סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 9:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 05, 2012 10:39 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נדב, אבל ככה זה בטריידים. מבלי להיכנס לשאלת הכמה-הטרייד-היה-שערורייתי, בהרבה מקרים בטריידים יש מרוויחה ויש מפסידה וזה לא בלתי אופייני שהקבוצה הגדולה היא המרוויחה.

סתם מהזיכרון, היו בעשור האחרון טריידים של שאקיל למיאמי תמורת הרבה פחות (ומהלייקרס...), הטרייד של גארנט לבוסטון, הטרייד של פול לקליפרס, הטרייד של דרון וויליאמס לניו ג'רזי, הטריידים של אמארה וכרמלו לניקס, ג'יימסון לקליבלנד ומן הסתם עוד. בזמן אמת, גם טרייד כמו של ג'פרסון לספרס הוגדר כמעין גניבה וטרייד תמורת כלום. אז ברור שלא הכל אותו הדבר, ואני לא בא לטעון ששני המקרים המדוברים הם לא שערורייתיים (אולי הם כן, לא מבין בזה), אבל אני עדיין חושב ששני מקרים בעשור וחצי זה לא הרבה בשום קנה מידה.

אשר לדוגמאות של נאש, פייטון, מאלון וכו', מכיוון שרוב הדוגמאות הללו לא ממש הביאו תועלת (יש דוגמה לסופרסטאר וטרן שחתם בלייקרס ועזר לה לזכות באליפות?) אז זה פחות שחקנים שמוכנים לוותר על הכבוד שלהם כדי לזכות בצ'אנס לאליפות, ויותר שחקנים שמנצלים את התיאבון של הלייקרס לקבל חוזה.

בכל אופן, בעיני התדמית שנוצרה כאן בפורום של הלייקרס לאיזה מקבילה NBAית למכבי נראה לי קצת מוגזם, לא שלא כיף לשנוא אותם בכל אופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 1:04 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הכל נכון ראובן, למעט נושא פייטון ומאלון.
הם לחלוטין חתמו שם כדי לקחת אליפות ראשונה בקריירה,
הם לחלוטין לא חתמו שם בשביל לקבל חוזה, הם באו בשביל מינימום כשיכלו עדיין לקבל כמה מיליונים במקום אחר.

גם נאש כעת. הוא יכל לקבל חוזה גדול יותר בטורונטו ( ותרשה לי להמר שהיה שובר שיאי הכנסה קנדיים כמפרסם) ובחר בלייקרס בשביל סיכוי לאליפות, וכמו שאמר נדב, ממש ממש לא קונה שזה ״בשביל להישאר קרוב לילדים״. אם היה רוצה להישאר קרוב היה נשאר בפיניקס, הם היו שמחים להישאר איתו עד שהודיע שאין סיכוי.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 1:15 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראובן כתב:
יש דוגמה לסופרסטאר וטרן שחתם בלייקרס ועזר לה לזכות באליפות?

בוא נראה, בשנות ה-80 היו את:
ספנסר הייווד שהגיע ללייקרס בעונת 79/80 בגיל 30 לאחר עונה של 24, 9.6 בניו אורלינס ועזר להם לזכות באותה שנה באליפות הראשונה עם מג'יק. (רק לציין שהוא עבר בטרייד תמורת אדריאן דאנטלי הצעיר שנתן בלייקרס בעונה שלפני 17.3 ו-5.7 ובעונה הראשונה עם הג'אז קפץ ל-28 ו-7.6 בדרך ל-9 עונות רצופות של 20+ נק' כך ששתי הקבוצות הרוויחו בדיעבד).

בוב מקאדו הגיע בעונת 81/82 גם בגיל 30 והפלא ופלא הם שוב זכו באליפות באותה עונה ועוד אחת ב-85. (אציין שבניגוד להייווד שהגיע בשיאו, ביג מק הגיע שנתיים אחרי השיא ונתן רק 9.6 נק' ו-3.9 ריב' בעונה הרגילה... אבל בפלייאוף קפץ ל-16.7, 6.8 ו-1.5 חס'! ועוד משהו: הוא הגיע תמורת קווין וויליאמס (מי?? בדיוק!) רוקי שנבחר בבחירה ה-46 בדראפט וסיים קריירה של 5 עונות עם קצת פחות מ-5 נק' למשחק...אפרופו טריידים לא הוגנים).

מיקאל תומפסון, הבחירה הראשונה של הבלייזרס בשנת 78 (והאבא של קליי) אמנם לא היה סופרסטאר או אפילו אולסטאר אבל כן היה פאוור פורוורד לא רע בכלל (21, 12, 4 ב-81/2) ואחד משחקני ההגנה הטובים והאתלטים של שנות ה-80. הוא הגיע בטרייד לקראת סוף תקופת ההעברות של עונת 86/7 (בעונה אחרי שהלייקרס נאנסו בגמר המערב ע"י תאומי המגדל האתלטים של יוסטון) בגיל 32 לאחר עונה רעה בסאן אנטוניו תמורת, קחו כסא... פרנק בריקובסקי (ההוא ממכבי), פיוטור גודמונדסון (ז'לוב 2.18 איסלנדי ששיחק 2 עונות וקצת בליגה בתקופה של 7 שנים...), בחירת סיבוב ראשון ב-87 (הבחירה האחרונה בסיבוב הראשון, מעניין למה...) ובחירת סיבוב שני ב-90. התפקיד של תומפסון בריפיט של הלייקרס היה משמעותי מכיוון שהוא נתן להם גבוה הגנתי מצויין מהספסל והיה אחד השחקנים שהכי הקשו על מקהייל מהסלטיקיס.

ואי אפשר שלא לציין את בחירות הדראפט של ג'יימס וורת'י וביירון סקוט:
וורת'י הועבר כבחירת דראפט לא מוגנת בשנת 80 ע"י הבעלים הדביל של קליבלנד שנהג לזרוק בחירות דראפט גבוהות כמו גרביים ושנתיים אחרי זה הלייקרס קיבלו את הבחירה הראשונה בדראפט 82 שהיתה שייכת לקאבס שהיו אחת הקבוצות הגרועות של שנות ה-80 (החליפו 4 מאמנים ב-81/2 כולל צ'אק דיילי).
סקוט, הבחירה הרביעית ב-83 (ע"י הקליפרס, אז בסן דייגו) הועבר בטרייד יחד עם הסנטר ההולנדי הותיק סוון נייטר (פעמיים מלך הריבאונדים) תמורת נורם ניקסון, הרכז הראשון של ל"א שנעשה מיותר עם פריחתו של מג'יק, ונתן 3.5 עונות טובות בקליפרס (17 נק' ו-11 אס' בעונה שאחרי) לפני שנפצע ופרש, אדי ג'ונסון (הרכז, לא הקלע הקטלני) שהיווה תוספת שולית לטרייד ו-2 בחירות סיבוב שני, בעוד אחת מההחלטות המטופשות של הפרנצ'ייס המקולל. ניקסון היה רכז סולידי שהיה אמור להיות בשיאו (בן 27), אבל סקוט היה מקדונלד אול-אמריקן, קלע קטלני וחודר אקספלוסיבי, שנתן בעונת הסניור באריזונה סטייט 21.6, 5.4, 4.2, 1.8 חט' ועזר ללייקרס לקחת 3 אליפויות ב-5 העונות הבאות (זה כמו שוושינגטון היו מעבירים את בראדלי ביל (או קליבלנד את דייון ווייטרס) לפני ששיחק משחק אחד בקבוצה תמורת מייק קונלי לדוגמא).

ולא לשכוח שגם ווילט וקארים עברו בשנות ה-60 וה-70 ללייקרס תמורת תמורות לא הולמות בעליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 7:48 am 
מנהל פורום

אני התכוונתי ל-15 השנה האחרונות...

צ'ונסי, אתה כמובן צודק. ניסוח גרוע שלי, אז לא חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 10:32 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אשר לדוגמאות של נאש, פייטון, מאלון וכו', מכיוון שרוב הדוגמאות הללו לא ממש הביאו תועלת (יש דוגמה לסופרסטאר וטרן שחתם בלייקרס ועזר לה לזכות באליפות?) אז זה פחות שחקנים שמוכנים לוותר על הכבוד שלהם כדי לזכות בצ'אנס לאליפות, ויותר שחקנים שמנצלים את התיאבון של הלייקרס לקבל חוזה.

ראובן, צר לי, אבל אני פשוט לא מבין את הלוגיקה. כמו שצ'ונסי ציין, למאלון, פייטון ונאש היו הצעות גבוהות משל הלייקרס בעת ההיא והם חתמו פשוט כדי הם חשבו שזו האופציה הכי טובה שלהם לזכות באליפות כשחקנים משלימים. זה שזה לא עבד להם, לא אומר שהם לא באו בגלל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 1:06 pm 
מנהל פורום

נו, אבל כבר התנצלתי בפני צ'ונסי והודיתי בכך שמדובר בניסוח גרוע ושגם אני בקושי מבין למה התכוונתי. ממילא זה סייד אישיו כי הדיון היה סביב היכולת המדהימה של הלייקרס להשיג סופרסטארים בטריידים, וכאן אנחנו מדברים על קטגוריה אחרת לגמרי של שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 1:09 pm 
Hall of Famer

אני הבנתי את ההתנצלות על הניסוח של "איזה וטרן בא והביא אליפות" כשאתה התכוונת רק ל15 השנים האחרונות. מילא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 1:12 pm 
מנהל פורום

אה, יש כאן שני דיונים נפרדים. האחד, "האם הלייקרס הם אשפי טריידים" והשני "האם הלייקרס הם לקטני וטרנים בדרך לאליפות". אני עומד על דעתי בשני המקרים התשובה היא שלילית או לפחות לא מובהקת-חיובית, ככל שמדובר ב-15 השנה האחרונות. לגבי השני, סיפקתי איזה טיעון מפותל שיצא ממנו שמאלון פשוט בא בשביל הכסף וזה כמובן קשקוש. עדיין, לא מאלון, לא פייטון ובשאיפה גם לא נאש וג'יימסון, עזרו ללייקרס לקחת אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 1:23 pm 
Junior

אני לא חושב שהעובדה שמלון ופייטון לא השיגו אליפות,
מחליש את הטיעון באשר ליכולת הלייקרס להשיג וטרנים בשכר נמוך.
הנקודה בדיון היא השגת השחקנים, לא האליפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 06, 2012 1:30 pm 
מנהל פורום

הנקודה שניסיתי להעלות היא שאם זה לא הצליח אז כנראה שזה גם לא כזה הישג גדול. המקרה הקיצוני זו כמובן ההחתמה ה"נוצצת" של מייק ביבי במיאמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], idpwf1 ו 100 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה