ראי שעל הקיר כתב:
"יוגב הרגע ניסה להתנער מהחוזה, ולא הצליח"? זה מה שכתבת, נכון? רק לוודא.
עכשיו, בדיקת מציאות. אם הוא לא הצליח להתנער מהחוזה, אז על מה מסיבת העיתונאים הערב? נכון, על ביטול החוזה שיוגב "לא הצליח להתנער ממנו". במקומו יבוא חוזה חדש ומשופר, שתיכף נדבר על כמה זמן הוא יחזיק.
האם "כל זה היה תרגיל"? התשובה המלאה תגיע בסעיף הבא, אבל בלי קשר - למה זה חשוב? שורה תחתונה: יוגב רצה בתחילת הקיץ חוזה "כמו של פיני ובורשטיין". בסוף הקיץ מה הוא מקבל? חוזה כמו של פניני ובורשטיין. מה זה משנה איך הוא עשה את זה ומה הדרך שהוא עבר? אם כבר, הדרך שהוא עבר לימדה אותו שגם כשהוא במצב המשפטי הכי קשה והכל נגדו - הוא יכול להשיג מה שהוא רוצה.
למעשה, לא רק הוא למד את זה. כל שוק השחקנים והסוכנים למד את זה. אם אתה חושב שסוכני השחקנים לא עוקבים אחרי מה שקורה פה ולומדים ממנו, יש לך טעות! את הנזק שעושה הכניעה הלא מובנת והמבזה הזו, מכבי עוד תרגיש בשנים הבאות עם כל שחקן שישתין לה על הראש. לדעתי הראשון שישתין למכבי על הראש, כבר בקיץ הבא, יהיה אוחיון עצמו.
ועכשיו, בוא נדבר על החוזה עם קובאן, שזה החלק הכי טוב שעוד לא דיברנו עליו פה.
אתה אומר שהחוזה של קובאן לא בתוקף? טוב שכתבת אאל"ט בהתחלה. כי לפי זה, אתה כן טועה.
http://sports.walla.co.il/?w=//2569497בקיצור, לפי זה, החוזה של קובאן לא בוטל אלא פשוט נדחה לשנה הבאה.
אה, אתה אומר. אז איך אוחיון חותם עכשיו על חוזה לשלוש שנים במכבי? זהו בדיוק, שהוא לא! החוזה עם מכבי הוא לא יותר מאשר תעודת ביטוח. אם החוזה עם קובאן ייכנס לתוקף בקיץ הבא, נחזור שוב לאותו המצב - אוחיון יהיה חתום גם מול מכבי וגם מול קובאן. ההבדל הוא רק שבקיץ הבא, בניגוד לנוכחי, מכבי תהייה הצד שאין לו קייס.
יש לי הרגשה שאוחיון וסוכנו יודעים את זה מצוין, כי את המכתב של מזכ"ל פיב"א הם יודעים לקרוא בדיוק כמוני.
מה שאתה עושה עכשיו זה עיוות של המציאות. החלטת הבוררות לא היתה שיוגב יקבל חוזה חדש לשלוש שנים, אלא שהוא יקיים את החוזה עם מכבי. מכבי היא זאת שהחליטה שבמצב הנוכחי היא מעדיפה לפתוח את החוזה ולעשות חוזה חדש, ונשאר לנו רק להניח שבחוזה הזה אין טעויות סופר או סעיפי יציאה קלילים.
מכבי לא מחתימה את יוגב לחוזה חדש ומשודרג כי הוא ניצח בבוררות, אלא כי היא רוצה אותו כשחקן כדורסל לשלוש העונות הבאות. כמה מהן הוא ישאר, זה תלוי בו, במכבי ובחוזה שלו, שכמו שראינו, דווקא כן מחייב אותו להישאר במועדון כרגע.
סלחו לי שאני לא מתייחס לגרינוולד כאסמכתא, אבל עד כמה שידוע לי, ואתה בטח יודע טוב ממני - לא ניתן לקיים חוזה עם שתי קבוצות במקביל, במסגרת שהיא לא השאלה. מכבי מעולם לא העניקה ליוגב את השחרור בפיב"א. משום מה לא נראה לי שקובאן משלמת ליוגב משכורת כרגע, נכון? אז איך יכול להיות שהחוזה יתקיים?
מכבי גם כנראה תחזיר את ה200K לקובאן, ואז כל העניין הוא של יוגב מול קובאן. משום מה, אני מאמין שהסיפור הזה ייפתר עוד קודם, כי מכבי לא תיכנס לעוד פלונתר עכשיו (wishfull thinking אמנם, אבל עדיין, אתה לא מצפה שמכבי יעשו עוד טעויות גסות הקיץ מעבר למה שכבר עשו).
נכון, יוגב רצה לשדרג בהתחלה ולזה הוא זכה בסוף. אתה חושב שהוא תיכנן לעבור את הייסורים האלה בדרך? אני חושב שלא. הוא חשב שזה עסק פשוט, ומכבי בסופו של דבר העניקה לו את זה כי היא חושבת שזה ישתלם לה בסוף. את זה עוד נגלה בעתיד, אבל אני לא מאמין שיוגב והסוכנים שלו, רשעים ככל שיהיו, תיכננו.