קוף ירוק כתב:
nadav_hacohen כתב:
ליוגב היו תקופות קצרות מאד בירושלים שהוא נראה מליון דולר, אף פעם הוא לא נתן רצף כמו שהוא נתן נניח מהסדרה עם פאו ועד אחרי טורניר המקדמות הזה. עזוב הגדרות יבשות, אני רואה את יוגב המון מימיו הראשונים בליגה ועד חצי השנה האחרונה, ואני יודע לזהות רכז אירופאי בכיר שצומח מול העיניים. אם תרצה, אוחיון לאלקטרה מבחינת איכות הפריצה שלו זה דומה למה שקרה לריאל עם מירוטיץ'. לאוהדי כדורסל ישראלים יש נטייה להתקע על "מה השחקן היה" ולהכניס שחקנים להגדרות שקיימות בראשם בלבד. מי שרואה את יוגב משחק בחצי השנה האחרונה, יודע שיש כאן רכז אירופאי בכיר.
גם התקופה של יוגב באלקטה היא בדיוק תקופה קצרה, סדרה נגד פנא. מעניין מה היית אומר על פניני לפני שנה? אחרי שתפר את קאחה, עבר להיות הישראלי המוביל בפיינר פור, ונתן אליפות אירופה מצויינת. שגדל לנו סמול פווארד אירופי מוביל לא?
רק בשביל שנבין כמה סיפור קובאן ניפח את יוגב. יוגב היה טוב במוקדמות אליפות אירופה, נתן הצגה נגד סרביה, אבל בשאר המשחקים הוא היה סביר ולא נגד נבחרות על באירופה. 9 נק', 6 ריב', 5 אס', 26% מהשלוש, ב29 דקות משחק. זה יפה, זה נחמד, זה טוב אפילו. קפיצת מדרגה? שידרוג? ממש מוקדם אם כל הכבוד להגיד את זה. טפירו נתן מוקדמות ואליפויות אירופה עם מספרים ויכולת גבוהה פי כמה וכמה ולא ראיתי אף אחד מחליט שהוא שחקן יורוליג טוב על פי זה וזאת למרות שהוא לא אחת התעלל בשחקני יורוליג במדי הנבחרת.
למה זה מעניין לדעת מה הייתי אומר על פניני בתאוריה? אני לאורך שנים טענתי שפניני הוא סמול אירופאי לגיטימי, עוד כשהוא היה בתחילת דרכו בירושלים וההתייחסות אליו היתה כמי שגם ירושלים היא אובר אצ'יבמנט עבורו. גם היום פניני מסוגל לתת הגנה וקליעה ברמה של יורוליג, וזה תלוי בכושר שלו. אבל פניני, גם אם יפסיק לעשן ויתחיל להתאמן חזק יותר, לא יכול להגיע מעבר לשומר טוב ולקלע טוב. התקרה של יוגב גבוהה הרבה יותר.
אני בכלל לא מתעסק עם קובאן, והמספרים היבשים מעניינים לי את ה... . יוגב הוא חודר ברמה אירופאית גבוהה, הוא ריבאונד אדיר לעמדה, הוא שחקן חכם מאד, הוא שומר בשביל שלושה שחקנים, והוא מאד שיפר את הקליעה. נכון שהוא לעולם לא יהיה קלע אוטומטי, אבל הוא שחקן נהדר שישדרג את אלקטרה משמעותית. הוא לא שחקן פחות טוב בעיניי, לפחות פוטנציאלית, מניק קלאת'ס למשל.