו שסוגר את הסיפור, כי אם השחקן פשוט משחק מחוץ לעמדה, כפי שאני מאמין שקורה עם קארי, אז אני אשים אותו בעמדה בה הוא מתאים. במקרים אחרים כמו במקרה פול ג'ורג' שאכן נראה שהוא יהיה עדיף כסמול פורוורד, אני אשאר עם העמדה בה הוא משחק, כי לא מדובר בעמדה שלא מתאימה לשחקן, אלא עמדה בה הוא משחק היטב, אבל אולי פחות מאשר עמדה אחרת. יש ניואנסים.

טייריק זה מקרה אחר. פה לא מדובר בשחקן שמשחק מחוץ לעמדה שלו, אלא פשוט בשחקן נטול עמדה. רכז הוא לא, וראינו זאת. גם שוטינג גארד הוא לא, כי הוא חייב את הכדור ביד ומסרס את הרכז שלידו ואת ההתקפה. הוא גם לא אייברסון ששיחק לצד הרכז, למרות שגם הוא היה צריך את הכדור ביד, כי אייברסון היה הרבה יותר פינישר. הוא היה הרבה יותר תכליתי עם הכדור. קיבל את הכדור אחרי תנועה (דבר שטייריק לא עושה דרך אגב) ואז עשה מהלך להשגת הנק', בין אם זריקה, או הטעיה וחדירה לסל. אז עכשיו יש ניסיון לשחק עם טייריק בעמדה מספר 3, שבעיני זאת העמדה היותר מוצלחת עבורו, רק בעייתית בגלל הסייז. אבל אוונס מספיק פיזי בשביל לכפר על הסנטימטרים שלו. אז במקרה אוונס כרגע משחק בעמדה שלי נראה פוטנציאלית מתאימה לו ולכן גם שם הוא ידורג, למרות סימני השאלה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2012 11:23 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אולי, בהתחשב בדלילות עד כה לפחות - ברכזים ממקום שמונה ומטה היתה הידרדרות רצינית, ובסקנדים המצב לא ממש השתפר, צריך לצמצם את הרשימות מחמש לשלוש - גארדים, פורוורדים ושחקני פנים. כאשר ארבעים שיכולים להיות גם סנטרים הם בקטגוריה השלישית, ואלה שהם לא (או שהם יכולים להיות סמולים) בשנייה. זה גם יאפשר לנו להיפטר מהויכוח הכי נדוש מאז ימי סולומון-שאראס, של מה העמדה המדויקת של טים דאנקן. מצד שני, זה לא יפתור את בעיית העמדה של טייריק אוואנס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 04, 2012 2:21 am 
Junior

טירייק יהיה אצל הגארדים, כי זה מה שהוא, גארד. נכון שהוא גארד לא מוצלח במיוחד כרגע, עם חסרונות רציניים לכל אחת משתי העמדות בגארד, אבל מה לעשות, הוא פשוט גארד לא מוצלח כרגע, לא פורוורד.
זה שהוא גארד לא מוצלח עם שרירים גורם לאנשים מסויימים, כמו עמוס לב וקבוצת סקרמנטו... לנסות אותו בעמדת הפורוורד, כשבתאכלס, מה זה אומר שהוא ״משחק סמול פורוורד״ או משחק ״סקנד גארד״ ?
זה שהוא שומר על הפורוורד של היריבה?
הוא עדיין משחק את המשחק שלו, משחק ״גארדי״ בהגדרה, מקבל את הכדור להוביל התקפה, או מקבל בהמשכה כדי ליצור לאחרים/ לעצמו מבחוץ, לרוב בשימוש בחדירה לסל.

