מתוך הבלוג של גרינוולד לגביי הפרשה:
ציטוט:
איגוד הכדורסל עשוי בקרוב להעמיד את מכבי חיפה לדין. באיגוד קיבלו מידע, לפי השמועות מאחד העובדים לשעבר בחברתו של ג'ף רוזן בארה"ב, לפיו חיפה מעסיקה גורמים בחוזים כפולים. היועץ המשפטי של איגוד הכדורסל, עו"ד רונן ויינברג, הורה על פתיחת בדיקה מקיפה. גם מכבי נתניה, אגב, צפויה לעבור בקרוב בדיקה דומה.
העניין פשוט, למעשה: חיפה, ובכך מודים גם בקבוצה, הפקידה בבקרה חוזים של מאמנים ושחקנים, בהם המאמן הראשי בראד גרינברג, שבפועל הם נמוכים בהרבה מהסכומים הגלובאליים שהם משתכרים.
המדובר בשאלה משפטית ומיסויית מורכבת: באיגוד לא הבינו מדוע בחוזה של גרינברג, שהופקד בבקרה, דווח על שכר של כמה עשרות אלפי דולרים בלבד, בעוד שבפועל, כך נודע להם, מרוויח גרינברג סכומי כסף נוספים גדולים בארה"ב, כעובד פרטי בחברת התקשורת של רוזן. בחיפה טוענים כי מדובר בתכנון מס לגיטימי; על הסכומים הנוספים המשולמים לגורמים כמו גרינברג ישירות בארה"ב משולם שם מס כחוק. אין העברה של כסף שחור.
אם מס משולם גם כאן וגם שם - מה יוצא מכך למכבי חיפה, תשאלו? ובכן, ראשית: המס בארה"ב נמוך יותר; ושנית, "כשאתה מפקיד בבקרה התקציבית חוזים נמוכים יותר, אתה בעצם מדווח על תקציב נמוך יותר, והבעלים של הקבוצה נדרש להפקיד פחות ערבויות", אומר מקורב למועדון. "הערבויות של הבעלים אמורות לשקף את התקציב, ולוודא שגם במקרה של קריסה כלכלית עדיין יוכלו העובדים לקבל את מה שמגיע להם. אבל אם מדווחים על סכומים קטנים יותר, הבעלים מפקיד ערבות נמוכה יותר. אבל הבעיה היא שבמקרה כזה, העובדים פשוט לא מוגנים".
במכבי חיפה מודים בעובדות, אך חלוקים בעניין הפרשנות.
"לא אמרנו שמה שסופר זו אגדה. לא באתי וטענתי שהמציאו סיפור שהעובדות בו לא נכונות", אומר היועץ המשפטי של הקבוצה, עו"ד ארי רוזנברג. "יש אצלנו מבנה משפטי מסוים ששונה מקבוצות אחרות, אבל לדעתנו המבנה הזה עומד בדרישות החוק הישראלי. זה לא אומר בהכרח שהיועצים המשפטיים של איגוד הכדורסל יסכימו איתנו, אבל אנחנו סיפרנו להם הכל".
- אבל הם לא ידעו על הקונסטרוקציה המשפטית האחרת שלכם מראש, אלא רק כעת, משנפתחה החקירה.
"נכון, באיגוד לא ידעו הכל, כי לשיטתי הם לא היו צריכים לדעת. כשהעסק קיבל תנופה, ההיגיון אומר שצריכים לשתף אותם כדי שהבלון לא יהפוך ליותר גדול ממה שהוא. אף אחד לא ידע על הסיפור, כי זה פשוט לא קשור למכבי חיפה".
- אם אין קשר למכבי חיפה, מדוע האיגוד הכריז על בדיקה מקיפה?
"כתבו שערכנו 'חוזים כפולים'. כשמדברים על חוזים כפולים עולה קונוטציה של קבוצה בליגה ג', שמעבירה מתחת לשולחן מעטפות עם דולרים. ברור שזה לא המצב אצלנו. אני לא יכול להגיד שהאיגוד יחליט בסופו של דבר שמדובר במהלך הוא חוקי, או להפך. אנחנו ממתינים לתוצאות הבדיקה. אבל אני אומר לך, נוצר רעש יותר גדול מהמצב האמיתי. גם אם תהיה מחלוקת בינינו לבין האיגוד, אני מאמין שננהל מגעים רציניים ורגועים וננסה להגיע לפתרון. אני מקווה שבסוף לא נועמד לדין, אבל גם אם כן, נתמודד עם זה".