קוף ירוק כתב:
הייתי הערב במשחק של חיפה בהרצליה, יום שבת זה תמיד יום טוב ללכת לראות קצת כדורסל. יצאתי דווקא יחסית מעודד מהמשחק לעומת הדיווחים עד עכשיו (למעט המשחק שראיתי מול מכבי זה המשחק השני עד עכשיו). רשמי לגביי חיפה:
הדברים הטובים:
קוז'י - נראה מצוין, כמו ילד, מאד אפקטיבי, חכם, יודע מה הוא עושה. נראה שהולך לשחזר את עונתו האחרונה אצלנו.
קלאתס - אחלה שחקן, הייתי קצת סקפטי עליו בהתחלה אבל בשקט בשקט עושה רושם של אחד שמגיע לשחק כל משחק, יד מאד רכה ושחקן חכם.
קורי קאר - אחלה רכש מבחינתי כמו שחשבתי, שקט, יעיל, סולידי, שומר טוב, נתן היום הרבה יחסית למשחק ראשון והקבוצה נראתה יותר טוב כשהוא שיחק.
בינוני:
סטול - שחקן נחמד אני חייב לציין, יש לו קליעה טובה, ערמומי, עושה רושם של שחקן שמסוכן התקפית וקשה לשמור. קבלת החלטות לא משהו, לצד כמה מסירות ואסיסטים יפים הוא גם מוסר יותר מידי כדורים לשום מקום.
חלש:
סמית - לא משותף, לא תורם, לא עשה כלום היום. הפעמים היחידות ששמים לב אליו זה כשהוא מאבד כדור או עושה לייאפ במתפרצת. חוץ מזה נאדה.
סיכום , היום בעקבות פציעה ואי שיתופו של תומאס זכינו לראות את הקבוצה משחקת כל המשחק בסגנון שאני חשבתי שבסופו של דבר לא תהיה בריירה אלא להגיע אליו וזה עם קלאתס ב4 (וגם ראינו הרבה דקות אזורית טובה מאד בדקות האלה) ויותר גארדים על המגרש ברשותו של קורי קאר וגם לשגב היו דקות טובות היום. בסיכומו של דבר לדעתי זה יהיה הכיוון של הקבוצה, לא תהיה בריירה. יהיו דקות של הרכב גבוה עם קוז'י ב4, כמו שהוא וגרין שיחקו בעבר בנבחרת, ולדקות מועטות זה יעבוד, לאורך זמן אנחנו נראה יותר את קלאתס ב4 שלדעתי בליגה שלנו זה יכול להיות נכס כי הגבוהים יתקשו לצאת אליו מבחוץ ויש לו שחרור כדור מהיר וקליעה נהדרת.
גם מהמאמן אני מרוצה, לא שומעים ורואים אותו ולא יודע מה מבפנים אבל רואים על המגרש קבוצה שמשחקת תרגילים, כדור, יותר טוב ופחות טוב (בעיקר עם השטויות שסמית וסטול עושים שמאבדים כדורים) לפעמים אבל מנסים לשחק כדורסל ולא בידודים ואחד על אחד. היו כמה מהלכים יפים של תרגילים שהלכו עד הסוף והסתיימו בקליעות יפות.
אני יצאתי דיי מעודד סה"כ כמו שאמרתי. אני חושב שעם שלישיה כמו קלאתס, קוז'י וקאר שיש להם הרבה נסיון, אופי, חוכמה הקבוצה לא תיפול כמו בשנים האחרונות. אני מניח שאם סמית לא יראה משהו בקרוב הוא יהיה על המטוס, ואם זה יקרה אני מציע להביא עוד גארד, אפילו רכז עם סייז (ולהסית את סטול ל2, כשהוא ישחק רכז מחליף גם כן) וזה יעזור מאד לקבוצה. אם סמית יראה משהו אז יעשו חושבים, גם אז כשקולמן יחזור (הוא יחזור מתישהו טל?) יהיה לנו יחסית עומק בישראלים וקבוצה יותר מאוזנת סה"כ.
להרצליינים אני יכול להוסיף בקצרה התרשמות שלי. בן רייס נראה היום מיליון דולר (היו לו איזה 5 שלשות חלקם רק רשת) ואם יראה ככה הוא ישראלי בדרג הבכיר (אבל אני מניח שהוא לא נראה ככה כל יום). הגבוה שלהם היה לא רע היום ועשה לנו הרבה צרות. דווקא 2 השחקנים שהיו הכי מרשימים אצלם להבנתי במשחקים אימון, ג'ונס ובק היום במשחק חלש יחסית, החטיאו כל אחד איזה 5 שלשות חופשיות לפחות, לא יודע אם זה משקף או לא. דווקא הרכז שלהם למרות שלא קלע הרבה היה יחסית טוב, מסר כמה אסיסטים יפים מאד וגם שמר לא רע בהגנה, לא היה חלש כמו שתיארו אותו לפני זה.
אחלה סיכומים, שלך ושל טל. אני רק אוסיף שלדעתי בריאן כהן הוא שומר גדול והוא פשוט הוציא היום את בק מהקצב שלו. עושה רושם שבק הוא סטריק שוטר והפעם הוא פשוט לא נכנס לזה בזכות ההגנה שלו ברבע הראשון.
רייס אכן לא נראה ככה עד עכשיו, אבל אני מאוד שמח ממה שראיתי. לקח על עצמו הרבה. ג'ונס לדעתי דווקא היה טוב היום למרות הזריקות שהחטיא, כי בדקות האחרונות הוא פשוט העלה את המשחק שלו עם ריבאונדים חשובים בהתקפה ועם שלשה שהתחילה את הסוף של המשחק. מילט פלאסיו אכן נראה היום יותר טוב מבמשחק הקודם, אבל עדיין, היו לו בעיקר הבלחות ולא משהו קבוע מספיק. מאוד מקווה שימשיך להשתפר. הוא גם שיחק היום ממש המון.
אני חושב שהחיפאים צריכים להיות אופטימיים. חיפה נראתה היום יותר טוב מהרצליה והייתה פה גניבה לדעתי.