אז אם אתה משחק כמו גארד, ונראה כמו גארד, וכל החיים שלך שיחקת גארד,
אז אתה בעצם סמול פורוורד כי אתה יכול פיזית ושמו אותך לשמור על פורוורדים כי החליטו שיהיה עדיף לשחק עם 3 גארדים?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 04, 2012 10:51 am 
Junior

אוהב לקרוא כמו תמיד ומעריך את ההשקעה (יודע כמה זמן זה לוקח...) 8)

אבל אני חייב לומר שאני ממש לא מסכים עם לא מעט מהשחקנים ששובצו כאן.

לדעתי פעם אחת עשית יותר מדי כבוד לוותיקים ופעם שנייה נשארת מאוד מקובע בדיעות שלך על מי שאתה לא אוהב.

צריך לציין שיש צניחה רצינית אחרי שני הגדולים ואח"כ שוב קיימת עוד אחת לפחות.

נ.ב. קארי וסטאקי לא יהיו אצלי מכיוון שהם (או לפחות קארי) דורגו ברכזים. מה שכן אם קארי כן היה כאן, סביר להניח שהוא היה בחמישייה המובילה.

כוסית הערק שלי:

1. דוויין ווייד
אכן עבר עונה פחות טובה אבל כמוהו גם ההוא שיסיים כאן שני. ווייד הוא הגארד הכי אהוב עלי בליגה אבל לא בגלל זה הוא כאן.
אני מוצא אותו כגארד הכי שלם למרות שאין לו יד גדולה מבחוץ. אני אוהב את סגנון המשחק הפיזי שלו. השחקן מס' אחת בליגה בכניסות לצבע. אבל זה מגיע עם ראיית משחק שאין לחצי מהרכזים בליגה. אני תמיד אהבתי אותו כרכז, כי אני אוהב את קבלת ההחלטות שלו. אני אוהב את הווינריות שלו, את היכלת שלו להנהיג (בניגוד ללברון) ולכן כ"כ כאב לי לראות אותו זז הצידה ונותן את הבמה ללברון. אבל זה גם מה שמייחד אותו כשחקן והופך אותו לכ"כ גדול. הוא המגה סטאר הכי קבוצתי בליגה. הוא ישים את האגו שלו בצד למען הקבוצה. בעיניי הוא הסקנד הגדול בליגה.

2. קובי בראיינט
תמיד היה ותמיד יהיה פנומן התקפה. אפילו בגילו המופלג. הווינר הכי גדול בליגה ועדיין הדבר הכי יפה שיש בכניסה לסל. אחד הסקוררים הקטלניים ב20 השנים האחרונות והאיש שאתה רוצה את הכדור ביד שלו בדקה האחרונה.
ועדיין בעיניי נופל מווייד בכל מה שנוגע לקבוצתיות, אגו וקבלת החלטות.
-------------------------------------------------------

3. ג'יימס הארדן.
מודה שגם לי הוא קצת קלקל בפלייאוף. אבל עדיין הארדן הוא מסוג השחקנים שאי אפשר לא לאהוב. קודם כל אני אוהב שחקנים שתוקפים את הטבעת ואני אוהב שחקנם חכמים (מה שהוא היה רוב הזמן) לא נעים לומר אבל אחד הדברים הכי טובים שקרו להארדן היא הפציעה של מיינור. הוא הפך להיות הרכז השני דה פקטו וקיבל את הכדור כל הזמן ולא חלק מהזמן ביד שלו. הוא תוקף ומוסר והוא ווינר שיודע לקחת זריקות גדולות והוא מביא אנרגיות שפשוט מטריפות את הקבוצה והקהל.
לא חושב שיש מישהו בליגה שחושב שהארדן הוא לא הדבר האמיתי ושהארדן בקבוצה אחרת לא יהיה הכוכב שלה.
אתה מצד אחד מאוד נהנה לראות אותו שם ומצד שני מת לראות אותו מוביל קבוצה.

