סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 6:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1782 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 72  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2012 7:09 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
אני חושב שצוד הבין את זה. מה שהוא התלונן עליו זה שהביטוי עצמו לא מובן כי מן הסתם אם יש בעיה אז יותר סביר שאין גשר בכלל לעבור. מצד שני, אני טוען מזמן שמרבית הביטויים בעברית הם חסרי שחר בפני עצמם - מישהו ראה פעם גנב עם כובע בוער? מישהו היה מעלה על דעתו לזרוק אבנים בתוך הבית שלו, גם אם הוא לא בנוי מזכוכית? כמה אנשים מסתובבים עם קיסמים תקועים להם בעין?

האמת שאני לא בטוח לגבי המקור, אבל "אחצה את הגשר כשאגיע אליו" עובד גם באנגלית: I'll cross that bridge when i get to it. יש הרבה רפרנסים באינטרנט, לא מצאתי הסבר לגבי המקור, אבל מהדרך שבה המשפט כתוב אני מדמיין שעדיף היה לתרגם את that bridge ל"הגשר הזה" ולא "הגשר". אני חושב שהצורה האנגלית רומזת לגבי בעייתיות עם הגשר, ובתרגום הבעייתיות הזו נופלת. המשפט היה יותר מובן אם הייתי אומר "אחצה את הגשר הזה כשאגיע אליו", ואז אני רומז שהגשר רעוע.

לגבי "על ראש הגנב בוער הכובע", גם לו יש סוג של מקביל באנגלית עם "Liar liar pants on fire". פה אין לי מושג מה קרה בתרגום. אולי "על מותני השקרן בוערים המכנסיים" פשוט לא עובד בעברית? בסה"כ הגרסה העברית נשמעת לי יותר טובה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 29, 2012 12:26 am 
Sophomore

מה התפקיד של הריבועים שהופיעו על חלק מהכבישים לפני כשנה (אחד בכל נתיב) והאם על הנהגים לחשוש מהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 29, 2012 1:18 pm 
Hall of Famer

זה לא הנתיבי תחבורה ציבורית החדשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 29, 2012 6:57 pm 
Sophomore

שלילי.
שורה של ריבועים חרוטים בכביש, אחד בכל נתיב, יש כאלה בקטע שמחבר את כביש 5 לכביש 2 לכיוון תל אביב ובעוד די הרבה מקומות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 30, 2012 2:10 am 
Junior

shay כתב:
שלילי.
שורה של ריבועים חרוטים בכביש, אחד בכל נתיב, יש כאלה בקטע שמחבר את כביש 5 לכביש 2 לכיוון תל אביב ובעוד די הרבה מקומות.

זה צבוע? אם זה סתם חריטות בכביש, זה כנראה קשור למצלמות החדשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2012 12:00 am 
Senior

ראובן כתב:
אני חושב שצוד הבין את זה. מה שהוא התלונן עליו זה שהביטוי עצמו לא מובן כי מן הסתם אם יש בעיה אז יותר סביר שאין גשר בכלל לעבור. מצד שני, אני טוען מזמן שמרבית הביטויים בעברית הם חסרי שחר בפני עצמם - מישהו ראה פעם גנב עם כובע בוער? מישהו היה מעלה על דעתו לזרוק אבנים בתוך הבית שלו, גם אם הוא לא בנוי מזכוכית? כמה אנשים מסתובבים עם קיסמים תקועים להם בעין?

אני לא יודעת האם שמעתי את זה הוא המצאתי את זה, אבל נראה לי ש"על ראש הגנב בוער הכובע" זה קשור לזה שאם אומרים לגנב את המשפט הזה הוא יבהל, יגע בראש או משהו בסיגנון, ויסגיר את עצמו בהתנהגותו. ההקשר זה שכאשר מתחילים לדבר על הגניבה, התנהגות של הגנב היא מסגירה, כמו שאם היו אומרים את המשפט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2012 12:28 am 
Hall of Famer

ואני חושב ש"על ראש הגנב בוער הכובע" נאמר על מי ששכב עם קאלימי הכי הרבה פעמים בלי אמצעי הגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2012 1:09 pm 
Senior

מה הקטע של הסדר של הדרגות סגן אלוף, אלוף משנה ותת אלוף בצבא? רק לי זה נראה כאילו לקחו 3 מושגים נרדפים ובחרו להם סדר אקראי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2012 1:20 pm 
Hall of Famer

צריך לזכור שבהתחלה היה רק סגן אלוף ואחריו אלוף בלי שום דבר ביניהם, אלוף משנה נוסף מאוחר יותר ותת אלוף רק אחריו, אני מניח שלא היו יותר מדי אופציות לשמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2012 1:22 pm 
Hall of Famer

אלוף בצלות ואלוף שום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 06, 2012 12:39 am 
Sophomore

מה השורש של המילה 'נא', כלומר לא מבושל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 06, 2012 1:19 am 
Senior

למיטב הבנתי שורש הוא מונח שמיוחס לפעלים ולא לתארי שם או לשמות (מה השורש של המילה 'בית'?) אבל יבוא יניב וילמדנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 06, 2012 3:55 am 
Sophomore

צירוף שורש ומשקל הוא דווקא דרך תצורה מקובלת גם לתארים ולשמות־עצם. יתרה מזאת, בכמה מילונים שמיים — ולאו דווקא בגרועים שבהם — שמות כאלה מופיעים תחת השורש שלהם, ולא לפי המילה השלמה. לדוגמה, אם תרצה לקרוא מה שכתוב ב־BDB על "מנוחה", תצטרך לדפדף לשורש נו״ח. היתרון בשיטה הזאת הוא הבלטת משפחות המילים, שהן אחד הפיצ׳רים המגניבים ביותר של שפות שמיות; היא משקפת את הדי־אן־אֵי המורפולוגי שלהן שיקוף נאמן יותר מהסידור הנהוג ברוב המילונים — הרי בסך הכול ההפרדה המילונית בין "למד" ו"התלמד" לבין "תלמיד" או "לומדה" היא מלאכותית — ומאפשרת לעמוד על קשרים סמויים־יחסית בין מילים (למשל "גם" ו"מגמה"). החיסרון בשיטה הזאת הוא שנורא מעצבן לחפש ככה שמות במילון.
על כל פנים, חלק מהשמות והתארים בעברית נגזרים משורשים, אבל לא כולם. ספציפית על "נא" הדעות חלוקות: אבן־שושן נותן אותו כ"נא", בלי שורש, ו־BDB מציע את השורש ני״א. (כדאי לזכור ש־BDB הוא מילון ללשונות המקרא בלבד, ולאבן־שושן, הגם שהוא מקיף את העברית לתקופותיה, יש אוריינטציה של עברית חדשה.) אני חושב שבמבט סינכרוני, מעטים יטענו של"נא" יש שורש, גם אם התצורה המקורית שלו הייתה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 06, 2012 7:42 pm 
מנהל פורום

האם בעוד מדינות בעולם פרט לארה"ב נהוג לעתים לקרוא לילדים על שם האבא (בסגנון שהאבא נקרא X והבן X ג'וניור)?
בארץ יש תופעה "מוחלשת" שקוראים לילדים על שם אבות או סבים אך בדרך כלל רק אם הם מתים ולשם זכרון משפחתי, או ששמים את השם כשם אמצעי. לא מכיר שקוראים על שם אב או אם כשהם עוד בחיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 06, 2012 8:55 pm 
Junior

Shiver כתב:
האם בעוד מדינות בעולם פרט לארה"ב נהוג לעתים לקרוא לילדים על שם האבא (בסגנון שהאבא נקרא X והבן X ג'וניור)?
בארץ יש תופעה "מוחלשת" שקוראים לילדים על שם אבות או סבים אך בדרך כלל רק אם הם מתים ולשם זכרון משפחתי, או ששמים את השם כשם אמצעי. לא מכיר שקוראים על שם אב או אם כשהם עוד בחיים.

בארץ זה לא מקובל כי הלכתית אסור לקרוא לילד בשם אביו אם האבא בחיים.
לגבי הסבא, אצל האשכנזים לא מקובל לקרוא לילד על שם הסב אם הוא בחיים (אם הוא נפטר אז כן קוראים על שמו) אצל עדות המזרח זה בדיוק הפוך, וזה כבוד גדול לקרוא לילד על שם הסב שבחיים, עד כדי שאם לא יקראו לו על שם הסב, זה יכולה להיות פגיעה לדורות בסבא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2012 12:00 am 
Junior

Shiver כתב:

עקרונית, מכך נובעת הסיומת "סון" במדינות הסקנדינביות. ממה שידוע לי, וזה לא כל כך מקובל היום, בעבר לא היה לך שם משפחה, אלא נקראת בשמך ושם משפחתך היה שם אביך + סון. זאת אומרת: יעקב אולפסון יהיה אביו של ראלף יעקבסון.

אבל...אולי זה לא בדיוק מה ששאלת :wink:

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2012 12:21 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
מה אנשים מסתובבים עם קיסמים תקועים להם בעין?

מעטים, אבל כשמשתמשים בביטוי המלא כפי שהוא מופיע במקור, זה דווקא פתגם הגיוני ופשוט מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2012 9:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לינק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2012 8:02 pm 
Junior

מה קרה באזור סוף נובמבר 2006 שהרבה מאוד ממשתמשי הפורום פה נרשמו אליו באותם ימים, הפורום נפתח אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2012 8:23 pm 
Hall of Famer

www.dovi כתב:
מה קרה באזור סוף נובמבר 2006 שהרבה מאוד ממשתמשי הפורום פה נרשמו אליו באותם ימים, הפורום נפתח אז?

הפורום עצמו נפתח הרבה לפני, מתישהו בסוף שנות ה-90 או תחילת שנות ה-2000, פשוט אחת מהמחיקות הגדולות של הפורום הייתה אז, כל היוזרים נמחקו והיו צריכים להרשם מחדש, אז בעצם כל מי שנרשם אז פחות או יותר זה חבר'ה שכבר היו בפורום עוד קודם ונמחקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2012 8:36 pm 
Junior

כבר תקופה שאני מנסה להיזכר איזה אירוע ספורט היה ב-4 לאפריל 2012 שגרם לשיא משתמשים בגלגולו הנוכחי של הפורום...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2012 6:26 pm 
מנהל פורום

ההפסד של מכבי בהצלבה לפאנא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 10, 2012 9:20 pm 
Hall of Famer

מה זה להסגביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 10, 2012 9:34 pm 
Sophomore

זו המקבילה העברית המקובלת של mansplain. הכוונה, בגדול, למה שעושה גבר כשהוא "מסביר" דבר־מה לאישה בנימה מתנשאת, מתוך הנחה — מודעת או לא־מודעת — שיש לו עליונות כלשהי עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2012 2:36 am 
Junior

ככה מגסבירים לאישה מה זה אופסייד:

תמונה

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1782 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 72  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: