סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 11:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:21 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן, הטענות בצ'ה הן שמקל מסרב לשחק בהפועל. פנו, גיששו וכו', הוא לא מעוניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:32 pm 
Sophomore

ואיזה מזל לירושלמים שאשדוד מגיעה לבקר במלחה בשבוע הבא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
nadav_hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
nadav_hacohen כתב:
א. להיות פוינט פורוורד זו לא תכונה כדורסלנית ששחקן יכול להראות בכל משחק באופן עצמוני. זה קשור לסגנון המשחק שמכתיב המאמן. ואם המאמן מכתיב שהכדור תמיד בידיים של הגארדים, אין פוינט-פורוורד. אפשר להפנות את דרוקר למשחקים של פנר, ולראות איך פיאנג'יאני משחק עם מקאלב, ובשלב מסוים מעביר את המשחק לידיים של פרלג'יץ'.

ב. גראנפלד שיחק טוב אתמול.

אני לא מסכים איתך, בטח לא לגמרי. מאמן יכול לדחוף ולדרוש, אבל שחקן יכול להראות את זה באופן עצמוני (מה זה, הנשמה בהדסה?) אם זה האופי שלו, ובעיקר אם כשהכדור מגיע אליו הוא מראה איזשהו רצון או איזושהי יכולת לעשות את זה. בטח כשיש ואקום של ניהול משחק בקבוצה.
גרנפלד שיחק טוב אתמול (לא ראיתי את המשחק)? זה לא אומר כלום. גם בעונה שעברה היו לו משחקים ספורים נחמדים, רוב הזמן הוא היה חושך. בכל אופן תגדיר מה זה "טוב". קלע טוב? נע טוב? או אירגן את המשחק טוב? כי אם הוא לא השתתף בארגון המשחק, אז זה שהוא שיחק טוב לא ממש נוגע לדיון.

אז אל תסכים, אבל אתה כותב שטויות. שחקנים, בטח בקבוצה של דרוקר שכמו שאמר אורן הוא מאמן תבניתי שאוהב מאד לשלוט בסגנון המשחק של הקבוצה שלו, לא יכולים להחליט לבד מה הם עושים. הם ישחקו את הסגנון ואת התרגילים שמכתיב להם המאמן, אחרת הם לא ישחקו.

זה שהוא שיחק טוב היתה הערת אגב ל"הוא לא ממש הראה שהוא בנוי למשהו".

מי שלא מסכים איתך מדבר שטויות, זה היינו הך, לא היית צריך לכתוב את זה, ידעתי בעצמי.
גם תחת קטש גרנפלד לא הראה שום מעורבות בניהול המשחק. המעורבות שלו בניהול משחק הייתה בעיקר לקבל את הכדור מהרכז אחרי שעוברים את החצי, לתת הנדאובר בחזרה לרכז שבא לעברו ולרוץ לצד השני של המגרש. במשחקים שבהם הוא היה טוב הוא היה טוב בעיקר בתנועה כדי לקבל כדור באזור חופשי, בהאסל על כדורים חופשיים מתחת לסל של היריב (בזה יש לו חוש טוב) ובקליעה מחצי מרחק. לא ראיתי אצלו שום יכולת כדרור יוצאת דופן, ובעיקר לא תכונות אופי ורצון להשתתף בניהול המשחק כפוינט פורוורד.
אבל אם קוקיה הוא פוינט פורוורד, כנראה שגם הוא...
והערת האגב לא קשורה לכלום. משחק טוב (יחסית למה שהוא מפגין בדרך כלל, לא יחסית למי שהיה אמור להיות אחד הישראלים המובילים בליגה) פעם ב... עוד לא אומר שהוא הראה שהוא בנוי למשהו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' אוקטובר 30, 2012 3:44 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:44 pm 
Hall of Famer

לאחר בדיקה לא מלאה: ככל הנראה הפעם האחרונה שי-ם פתחה ב-0:3 הייתה בעונת 79/80. היא ירדה ליגה בתום אותה עונה.
בעונת 02/03 היא פתחה ב-1:3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:45 pm 
Hall of Famer

מאדים כתב:
ראובן, הטענות בצ'ה הן שמקל מסרב לשחק בהפועל. פנו, גיששו וכו', הוא לא מעוניין.

