סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 3:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 113 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 12:34 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
בוסטון היתה על 50% עד האולסטר, ואת זה פירס עשה.
וכן, פירס חשוב מגארנט ורונדו. לא יודע אם טוב מהם, אבל חשוב מהם. בוסטון תתן פייט אם כל אחד מהם ייפצע. לא אם פירס יפצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 12:37 am 
Freshman

שמע, זה מעניין שאתה אומר את זה. מצפיה בלא מעט משחקים שלהם (לא רק בפלייאוף), הייתי אומר שבלי גארנט ההגנה מפורקת לחלוטין. בלי רונדו ההתקפה מפורקת לחלוטין. פירס השלים אותם יפה, אבל לדעתי הוא לא קרוב למידת החשיבות של שניהם.

זה בלי קשר לזה שאני חושב שגארנט הוא היום השחקן הכי אנדרייטד בליגה (ובכלליות הכוכב הכי אנדרייטד בהסטוריה לפי דעתי), הוא זקן, אבל הוא ממש לא איבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 12:42 am 
מנהל פורום

שוב, עד לאולסטר, בלי רונדו בוסטון הצליחה לנצח, גם בלי גארנט אפקטיבי. דווקא עם רונדו בפתיחת העונה (עד שהחמיץ כמה משחקים) בוסטון קרטעה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 12:50 am 
Freshman

זה מדגם משחקים קטן מדי כדי לבסס עליו דעה מוצקת.
ושוב, זה לא שפירס סחב את בוסטון למאבק על ראשות המזרח, עד האולסטאר הם היו 8-9.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 12:52 am 
מנהל פורום

ובלעדיו הם היו עוד איזה ארבעה מקומות למטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 12:54 am 
מנהל פורום

וחוץ מזה, המדגם שלי הוא משהו כמו 30+ (הערכה שמרנית משהו) משחקים של פירס בשנה מאז שהגיע לליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 12:59 am 
Freshman

יכול להיות, אולי עם רונדו הם היו 4 מקומות למעלה. אבל זה גם לא סותר בכל מקרה, הוא אחד השחקנים החשובים שלהם, ברור שהקבוצה תיפגע בלעדיו. זה כמו שאני אגיד לך שהגריזליז כנראה ירדו בדירוג אם גאסול או קונלי ייפצעו.
זה ויכוח שנהיה היפותטי מדי, בקיצור, ממה שראיתי אני לא חושב שמוצדק לפירס מקום 3 בדירוג של עמדה 3. אני אבל מאוד מחכה לדירוג של הפאוור פורוורדים, עוד דירוג עמוק מאוד.

ציטוט:
וחוץ מזה, המדגם שלי הוא משהו כמו 30+ (הערכה שמרנית משהו) משחקים של פירס בשנה מאז שהגיע לליגה.

מה שפירס עשה לפני 4 ו5 ו6 ו10 שנים לא קשור לדף הזה, אבל תאמין לי אני מבין מזה להיקשר לשחקן שראית מתבגר מול העיניים. אני גם מת על פירס בלי קשר, אני מאוד מעריך אותו כשחקן, לדעתי הוא אחד הווינגים הטובים בהסטוריה, לא יודע אם אני לוקח את קובי לפניו. אבל אני אישית חושב שמקצועית היום הוא שלישי בחשיבותו בקבוצה, אבל אני מקבל איך אפשר לטעון שהוא הכי חשוב. פשוט לא חושב ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 7:27 am 
מנהל פורום

זה לא קשור ללהיקשר לשחקן.
אני כן חושב, להבדיל מעונה קודם לכן אגב, שפירס בעונה האחרונה היה השחקן החשוב בסלטיקס. אני כן חושב, שהוא בנקודה הנוכחית טוב ממלו, שוב, להבדיל מבעונה שעברה.
בעונה הבאה אין ספק שפירס לא יהיה השחקן החשוב בבוסטון, אבל לא בגלל ירידה ביכולת, אלא כי לראשונה בחייו הוא הולך לשחק עם השחקן הטוב בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 8:29 am 
Hall of Famer

מריו, צריך גם לציין שרונדו של העונה הסדירה ורונדו של הפלייאוף זה ממש לא אותו שחקן, רונדו נתן פלייאוף עצום (כמה פלייאופים עצומים למעשה), אבל בעונה הסדירה הוא שיחק הרבה פחות טוב, כמו שכתבתי בת'רד של הרכזים, אם מסתמכים על העונה הסדירה בלבד, אני אפילו לא בטוח שהוא בין ה-5 הטובים בליגה, ביכולת שהוא הציג בפלייאוף הוא הכי טוב בעיני. אני לא בטוח ב-100% שפירס יהיה עדיף על מלו בעונה הקרובה, אבל בעיני הוא בוודאות היה יותר טוב ממנו בעונה הקודמת ואני כן חושב שאם הוא יהיה בריא לגמרי, הוא יהיה טוב יותר גם בעונה הבאה. מצד שני, אם הוא ימשיך לשחק ב-60-70% יכולת בגלל שהוא גורר פציעות כמו בפלייאוף, מלו כנראה יהיה עדיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 10:51 am 
Freshman

השחקן הטוב בהסטוריה, פאב מלו?

רוני, אני מסכים איתך שרונדו משייט לפעמים בעונה, אבל הוא עדיין בונה לחלוטין את ההתקפה, כל יציאה למתפרצת, ומסיים עם 11 אסיסטים כל משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 11:59 am 
Junior

שנה שעברה (לא לפני 4 5 ו6 שנים, לפני שנה) פירס נתן אחלה של פלייאוף, כולל סדרה מצוינת מול מיאמי אחרי שרונדו נפצע. אם הוא האט, זה לא היה בהרבה. למעשה השנה היתה הפעם הראשונה שפירס נתן פלייאוף חלש מאז האיחוד של שלושת הגדולים.

בעונה הרגילה, כרגיל פירס היה ביי פאר הסקורר המוביל של הקבוצה והשחקן שאליו הולכים כשצריכים סל, והוסיף 5.2 רב' 4.5 אס', למעשה הוא נתן סטט' דומות מאוד לעונת האליפות ב2008, אז בהחלט לא מופרך לומר שהוא היה חשוב יותר מרונדו וגארנט. וזה בנוסף לעובדה שהוא מה שהופך את הקבוצה הזו לווינרית, הוא המנהיג האמיתי וכמו שציפה אמר בלעדיו הם לא יתנו פייט. אחרי עונה רעה (יחסית) של כרמלו ועונה רגילה טובה של פירס, לא מופרך לומר שפירס עדיין מעליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 1:04 pm 
Freshman

אנחנו מדברים על הכושר שלו עכשיו. גם ווייד נתן בפעם הראשונה פלייאוף בינוני יחסית והורדתי אותו למקום השני. לאמאר אודום היה לפני שנה טופ 10 בעמדה שלו, היום הוא לא טופ 30. ג׳רמי לין עד אמצע העונה שהיתה עכשיו לא היה נחשב בכלל טופ 50 לעמדה שלו, כושר זה המרכיב הכי חשוב של הרשימות האלה, לא הישגי עבר. לא שפירס שחקן גמור, ממש לא. אבל הוא לא תורם היום יותר ממלו.

ואני לא מסכים שפירס הוא המנהיג של הקבוצה. התואר הזה הולך לגארנט מבחינתי. בעצם, זו קבוצה עם כמה מנהיגים, פירס הוא אחד מהשלושה, אבל גארנט הוא זה שקובע את הטון. זה כל שחקן שעבר בסלטיקס בשנים האחרונות אמר.

נערך לאחרונה על ידי Super Mario בתאריך ג' ספטמבר 11, 2012 1:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 1:12 pm 
Hall of Famer

Super Mario כתב:
רוני, אני מסכים איתך שרונדו משייט לפעמים בעונה, אבל הוא עדיין בונה לחלוטין את ההתקפה, כל יציאה למתפרצת, ומסיים עם 11 אסיסטים כל משחק.

