סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 8:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 134 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: המלצות לפראג
הודעהפורסם: א' נובמבר 04, 2012 9:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני עם אורן, חוץ מהעובדה שהוא גדול וההליכות ארוכות להחריד, נתב"ג הוא אחד הנמלים היותר טובים שהייתי בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 04, 2012 9:29 pm 
Hall of Famer

זהו, שההליכות זו לא נוראיות בכלל. והעגלות למזוודות בחינם, מה שמשומה לא מובן מאליו ברבה נמלים אחרים. בהית'רו היית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 04, 2012 9:32 pm 
Hall of Famer

נתבג לא בובה, האמת היא שהוא נחמד ומסודר לדעתי אבל קצת משעמם. מה שכן, פתחו בו פאב לאחרונה וזה חיובי.
פראג... הם לא שמעו שם על שבילים מסודרים לתורים. התורים היו מאד ארוכים שזה רע כשלעצמו אבל זה נראה כאילו אין באמת תור אלא כל התורים כולם מעורבבים במין אנדרולומוסיה חסרת פשר. אני בטוח שגם במבט ממעוף הציפור אף אחד לא היה מזהה שום תור אלא רק בליל של אנשים.
הבעיה השניה היתה בצק אין. כשהפקידה התעקשה במשך דקות שאני לא ברשימת הנוסעים למרות שהראיתי לה את ההזמנה שחור על גבי לבן. ברוב חוצפתה היא אפילו הציעה שאקנה כרטיס חדש. ממש כך. וזה אחרי המתנה בתור של 45 דקות. בסוף עלו על הטעות בקאונטר . אבל זה היה מעצבן נורא ובעיקר פשוט לא שירותי וחצוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 04, 2012 9:33 pm 
Hall of Famer

ראובן אצלי זה לקח כמה שעות. לך אנחנו מחכים יותר משנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 04, 2012 9:33 pm 
Hall of Famer

הייתי בהית'רו ולא שילמתי על עגלה למזוודה. הית'רו דווקא נמל טוב, אבל גם הוא עצום עם הליכות ארוכות. הייתי גם בסחיפהול שהוא מוצלח מאוד (טיפה ישן), למרות הקטע המפגר לגמרי שהבדיקה הבטחונית היא אחרי הדיוטי פרי, כך שאי אפשר לעבור אותה מוקדם וללכת לשתות/לאכול משהו אלא צריך או לחכות לרגע האחרון עם כולם או לעבור אותה מוקדם ולהתייבש באיזה חדרון המתנה.

אה, נזכרתי בנמל תעופה אחד שהצליח להתחרות בעליבותו אפילו בזה שבטרבזון-לונדון סיטי.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ב' נובמבר 05, 2012 8:08 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 04, 2012 9:35 pm 
Hall of Famer

בעניין הית'רו התכוונתי להליכות. לא נזקקתי שם לעגלה. גמאתי שם משהו כמו שני ק"מ ברגל, וזה חוץ מנסיעה באוטובוס ואז ברכבת כזאת, כל אחת של איזה חמש דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 1:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
למה שיש לראובן להגיד על נתב"ג אנחנו מחכים כבר כמה שנים וכמה גלגולי פורום.
ואני מסכים עם אורן. הייתי בהרבה שדות תעופה, ונתב"ג הוא, בוא נאמר, ברבע עד שליש העליון שלהם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 2:13 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יצא לי לטוס מנתב"ג כבר די הרבה פעמים, ואני מאוד מחבב את שדה התעופה הזה (נניח, אפשר להשוות אותו לברצלונה שם כיבו את האור בעשר בלילה ולא נשאר שם אף אחד פשוטו כמשמעו).

המקרה הספציפי שלי נגע לסיטואציה הנדירה שבה משהו משתבש (לא באשמת נמל התעופה), ואז התיפקוד היה הגרוע ביותר שאפשר להעלות על הדעת. לא קרה לי באף שדה תעופה אחר אז אין לי מקור להשוואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 8:07 am 
Hall of Famer

אורן כתב:
בעניין הית'רו התכוונתי להליכות. לא נזקקתי שם לעגלה. גמאתי שם משהו כמו שני ק"מ ברגל, וזה חוץ מנסיעה באוטובוס ואז ברכבת כזאת, כל אחת של איזה חמש דקות.