עניין של כסף וזמן. אם המצב יימשך (משני הצדדים - ההפסדים של ירושלים וחוסר הקבוצה למקל) ירושלים תשקיע יותר, והוא מצידו יסכים לבוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:47 pm 
Hall of Famer

חבר, שטויות הן שטויות. מאמנים מכתיבים סגנון משחק ותרגילים, על זה עובדים באימונים. פוינט-פורוורד הוא שחקן שהמאמן בוחר בו לנהל התקפות מעמדת הפורוורד. אם אין תרגילים שגרנפלד נבחר להריץ, הוא לא יריץ תרגילים. פשוט מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:48 pm 
Sophomore

במקום מקל, עם איך שזה נקרה, לא הייתי מוריד שקל. במצב הזה, הייתי מוסיף כמה סעיפים נוחים לדרישות. ככל שהזמן יעבור הם ירצו אותו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:54 pm 
Hall of Famer

אז אני מבין שגם לקוקיה יש יכולת להריץ תרגילים מעמדת הפורוורד, לשיטתך? שטויות הן שטויות אמרת?

חוץ מזה... ירושלים ותרגילים? ירושלים וסגנון משחק?

פוינט פורוורד צריך קודם כל שיהיה לו את האופי הדרוש והתכונות הדרושות. אצל גרנפלד, תחת שני מאמנים שונים, לא ראיתי אפילו שמץ מזה. לא יכולת הובלת כדור יוצאת דופן, לא יכולת מסירה יוצאת דופן, ובעיקר לא רצון יוצא דופן לעשות את זה. אם היה לו רצון ואופי (ויכולת לזה) הוא כבר היה עושה את זה, איזו התקפה אחת, משהו, כלשהו, בעונה פלוס שהוא נמצא בקבוצה, שוב, עם שני מאמנים שונים. אפשר לחשוב שאם הוא יישמע ב-100% למאמן הוא ישחק 30 דקות, ואפשר לחשוב איזו קבוצה ממושמעת זו ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 3:58 pm 
Hall of Famer

למה אתה מתבצר בקשקוש הזה? התכונות הבסיסיות של פוינט פורוורד הן אינטיליגנציית משחק ויכולת מסירה גבוהה. את שתי התכונות האלה יש לגרנפלד. לא כל מאמן אוהב לשחק עם פוינט פורוורד, אחד כמו קטש בוודאי לא ודרוקר בינתיים לא. אז הוא לא משחק ככה, אבל זה לא אומר שהוא לא יכול ושאין לו את התכונות ושזה לא יכול להיות מוצלח עבור ירושלים.

עכשיו, אני מבין שאתה תנסה לדחוף "קוקיה" בכל פעם, אז אענה לך שגם עם קוקיה אפשר לשחק כמנהל התקפות מעמדה 4 כי הוא אינטיליגנטי ומוסר היטב יחסית לשחקן בעמדה הזאת. רגוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 4:07 pm 
Hall of Famer

אני מתבצר בקשקוש הזה כי לדעתי אתה מקשקש ולא אני. זה אמנם אוקסימורון, אני יודע שזה לא מתקבל על הדעת ונוגד סדרי עולם - כי ברגע שלא הסכמתי איתך אני מדבר שטויות, אבל בכל זאת.
מגרנפלד ראיתי אינטלגנציית משחק בעיקר בדברים שציינתי, תנועה לשטח ריק וקריאה טובה לאן ייפול כדור חופשי. בימים מסויימים מאד יש לו גם קליעה טובה. לא ראיתי איזו יכולת מסירה ו/או הובלת כדור יוצאת דופן ברמה שתהפוך אותו למנהל משחק. ולא יעזור לך, אתה צריך גם תכונות אופי מסויימות כדי לעשות את זה, ולגרנפלד אין אותן.
אבל ירושלים היא קבוצה משעשעת באופן כללי, ונזכה להרבה רגעי סלאפסטיק אם הוא, ועוד יותר קוקיה, ינהלו את ההתקפות שלהמעמדת הפורוורד במקום להביא גארד. יהיה מאד קומי אם המאמן שיחליף את דרוקר אם וכאשר, יהיה כל כך פתוח-ראש וכל כך גמיש ומהפכני כדי ללכת על זה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' אוקטובר 30, 2012 4:09 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 4:09 pm 
Hall of Famer

אהה, אתה לא ראית. אם אתה לא ראית, אז זה לא קיים. ברור. וזה שסביר להניח שאני רואה הרבה יותר משחקי ליגה ממך, ובוודאי שראיתי את גרנפלד לא פחות ממך, אין לזה משמעות. כי אתה לא ראית. יאללה יאללה.

ואני, כמובן, לא אמרתי שצריך שקוקיה ינהל התקפות במקום להביא עוד גארד. רק אמרתי שזו אופציה קיימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 4:14 pm 
Hall of Famer

לא צריך לראות הרבה יותר משחקי ליגה באופן כללי. צריך לראות יותר משחקי ליגה של גרנפלד. ירושלים היא קבוצה שכמעט כל משחק שלה משודר, ואת רובם המכריע ראיתי, ומה לעשות, זה מה שראיתי. אתה לעומת זאת כמדומני היית בשנתיים שלוש האחרונות בלא מעט משחקים של נתניה, ולמיטב ידיעתי הם לא פוגשים את גרנפלד כל שבוע. אלא אם כן הקפדת לשבת אחרי זה בוידאו מדי שבוע ולראות את המשחקים של גרנפלד כמובן.

ולגבי האופציה הקיימת עם קוקיה - אמרתי, אדרבא ואדרבא. למרות העונה המוצלחת של סאות'פארק קומדי סנטרל זה כבר לא מה שהיה, צריך תחליף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 4:18 pm 
Hall of Famer

אחרי שסיימתי לגחך מהויצים ההו-כה-מצחיקים שלך, נדמה לי שניתן לסכם שאתה חושב שגרנפלד לא יכול להיות פוינט-פורוורד, אני חושב שכן, ובכל מקרה כל עוד המאמן של ירושלים לא בעניין-ייבצר מאתנו לדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 4:36 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
חבר, שטויות הן שטויות. מאמנים מכתיבים סגנון משחק ותרגילים, על זה עובדים באימונים. פוינט-פורוורד הוא שחקן שהמאמן בוחר בו לנהל התקפות מעמדת הפורוורד. אם אין תרגילים שגרנפלד נבחר להריץ, הוא לא יריץ תרגילים. פשוט מאד.

פוינט פוורוד הוא שחקן שמסוגל לשחק גם כרכז אף על פי שהוא בנוי כסמול ז"א שהוא חייב לדעת להוריד כדור לרצפה וגם לעשות את זה טוב.(ביחד כמובן עם ניהול משחק ויכולת מסירה).
לגרנפלד פשוט אין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 4:50 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
מתי פעם אחרונה י-ם פתחה עונה עם 0-3?

אופטימיות רבותי ! אופטימיות. :oops:

הפועל (כמו הלייקרס) מתחילה את העונה עם 8 הפסדים רצופים. :ny_tik:
בהמשך משתנה התמונה והפועל (כמו הלייקרס) מגיעה לסדרות הגמר בשיא הפורמה. :bra_vo:
הפועל (כמו הלייקרס) מגיעה עד הבאר ומפסידה בגמר לאנדרדוג התורן (בני השרון/אטלנטה). :)-(:

הולך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 5:50 pm 
Freshman

אני יכול לומר לגבי מה שאני ראיתי מירושלים (בלי לקרוא לעומק את כל השרשור) שמדובר בקבוצה שלא משחקת הגנה. זה היה נכון נגדנו, זה היה נכון במה שראיתי מול מכבי וזה היה נכון במעט שראיתי מהמשחק מול נתניה.

כששחקנים מגיעים לסל בקלות כזו במהלך הדקות המכריעות של המשחק, משהו בסיסי דפוק שם.

אפשר לדבר עד מחר על מחסור ברכז, שיטת משחק וכו'. אבל עם הגנה ברמה כזו אי אפשר לנצח משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 5:53 pm 
Sophomore

אין סיבה לאופטימיות לדעתי.
לא ראיתי את המשחק אתמול אבל המשחק נגד הפועל תל אביב הותיר אותי פעור פה.
לא יכול להיות שאורי קוקיה מפסיד בכל מאבק על כדור ליונתן שולדברנד. זה כמובן לא מה שהפסיד את המשחק אבל הרוח הכללית - אין תיאום, שחקנים לא יודעים את מקומם ומה רוצים מהם וככה לא יכולים לתרום.
להערכתי אפילו ללא חיזוק, אם השחקנים יידעו את מקומם ויהיו מוכנים ומתואמים ומגובשים יותר יכול להיות שיפור גדול אבל אני לא רואה את דרוקר גורם לזה לקרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 30, 2012 6:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שתי ההודעות אחרונות מחזירות אותי לאותה הנקודה - קבוצה שעברה הכנה מחורבנת ועדיין לא התחברה כמו שצריך.

זו שאלה טובה אם זה מקור לאופטימיות או לא. מצד אחד זה סימפטום לתחילת עונה ובשיטה הגאונית הישראלית יש המון זמן לתקן, מצד שני, היה להפועל קיץ כמעט אופטימלי ואם ההכנה נראית ככה אז או שהמאמן אידיוט או שהשחקנים אידיוטים או שלהפועל יש קארמה שלילית או הכל ביחד, ובכל מקרה, יש דברים שאם לא עשית בקיץ אתה תשלם עליהם כל העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 31, 2012 12:35 am 
Hall of Famer

פוינט פורוורד זה לא שחקן גבוה שמשחק בעמדת הרכז. לברון ג'יימס לדוגמא, שבמקרים רבים מנהל את המשחק של הקבוצה שלו הוא לא פוינט פורוורד, אלא פורוורד שמשחק כרכז. כנ"ל סקוטי פיפן בימיו בשיקגו. פוינט פורוורד הוא שחקן שמנהל את המשחק מעמדת הפורוורד. הוא לא צריך להיות עם יכולת הובלת כדור גבוהה ואף אחד לא יגיד על לארי בירד, הפוינט פורוורד המוכר והטוב ביותר בהיסטוריה שהייתה לו שליטה גבוהה בכדור. מה שנדרש מהפוינט פורוורד זה יכולת ראיית משחק, יכולת מסירה גבוהה מאד ויכולת קבלת החלטות גבוהה. אורי קוקיה לא יכול כמובן לשחק כפוינט פורוורד, כי אין לו את הדברים הללו וגם גרונפלד ממה שראיתי לא מחזיק בתכונות הללו. הוא שחקן חכם, אבל עיקר החכמה שלו בולטת בתנועה על המגרש, לא ממהלכים שלו עם הכדור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 31, 2012 1:22 am 
Junior

שאלה בשביל להבין: רומאו טראוויס הוא פוינט פורוורד?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 31, 2012 10:08 am 
Hall of Famer

העניין של "3 גארדים בלבד" הוא לטעמי ממש לא חיסרון בערב נתון ( אולי אפילו יתרון ) , אלא בעייתי לאורך עונה שלמה עם פציעות , ותקופות של 2 משחקים בשבוע . מצבת הגארדים של נתניה מורכבת משולמן ובראדלי בחמישיה , כאשר מחליפים אותם אורלנד ( לא בדיוק גארד ) ואריאלי ( לא משמעותי ברוטציה ) . הפועל ת"א עם סטיט-טימור-איתן וכו' . נניח מקל חותם פתאום בירושלים , איך מחלקים 80 דקות בינו לבין טפירו-לימונד-פולן ?

אורן כתב:
אני די בטוח שעם הסגל הזה נשאר כמו שהוא, הרצפה די נמוכה, אפילו עד לרמת מאבקי הישארות, והתמודדות בצמרת הליגה תהיה בגדר נס.

:shock: :shock:
רק שלא יבואו אוהדי מכבי , ויספרו לנו שהם מקווים שהקבוצה שלהם תצליח להשתחל לטופ 16 .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 31, 2012 11:27 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אז מה אורלנד אם לא גארד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 31, 2012 11:32 am 
Hall of Famer

פוינט פורוורד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 31, 2012 1:04 pm 
Sophomore

האמת היא שאין לי מושג מאיפה שואפים אוהדי הפועל פה את האופטימיות שמדובר רק בפתיחת העונה, ושעם הזמן הכל יתייצב וכו'.
לא מדובר פה ב"קצת עניינים של חיבור שיגיעו עם הזמן". מדובר פה בבניה לא פחות משערורייתית של קו אחורי, שלפחות על פי התוכניות אמורהיה להיות חזק ויציב ע"מ להתמודד ביורוקאפ ולתת פייט רציני למכבי תל אביב.

קו אחורי כזה לא יכול בשום פנים ואופן להיות בנוי על גארד ישראלי עם הרבה כישרון ועם אגדות שנכתבו על האין חכמת משחק שלו (שעולה המון, אגב, בטח שיחסית לתפוקה), לצד רכז מבוגר ודועך- ושלא יהיו ספקות, אני מגדולי מעריציו- אבל פיזית, הבחור כבר לאט לאט מתחיל לגמור את הסוס, שסובל מדי פעם מהחלטות רעות, אבל לאורך השנים נהנה מחברים לקו האחורי שיעזרו וייאזנו אותו. זה לא יקרה עם לימונד, ולא יקרה עם פולן, שהולך ומסתבר כלימונד בגרסה מהירה ותזזיתית יותר.

כל עוד לא תיעשה הפיכה רצינית בקו האחורי, הפועל תמשיך להיראות כמו שהיא נראית כיום: התקפות ארוכות של כדרורים מצד לצד ולבסוף או זריקת שלוש קשה, או הכנסת כדור לסמית' וזהו, וכל זאת לצד הגנה מדהימה בטיפשותה ובחוסר התיאום שלה, לצד דקות בודדות שמפיחות תקווה.

הימור שלי: אם הסגל הנוכחי לא ישתנה, הפועל ירושלים תסיים את העונה הסדירה בסביבות המקום השביעי.
אגב, דווקא ביורוקאפ, שם סגנון המשחק הוא אחר, והמוטיבציה אחרת גם היא, אולי תירשם הפתעה זוטא. עלייה של שלב או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 31, 2012 1:11 pm 
Freshman

ברמת הקבוצה, האינטנסיביות במשחקים שווה לאפס. רואים את ההתלהבות והאנרגיות בהגנה של נתניה לעומת ירושלים שהכל בחצי הילוך, אם כאלה שפשוט אדישים (פולן) או לא יכולים (טפירו). בהתקפה, נראה שהקבוצה לא מצליחה לנצל את היתרונות שלה. התרגילים נשברים מהר מאוד ובסוף נגמרים באיזה פיק-נ-רול של לימונד וקוקיה, במקום להגיע לתכלס, ויש לא מעט דברים שאפשר לעשות עם הסגל הזה.

ברמת השחקנים, מסכים עם האכזבה מהסגל הישראלי, אני חשבתי מלכתחילה שביחס למשכורת זה ללא ספק הסגל שצפוי להיות המאכזב בליגה, אבל דווקא במשחקים שהיו הסגל הישראלי היה סביר בהחלט. הבעיה הגדולה לדעתי היא אחת - ג'ייקוב פולן. זה כבר לא משנה אם הוא 1 או 2, הבחור אדיש. פיק-נ-רול איתו חייב לגרום למשהו חיובי, ועד עכשיו זה בעיקר מביא לעוד מסירת רוחב שלא תורמת בכלום. גם אם הקו האחורי מלא בבעיות, עם כל החסרונות של טפירו ולימונד, אם פולן ייתן את מה שהוא אמור לתת זה ייראה הרבה יותר טוב. והוא אמור לתת סקורינג ואפילו מנהיגות. דרוקר הביא אותו במקום פוסטר בגלל סיבה אחת, שהוא כביכול יותר 1 ומסוגל להוביל כדור, אבל אם האנמיות של פולן תימשך המצב לא ישתפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], uriel17, נביא בעירו, עופר האדום, פרארי ו 92 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: