לאומית כתב:
אני הייתי במשחק.
בחולון - עסקת השנה ונפילת השנה.
עסקת השנה - כמובן פרנק האסל שבתקציב של קצת יותר מ-60 אלף דולר מסתמן כגבוה הטוב בליגה, בטח ביחס של עלות תועלת. שחקן הגנה מצוין, יד נהדרת מחצי מרחק, ריבאונדר שלדעתי הולך להיות המוביל בליגה, ומשחק גב לסל טוב. משחק מפלצתי של 36 נקודות ומשהו בין 17 ל-19 ריבאונדים, תלוי מי ספר. וכל זה בלי רכז שיידע להזין אותו.
וכאן אני מגיע לנפילת השנה זק רוזן. שחקן עם מכונת שיווק משומנת מאחוריו שחייב הרבה לג'רמי לין שבמקרה שיחק איתו באותה ליגה ועשה מספרים דומים.מכרו אותו לאוהדים כתחליף למורן רוט ומילא זה, גם שילמו עליו בערך את מה שקיבל מורן רוט כשמעדיפים אותו על פני ניב ברקוביץ שרצה מאוד לשחק בחולון וגם רצה הרבה פחות כסף מרוזן. בפועל קיבלנו משהו בין ליאור ליפשיץ לעניים לתמיר גודמן. פשוט מביך. בבסיס - שחקן שהוא אנטי אתלט, בלי טיפת כח מתפרץ, לא מסוגל לעבור אף שחקן, בדגש על אף שחקן בצעד ראשון ופוחד פחד מוות מהסל, ממש מבועת כשבמקרה הוא נתקל בו פנים מול פנים. מאחר ואני ראיתי גם קטעי משחק די נרחבים שלו מהמכללות, אפשר היה בקלות לראות את כל התופעות הנ"ל גם שם, את הסלים שלו הוא עשה מזריקות פנויות, כל מיני ג'אנפ שוטים מוזרים על שחקנים לא אתלטים כמוהו. כאן זה פשוט לא מחזיק מים. כמו שאני רואה את הדברים, במקרה הטוב נוכל לעשות ממנו ליאור ליפשיץ משופר במקצת וזה לא מספיק. מה שמסתמן זה ששמיר לא סופר אותו ובמשחק מול ראשון, כמו גם זה נגד הפועל, הוא יובש דקות ארוכות מאוד על הספסל.
אופיר פרחי, שהובא כרכז מחליף, הוא בכלל לא רכז וגם את זה אפשר היה לדעת בקלות. נוצר מצב שג'רום דייסון נאלץ לשחק כ-1 וגם כ-2 באותו זמן וכרגע זה קצת יותר מדי. הפיתרון המתבקש - לשחרר את טיילר סמית' למרות שהוא שחקן לא רע בכלל אבל בעמדה שלו יש שחקן (שון דניאל) ולהביא רכז זר עם יד מבחוץ, אולי קני הייז מגלבוע שלדעתי הוא שחקן מצוין שתפור עלינו, או לחילופין להזיז את דייסון ל-1 ולהביא 2-3 עם יד מבחוץ.
מה שבטוח, ככה זה לא יוכל להמשך למרות שבהנהלה כלפי חוץ טוענים שהסגל סגור.
לגבי ראשון, לא התרשמתי וזה כבר משחק שלישי שאני רואה אותם. שני הזרים מהקו האחורי לא מספקים את הסחורה, לזאריק אנמי וורן נעלם לפרקי זמן ארוכים ונראה די חסר חשק. על פניו, ירידה רצינית לעומת קיטשן וקרופורד והם כנראה יהיו תלויים לא מעט ברייט. שון דאוסן הפתעה נעימה, עשה כמה הלכים גדולים דווקא בהגנה, התקפית החבר'ה שלנו פשוט לא ספרו אותו ואת הקליעות שלו הוא עשה מחצי מרחק שהוא חופשי לגמרי, ממש כמו באימון. חנוכי ובן דוד זה חנוכי ובן דוד, עושים עבודה שקטה ודופקים את השלשות שהם חופשיים. אור סולומון במשחק די אנמי, לא ממש הראה משהו.
זאק מקבל בחולון 70 אלף דולר נטו, שזה אמנם הרבה מאד בשבילו אבל זה עוד רחוק ממורן רוט שקיבל בחולון משמעותית מעל 100.