הנקודה היא שיש שם איזה 5 טרמינלים, אז יכול להיות שהמעבר מאחד לשני הוא מאוד ארוך, אני הייתי כל הזמן באותו טרמינל וזה היה ארוך אבל לא כל כך גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 9:38 am 
Hall of Famer

ועם כל הטרמינל 3 והכל, לא היה כמו הטרמינל הישן. הכי כיף היה לטוס משם (שלא לדבר על לעבוד שם!)
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 4:10 pm 
Hall of Famer

נתב"ג הוא לא שדה תעופה גדול, ההליכות בו לא גדולות לעומת הית'רו או פרנקפורט, אבל זו לא השוואה הוגנת. הית'רו ופרנקפורט הם האבים ברמה העולמית הגבוהה ביותר, שדות תעופה גדולים ועצומים, ועמוסים בכמה סדרי גודל יותר מנתב"ג. את נתב"ג צריך להשוות לשדות בסדר הגודל שלו, ויחסית להם באמת הולכים בו הרבה.
ועדיין, הוא בובה של שדה תעופה. יש בו יתרונות ממש נדירים, שמי שטס הרבה בעולם לומד להעריך. וייפיי חופשי, חנויות ומסעדות ולאונג'ים - הכל פתוח כמעט 24 שעות ביממה (בעצם הם סגורים רק בשעות שאין המראות, אז אפשר לומר שמנקודת הראות של נוסע ממריא - הכל פתוח 24 שעות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 4:33 pm 
Hall of Famer

דוקא לא הייתי מתהדר בדיוטי פרי ובמסעדות של נתב"ג. לא משהו בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 4:49 pm 
Hall of Famer

כשאתה מגיע לטיסת לילה, יותר טוב שתהיה מסעדת נתב"ג פתוחה מאשר מסעדת חמישה כוכבי מישלין סגורה. יותר טוב דיוטי פרי נתב"ג פתוח מאשר חניויות פאר סגורות. התייבשתי במספיק טיסות לילה בשדות תעופה כביכול נחשבים יותר מנתב"ג, כדי להגיע לתובנה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 4:55 pm 
Hall of Famer

הדיוטי פרי בנתב"ג אכן פתוח כמדיניות כל זמן שיש נוסעים לטיסות יוצאות. ייתכן, וכאן אני מסויג, שחלק מהחנויות סגורות בשבת, אבל אני באמת כבר לא זוכר את זה מספיק טוב מהזמנים שלי שם בשביל לדעת את זה ב-100%.

וחוץ מזה, אפרופו נתב"ג, שום נמל תעופה בסדר הגודל שלו לא משתתק לחלוטין כמו שהוא משתתק ביום כיפור (וזה מאוד משעשע להיות שם ביום כזה, אגב).
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 5:01 pm 
Senior

נתב"ג הוא קודם כל אחד מהטרמינלים המהירים ביותר בעולם, בפרט למי שעובר עם הזיהוי הביומטרי.

ברמה העקרונית אין מניעה לצאת מדלתות הטרמינל 15 דקות אחרי שהמטוס התחבר לגייט (או לחלופין להגיע לגייט 15 דקות אחרי שיצאת מהאוטו בחוץ), אין דברים כאלה ואם יש אז לא הרבה.

גם חוץ מזה הוא אחלה, יש אינטרנט חופשי ומגוון יפה של מסעדות. ודאי שלטרמינל קטן כזה, דיוטי פרי? לא מעניין אותי במיוחד - מודה.
את מי שמתלונן על הליכות אני מזמין לאוהייר להשוואה, אפשר גם לסחיפהול.

עריכה: אופס, ראי כבר אמר הכל לפני, מילא (רק שנדב לא יכעס עלי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 5:06 pm 
מנהל פורום

דווקא עניין המסעדות כן משמעותי בעיני, ונתב"ג נופל בו משמעותית מרוב נמלי התעופה שהייתי בהם. מה שיש שם בעיקר זה מקדונלד וסנדוויצ'ים במחירים בלתי אפשריים. ואם אתה מגיע שעתיים לפני הטיסה ודיוטי פרי לא מעניין אותך, אז נראה לי שלשבת ולאכול זה פיתרון הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 5:10 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
ברמה העקרונית אין מניעה לצאת מדלתות הטרמינל 15 דקות אחרי שהמטוס התחבר לגייט (או לחלופין להגיע לגייט 15 דקות אחרי שיצאת מהאוטו בחוץ), אין דברים כאלה ואם יש אז לא הרבה.

15 דקות מהיציאה מהמטוס עד ליציאה מהטרמינל עוד אפשר להשיג (אם אתה לא מחכה למזוודות ולא היה לך תור בדרכונים/יש לך ביומטרי).
15 דקות מהאוטו עד הגייט לטיסה יוצאת? בעייתי מאוד מאוד מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 5:18 pm 
Senior

אכן לא מחכה למזוודות, ביומטרי
גם בכניסה, 15 דקות, אמפירי לחלוטין!!
אני מגיע לרוב שעה וחצי לפני הטיסה, עובר צ'ק אין תוך שניות ספורות, הסקיוריטי בנתב"ג גם מצטיין במהירותו וגם נעשה במבנה שמקנה יתרון משמעותי למי שיודע להבחין איפה התור הקצר ואיפה הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 5:18 pm 
Hall of Famer

אשכרה אין לי מושג על איזה מסעדות אתם מדברים. אם כי כמו שכתבתי כאן קודם, לפחות פתחו פאב לפני איזה חודש, שזה מאד מצוין.

לגבי זמני היציאה, נכון. נתב"ג הוא שדה תעופה יעיל, אבל זה גם בגלל שבסופו של דבר הוא שדה תעופה קטן עם תנועת נוסעים דלילה. זאת האמת לצערי, המדינה הזאת היא לא בדיוק מוקד התיירות הכי גדול בעולם, ולהשוות את מספר האנשים פה להית'רו או להונג קונג (ואפילו לפראג ביום ראשון בצהריים, מסתבר) זו בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 5:33 pm 
Senior

מסכים עם נורטון, נתב"ג הוא טרמינל יחסית גדול על התנועה שבו, אז מה, זה עדיין מהיר מאוד ומאורגן מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 5:38 pm 
Senior

ואגב, מהיכרות שטחית, בין הקונקורסים (איך זה בעברית, מסדרונות?) B ו C יש איזור של מסעדות, לא ממש גורמה אבל יש שם מה לאכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 6:43 pm 
Hall of Famer

בנתב"ג זה נקרא "שלוחות". אגב, סתם כי בא לי לשתף: יש כיום 3 כאלו (בי,סי,די). יש הכנה ל-2 שלוחות נוספות: A,E. בכ"א מהן 8 גייטים בתצורת שרוול (שערים 2 עד 9) ועוד שני שערים (1 ו-1A) בתצורה של hard stand- קרי: אוטובוסים. סה"כ: 24 שרוולים + 6 שערי אוטובוסים, לעומת 12 שערים בלבד בטרמינל הישן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 7:35 pm 
Hall of Famer

וברוח ההודעה המקורית. ככה:

קרואטיה: לא באמת ראיתי את זאגרב, ביקשתי מנהג המונית בעשר בלילה לשים אותי בפאב שפתוח כל הלילה, אז הוא שם אותי במקום בשם GREEN GOLD שהוא סוג של מועדון\פאב די גדול, ומאד נחמד, אם כי הייתי גמור מעייפות.
דוברובניק לעומת זאת, היא סיפור אחר לגמרי. עיר מדהימה על הים, עיר עתיקה נקיה, גדולה ויפהפיה (גם אם לא מיוחדת, אין בה שום בניין מיוחד או משהו), מועדונים נהדרים. בכלל, מאד אהבתי את שני המועדונים הקרואטיים בעיקר בגלל שאני לא אוהב להיות חנוק, ובשניהם היה גם מספיק מקום, אבל גם מספיק אנשים. זה שבדוברבניק גם היה בתוך מבנה עתיק ופשוט יפהפה. באופן כללי, דוברובניק נראית לי כמו אחלה מקום לבלות סוף שבוע בלי קשר. אנשים נחמדים, מקום יפהפה. לא יודע על האוכל, כי הייתי בפנסיון מלא.

סלובקיה: האמת היא שהסיבה שבגללה נסעתי בכלל, היא בשביל לקבל את הדרכון הסלובקי החדש דנדש שלי (כן, כן. יש לי גם US וגם EU. נגיד שכיף לי). ברטיסלבה עיר משעממת נורא, נראית כמו מזרח אירופה של סרטי הריגול של שנות השמונים. בניינים אפורים וכאלה. העיר העתיקה... לא יודע, יכול להיות שבקיץ יש שם מה לעשות, בחורף לא ממש. (וגם היה נורא קר). מה שכן, לפחות כל הברמנים ידעו אנגלית, והיו שם לפחות שני פאבים עם מבחר וויסקי די נדיר. (אם כי הכי נדיר שהייתי בו היה בסינגפור, עם כמה מאות בקבוקים, שלא לדבר על מוזיאון הוויסקי באדינבורו, אבל זה כבר לא פאב). לא יודע מה יש לומר על העיר הזאת, חוץ מזה שאני לא רואה סיבה לבקר. מה שכן, במחיר מאד מגוחך היה מלון יפה ונהדר (אם כי האינטרנט לא עבד בקומה שלי, ואני שונא את זה. אבל לא נורא).

וינה: ביליתי בה כמה שעות, והאמת צריכה להיאמר. מרכז העיר הוא אמנם קטן, אבל מאד קוסמופוליטי, ובעיקר מאד יפה. כן, יותר יפה מפראג. המון ארמונות יפים מאד, די והותר אנשים. ובאופן כללי יש בה הרגשה בעיקר של יופי. לא ישנתי בעיר אז אין לי מושג על המלונות. ההמלצה פשוטה - ללכת כמה שעות במרכז העיר, להיכנס לאיזה ארמון נחמד, להסתובב בכביש הטבעת שמקיף את העיר העתיקה... בנורמה.

פראג: כי לכל שבוע יש סוף שבוע. זה לא שלא אהבתי את פראג, וכן הלכתי בעקבות ראובן, וחרשתי את כל רחובות העיר העתיקה, והיא בהחלט יפה והכל. אבל היא לא פריז (ממש לא) והיא אפילו לא וינה. מה שכן, יש בה יותר תיירים, ושתי הכיכרות המרכזיים בה לגמרי לגמרי אחלה. האמת היא לצערי שהמקומות היחידים שנכנסתי אליהם, היה בסיור בתי הכנסיות. האלטונוישול הכה מפורסם, דווקא לא משהו, כלומר הוא בעיקר מכוער למדי (לעומת בית הכנסת הספרדי שהוא דווקא יפה מאד). לא היה לי כוח ללכת עד הגבעה עם מגדל אייפל, כי ראיתי כבר את מגדל אייפל בגודל טבעי. גשר קארל הוא בסופו של דבר... ובכן כולה גשר. הוא לא מרשים כמו למשל TOWER BRIDGE, וגם ברומא הייתי בגשרים לא פחות מרשימים. גשר, עם המון אנשים ופסל של צלוב אחד עם כמה מילים בעברית.
האוכל בפראג? ממה שניסיתי, בעיקר אכיל. בית המלון היה קצת בזיוני. בעיקר מה שחשוב לי הוא מיקום, ומיקום בהחלט היה לו, אבל החדר היה סתמי למדי, ואחרי החדרים שבהם ביליתי בדוברובניק ובברטיסלבה, זה היה קצת חבל. כמו בוינה, גם פה אני לא בטוח שאפשר להמליץ על הרבה יותר מאשר לקחת יום יפה יחסית ולהסתובב בעיר העתיקה. אולי גם בניגוד אליי, להיכנס ל 2-3 מקומות יותר משאני הייתי בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 7:43 pm 
Hall of Famer

נורטון, מה היית צריך להציג כדי לקבל אזרחות סלובקית?
(נערך. מדהים התיקון שגיאות של האייפד)

נערך לאחרונה על ידי אורן בתאריך ב' נובמבר 05, 2012 8:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 8:00 pm 
מנהל פורום

האלטנוישול הוא בהחלט לא המבנה היפה ביותר בפראג, ובטח שלא גשר קארל (למרות שלהשוות אותו לטאואר ברידג' AKA ה45 דקות המיותרות ביותר שביליתי בחיי זה קצת מופרך). אבל בכל אופן, טעם וריח וכו', וממילא מזלך שלא הלכת לראות את המגדל אייפל. המקור יותר יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 134 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Bluey ו 39 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: