סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 12, 2025 8:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 1:49 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Red Sumo1 כתב:
לפי ספרה החדש של יוכי ברנדס, "הפרדס של עקיבא" הרומאים כבר הציעו לבנות את המקדש ודווקא הסנהדרין התנגד.

חולדאי הפנים שמעשהו הנמהר שבו הוא הרס אולם טרם בנה חילופי היתה טעות קשה. בגלל זה ראש העיר כבר לא יכול לגזור קופון אצל אוהדי קבוצת הכדורגל המוצלחת בק"ק תל-אביב. יש בחירות שנה הבאה. אנחנו גוזרים קופון...

לא יודע איך זה קשור לשרשור הנוכחי - בשרשור הקודם לא ענית למה אסור לבזבז כסף במימון קבוצות ספורט אבל כן מותר לבזבז תקציב על בניית אולם נוסף (או תחזוקת אוסישקין כשהיה קיים), כאשר יד-אליהו מספיק
viewtopic.php?f=1&t=11777&p=354762&hilit=%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%90%D7%99#p354762

אבל תודה, אני אחפש את הספר של יוכי ברנדס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 4:46 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:
אף פעם לא הבנתי את העניין של חוזה כפול (גם בכדורגל), מה זה נותן? זה לא שיש תקרת שכר בארץ. אני מתאר לעצמי שככה המס שמשלמים בארץ יותר נמוך, אבל זה משתלם רק אם התשלום הנוסף הוא במזומן, לא? הרי אם הם קיבלו שכר מחברה בארה"ב אז משלמים מס גם שם.

שלושה דברים שאני יכול לחשוב עליהם. אחד זה חוסר איזון תקציבי של קבוצה, כי כל מהות הבקרה התקציבית היא שיהיה בהכנסות כיסוי להוצאות. אבל נניח שזה לא בעייה במקרה של רוזן.
השני הוא התנהלות מול המידל מן, כלומר סוכני השחקנים. אחת מהשתיים - או שהסתירו מהם משכורת נוספת ללקוחותיהם שהייתה אמורה לתת להם עמלה, או שמשלמים להם בשחור.
השלישי הוא שאם יש שני חוזים, זה לא רק שיש שכר נוסף - זה שיכולות להיות סתירות בין שני החוזים, החל מהאורך שלהם דרך תנאי השחרור מהם וכלה בניסוחים סותרים בסעיפים אחרים.

שכחת נושא נוסף- וזה עניין הערבויות. חוזה גדול מצריך ערבויות גדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 4:48 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
השלישי הוא שאם יש שני חוזים, זה לא רק שיש שכר נוסף - זה שיכולות להיות סתירות בין שני החוזים, החל מהאורך שלהם דרך תנאי השחרור מהם וכלה בניסוחים סותרים בסעיפים אחרים.

לעומת זאת כשיש לך רק חוזה אחד, הכל בסדר.
אלא אם כן חתמת אותו עם שוקיחזאדה והפרחח המרוקני.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 4:51 pm 
Senior

sir charles כתב:
אף פעם לא הבנתי את העניין של חוזה כפול (גם בכדורגל), מה זה נותן? זה לא שיש תקרת שכר בארץ. אני מתאר לעצמי שככה המס שמשלמים בארץ יותר נמוך, אבל זה משתלם רק אם התשלום הנוסף הוא במזומן, לא? הרי אם הם קיבלו שכר מחברה בארה"ב אז משלמים מס גם שם.

יש עניין מיסוי שהוא לא סוד בארץ, מעל 100 אלף דולר אתה משלם תוספת של 25% מס. מדובר בכמה מאות אלפי שקלים לשחקנים בסכומים של 150-200 אלף דולר. עד 100 אלף דולר לא משלמים מיסוי (דבר שנמצא עוד בדיונים ומאבקים משפטיים לדעתי אבל זה המצב כרגע). יש מצב שעל הכסף שהשחקנים מקבלים בארה"ב הקבוצה לא משלמת מיסוי בכלל, ומי שמשלם זה השחקנים (אם וכאשר הם מצהירים על ההכנסות שלהם).

לכן אם מה שפורסם נעשה דיי ברור שהסיבה לזה (וממה שאני מבין שפורסם בידיעות זה גם מה שהם טוענים) זה פשוט לצמצם בעלויות המס בארץ.

השאלה האמיתית היא האם זה בניגוד לתקנון של הבקרה ובאמת לא בסדר? מה מונע מג'ף להחתים שחקנים על הסכם מול חברה שלו בארה"ב? יש יגידו שזה מה שאומרים כשר אבל מסריח אולי. אבל מבחינה חוקית אני לא בטוח שזה אסור. ממה שהצלחתי להבין לא מדובר פה בחוזה "כפול" (במובן של חוזה שנחתם על סכום מסויים ורק חלק ממנו הוצג לבקרה) אלא בחוזה מול הקבוצה וחוזה נוסף מול החברה של ג'ף בארה"ב (לא מול הקבוצה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 5:31 pm 
Hall of Famer

זה לגמרי לא חוקי, מאיפה שלא תסתכל על זה. בתור התחלה, אתה חייב לדווח גם על הכנסה ששיעור המס עליה אפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 5:36 pm 
Senior

השחקנים הזרים (גם המאמן במקרה הזה) מחוייבים לדווח משהו לרשויות המס' בארץ? ממתי? הקבוצה מחוייבת לדווח מה שהיא משלמת. השחקנים מחוייבים לדיווח בארה"ב, אבל זה ממש לא עניין שלנו אם הם עושים זאת או לא.

מדוע החברה של ג'ף רוזן מחוייבת לדווח מה שהיא משלמת בארה"ב? לאזרחים אמריקאים? חברה שאין קשר ישיר בינה לבין מכבי חיפה אני מניח (מלבד זה שהבעלים אותו בעלים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 6:14 pm 
Sophomore

ספורטאים שמשתכרים מספורט בארץ חייבים בכל מקרה לדווח על הכנסתם, לא משנה האם תושבי ישראל או תושבי חוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 6:25 pm 
Senior

אתה בטוח בזה? בראד גרינברג למשל הוא עוזר מאמן נבחרת וונצואלה למשל, לא נראה לי שהוא מחוייב לדווח לרשויות בארץ על הכסף שהוא מרוויח מנבחרת וונצואלה. אותו כנ"ל אם יש לו עשרות עבודות אחרות בחו"ל שמהם הוא מרוויח כסף. על ההכנסות שלו הוא צריך לדווח לרשויות המס בארה"ב שם הוא משלם את המיסים שלו. גרינברג או כל זר אחר בארץ לא משלם מיסים בישראל, הקבוצה משלמת את המס בשבילו והיא מחוייבת לדווח על מה שהיא משלמת לו, גרינברג משלם את המס שלו בארה"ב ומחוייב לדווח בארה"ב על ההכנסות שלו כמו גם לשלם מס.

אני לא חושב שאף אחד מהזרים בארץ צריך לדווח לרשויות המס פה על שום הכנסה שיש לו מחוץ לעיסוק שלו בישראל. הם מחוייבים לדווח אם כבר על ההכנסה שלהם מהספורט בארץ, לא על הכנסות נוספות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 6:35 pm 
Hall of Famer

אבל זו כן הכנסה מעיסוק שלו בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 6:37 pm 
Hall of Famer

אה, גם אין משמעות ל"לא משלם מיסים בישראל, הקבוצה משלמת את המס בשבילו".

גם אני לא משלם ישירות למס הכנסה, אלא המעסיק מנכה עבורי במקור. זה לא קשור לאזרחות ולתושבות.

מי שעובד בארץ, צריך לדווח על מלוא ההכנסות שצומחות לו מעבודתו בארץ. נקודה. לא משנה איפה נמצא חשבון הבנק שאליו הכסף נכנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 6:49 pm 
Senior

אורן, אבל פה יהיה הוויכוח. רוזן מן הסתם יטען שלהסכם שלו בחברה בארה"ב אין קשר לעיסוק בארץ אלא לדברים שהאנשים האלה עושים בשביל החברה שלו בארה"ב בזמן שהם בארה"ב למשל ואין שום קשר לעצם היותם שחקנים בישראל. כל עוד אין קשר ישיר בין החברה הזאת לבין מכבי חיפה, מלבד היותו של רוזן הבעלים של שניהם, אז זה לא כזה שחור ולבן. אם הכסף מועבר ישירות בין החברה שלו בארה"ב לבנאדם בארה"ב, והוא מכחיש כל קשר בין היותם של האנשים האלה שחקנים במכבי חיפה להסכמים האלה מול חברה אחרת שלו ולכספים שהם מקבלים אז לא בטוח שזה לא חוקי. זה למה אמרתי כשר אבל מסריח. כאילו יודעים שההכנסה היא מן הסתם בגלל שהם משחקים, אבל לא בטוח שיש משהו חוקי שמונע מרוזן להעסיק את אותם האנשים בחברה שלו (ולא משנה באיזה תפקיד) בארה"ב ולשלם להם סכומי כסף נוספים כשהוא טוען שאין קשר בין הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 7:20 pm 
Junior

תקדים מסוכן שעלול לדרדר ענף טהור וכשר למחוזות מפוקפקים

:lol:

חייב להתוודות שמאז ששאריות החיבור הרגשי שהיו לי לכדורסל פה התנדפו, אני מוצא שעשוע לא מועט בעידכונים על רכילויות ממנו. באופרות סבון הוא נותן תחרות יפה לכדורגל.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 7:20 pm 
Hall of Famer

זהו, שנטל ההוכחה כאן לא כזה גבוה, ובמידת מה הוא הפוך. הם יידרשו להראות שהם אכן עבדו עבורו בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 7:29 pm 
Senior

נו, וזה כזה מסובך? יגיד שהם יועצים שלו לחברה כלשהי, נותנים לו ייעוץ והוא משלם להם בשביל זה או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 7:43 pm 
Hall of Famer

לא מספיק להגיד, צריך להוכיח. תירוצי גלעד שרון בפרשת הא היווני לא תמיד עובדים (מה גם ששם הנטל היה הפוך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 7:47 pm 
Senior

זה שאתה יוצא מהנחה שמדובר פה באיזה חקירה רצינית. אנחנו מדברים על הבקרה של האיגוד, סביר שמספיק שכמה מסמכים והסברים "מניחים את הדעת" יספיקו לבקרה בשביל לשכוח מהעניין. אני לא חושב שיתחילו לבקש מחיפה הוכחות ברורות לעבודה שהם מקיימים בארה"ב בשבילו. אני גם לא בטוח שזה עניינה של הבקרה יותר מידי או שג'ף מחוייב לדווח להם משהו לגביי העסקים הפרטיים שלו בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 7:49 pm 
Hall of Famer

אבל לא דיברתי כאן על ענייני הבקרה של האיגוד (אם כי הייתי מניח שדווקא לה יש עניין לעשות מזה טסט קייס, הרי יש כאן שימוש בפרצה שמאיינת את הבקרה לגמרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 7:57 pm 
Senior

אז על מה? העניין הזה היום נבדק רק על ידי הבקרה ממה שהבנתי, שבודקת אם בכלל יש פה איזה בעיה חוקתית. במידה ותקבל את ההסברים של חיפה ותקבל את זה אז בזה יגמר הסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 24, 2012 10:28 pm 
Hall of Famer

מז״א ״אז על מה״?
על נושא הדיווח לרשויות המס שאתה עצמך העלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2012 7:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קוף - באותה מידה אפשר לשאול מה מונע מבעלי קבוצות ב-NBA, שהם כולם טייקונים בעלי חברות גדולות בדרך כלל, "להעסיק" את כוכביהם גם בחברות שלהם כדי לעקוף את מס המותרות? עובדה שהם, עד כמה שאני יודע, לא עושים את זה.
כל זה לא אומר שחיפה לא תצא זכאית, בעיקר מפני שאף אחד לא ירצה להרשיע אותה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 25, 2012 7:51 pm 
Senior

כי אני מניח שחוקי המס שם הם לא אותם חוקים כמו בארץ. הרי עד כמה שהבנתי ממה שפורסם, כל העניין הזה נועד בעיקר בשביל לחסוך את המס הגבוה לחוזים מעל 100 אלף דולר (וכנראה גם לישראלים\מתאזרחים דוגמת לאנדסברג). בארץ חותמים חוזה עד 100 אלף דולר עליו לא משלמים מס. בארה"ב יש הסכם על שארית החוזה עליו גם כנראה לא משלמים מס. ככה במקום ששחקן של 200 אלף דולר יעלה לך 1.2 מיליון שקל נגיד, הוא עולה לך רק 800 אלף שקל.

ממה שאני הבנתי, עניין ה"אימג'" הזה הוא דבר שלמשל בליגות אחרות באירופה כספרד או איטליה מאד מקובל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 26, 2012 5:44 pm 
Senior

מתוך הבלוג של גרינוולד לגביי הפרשה:

ציטוט:
איגוד הכדורסל עשוי בקרוב להעמיד את מכבי חיפה לדין. באיגוד קיבלו מידע, לפי השמועות מאחד העובדים לשעבר בחברתו של ג'ף רוזן בארה"ב, לפיו חיפה מעסיקה גורמים בחוזים כפולים. היועץ המשפטי של איגוד הכדורסל, עו"ד רונן ויינברג, הורה על פתיחת בדיקה מקיפה. גם מכבי נתניה, אגב, צפויה לעבור בקרוב בדיקה דומה.

העניין פשוט, למעשה: חיפה, ובכך מודים גם בקבוצה, הפקידה בבקרה חוזים של מאמנים ושחקנים, בהם המאמן הראשי בראד גרינברג, שבפועל הם נמוכים בהרבה מהסכומים הגלובאליים שהם משתכרים.

המדובר בשאלה משפטית ומיסויית מורכבת: באיגוד לא הבינו מדוע בחוזה של גרינברג, שהופקד בבקרה, דווח על שכר של כמה עשרות אלפי דולרים בלבד, בעוד שבפועל, כך נודע להם, מרוויח גרינברג סכומי כסף נוספים גדולים בארה"ב, כעובד פרטי בחברת התקשורת של רוזן. בחיפה טוענים כי מדובר בתכנון מס לגיטימי; על הסכומים הנוספים המשולמים לגורמים כמו גרינברג ישירות בארה"ב משולם שם מס כחוק. אין העברה של כסף שחור.

אם מס משולם גם כאן וגם שם - מה יוצא מכך למכבי חיפה, תשאלו? ובכן, ראשית: המס בארה"ב נמוך יותר; ושנית, "כשאתה מפקיד בבקרה התקציבית חוזים נמוכים יותר, אתה בעצם מדווח על תקציב נמוך יותר, והבעלים של הקבוצה נדרש להפקיד פחות ערבויות", אומר מקורב למועדון. "הערבויות של הבעלים אמורות לשקף את התקציב, ולוודא שגם במקרה של קריסה כלכלית עדיין יוכלו העובדים לקבל את מה שמגיע להם. אבל אם מדווחים על סכומים קטנים יותר, הבעלים מפקיד ערבות נמוכה יותר. אבל הבעיה היא שבמקרה כזה, העובדים פשוט לא מוגנים".

במכבי חיפה מודים בעובדות, אך חלוקים בעניין הפרשנות.

"לא אמרנו שמה שסופר זו אגדה. לא באתי וטענתי שהמציאו סיפור שהעובדות בו לא נכונות", אומר היועץ המשפטי של הקבוצה, עו"ד ארי רוזנברג. "יש אצלנו מבנה משפטי מסוים ששונה מקבוצות אחרות, אבל לדעתנו המבנה הזה עומד בדרישות החוק הישראלי. זה לא אומר בהכרח שהיועצים המשפטיים של איגוד הכדורסל יסכימו איתנו, אבל אנחנו סיפרנו להם הכל".

- אבל הם לא ידעו על הקונסטרוקציה המשפטית האחרת שלכם מראש, אלא רק כעת, משנפתחה החקירה.

"נכון, באיגוד לא ידעו הכל, כי לשיטתי הם לא היו צריכים לדעת. כשהעסק קיבל תנופה, ההיגיון אומר שצריכים לשתף אותם כדי שהבלון לא יהפוך ליותר גדול ממה שהוא. אף אחד לא ידע על הסיפור, כי זה פשוט לא קשור למכבי חיפה".

- אם אין קשר למכבי חיפה, מדוע האיגוד הכריז על בדיקה מקיפה?

"כתבו שערכנו 'חוזים כפולים'. כשמדברים על חוזים כפולים עולה קונוטציה של קבוצה בליגה ג', שמעבירה מתחת לשולחן מעטפות עם דולרים. ברור שזה לא המצב אצלנו. אני לא יכול להגיד שהאיגוד יחליט בסופו של דבר שמדובר במהלך הוא חוקי, או להפך. אנחנו ממתינים לתוצאות הבדיקה. אבל אני אומר לך, נוצר רעש יותר גדול מהמצב האמיתי. גם אם תהיה מחלוקת בינינו לבין האיגוד, אני מאמין שננהל מגעים רציניים ורגועים וננסה להגיע לפתרון. אני מקווה שבסוף לא נועמד לדין, אבל גם אם כן, נתמודד עם זה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 26, 2012 6:03 pm 
Hall of Famer

וואלה, לא הייתי לוקח את ארי רוזנברג להיות עורך הדין שלי. על פניו זה לא תכנון מס לגיטימי ולא נעליים, אלא חוזה כפול פר אקסלנס. גרינברג יצטרך להוכיח שהוא עובד בחברה של רוזן בארה"ב, מה שהוא ככל הנראה לא יותר ולא פחות מבולשיט מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 26, 2012 6:12 pm 
Senior

לדברים מהבלוג הייתי מוסיף גם שעל פי מקומון פה בחיפה אז בבקרה ביקשו לבדוק גם את החוזים ב4 השנים האחרונות של הקבוצה והחשד הוא שהקבוצה עושה זאת מאז שרוזן קיבל את הקבוצה לידיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], דניאל ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה