סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 11:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 1:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
האמת היא שפלס משחק בפועל כשחקן קו אחורי לכל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 1:52 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
נדב, בהחלט ייתכן שטפירו הגיע לנקודה בקריירה שלו שבה שולמן או אריאלי טובים ממנו. קורה, מותר לו בגילו.

לגבי זה, ממש לא הייתי הולך לשם. אריאלי זרק פעם אחת מהשדה ב2 משחקים עד כאן, ועומד על ממוצע של נקודה ואסיסט למשחק. שולמן הוא בחור אינטיליגנטי ושחקן לא רע בסך הכל, אבל ממש לא הייתי אומר שהוא טוב מטפירו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 1:54 pm 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
ועוד אגב, שחקן שדווקא מאד-מאד יכל להתאים לירושלים הוא לא אחר מאשר...שמוליק ברנר. שגם היה פנוי עד לפני שבועיים וגם זול להפליא ביחס למחירים שירושלים נוהגת לשלם.

האמת שגם אני קראתי את הת'רד וישר חשבתי על שמוליק, אבל אני לא בטוח שהוא מתאים.
אני חושב שהוא צריך להיות בעל הבית של הקבוצה כדי להיות אפקטיבי, ולשחק מספר גבוה של דקות. לא רואה את זה קורה ליד טפירו (ולמעשה, לצערי, אני לא בטוח שאני עוד רואה אותו מקבל צ'אנס כזה בקבוצה כלשהי בליגה הראשונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 1:57 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
האמת היא שפלס משחק בפועל כשחקן קו אחורי לכל דבר.

כי זה מה יש. ככה מפסידים חלק נכבד מהאיכויות שלו, ועם כל הכבוד, הוא לא אידסון. לא באמת מתאים לתפקיד הזה. אני מעדיף לראות אותו קרוב יותר לסל.

נערך לאחרונה על ידי אורן בתאריך ג' אוקטובר 30, 2012 1:59 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 1:58 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
אורן כתב:
נדב, בהחלט ייתכן שטפירו הגיע לנקודה בקריירה שלו שבה שולמן או אריאלי טובים ממנו. קורה, מותר לו בגילו.

לגבי זה, ממש לא הייתי הולך לשם. אריאלי זרק פעם אחת מהשדה ב2 משחקים עד כאן, ועומד על ממוצע של נקודה ואסיסט למשחק. שולמן הוא בחור אינטיליגנטי ושחקן לא רע בסך הכל, אבל ממש לא הייתי אומר שהוא טוב מטפירו.

מטפירו של היום?
שצריך להיות בעל הבית על המגרש שלושים דקות בערב?

לוידע.

אני חושב שעוד יש לטפירו מה לתת, אבל בעמדה הנוכחית שלו, מסתבר שסך כל התרומה שלו שלילית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא רואה את קוקיה כפוינט-פורוורד, עם כל הכבוד לו. הוא שחקן חכם והכל, בעיקר בהגנה. בהתקפה הוא טוב בעיקר בהליכה לריבאונד מבחוץ ובפיקנרול. לא ראיתי אותו מארגן משחק עם הכדור ביד, לתת הנדאובר לרכז ולעשות לו חסימה זה לא ארגון משחק. עם רכז שלא זורק ומאפשר לעבור מתחת לחסימה בלי לפחד משלשה, משחק הפיקנרול שלו יינזק קשות לדעתי.

אבל אם כל כך רוצים את ברנר, הוא הרי משחק בגליל... הקבוצה שברוב חוצפתם הירושלמים עוד ממשיכים לקרוא לה "קבוצה בת של מכבי". קלאסי להעברה של אמצע עונה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:07 pm 
Hall of Famer

אז גראנפלד בנוי קלאסית להיות פוינט-פורוורד.

ואורן, לגבי פלס-זה ויכוח. אני חושב שהוא דווקא נחמד מאד כשחקן קו אחורי, ובאמת יש לו תפוקה אפקטיבית משם. הבעיה שזועקת לשמיים בירושלים זה שאין בעלבית אינטיליגנטי שיסדר את המשחק לאורך כל הדקות, ופה אני דווקא חושב ששילוב של טפירו וברנר יכל לעבוד-נניח זה עם 20 דקות למשחק וזה עם 20 דקות למשחק. אבל האגו של טפירו לא ייתן כזה דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:09 pm 
Hall of Famer

לא יודע למה גרנפלד בנוי, קלאסית או מודרנית - אבל בתקופה שלו בירושלים הוא לא הוכיח שהוא בנוי למשהו. דווקא עכשיו, כשאין מצבת פוינטים בירושלים, היותו בנוי קלאסי לפוינט פורוורד הייתה אמורה לבלוט. זה לא ממש קורה. גם בעונה שעברה, עם לא-ממש-פוינט כמו נעימי ועם פוינט-לא-ממש כמו גוני, זה לא קרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:12 pm 
Hall of Famer

א. להיות פוינט פורוורד זו לא תכונה כדורסלנית ששחקן יכול להראות בכל משחק באופן עצמוני. זה קשור לסגנון המשחק שמכתיב המאמן. ואם המאמן מכתיב שהכדור תמיד בידיים של הגארדים, אין פוינט-פורוורד. אפשר להפנות את דרוקר למשחקים של פנר, ולראות איך פיאנג'יאני משחק עם מקאלב, ובשלב מסוים מעביר את המשחק לידיים של פרלג'יץ'.

ב. גראנפלד שיחק טוב אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:14 pm 
Hall of Famer

גם אם נניח שפלס סבבה לחלוטין בתור שתיים, אתה נשאר עם שמיכה קצרה מאוד בעמדות 1-3 (הסיכוי שגרונפלד יעביר עונה שלמה כשהוא בריא דומה לסיכוי של ברנר להפוך למלך השלשות של הליגה). וזה היה נכון גם אם היית מוריד לטפירו שלוש שנים מהגיל, מוסיף ללימונד מאה נקודות לאיי-קיו (כדי שיגיע לאזור הממוצע) ונותן לפולן איזו כאפה שתעיר אותו.

הדבר היחיד שאיכשהו קצת מעודד אותי זה שגרונפלד מתחיל להיראות קצת כמו השחקן שהיה בבניה"ש (מה שרק מדגיש את איוולת ההחלטה לא לכת על חוק רוסי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:17 pm 
Hall of Famer

זה נחמד שאתה מתעודד מאיך שגראנפלד נראה, אבל האם אתה גם מתעודד מהמחשבה מה דרוקר עשוי לעשות עם העובדה הזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:18 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
א. להיות פוינט פורוורד זו לא תכונה כדורסלנית ששחקן יכול להראות בכל משחק באופן עצמוני. זה קשור לסגנון המשחק שמכתיב המאמן. ואם המאמן מכתיב שהכדור תמיד בידיים של הגארדים, אין פוינט-פורוורד. אפשר להפנות את דרוקר למשחקים של פנר, ולראות איך פיאנג'יאני משחק עם מקאלב, ובשלב מסוים מעביר את המשחק לידיים של פרלג'יץ'.

אני לא מסכים איתך, בטח לא לגמרי. מאמן יכול לדחוף ולדרוש, אבל שחקן יכול להראות את זה באופן עצמוני (מה זה, הנשמה בהדסה?) אם זה האופי שלו, ובעיקר אם כשהכדור מגיע אליו הוא מראה איזשהו רצון או איזושהי יכולת לעשות את זה. בטח כשיש ואקום של ניהול משחק בקבוצה.
גרנפלד שיחק טוב אתמול (לא ראיתי את המשחק)? זה לא אומר כלום. גם בעונה שעברה היו לו משחקים ספורים נחמדים, רוב הזמן הוא היה חושך. בכל אופן תגדיר מה זה "טוב". קלע טוב? נע טוב? או אירגן את המשחק טוב? כי אם הוא לא השתתף בארגון המשחק, אז זה שהוא שיחק טוב לא ממש נוגע לדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:20 pm 
Sophomore

גרונפלד היה שחקן טוב מאוד, היום אין לו ברכיים ואין לו גב. את גרונפלד של בני השרון לא נראה בהפועל ירושלים לעולם. השאלה היא איך אפשר לנצל את גרונפלד הנוכחי, והאם הוא עדיין מתאים לרמות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:21 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
זה נחמד שאתה מתעודד מאיך שגראנפלד נראה, אבל האם אתה גם מתעודד מהמחשבה מה דרוקר עשוי לעשות עם העובדה הזאת?

אני נוטה להאמין שאת זה דרוקר לא יהרוס, יש לו מספיק דברים אחרים לחרב (לא שאני חושב שהוא כזה מאמן איום ונורא. אבל הוא נורא נורא לא גמיש, וגם אפאטי מכדי להכניס לקבוצה את הטירוף שהיא צריכה כרגע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:23 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
nadav_hacohen כתב:

אני לא מסכים איתך, בטח לא לגמרי. מאמן יכול לדחוף ולדרוש, אבל שחקן יכול להראות את זה באופן עצמוני (מה זה, הנשמה בהדסה?) אם זה האופי שלו, ובעיקר אם כשהכדור מגיע אליו הוא מראה איזשהו רצון או איזושהי יכולת לעשות את זה. בטח כשיש ואקום של ניהול משחק בקבוצה.
גרנפלד שיחק טוב אתמול (לא ראיתי את המשחק)? זה לא אומר כלום. גם בעונה שעברה היו לו משחקים ספורים נחמדים, רוב הזמן הוא היה חושך. בכל אופן תגדיר מה זה "טוב". קלע טוב? נע טוב? או אירגן את המשחק טוב? כי אם הוא לא השתתף בארגון המשחק, אז זה שהוא שיחק טוב לא ממש נוגע לדיון.

אז אל תסכים, אבל אתה כותב שטויות. שחקנים, בטח בקבוצה של דרוקר שכמו שאמר אורן הוא מאמן תבניתי שאוהב מאד לשלוט בסגנון המשחק של הקבוצה שלו, לא יכולים להחליט לבד מה הם עושים. הם ישחקו את הסגנון ואת התרגילים שמכתיב להם המאמן, אחרת הם לא ישחקו.

