מריו אני חייב להגיד- אולי אתה מבין כדורסל וNBA, אבל בכל הקשור ללייקרס יש כשל בתקשורת בשלב כלשהו, אם זה מהמסך לעיניים, מהעיניים למוח, מהמוח למקלדת, איפושהו יש שיבוש.
א. קובי קלעי 3 טוב יותר מכל מי שהיה באלופה החולפת. לא סטריקי ולא בטיח, פשוט השלשות שהוא לוקח הם יותר קשות מכל שחקן אחר בליגה. גם לברון וגם כרמלו, אגב, לוקחים זריקות קשות מ3, וכך שאר הכוכבים, אבל אצל קובי זה ברמה אחרת. אם הוא לוקח רק שלשות סבירות הוא קולע אותם באחוזים מעולים.
ב. להחשיב את דרק פישר וארטסט כאתלטים באליפויות שלהם בלייקרס??!? ועוד את ארטסט לפני קובי?
ג. אם ג'ורדן פארמר הוא הקלעי הטוב והיחיד באלופה לפני שנתיים, התיאוריה שלך הולכת לפח.
ד. כל האלופות מלפני מיאמי: דאלאס, לייקרס, בוסטון והספרס, היו אתלטיות מתחת לממוצע כמו שאמרו. לא מדברים איתך על לפני 5 שנים, אלא על כ-ל האלופות האחרונות לפני מיאמי. וגם אז היו יריבות אתלטיות, רק שאלו החכמות והמנוסות יותר נצחו, כולל מיאמי שהיתה מנוסה וחכמה מאוקלהומה. הלייקרס לא אתלטים, אבל קליעה יש שם עם נאש קובי ומיקס. זה לא פחות מהקלעים שהיו בלייקרס בריפיט.
אם רוצים לנתח את הבעיות של הלייקרס, אז גם עם המאמן הגרוע בעולם הסגל הזה לא אמור להפסיד ככה, זה לא רק על בראון.
קודם כל הגנתית: סופגים באזור 107 נקודות למשחק, וזה לא כ"כ מפתיע. כשנאש הגיע (לפני טרייד האוורד) כולם דיברו על כך שללייקרס לא תהיה הגנה, כי נאש-קובי-ארטסט-גאסול זה מאוד מאוד כבד. כשהאוורד הגיע הפסיקו לדבר על זה, אבל ראשית האוורד חזר מפציעה, ושנית הוא לא יכול לשמור במקום נאש, במקום גאסול (שהפך לחור הגנתי שאין מילים לתאר) והוא בודאי לא יכול לעזור בטרנזישן דיפנס כשהוא הכי רחוק מהסל הנגדי. האוורד לכל היותר יכול לחפות בצבע בהתקפה העומדת ולעצור את השחקן שלו, ברור שזה לא מספיק להגנה טובה.
התקפית הבעיה פחות גדולה כשקובי קולע כמו מייקל ג'ורדן בשיאו, ועדיין, נראה שחוץ מקובי, והאוורד שהוא כוח מסוכן בצבע, השאר לא תורמים כלום. גאסול קצת בריבאונד התקפה ואסיסטים, אני מאמין שהוא עדיין שחקן טוב בצבע, אבל כפאוור פורוורד... הוא לא בין ה15. אני באמת מעדיף את קנת' פאריד אם מסתכלים על שני צידי המגרש. בלייק ארטסט וג'יימסון הם נזק כרגע. אם יתנו לסטיב נאש להריץ את העסק הם אמורים להיות קבוצה של 100 למשחק רק בזכות נאש-קובי- האוורד, ועם הזמן והחיבור הקבוצתי הם ישתפרו. כרגע הבעיה הגדולה היא ההגנה, ולדעתי זה לא ייפתר עם נאש וגאסול בחמישיה.