4. מונטה אליס
בניגוד לעמוס שלא סובל את אליס כי הוא מאוד מזכיר לו את אייברסון שנוא נפשו... אני מוצא את כל מה שטוב באליס וחושב שהוא אנדרייטד ענק.
אליס לא רביעי כי הוא מגה סטאר, אלא כי זו הרמה היום בסקנד. אני לא יכול לשים לפניו שחקנים מזדקנים כמו מאנו שמשחק חצי עונה או ג'ו ג'ו שמי שלא ראה אותו בשנתיים האחרונות לא מבין עד כמה הוא צנח ביכלת.
אליס הוא ווליום שוטר בכל מה שנוגע לקליעה מבחוץ, אבל אליס אחרי ווייד הוא המניה הכי בטוחה בכניסה לסל. בזה הוא בהחלט מזכיר את אייברסון, אבל בניגוד אליו אליס הוא מוסר מצוין. אפשר להתווכח על קבלת ההחלטות שלו אבל אליס יודע למסור, אליס רואה את המגרש כמו שמעט מאוד גארדים מסוגלים ובאספקט הזה, כמו גם בסגנון המשחק שלו הוא מאוד מזכיר לי את ווייד. ואולי זה ישמע מוזר אבל אליס הוא ממש לא שחקן אגואיסט. הוא בקלות זז הצידה בשביל קארי ובשביל ג'נינגס. הוא פשוט צריך מאמן שמאמין בו ושיכוון אותו. ואני מאמין שזה בדיוק מה שיקרה השנה.
זה קצת דמגוגי לציין שהוא לא הגיע לפלייאוף בהתחשב בעובדה היכן הוא שיחק כל הקריירה שלו. זה לא שהייתה לו הזדמנות להוכיח אחרת. ואני גם אזכיר ששכונה זה מה שביקשו ממנו בווריורס. צריך לזכור מי בדיוק אימן אותו שם לפני ששולפים את קלף התאוריה.
לא מוצא ברשימה הזו שחקן יותר מוכשר בשלב הזה של הקריירה.

5. ג'ו ג'ונסון
ג'ו ג'ו תמיד עמד על הקו החמקמק הזה שבין כוב גדול לכוכב ענק. מצד אחד יש לו הכל. הוא מוסר, הוא קלעי קטלני, הוא שחקן אינטלגנטי והוא גם שומר. אין ספק שאם היינו מדרגים אותו בשיאו, הוא היה שלישי כאן בקלות.
מצד שני אין לו את האקסטרא אומפף הזה שהופך אותך לקובי ולוווייד של העולם וזו בעיה כשאתה מתפקד כרכז של הקבוצה שלך. כשאתה מחזיק בכדור כל הזמן (בדומה לרוי בפורטלנד) והלכה למעשה מאט את קצב המשחק בקבוצת אתלטים שיכולה הייתה להיות טובה הרבה יותר עם רכז מריץ מאשר עם גארד מאט. וככל שהוא התבגר זה הפך להיות מעיק יותר. כי הקצב הואט אף יותר והקליעה כבר לא הייתה אוטומאטית. דאבל טים מוקדם היה כבר גומר אותו.
ג'ו ג'ו של היום הוא כבר לא ברמה שהוא היה לפני שנתיים ושלוש ולצד דרון וויליאמס הוא יצטרך להתרגל הרבה יותר לחיים ללא כדור. משהו שהוא לא עשה מאז ימיו לצד נאש.

6. מאנו ג'ינובילי
יש לי בעיה בלדרג את מאנו.
כשהוא בכושר הוא מהטובים בעולם. אבל האיש משחק רוב הזמן פצוע או שהוא פשוט לא משחק. לפעמים הוא נראה כמו שבר כלי. עצם העובדה שהוא שישי זו תעודת עניות לעמדה.
אבל את אינטלגנציית המשחק, היכלת להגיע לטבעת, ראיית המשחק (בניגוד לרכז שמשחק לצידו) והווינריות הופכים אותו לשחקן מזן אחר. כשהמשחק של הספרס תקוע ועומד יש רק שחקן אחד שיכול להוציא אותם מזה. יש רק שחקן אחד שמסוגל לקחת את הכדור ולייצר סל לו או לחברים שלו באופן שאינו יושב על סכימה מובנית.
אבל חייבים לומר שמאנו כבר מתקרב לתחנה הסופית.

7. טייריק אוואנס
אני חושב שהזלזול בכשרון של אוואנס ובמה שהוא יכול להיות מראה את הקלות שבה מאמנים מוותרים על שחקנים שלא יושבים להם בתבניות (ובשלב הזה של הדירוג אנחנו עומדים בפני שחקנים שיכולים להיות או שהיו). אוואנס הפך להיות השחקן שהוא כי זה מה שעשו ממנו. החליטו בכח לעשות אותו רכז והוא לא. הוא גארד גדול ופיזי שבמקרה גם חונן ביכולות של הובלת כדור ויכלת מסירה. זה עדיין לא הופך אותו לרכז.
מי קבע שהוא חייב את הכדור ביד? אז מה אם הוא לא קלעי גדול? הוא מגיע בקלות לטבעת הוא מסוגל לקחת שחקנים לסל על כח ואתלטיות בלבד. הוא אשם שמאמנים לא בונים תרגילים עבורו? הוא משחק בקבוצה טיפשה והוא לא שחקן מבריק. זה אומר שאי אפשר להפוך אותו לחתיכת שחקן? הרי ראינו בעונה הראשונה שלו מה הוא מסוגל לבצע וברמות הגבוהות ביותר.
אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש לו יותר כשרון באצבע אחת מלרוב הסקנדים בליגה. אצל מאמן חזק אוואנס היה הופך להיות אחד הגארדים הטובים בליגה.

8. אריק גורדון
היילי אוברייטד! כמו שעמוס יתפחלץ מהדירוג שלי את אליס כרביעי כך גם אני מתפלץ מהדירוג של גורדון כחמישי.
גם לשיטתו של עמוס כשמדובר בשחקנים שהוא פחות אוהב... מה האיש עשה לעזאזל בקריירה הקצרה שלו? הוא קלעי קטלני אבל בכל שאר הפרמטרים הוא ממוצע ומטה. הוא עוד לא הוכיח שהוא מסוגל לעבור עונה ללא פציעות וההיסטוריה מלמדת כמה קשה לבנות קבוצה על שחקן כזה. לא רואה אותו כסופרסטאר ששוה חצי ממה ששילמו עליו. אני חושב שזה אחד החוזים הגרועים שנחתמו בשנה האחרונה. ובריא או לא, חובת ההוכחה עדיין עליו אם הוא מסוגל לסחוב קבוצה למשהו. אני בספק גדול מאוד.

9. או.ג'יי מאיו
אני מאוד אוהב את מאיו. אני רואה אותו כקלעי מאוזן. השנה הוא קצת השתגע אבל זה בעיקר בגלל שהוא היה קלעי החוץ היחידי בממפיס והוא עלה מהספסל בכדי לפתוח את ההגנות. האמת היא שהוא לא קלעי חוץ כזה גדול, הוא קלעי חוץ חביב לא יותר מכך, אני אוהב הרבה יותר את המיד ריינג' שלו. בגדול מדובר בשחקן עם יכולות. הוא יודע גם להוביל כדור במידת הצורך וכשהוא היה שחקן חמישייה הוא לא כפה את עצמו על המשחק. אני חושב שבדאלאס הוא ימצא את הנישה שלו כשחקן משלים לדירק ויהפוך לסקנד איכותי בהחלט.

10. מרכוס ת'ורנטון
עוד שחקן שאני מחבב למדי. קלעי חוץ אמיתי אבל שחקן של המון תנועה וכזה שיודע גם לסיים בצבע. אני חושב שהוא אחד הגארדים היותר אנדרייטד בליגה ועצם העובדה שעמוס הכניס לפה את ריפ המילטון ועוד כמה סוסים מתים לפניו, רק מחזקת את הדיעה הזו.

