וברוח ההודעה המקורית. ככה:
קרואטיה: לא באמת ראיתי את זאגרב, ביקשתי מנהג המונית בעשר בלילה לשים אותי בפאב שפתוח כל הלילה, אז הוא שם אותי במקום בשם GREEN GOLD שהוא סוג של מועדון\פאב די גדול, ומאד נחמד, אם כי הייתי גמור מעייפות. דוברובניק לעומת זאת, היא סיפור אחר לגמרי. עיר מדהימה על הים, עיר עתיקה נקיה, גדולה ויפהפיה (גם אם לא מיוחדת, אין בה שום בניין מיוחד או משהו), מועדונים נהדרים. בכלל, מאד אהבתי את שני המועדונים הקרואטיים בעיקר בגלל שאני לא אוהב להיות חנוק, ובשניהם היה גם מספיק מקום, אבל גם מספיק אנשים. זה שבדוברבניק גם היה בתוך מבנה עתיק ופשוט יפהפה. באופן כללי, דוברובניק נראית לי כמו אחלה מקום לבלות סוף שבוע בלי קשר. אנשים נחמדים, מקום יפהפה. לא יודע על האוכל, כי הייתי בפנסיון מלא.
סלובקיה: האמת היא שהסיבה שבגללה נסעתי בכלל, היא בשביל לקבל את הדרכון הסלובקי החדש דנדש שלי (כן, כן. יש לי גם US וגם EU. נגיד שכיף לי). ברטיסלבה עיר משעממת נורא, נראית כמו מזרח אירופה של סרטי הריגול של שנות השמונים. בניינים אפורים וכאלה. העיר העתיקה... לא יודע, יכול להיות שבקיץ יש שם מה לעשות, בחורף לא ממש. (וגם היה נורא קר). מה שכן, לפחות כל הברמנים ידעו אנגלית, והיו שם לפחות שני פאבים עם מבחר וויסקי די נדיר. (אם כי הכי נדיר שהייתי בו היה בסינגפור, עם כמה מאות בקבוקים, שלא לדבר על מוזיאון הוויסקי באדינבורו, אבל זה כבר לא פאב). לא יודע מה יש לומר על העיר הזאת, חוץ מזה שאני לא רואה סיבה לבקר. מה שכן, במחיר מאד מגוחך היה מלון יפה ונהדר (אם כי האינטרנט לא עבד בקומה שלי, ואני שונא את זה. אבל לא נורא).
וינה: ביליתי בה כמה שעות, והאמת צריכה להיאמר. מרכז העיר הוא אמנם קטן, אבל מאד קוסמופוליטי, ובעיקר מאד יפה. כן, יותר יפה מפראג. המון ארמונות יפים מאד, די והותר אנשים. ובאופן כללי יש בה הרגשה בעיקר של יופי. לא ישנתי בעיר אז אין לי מושג על המלונות. ההמלצה פשוטה - ללכת כמה שעות במרכז העיר, להיכנס לאיזה ארמון נחמד, להסתובב בכביש הטבעת שמקיף את העיר העתיקה... בנורמה.
פראג: כי לכל שבוע יש סוף שבוע. זה לא שלא אהבתי את פראג, וכן הלכתי בעקבות ראובן, וחרשתי את כל רחובות העיר העתיקה, והיא בהחלט יפה והכל. אבל היא לא פריז (ממש לא) והיא אפילו לא וינה. מה שכן, יש בה יותר תיירים, ושתי הכיכרות המרכזיים בה לגמרי לגמרי אחלה. האמת היא לצערי שהמקומות היחידים שנכנסתי אליהם, היה בסיור בתי הכנסיות. האלטונוישול הכה מפורסם, דווקא לא משהו, כלומר הוא בעיקר מכוער למדי (לעומת בית הכנסת הספרדי שהוא דווקא יפה מאד). לא היה לי כוח ללכת עד הגבעה עם מגדל אייפל, כי ראיתי כבר את מגדל אייפל בגודל טבעי. גשר קארל הוא בסופו של דבר... ובכן כולה גשר. הוא לא מרשים כמו למשל TOWER BRIDGE, וגם ברומא הייתי בגשרים לא פחות מרשימים. גשר, עם המון אנשים ופסל של צלוב אחד עם כמה מילים בעברית. האוכל בפראג? ממה שניסיתי, בעיקר אכיל. בית המלון היה קצת בזיוני. בעיקר מה שחשוב לי הוא מיקום, ומיקום בהחלט היה לו, אבל החדר היה סתמי למדי, ואחרי החדרים שבהם ביליתי בדוברובניק ובברטיסלבה, זה היה קצת חבל. כמו בוינה, גם פה אני לא בטוח שאפשר להמליץ על הרבה יותר מאשר לקחת יום יפה יחסית ולהסתובב בעיר העתיקה. אולי גם בניגוד אליי, להיכנס ל 2-3 מקומות יותר משאני הייתי בהם.
_________________ תודה לאלוהי הבירה
|