11 אסיסטים זה רק מספר, אם תראה את המשחקים תראה שברוב העונה הסדירה הוא לא מתקרב אפילו לאינטנסיביות שבה הוא משחק בפלייאוף, הנקודה היא שגם היריבות חלשות יותר ופחות אינטנסיביות, אז זה לא ממש משפיע על המספרים שלו. ברור שפה ושם יש איזה משחק מול הלייקרס, הבולס, הניקס או מיאמי שמשודר בשידור ארצי אז הוא מעלה את הרמה, אבל במשחקים פחות מרכזיים מול יריבות יותר אפורות הוא ממש משייט, אם תבדוק את המשחקים הגדולים שלו לאורך העונה הסדירה (טריפל דאבלים, כמות חריגה של נקודות או אסיסטים), באופן יחסי הם קורים משמעותית יותר במשחקים נגד יריבות גדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 1:18 pm 
Freshman

rony כתב:
Super Mario כתב:

11 אסיסטים זה רק מספר, אם תראה את המשחקים תראה שברוב העונה הסדירה הוא לא מתקרב אפילו לאינטנסיביות שבה הוא משחק בפלייאוף, הנקודה היא שגם היריבות חלשות יותר ופחות אינטנסיביות, אז זה לא ממש משפיע על המספרים שלו. ברור שפה ושם יש איזה משחק מול הלייקרס, הבולס, הניקס או מיאמי שמשודר בשידור ארצי אז הוא מעלה את הרמה, אבל במשחקים פחות מרכזיים מול יריבות יותר אפורות הוא ממש משייט, אם תבדוק את המשחקים הגדולים שלו לאורך העונה הסדירה (טריפל דאבלים, כמות חריגה של נקודות או אסיסטים), באופן יחסי הם קורים משמעותית יותר במשחקים נגד יריבות גדולות.

סבבה, מקבל. אבל ציפה בעצמו אמר שפירס שייט בחצי השני של העונה. מה ההבדל? פירס כאילו חסין פה לפי התגובות. שחקנים מתבגרים ומאבדים אחוזים מהיכולת שלהם, זה קורה לכל שחקן. אני חושב שאתם תקועים עם פירס של לפני שנה-שנתיים, לא פירס שהזיכרונות שלי מה4-5 חדשי כדורסל האחרונים שלו מאוד שליליים. אם יבוא בתחילת העונה ויוכיח על גבי זמן שזו היתה מעידה שלא קשורה ליכולת האמיתית שלו, אני מבטיח לדירוג של השנה הבאה אני אחזיר אותו לטופ 3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 2:07 pm 
Junior

Super Mario כתב:
אנחנו מדברים על הכושר שלו עכשיו. גם ווייד נתן בפעם הראשונה פלייאוף בינוני יחסית והורדתי אותו למקום השני. לאמאר אודום היה לפני שנה טופ 10 בעמדה שלו, היום הוא לא טופ 30. ג׳רמי לין עד אמצע העונה שהיתה עכשיו לא היה נחשב בכלל טופ 50 לעמדה שלו, כושר זה המרכיב הכי חשוב של הרשימות האלה, לא הישגי עבר. לא שפירס שחקן גמור, ממש לא. אבל הוא לא תורם היום יותר ממלו.

ואני לא מסכים שפירס הוא המנהיג של הקבוצה. התואר הזה הולך לגארנט מבחינתי. בעצם, זו קבוצה עם כמה מנהיגים, פירס הוא אחד מהשלושה, אבל גארנט הוא זה שקובע את הטון. זה כל שחקן שעבר בסלטיקס בשנים האחרונות אמר.

כל שחקן בסלטיקס דווקא יגיד לך שזו הקבוצה של פול פירס, כולל גארנט עצמו.

אתה מסתמך יותר מדי על הסדרה של פירס השנה מול מיאמי. ושוב- לא מדברים איתך על מה היה לפני 10 שנים, מדברים איתך על שנה שעברה והעונה הרגילה השנה. וייד היה חלש לאורך כל העונה, לא רק בפלייאוף (וגם לפני כן הוא לא היה בשום נקודת זמן ראשון בעמדה שלו).

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' ספטמבר 11, 2012 2:08 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 2:08 pm 
Hall of Famer

שוב, פירס בסוף העונה האחרונה סחב פציעה בברך ושיחק בערך ב-70% יכולת מה שבלט במיוחד בפלייאוף, אם הוא יהיה בריא העונה (ולאור הגיל וסגנון המשחק הפיזי שלו, זה לא מובן מאליו), אני עדיין לוקח אותו לפני מלו. אגב, גם בפלייאוף האחרון היו לו כמה משחקים מאוד טובים, למשל משחק 2 מול אטלנטה כשהסלטיקס היו בפיגור 1-0 בסדרה במשחק חוץ ובלי רונדו ובלי ריי אלן והוא תפר 36 נק' עם 14 ריב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 2:32 pm 
Freshman

אם... אם הוא יחזור לכושר, מה שכמו שאמרת ממש לא מובן מאליו, שנה הבאה הוא יחזור למקום הראוי שלו לפני מלו.
הוצאת לי משחק אחד טוב שלו בפלייאוף? זה פאקינג פול פירס. היו לו הרבה יותר משחקים נוראיים ממצויינים במהלך כל הפלייאוף, לא רק נגד מיאמי.

פלאש, אני ממש לא אכנס איתך לדיון קובי-ווייד, הדעות שלנו חלוקות פה כמובן, אבל זה לא המקום. ברור לי שגארנט יגיד שהקבוצה של פירס, אבל הבוסטון סלטיקס לא שייכים לשחקן אחד, החשיבות לקבוצה מבחינת מנהיגות היא ריברס, גארנט, פירס ורונדו בסדר הזה. סתם מהזיכרון אני יכול למנות לך שחקנים שטענו שגארנט הוא הדמות הדומיננטית, ואליו פנו השחקנים - ריי אלן, גלן דייויס, נייט רובינסון... ראית את הדוקיומנטרי שהיה על הסלטיקס לפני שנתיים? כולם דיברו על גארנט וכמעט שרק על גארנט. איך הוא מכניס אותם ככל אימון וכל משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 2:55 pm 
Junior

ברור שהסלטיקס לא שייכים לאיש אחד, אבל אם צריך לקבוע מי ה-מנהיג של בוסטון, אתה חושב שהדומיננטיות והווקליות, המורל והרוח שגארנט מכניס בשחקנים הופכת אותו ללידר גדול? אני לא חושב. זה לא מה שמנצח משחקים, ולדעתי גארנט היה ונשאר לוזר.

עד הפלייאוף השנה שבו רונדו לקח פיקוד מוחלט, תמיד כשהקבוצה היתה חייבת סל בשלב כלשהו במשחק, או כשהיא היתה בבעיות לקראת סיומי משחקים ובכלל במשחקים קריטיים, תמיד פירס היה האיש שלקח עליו את המשחק והתעלה, האיש שהכדורים עברו דרכו, כולם הלכו אליו ואחריו. דומה מאוד לקובי בקטע הזה, וגם לוייד, ונוביצקי. מבחינתי זה מנהיג- הרבה פעמים השחקן שלוקח עליו את המשחק כשצריך, הוא בכלל לא ווקלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 3:42 pm 
Hall of Famer

אפרופו גארנט, אני מניח שהוא יהיה בסנטר כאן, נכון עמוס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 5:11 pm 
Freshman

ההגדרה שנתת היא סוג אחד של מנהיג. יש לך את קובי, נוביצקי ופירס מצד אחד, ואת גארנט, קיד, דאנקן, טייסון צ׳אנדלר ואפילו שחקנים מבוגרים כמו גראנט היל או צ'ונסי בילופס מצד שני...

להגיד שמי שלוקח את הכדור ברגעים מכריעים הוא ה-מנהיג או מנהיג טוב יותר ממי שלא זו התעלמות די בוטה מהשחקנים המובילים בליגה בהסטוריה. אומרים למשל שביל ראסל היה המנהיג האולטימטיבי, אבל הכדור ממש לא היה בידיים שלו ברגעי הסיום.

אז כן, אני חושב שהווקאליות ובעיקר האינטנסיביות שגארנט משרה הופכים אותו ללידר ענק, אחד הגדולים בדור האחרון. וזה לא קשור לתווית הלוזר שהודבקה לו ככשניסה לסחוב את מינסוטה בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 8:49 pm 
Sophomore

מריו, אתה בטוח שאתה לא בטוח אם אתה לוקח את קובי לפני פירס? נכון שאני לא הכי אובייקטיבי אבל לא חשבתי שיש על דבר כזה מחלוקת בכלל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 8:56 pm 
Freshman

תלוי מה הקבוצה מסביב. לקבוצה פחות עמוקה הייתי לוקח את קובי.

אני חושב שפירס היה המנצח הברור במצ׳ אפ בינהם בגמר ב2008.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 10:40 pm 
Hall of Famer

וקובי ב 2010.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 11, 2012 11:37 pm 
Freshman

נכון