11. דמאר דהרוזן
מסכים שהוא היה צריך להיות הרבה יותר ממה שהוא היום בשלב הזה של הקריירה. אבל עדיין כשמגיעים לדרג אי אפשר להתעלם מכך שהוא סקנד פותח שעדיין עושה פה ושם דבר או שניים, בונים עליו עתיד והוא בחלק העולה של הקריירה ולא זה היורד, גם אם הוא קצת דורך במקום. דה רוזן הוא עדיין אתלט מעל לממוצע ואני מאמין שעם הזמן היד תשתפר כמו גם היכלת לשחק במשחק עומד. מה שהייתי רוצה לראות ממנו יותר זה בידוד על שחקנים נמוכים ממנו, כי הרבה מאוד פעמים מזייפים עליו במשחק העומד.

12. גורדון הייוורד
אחד השחקנים היותר אינטלגנטיים שיש בליגה. ורסטילי וחכם. מוסר נהדר, אוהב את קבלת ההחלטות שלו. יד נהדרת.
אני מצפה לעונת פריצה ממנו ונהנה מכל דקה שלו על המגרש. הנה שחקן שאני מצפה לראות בשנה הבאה גבוה הרבה יותר.

13. ג'יי.אר סמית'
יכול היה להיות כוכב גדול אם הברגים בראש היו מסודרים. אתלט על עם יד מצויינת מבחוץ. הוא אפילו יודע למסור. אבל יש לו אינטלגנציית משחק של חרגול. עדיין סקנד קטלני להחזיק בכל קבוצה, אבל הוא חייב מאמן בלי בעיות לחץ דם.

14. ג'ייסון טרי
מי זוכר את הימים שניסו להפוך אותו אצלנו לרכז? הפך למקצוע את הרעיון של להיות קילר מהספסל ואחד הגדולים בתחום שהיו בליגה בעשור וחצי האחרונים.

15. ארון אפללו.
אחד השומרים היותר טובים בליגה באחד על אחד וגם קלעי לא רע בכלל. השנה יוכל לעשות את קפיצת המדרגה אם הסגל של אורלנדו לא ישתנה מהותית.

16. ווס מתיוס
עוד שחקן שהוא קצת אנדרייטד. שחקן מאוד מגוון, שומר לא רע בכלל. ידית טובה, ניידות בריאה. למרות שהשנה תהיה לו תחרות לא קטנה על העמדה בפורטלנד.

17. שאנון בראון
בעיניי מדובר באחד השחקנים הכי מפוספסים בליגה. אני בהחלט רואה אותו כסקורר בהרכב של המון קבוצות כולל הקבוצה שבה הוא משחק. חבל שהוא התקבע כשחקן ספסל כי מדובר באתלט על ושחקן שיודע לסיים וליצור לעצמו התקפה.

(הסיבה שיש 17 היא ששכחתי את ג'יי אר ודהרוזן. אז כבר הוספתי והשארתי את הרשימה כמו שהיא)
HM
היו כמה פריצות חביבות של שחקנים צעירים בשנה שעברה שעוד צריכים להוכיח את עצמם.
אבל אין ספק ששחקנים כמו טרנר, בראדלי, המילטון, תומפסון ושאמפרט, יוכלו להיות כאן בסוף השנה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 04, 2012 1:03 pm 
Hall of Famer

מוק, ההוא שסיים שני, היה סגן מלך הסלים בגיל 34 וקלע המון משחקי 30 נקודות בפלייאוף. לדעתי, השנה יותר מתמיד, זה נו בריינר שקובי מעל ווייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 04, 2012 1:25 pm 
Sophomore

וזה שאריק גורדון מעל טייריק אוואנס זה לא נו בריינר? זה מוק, אין אצלו נו בריינרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: G, Google [Bot], יואי ו 137 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה