סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 3:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 544 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 26, 2012 10:33 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ישראל הפגינה המון פוטנציאל בקמפיין הזה, לצד נפילות לא קטנות. בוא נעשה תרחיש אופטימי שבו ישראל קצת מתעלה ומפגינה יכולת כמו נגד סרביה בבית ואסטוניה בחוץ. זה אומר שיוגב ממשיך את ההתקדמות, כספי ואליהו משחזרים את היכולת מהקיץ האחרון (אחרי העונה הרעה של כספי זה היה די מפתיע) וטיוס מתקדם עוד קצת בקאנטו. בנוסף, אחד מבין הלפרין/מקל/נעימי נותנים עונה טובה מאד בחו"ל, כשבארץ כדיר ופניני חוזרים ליכולת מפעם. בקיצור, מה יכולה ישראל לעשות בתרחיש האופטימי?
יש 4 בתים של 6 בנבחרות, 3 עולות. כלומר צריך לעבור 3 נבחרות אחרות בבית. סיבה נוספת לאופטימיות היא שבקיץ לאחר אולימפיאדה שחקנים בכירים מה-NBA נוטים לקחת מנוחה.
מהדרג החמישי ישראל יכולה לעבור ביום טוב את כל הנבחרות, אלא אם טורקיה פתאום תחזיר את כל הכוכבים.
מהדרג הרביעי אני חושב שישראל עולה על כל הנבחרות פרט לבוסניה, שגם אותה אפשר לנצח ביום טוב (האם טלטוביץ' יגיע לאחר עונת בכורה ב-NBA?)
בדרג השלישי כל הנבחרות כנראה טובות מישראל (אולי פרט לאיטליה), אבל אף אחת לא בלתי מנוצחת ביום נתון, בעיקר אם גרמניה בלי נוביצקי (סביר מאד) ומונטנגרו בלי פקוביץ' (אין לי מושג).
בדרג השני לדעתי יהיה קשה לנצח כל נבחרת שהיא לא בריטניה, אותה לדעתי ניתן לנצח אלא אם פתאום גם דנג וגם בן גורדון יופיעו, מאד בלתי סביר. את יוון אפשר לנצח ביום ממש טוב, ליטא וסלובניה גם בהרכבים חסרים טובות בהרבה.
בדרג הראשון יהיה מעניין לראות האם מקדוניה נתנה הצגה חד פעמית, או שהיא באמת נבחרת בלבל של ישראל כמו בשנים האחרונות.

בסה"כ לדעתי ניתן להיות אופטימי ביחס לקיץ הבא, בעיקר אם השחקנים שלנו ימשיכו בקו ההתקדמות. צריך לזכור שכל הנבחרת פרט לקוז'יקרו הם בגילאים של 24-28 (פניני 29), ולכן אין סיבה שלא יגיע הרכב דומה עם שחקנים שלפחות לא הלכו אחורה. בסופו של דבר פרט לכמה נבחרות בלתי מנוצחות (ספרד, צרפת, רוסיה, ליטא וסלובניה ואולי יוון) יש כאן לא מעט נבחרות שביום טוב אנחנו מנצחים (קרואטיה, סרביה, איטליה, טורקיה, מונטנגרו ומקדוניה), והרבה נבחרות שביכולת טובה ישראל פשוט טובה מהן. הגרלה טובה ואפשר לפנטז על רבע גמר. בוא נגיד שזה לא המצב של האליפות הקודמת שבו היינו בבית עם 3 נבחרות בלתי עבירות (צרפת עם כל הכוכבים, סרביה בכושר וגרמניה עם נוביצקי) ועדיין הצלחנו לנצח שתי נבחרות שהיו בלבל שלנו או קצת מעל (איטליה ולטביה, גם אם המשחקים האלו היו אחרי שכבר לא היה על מה לשחק). הבעיות העיקריות שאני רואה הן חסרון מסויים בעמדת המאמן, חוסר במחליף גבוה ראוי (כדיר זה לא זה, קוז'יקרו כבר לא צעיר, גרין גמור) ובעיקר מדבר גדול עד הדור הבא. אלא אם בר טימור וחבריו לעתודה (שעשו הישג יפה) יתנו עונת פריצה בליגת העל, צריך לחכות כמה שנים שאיגור קולשוב יגדל קצת. מצד שני, לותיקי הדור הנוכחי (פניני, הלפרין ואליהו) יש עוד 4-5 שנים לתת, ויש בסיס לא רע למשהו כמו 8-9 שנים (יוגב, כספי וטיוס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 26, 2012 10:38 pm 
Junior

תוסיף גם את הביתיות של סלובניה באליפות שיוסיף על קושי מולה(אם וכאשר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 26, 2012 10:43 pm 
Sophomore

באופן ריאלי, אני חושב שישראל דרג ד'.
אבל פיבא וזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 26, 2012 10:49 pm 
Junior

לאור הכושר של סרביה, הייתה לנו הזדמנות מעולה לסיים מקום ראשון. מונטנגרו זה לא בשמיים, וקצת ריכוז ברבע האחרון שם ויכול להיות שכל הקמפיין היה נראה שונה. יכול להיות שעם הפסד בודד לסרביה בחוץ היינו אפילו בדרג השלישי. אין לנו אלא להלין על עצמנו, ולקוות שבקיץ הבא תופיע הנבחרת שניצחה את סרביה ולא זו שהפסידה לאסטוניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 26, 2012 11:39 pm 
מנהל פורום

זו הכתבה שהתפרסמה הערב באתר הרשמי של איגוד הכדורסל:
http://www.ibba.one.co.il/General/Artic ... 4&siteId=6

מה זה הסגנון הזה??! מה השלב הבא? למנות את נדב לדובר של האיגוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 26, 2012 11:49 pm 
Sophomore

לא כזה סיפור זה שאנחנו בדרג שישי
הנבחרות בדרג 4-6 בערך באותה רמה, ונראה לי שסרביה שבטח תלמד לקחים מהקמפיין הגרוע שלהם, תהיה טובה באליפות
וכשהם בכושר הם יותר טובים מכל הנבחרות בדרג 4-6
בכלל יש בדרגים האלה הרבה נבחרות כמו לטביה, פינלנד וכ'ו שאנחנו לוקחים אותם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 12:05 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מי בדיוק החליט שאנחנו לוקחים את פינלנד, אחת הנבחרות שנראו הכי טוב במוקדמות?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 12:07 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
מי בדיוק החליט שאנחנו לוקחים את פינלנד, אחת הנבחרות שנראו הכי טוב במוקדמות?

אותם אנשים שהחליטו שסרביה היא נבחרת אימתנית, על אף התצוגות שלה מהמוקדמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 12:11 am 
Hall of Famer

אם הספסל לא ישותף באליפות אירופה ( כפי שהיה במוקדמות ) כל ההערכות והספקולציות לא שוות דבר כי נפסיד את כל המשחקים .
דרג 6 לטעמי חזק יותר מדרג 4 , ולא נופל גם מדרג 5 , כך שלא צריך להלין שאנו משובצים שם .
אנשים פה רושמים על נבחרות מסוימות ש"אפשר לנצח אותן" , וזה נחמד מאוד , אבל השאלה היא האם ניתן גם לעבור אותן בסך חמשת המשחקים ...
חוץ מזה , אולי די לדבר על כך שפיספסנו ויכולנו לסיים במקום הראשון ? מאזן 0-10 של מונטנגרו לא מספיק מוצלח ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 3:32 am 
Junior

shmueliki כתב:
אנשים פה רושמים על נבחרות מסוימות ש"אפשר לנצח אותן" , וזה נחמד מאוד , אבל השאלה היא האם ניתן גם לעבור אותן בסך חמשת המשחקים ...
חוץ מזה , אולי די לדבר על כך שפיספסנו ויכולנו לסיים במקום הראשון ? מאזן 0-10 של מונטנגרו לא מספיק מוצלח ?

לא מבין את ההבחנה. כנראה שאם ננצח אלו יהיו נבחרות מדרגים 3-5, אפילו 4-5. בדר״כ (בשיטה של סיבוב אחד) ניצחון כזה גם קובע שעוברים אותן, כי הן בעצמן לא מנצחות (פעמיים) נבחרות מדרגים גבוהים יותר.

המאזן של מונטנגרו יפה אבל עדיין הרגיש לי נכון לדבר על זה. אתה תמיד יכול להתעלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 4:06 am 
Hall of Famer

ודים כתב:

מותר לתהות כיצד השתרבב שמי לעניין המגוחך הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 7:27 am 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
ודים כתב:

מותר לתהות כיצד השתרבב שמי לעניין המגוחך הזה?

ככה זה שאתה סלב בפורום... יש זכויות וחובות.

התשובה לשאלה על הסגנון נמצאת בראש הכתבה:
תמונה
זיהיתי את סגנון הכתיבה עוד לפני שהבחנתי בבאנר, לפי טכניקת הכתיבה שמבוססת על פסקאות עם שני משפטים ושלוש נקודות בסוף הפסקה.
מעבר לענייני הבעה של כיתה ז', באמת מטופש לתקוף את פיב"א בצורה מפגרת באתר הרשמי של האיגוד.

ולמה לעזאזל האתר של איגוד הכדורסל נמצא באתר one???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 7:44 am 
Hall of Famer

חובות זה סבבה, אבל אני באמת מקווה שמעולם לא כתבתי טקסט מפגר ברמה המדוברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 7:52 am 
Freshman

nadav_hacohen כתב:

אני מנחש שהוא התכוון לסגנון התוקפני ולא לאיכות הטקסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 8:26 am 
מנהל פורום

פלטיאל כתב:
nadav_hacohen כתב:

כן, זה מה שהתכוונתי. לא רציתי לפגוע חס וחלילה, אלא בסך הכל להביא כדוגמא מישהו בעל סגנון תוקפני שאולי נחמד לקרוא הודעות שלו בפורום, אבל לא יהיה מתאים להיות דובר רשמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 9:18 am 
Freshman

ודים כתב:
פלטיאל כתב:
nadav_hacohen כתב:

כן, זה מה שהתכוונתי. לא רציתי לפגוע חס וחלילה, אלא בסך הכל להביא כדוגמא מישהו בעל סגנון תוקפני שאולי נחמד לקרוא הודעות שלו בפורום, אבל לא יהיה מתאים להיות דובר רשמי.

אל תסגור לנדב את האופציה של דובר ברק נתניה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 9:27 am 
Hall of Famer

את האמת לאור מצב הכדורסל באירופה ולאור הכישרון הבאמת גדול שיש בנבחרת שלנו (אחת המוכשרות ביותר לטעמי, המוכשרת ביותר מאז האליפות של קטש ושפר) יש אפשרות לעשות דברים יפים. בדרג החמישי יש את לטביה ובלגיה שבאמת נראות פחות טובות מאיתנו. טורקיה בפוטנציאל נבחרת טובה וגיאורגיה מסוכנת. בדרג הרביעי בהחלט אפשר לסמן ניצחונות פוטנציאלים על שלוש מהנבחרות, שאני גם לא מתרגש מטלטוביץ'. יום גדול שלו כנראה יסמן הפסד. אבל ימים גדולים לא באים תמיד ושטויות גדולות מגיעות אצלו בכל משחק. אין לי מושג איך פינלנד נראו כי לא ראיתי משחקים, אבל שים דברים בפרופורציה. הם היו בבית של פולין, בלגיה, שווייץ ואלבניה. כנראה שזאת לא התחרות הכי קשיחה בעולם, בעיקר שהזדעקת על ההנחה שמנצחים את פינלנד אבל אותה הנחה לגבי פולין עברה אצלך בשקט, כשפולין סיימה ראשונה בבית הזה.

הדרג השלישי גם מציג נבחרות שאפשר לנצח. את איטליה ראינו בשנתיים הקודמות והבעיה הגדולה שלהם היא עמוד שדרה שאין וחוסר אחריות במשחק. אם הגישה שם השתנתה, אז מדובר בנבחרת מוכשרת (בכל מקרה) וגם טובה מאיתנו. אם האופי פריך כפי שהיה באליפות אירופה הקודמת ובמוקדמות, אז איטליה עבירה בהחלט. גם גרמניה כמובן ללא דירק וגם קרואטיה שאני לא מחזיק מהדור שלהם. את מונטנגרו בלי פקוביץ' ראינו שאנחנו מסוגלים לנצח. בדרג השני ליטא בנסיגה גדולה מאד ובריטניה גם עבירה. שאר הנבחרות באמת גדולות עלינו וזאת תהיה הפתעה אם ננצח אותן.

סה"כ אפשר בהחלט להיות אופטימיים לקראת אליפות אירופה הבאה ואפשר לעשות שם דברים יפים מאד. זה לא שאני מצפה מהנבחרת להגיע לרבע הגמר ולא משנה מה, כי דברים דומים שרשמתי על נבחרות אחרות בהחלט אפשר לרשום על הנבחרת שלנו. אופי, מחוייבות להגנה, אינדיבידואלים ששמים את עצמם מעל לקבוצה ועוד. אבל הנבחרת שלנו באמת עם כישרון ובקמפיין ראינו שגם לפעמים הכישרון הזה מתחבר ליכולת גבוהה. הקמפיין הזה יכול להסתיים כמו כל הקמפיינים באליפויות האחרונות, של ניצחון אחד בשלב המוקדם שמעביר הלאה והפסד מתבקש בשלב הבא ואני לא חושב שאפשר יהיה ממש לבוא בטענות. מצד שני, בניגוד לקמפיינים הקודמים שזאת הייתה פחות או יותר תקרת הזכוכית והישג, באליפות הבאה אפשר להשיג יותר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 9:42 am 
Hall of Famer

עמוס, הנבחרת הוכיחה נגד מונטנגרו בדיוק להיפך ממה שכתבת, שהיא לא יכולה לנצח אותה. אולי התכוונת להגיד שאלה נבחרות פחות או יותר שוות כי המשחקים היו צמודים, אבל בפועל מונטנגרו ניצחה גם כאן ובהרכב חסר מאד (לא רק פקוביץ', גם ווצ'ביץ'. אם אחד מהם ובטח אם שניהם מגיעים לאליפות עצמה, חבל לנבחרת שלנו על הזמן). מונטנגרו ניצחו אותנו פעמיים בזכות כדורסל קבוצתי וחכם עם דגש על הגנה חזקה, ופה הכשרון הבאמת חביב של נבחרת ישראל נופל. אני לא רואה את ישראל פייבוריטית מול מונטנגרו גם בהרכב ששיחק במוקדמות, ובהרכב מלא על אחת כמה וכמה.

פינלנד ניצחה את ישראל רק לפני שנתיים, ונתנה אליפות אירופה מכובדת בשנה שעברה. גרמניה וקרואטיה סיימו את המוקדמות עם 0-8 כל אחת, לא הייתי ממהר להכריז על ישראל כפייבוריטית מולן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2012 9:50 am 
Hall of Famer

מה בדיוק עשה ווצ'ביץ' שיהפוך את המונטנגרים לנבחרת בלתי עבירה? אני ראיתי אותו באן.בי.איי והתרשמתי שמדובר בשחקן רך בקנה מידה עמית תמירי (לפחות באן.בי.איי). לא ראיתי איזה גבוה אירופאי אדיר שבלתי ניתן להתמודד איתו ורק להזכיר, גם מול ברנייאני התמודדנו. פקוביץ' זה כמובן סיפור אחר, אבל גם לו יש מגבלות שישנו את אופי הנבחרת. אני לא חושב שאפשר להגיד אחרי שני משחקים בלבד שישראל לא יכולה לנצח את מונטנגרו. אני חושב ההיפך. שני משחקים צמודים ששניהם הסתיימו בשניות האחרונות מצביעים על כך שאפשר לנצח. אם המדגם היה יותר גדול, אז היית צודק, אבל זה כולה שני משחקים. אני לא רואה אותנו פייבוריטים מול מונטנגרו, אבל בהחלט יכולים לנצח במשחק אחד. כנ"ל גם לגבי גרמניה וקרואטיה. לא רשמתי שאנחנו פייבוריטים מולן, אלא רק שהן נבחרות שישראל יכולה לנצח וזאת אפילו לא תיחשב כסנסציה, בהתניה כמובן שדירק ייקח חופש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 544 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס, עופר האדום ו 40 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: