בתאכלס ב-4 השנים שאני כאן לא השתנו יותר מדי דברים, וסביר שלא יישתנו בעתיד. יש את השישה-שבעה קבועים, כשבכל שנה מצטרפים 2-3 חדשים שלרוב לא ממשיכים בשנה שאחרי. סביר להניח שזה מה שיהיה גם הפעם.
ממבט על קהילות דומות בפורומים אחרים, צפון אמריקאים וישראלים, רבות מהן פועלות בשיטה דומה, של ליגת רוטו וליגת ראש בראש. המעניינות מביניהן, ורבות פועלות כך, מוסיפות ליגה שלישית, שהופכת למרכזית והמעניינת של הקהילה המצומצמת יחסית.
אצלנו, משום מה, ליגת פסלים היא הליגה השלישית.
אז אצל הקהילות הקטנות המעניינות זאת ליגת קיפרים. ועכשיו כשיאהו גם פתחו אפשרויות להחזקת ליגה כזאת דרך התוכנה ולא בניהול ואחזקה על גבי הפורומים, מבחינת אפשרות לסמן בתוך האתר את השחקנים שממשיכים בקבוצות, זה מסיר את המכשולים הבעייתיים שהיו והופך את העניין ללהיט רציני.
לדעתי, מבחינתנו- זה ה-דבר. 8 אנשים, שאנחנו יודעים שכאן כל שנה, עם קבוצה שמשחקת משנה לשנה. אנחנו יכולים לבנות פה אחלה בחלה של מודל לליגה כזאת.
נפתח דיון ונמצא את הנוסחה המתאימה, אחרי שקראתי על כל כך הרבה מודלים יש לי הרבה רעיונות להציע לבחירתכם..
מה אתם אומרים? יש פה היענות מצד החבר'ה הקבועים לליגה כזאת, לפני שאנחנו מתחילים לחשוב איך בדיוק לעשות אותה?
אגב, אם כבר אני פה אתן רעיון ראשון, הפתיחה באמת צריכה להתבצע בדראפט מכרז. אם אנחנו עושים ליגת קיפרים שמתכוונת לרוץ כמה שנים, המודל של המכרז עדיף בהרבה כי הוא מדמה הגבלת שכר בבניית הקבוצה הראשונית, וכך מי שיחזיק את דוראנט ולברון בליגה הזאת בכל השנים הבאות לא יהיה זה שהוגרל על ידי התוכנה למקומות 1-2 , אלא זה שהקריב הכי הרבה מהתקציב הראשוני שלו והשיג את הכוכב שלו בקרב הוגן מול כל שאר הקבוצות.
לגבי ההמשך אנחנו יכולים לגבש דרך שתמנע את חוסר העניין וההתעצצות של אלה שמאבדים סיכוי באמצע העונה, בדמות מיקומי דראפט לעונה שאחרי בהתאם למיקום בליגה ועוד.
יאללה, תתפקדו, תאשרו עניין ותעלו הצעות/שאלות. מבחינתי אני אפתח את הליגה ואעלה את הרעיון השלם מבחינתי בעוד כמה ימים, ותוכלו לאשר/לדחות כל סעיף. מבחינתי נעשה שיחת ועידה של המעוניינים לפתח את הרעיון ונסגור בשעה את כל המודל. רק תגידו מה רצונכם..
משתמש X ששכחתי, מוק, רוני, אלון, תותח, רן, וולפסון, דייס, ?
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|