Mook כתב:
ברור שאני לוקח את פול לפני קובי.
פול יהפוך את השחקנים סביבו ליותר טובים- קובי לא.
עמוס לב כתב:
לברון כבר מאז 2007 שחקן הכדורסל הכי טוב בעולם.
Mook כתב:
אף אחד מהשניים לא יכול להוביל קבוצה לאליפות. אבל כשחקן משלים, כסקוטי פיפן האידיאלי, ג'וש סמית' הוא השחקן הראשון שאני לוקח אם יש לי בקבוצה מגהסטאר לאליפות כמו ווייד, קובי או פול.
מהאמירות היותר מגוכחות ששמעתי כאן בסלניוז.
נתחיל עם ההזויה מכולן, זו של עמוס לב - ברור לי שאתה סולד מקובי בריאנט, אבל חשבתי שגם לשונאים הכי גדולים יש גבול.
אתה בעצם אומר כאן שקובי בריאנט, קונצנזוס לאחד מעשרת השחקנים הגדולים בתולדות המשחק, לא היה אף פעם השחקן הטוב ב-NBA בנקודת זמן כלשהי.
כי מ-2007 לברון מבחינתך השחקן הטוב בעולם, ב-2006 היה זה אהובך די-ווייד שהביא טבעת, בין 2003 ל-2005 שלטון טים דאנקן והספרס, ולפני כן ב-2000-2002 שאקיל אוניל כמובן.
אם נתייחס למילים עצמם ולא להיקף שנובע מהן, אז ב-2008 בריאנט לקח MVP + הגעה לגמר, ובשנתיים אח"כ לקח ריפיט כשהוא בפריים של הקריירה.
לברון נתן באותן שנים עונות סדירות נהדרות, אבל בריאנט שגם הוא כיכב מבחינה סטטיסטית הוסיף גם תצוגות ג'ורדניות בפוסט סיזן שנה אחר שנה, ואף אחד לא חלק על מעמדו כמספר 1.
Mook - לפי התפיסה המעוותת הזו כריס פול וסטיב נאש שחקנים טובים יותר ממיקל ג'ורדן, או אם נלך לדור ההוא אז ג'ון סטוקטון ומג'יק ג'ונסון, כי הם הופכים את השחקנים שלידם ליותר טובים.
יותר מדי מה להרחיב אין כאן, אבל סקורר שמביא אליפויות זה מצרך לא פחות חשוב מרכז שמשפר את החברים, מה גם שבריאנט בדומה ל-MJ ידע גם הוא להפוך את אלה שמסביבו לטובים יותר.
בנוגע לג'וש סמית' הבחור מאוד מגוון, מאוד כיפי לצפייה, אבל בשום תסריט אני לא לוקח אותו כשחקן ה-2 בקונטנדרס, בטח שלא הראשון בקטגוריה הזו מבין רבים וטובים.
ג'וש סמית' בדומה ללאמאר אודום הוא גלגל שלישי קלאסי, לא מעבר, בקבוצה עם יומרות שמעבר לסיבוב השני בפוסט סיזן. וכן, המספרים מגבים את זה.
J-SMOOVE חצה רק פעמיים את גבול ה-17 נק' בקריירה ומעולם לא הגיע ל-19.... מספיק לראות משחק או שניים כדי להבין שהבחור סופר מוגבל בהתקפה העומדת, עם אחוזים נמוכים יחסית וקליעה בעייתית.
כדי להיות הסיידקיק או כמו שהגדרת ה-פיפן בקבוצה לאליפות אתה צריך לליצר לעצמך ברמה גבוהה. גאסול, גארנט, פארקר\ג'ינובילי, בריאנט בעברו, שאקיל ו-ווייד בתקופות הסיידקיק.
המרחק ביניהם לבין ג'וש סמית' גדול מאוד בכל הקשור ליצירת נקודות, כשגם שמות אחרים שהוזכרו כמו אלדרידג', אמארה וכריס בוש הם מסוג השחקנים ההכרחיים כאופציה 2 בקונטנדרס, כי הם מסוגלים ליצור לעצמם ברמה מספקת.
ובנוגע לדיעה הזו -'סמית' כבר היום הוא שחקן הרבה יותר משפיע והרבה יותר דומיננטי ממה שאודום היה בשיאו או יהיה אי פעם', זה גם כן תלוש מהמציאות כי אודום היה שחקן משמעותי בקבוצה שלקחה ריפיט.
כשסמית' יוכיח שהוא מסוגל להיות גלגל שלישי בקבוצה אלופה (הפוטנציאל שם אבל זה עוד דרוש הוכחה) אז יהיה אפשר לומר שהוא שחקן משפיע לא פחות מאודום. דומיננטיות? 15 נק' למשחק פר קריירה.