נראה לי שהוא התכוון ללמה מאיר עושה את זה לעצמו, בסוף העונה הולך להישבר לו הלב בפעם המי יודע כמה כשעוד אליפות שכבר נראתה אפשרית תחמוק מבין אצבעותיו..
אז הקדמתי חזון למועד לפני עמוד או שניים בנוגע לפוסטר, אבל אני יכול לרשום את אותם המילים בנוגע לפולן, הנייר שלי מספר שהוא לא פחות טוב מהיקמן, לא פחות טוב מלוגאן ואם הייתי דני פדרמן רחמנא ליצלן הייתי מחתים את פולן לפני לוגאן בוודאות, ומתלבט קשות בינו לבין היקמן.
שמח לראות שאני לא לבד באופטימיות לגבי הקבוצה הזאת.. הדבר שבעיקר מפחיד בהתמודדות בין מכבי להפועל זה שאנחנו יודעים שאם מכבי תיראה רע, יש סיכוי טוב שהיא תנחית באמצע העונה כוכב מהשורה הראשונה באירופה שישנה את הדברים. קצת כמו לאנגפורד בשנה שעברה. למשל, אני בהחלט יכול לראות תסריט שג׳ורדן פארמר לא מתאקלם בטורקיה ומסדר לעצמו שחרור למכבי באמצע העונה.
מעבר לזה, אם לא הייתה לנו את ההיסטוריה הידועה של הליגה הישראלית, ולא הייתה לנו את פוביית מכבי שאצל אוהדי הפועל ואולי גם אצל הקבוצה בכללותה של הפועל זה אולי מטען פסיכולוגי כבד מנשוא, כנראה שהיו פה עוד רבים וטובים באותו הראש. בקיצור, אם היינו מדסקסים פה את הסגל של בשיקטאש מול גלאטאסריי, כשאחת מחזיקה בסגל הנוכחי של מכבי והשנייה בסגל הנוכחי של הפועל, מניח שתמימות הדעים הייתה שמדובר בסגלים כמעט שווים על הנייר כשמי מהן שתתחבר טוב יותר תהיה עם ידה על העליונה במצ׳אפ.
ונכון שיש סימני שאלה בסגל של הפועל, כמו איך ייתאקלם לימונד לתפקידו המיועד וכמה הוא יתאים לשחק ליד פולן/טפירו, איך יהיה פלס במלחה והאם יישמור על יציבות, איך ייתאקלם סמית׳ מכונת הפוסטאפ בחיים שאחרי הnba, ועד כמה מאיר טפירו יהיה עול הגנתי כשאין מאחוריו מגן צבע שיחפה עליו.
אבל- לטעמי יש לא פחות סימני שאלה במכבי. איך תראה הקבוצה כשהרכז הטבעי היחיד בסגל הוא מורן רוט, כששני הגארדים האחרים זה אחד היקמן שהוא ממש לא רכז אבל ישחק בתפקיד הזה את רוב זמנו, לפחות בהתחלה, והשני הוא שוטר סטריקי בן 30 שהיה טוב רק כשנתנו לו לזרוק 20 פעם במשחק בקבוצות קטנות, מה יהיה עם לאנדסברג שכל מה שעשה זה לסיים אחרון בליגה הישראלית, האם מישהו ייתפוס את פניני מהאוזן ויכריח אותו לחזור להיות שחקן כדורסל ומה יהיה בעמדת הסנטר עם אחד ילד גאורגי שנראה איום ונורא הקיץ וגם כך אני לא חושב שאי פעם יהיה שחקן משמעותי ביורוליג, לא בהגנה ולא בהתקפה, והשני זה פופס הפצוע שאף פעם לא היה שחקן קבוצתי טוב מדי או חכם מדי או שומר מדי.
בקיצור, אם היה מדובר בבשיקטאש- גאלאטסריי, הייתי אומר שמדובר ביתרון קל לקבוצה שמחזיקה במאמן העדיף דיוויד בלאט, כשהקבוצה השנייה רחוקה החתמה אחת מעדיפות.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|