זה שהוא שיחק טוב היתה הערת אגב ל"הוא לא ממש הראה שהוא בנוי למשהו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 2:37 pm 
Junior

כמו שאני רואה את זה, הבעיות הגדולות של ירושלים הם בעמדת המאמן. הבעיה העיקרית לדעתי היא בחוסר ההכנה ליריבות, והגעה עם שבלונה מהבית שלא עובדת. כנראה שדרוקר שגם ככה נותן לשחקנים שלו לעשות מה בראש שלהם לא יכול לאלף את טפירו לעשות שינויים במשחק שלו, ואולי דרוקר בכלל לא רוצה. בשורה התחתונה, אנחנו רואים שהקבוצות שהגיעו מוכנות בשלושת המחזורים הראשונים הן אלו שהמאמנים שלהם הביאו אותן ברמת מוכנות גבוהה. אנחנו רואים את אפי בראשון שידע את משחק ההתקפה של מכבי ושיתק אותו, וטחן אותה מתחת לסל בהתקפה. אנחנו רואים את אדלשטיין שהפסיד להרצליה אמנם, אבל הוציא מעל ומעבר מהשחקנים שלו בזכות משמעת טקטית ועבודה בהגנה. ראינו גם את פרנקו שכנראה רואה יום ולילה קלטות של היריבות ושולט בשחקנים שלו ביד רמה.
נכון לעכשיו, יש לירושלים סיכוי טוב מאוד לצאת לדרך חדשה מול אשדוד בבית. אם הם מפסידים את המשחק הזה הם חייבים להעיף את דרוקר. אפילו אם זה מוקדם ומוגזם, זה מהלך שאם הוא לא יקרה אחרי הפסד לאשדוד, יקרה גם כך בשלב יותר מאוחר.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:04 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ראיתי מעט מדי מהפועל השנה, אבל לדעתי מעבר לכל הבעיות הידועות (שלפחות אחת מהן - לימונד - נחזתה על ידי רבים כבר מזמן) ברור שהבעיות עכשיו מועצמות על ידי הכנה גרועה שהקבוצה עשתה. היא שיחקה לדעתי משהו כמו חמישה משחקי אימון כל ההכנה, ומזה משחק אחד מול הרצליה ממש בתחילת האימונים שהסתיים בתבוסה ולא אמר כלום ממילא ושום משחק אחר עם קבוצה ישראלית עד גביע ווינר.

ככה שלא מפתיע שיש את כל הסימפטומים של קבוצה חדשה לגמרי שלא לגמרי מתפקדת (או לגמרי לא מתפקדת).

מעבר לזה, הבעתי שבוע שעבר את החשש הפרטי שלי מסמית', והשבוע כשפתחתי את הPBP גיליתי שהוא עם 13- ובעצם לא היה על המגרש רוב המחצית השנייה. אם הפועל תיפול איתו יש לה מעט מאוד מרווח התאוששות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:06 pm 
Hall of Famer

ותחשוב על זה שעם אותו 13-, סמית' היה פחות או יותר היחיד שיצר נקודות באמינות לקראת סוף המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:08 pm 
Junior

אני מסרב לראות את סמית' כבעיה של הפועל. הוא לא מי שאמור לדאוג לסדר ולניהול השוטף של המשחק. הוא לא זה שמנהל את ההתקפה. הוא צריך לשחק עם מה שניתן לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:09 pm 
מנהל פורום

נדב, ולכן הסיפא של מה שכתבתי בדבר חשיבותו...

אני אגב פחות חושש מהתרומה ההתקפית שלו, למרות שגם היא כנראה היתה לא משהו, אלא מאותם עניינים שלא רואים בסטטיסטיקה של תרומה הגנתית וחיבור לקבוצה. עוד אגב, היה משונה מאוד לקרוא שהוא היה בין החותמים על מכתב הזרים שמתגעגעים לגידי דודי ומוחים על הפיטורין שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:10 pm 
Junior

אגב, אני לא אתנגד לראות טרייד של כדיר תמורת רכז ישראלי. השאלה היא מי באמת יכול להתאים לדבר כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:12 pm 
Hall of Famer

מתי פעם אחרונה י-ם פתחה עונה עם 0-3?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:15 pm 
מנהל פורום

אם הפועל לחוצה על רכז ישראלי, אני לא מבין למה לא מגישים הצעה לגל מקל (וממש לא יפתיע אותי אם זה יקרה).

אורן, הרבה זמן. לפני הפועל תל אביב דיברו על כך שלאחרונה הפועל פתחה עם 0-2 בעונה 97/98, ואז היא ניצחה את המחזור השלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:18 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
מתי פעם אחרונה י-ם פתחה עונה עם 0-3?

שאתה תשאל את השאלה הזאת?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:19 pm 
Junior

מאדים כתב:
אגב, אני לא אתנגד לראות טרייד של כדיר תמורת רכז ישראלי. השאלה היא מי באמת יכול להתאים לדבר כזה.

זק רוזן...אם תהיו נחמדים ניתן לכם גם את אורי זוהר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], stavs, uriel17, פרארי ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: