סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 12, 2025 5:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 27, 2012 12:20 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
לא ראיתי שפירסמו, אבל מסתבר שהנהלת הליגה החליטה למחוק את עמדת הסנטר בהצבעות לאולסטאר. אולי סוף סוף גם הפדנטים של הפורום יתחילו להבין שויכוחי העמדות הם דביליים ולא רלוונטיים.
http://www.haaretz.co.il/sport/basketball/1.1850625

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 27, 2012 12:45 pm 
Hall of Famer

ויכוחי עמדות בין 2 ל-3 הם אולי דביליים במקצת, אבל בחייאת רבאק-סנטר?! אולי העמדה הכי מובהקת שיכולה להיות. הווארד הוא משהו אחר מסנטר? ביינום? ג'ואל פרזיבילה? נובמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 27, 2012 12:50 pm 
מנהל פורום

האוורד הרבה יותר נייד מרוב השחקנים שמשחקים בעמדה 4, אז מה הופך אותו ליותר סנטר? זה שהוא בעצם מוגבל התקפית?
באותה מידה, אם יש סנטר כבד מאוד שזורק וקולע שלשות, אז הוא צריך להיות 4?

אני לא אומר שהווארד לא סנטר, אבל בתיאוריה זה הרבה יותר גמיש ממה שאתה אומר. ואגבף ההחלטה הזו לדעתי לא אומרת שאין "סנטרים טהורים" אלא שאין מספיק כאלה ושלפחות ברוב הקבוצות אין כזה, בשביל להצדיק קטגוריה שלמה. או אם אני אנסח את זה בצורה פשוטה יותר - במשחק של היום הרבה יותר שכיח לראות קבוצה שמשחקת בלי סנטר טהור מאשר קבוצות עם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 27, 2012 1:07 pm 
Hall of Famer

ההחלטה הזאת לא אומרת כלום חוץ מזה שלא כיף לשחק עם אנשים כבדים באולסטאר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 27, 2012 7:54 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כבר אמרתי לעמוס בהקשר של הדירוגים שלו שלדעתי צריך בהקשרים האלה (בלי קשר לדיון העמדות על המגרש ואם יש דבר כזה סנטר או רכז טבעי, כי ברור שיש, פשוט לא בכל קבוצה ולפעמים ההבדלים הם מלאכותיים מאוד) לחלק את השחקנים לשלוש ולא לחמש קבוצות: גארדים, שחקני פנים, ואלה שבאמצע. ככה שלדעתי הצעד הזה מבורך לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 27, 2012 10:21 pm 
Senior

נורטון כתב:
ההחלטה הזאת לא אומרת כלום חוץ מזה שלא כיף לשחק עם אנשים כבדים באולסטאר

צודק, עדיפים אתלטים מטורפים כמו קווין לאב ונוביצקי על סנטר כבד כמו האוורד באולסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 28, 2012 1:37 am 
Hall of Famer

ההחלטה הזאת לא קשורה בכלום לעמדה רשמית של האן.בי.איי שעמדת הסנטר מתה, או שאין שום חלוקת עמדות בעמדות הפנים ואין יותר דבר כזה סנטר. הליגה בסה"כ פרגמטית והבינה שאם ימשיכו לחלק את הבחירות לסנטרים ולפאוור פורוורדים, אז נקבל פיאסקואים כמו רוי היברט בסגל האולסטאר, בעוד שאמרה סטודומאייר או ג'וש סמית' נשארים בחוץ.

ודים על אותו משקל, עד העונה יכולת להסתמך על הצבעת האן.בי.איי לאולסטאר ולהגיד שאין שום הבדל בין 2 עמדות הפורוורדים או שגארד זה גארד ואין עמדה כזאת רכז.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 28, 2012 7:33 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אני עם לב כאן. זה לא שאין סנטרים בליגה, הם פשוט נוטים בעידן הזה להיות שחקנים פחות מוכשרים ויותר אפורים עם מעט יוצאים מן הכלל. זה מעניין אם הליגה תרחיב את העניין הזה גם לבחירת חמישיות העונה - לטעמי לא צריך או לפחות לא בפורמט הזה. האולסטאר צריך להיות תצוגה וככזה נחמד שיהיו שם השחקנים הכי מוכשרים גם בלי קשר לעמדות - אבל החמישיות צריכות לטעמי להיות פחות או יותר דגימה של הכשרון בליגה בכל עמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 28, 2012 9:27 am 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
ודים על אותו משקל, עד העונה יכולת להסתמך על הצבעת האן.בי.איי לאולסטאר ולהגיד שאין שום הבדל בין 2 עמדות הפורוורדים או שגארד זה גארד ואין עמדה כזאת רכז.

כן... זה בדיוק מה שאמרתי.
להתייחס להודעה שלי כאילו אני ילד מפגר זה גורם לך להרגיש יותר טוב עם עצמך?
אף אחד לא אמר שאין הבדל בין סנטרים לפורוורדים, אלא שמדובר במן הבנה שאין מספיק סנטרים אמיתיים ולכן לא צריך לכפות בכוח בחירה של סנטרים, במיוחד שהרבה מאוד קבוצות פיתחו סגנונות משחק נטולי "סנטרים" אז כאמור אין טעם להכריח שבמשחק האולסטאר יהיה חובה לבחור כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 28, 2012 9:43 am 
מנהל פורום

התגובה הקודמת שלי היתה לפני שנכנסתי ללינק עצמו - אני חייב להגיד שלאחד את שלוש "עמדות הפנים" לקטגוריה אחת זה בכמה רמות יותר מטומטם מלמחוק את עמדת הסנטר. למרבה המזל שני השחקנים הטובים בליגה הם סמולים וכל אחד משחק בקונפרנס אחר, אבל אחרת היה סיכוי לא רע שהאולסטאר היה מציג חמישיה של נניח נוביצקי, לאב והווארד, או באופן היפותטי אפילו שלושה סנטרים.

דבר אחד זה לטעון שהאבחנה בין הארבע והחמש היטשטשה ודבר אחרי לגמרי זה להגיד שסנטרים וסמולים הם וריאציות של אותו התפקיד. אם כבר שתי קטגוריות (ואני לא מבין מה רע במה שאני הצעתי), אז תעשה שלוש עמדות חוץ ושתי עמדות פנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 28, 2012 10:01 am 
Hall of Famer

ראובן, הסצנריו שתיארת של 3 שחקני פנים מובהקים שפותחים באולסטאר זה בדיוק מה שקרה במערב מ-92 עד 2008. אז נכון שברוב השנים הגבוה השלישי היה גארנט או בארקלי, שיכולים לשחק גם בעמדה מספר 3, למרות שזאת לא העמדה הטבעית שלהם, אבל היו שנים בודדות עם דאנקן ו-וובר בשתי עמדות הפורוורד או מאלון וקמפ בשתי עמדות הפורוורד. כך שהשינוי הנוכחי הוא לא מה שיגרום לקווים קדמיים עמוסים. לעומת זאת במזרח ראינו לא מעט פעמים 2 סמול פורוורדים מובהקים חולקים את 2 עמדות הפורוורד, או יותר גרוע מכך, וינס קרטר הוכלל כסמול פורוורד וחלק בחמישיה מקום עם גרנט היל. החמישיה הכי גדולה שהמערב הציג הייתה של מינג, דאנקן, גארנט, קובי וטי-מאק ב-2007.

ודים, מה לעשות כשאתה חוגג ביטול בחירה בעמדה באולסטאר כהוכחה למשהו, אז זאת התגובה שתקבל ו...כן, לשאלה שלך, זה בדיוק מה שאמרת. תקרא את הכותרת שנתת ותקרא שוב את הקול קורא שהוצאת לכל הפדנטים. לא צריך לקחת כל דבר למקום האישי.

ואני בכלל לא מסכים שהרבה קבוצות פיתחו סגנונות משחק נטולי סנטר. יש שתי קבוצות מצליחות שאני מכיר שויתרו על עמדת הסנטר - מיאמי כמובן ופיניקס של סטיב נאש. שאר הקבוצות המצליחות ורוב המוחלט של האלופות הציגו סנטר מסורתי, גם אם התפקיד ההתקפי שלו היה מאד מאד מאד מופחת. אני גם לא מסכים עם האמירה שאין מספיק סנטרים אמיתיים. אם תקרא את הרשימה שלי על הסנטרים הטובים בעולם, תראה שיש המון סנטרים והעומק בעמדה הזאת הוא אדיר. מה שאין כיום זה פרנצ'ייז פלייר וכוכבים בעמדת הסנטר וזאת בדיוק הסיבה למה האן.בי.איי בחר לבטל את העמדה במשחק הכוכבים שלו. דווקא בשנים הבאות הסחף יכול להיעצר לחלוטין עם הצירוף של הווארד ללייקרס ונחזה בכדורסל מבוסס על שחקן פנים אמיתי וכדורסל שמביא אליפויות. זה קצת יביא לשינוי המחשבה שאפשר לזרוק חמישה אתלטים למגרש ויהיה בסדר ואולי גם יגרום לחזרת הביגמן האמיתי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 28, 2012 4:15 pm 
מנהל פורום

עמוס, המסקנה מהפיסקה שלך היא מאוד פשוטה - לאמץ את ההצעה שלי לחלוקה לשלוש קטגוריות. אני מסכים שזה שגם היום אפשר לשים ארבעים מובהקים או אפילו 4-5 באותה הקטגוריה עם סמולים, קטנים כגדולים, יכולה להביא לתוצאות מוזרות (כפי שתיארת). אבל המבנה החדש יהפוך את זה אפילו ליותר מגוחך. אם סתם לפנטז, נניח שהלייקרס היו מעבירים בטרייד את גאסול ולא את ביינום, ושיאו מינג לא היה גומר את הקריירה, אז התסריט שבו החמישיה של המערב היתה מורכבת מביינום, הווארד ומינג הוא ממש לא מופרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, kakon3 ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה