סקירה על המצב בבתים:
בית A:
1. ריאל מדריד 2-5, 2. פנאתינייקוס 3-5, 3. חימקי 3-5, 4. פנרבחצ'ה 3-4, 5. לובליאנה 6-2, 6. קאנטו 6-2.
הבטיחו את העלייה: ריאל, פנאתינייקוס וחימקי. הערב ריאל מארחת את פנר, אבל גם נצחון ספרדי ככל הנראה לא ימנע מפנר להיות העולה הרביעית מהבית הזה. מבין שלושת הראשונות, לריאל יש את לוח המשחקים הקל ביותר עד סוף השלב המוקדם והיא צפויה לסיים ראשונה.
בית B:
1. מלאגה 1-6, 2. אלקטרה 2-6, 3. סיינה 3-4, 4. אלבה 4-4. בית סגור וגמור מבחינת העולות, למרות שרשמית סיינה עדיין לא עלתה (הם יסגרו את הפינה הזאת באחד משני המשחקים שנותרו להם אחרי הערב מול מלאגה, מול שאלון וגדיניה). יש שיטענו שעדיף לאלקטרה לסיים שנייה מאשר ראשונה.
בית C:
1. ז'לגיריס 1-6, 2. אולימפיאקוס 2-5, 3. אנאדולו 3-5, 4. מילאנו 5-3, 5. קאחה לבורל 6-2, 6. צדוויטה 6-2
בית מעניין. שלושת הראשונות נעולות בסיבוב הבא, לגבי המיקום-הרבה תלוי במפגש המעניין הערב בקאונס בין ז'לגיריס לאולימפיאקוס. ביוון הליטאים הביסו ב18 הפרש, אבל אולימפיאקוס אמורה לסיים במשחקים יותר קלים. מילאנו במצב רגיש מאד, הפסידה פעמיים לקאחה לבורל ושני המשחקים האחרונים שלה בשלב המוקדם יהיו מול 2 מוליכות הבית. במידה ומילאנו תצליח לנצח משחק אחד מבין השניים שנשארו לה, לבורל תצטרך לנצח גם באיסטנבול את אנאדולו כדי לעלות וזה קשה מאד. אבל אם מילאנו תפסיד פעמיים, ייתכן ורק נצחון בודד על צדוויטה במחזור הסיום יעלה את לבורל (אני אומר ייתכן כי אני לא בטוח האם ביורוליג מה שמשפיע בנוק אאוט זה המפגשים בין הקבוצות. אם כן-אז ללבורל כמובן יש את היתרון במקרה של שוויון מאזנים). גם צדוויטה תאורטית עדיין בתמונה.
בית D:
1. ברצלונה 0-7, 2. צסק"א 1-7, 3. בשיקטאש 3-4, 4. פרטיזן 6-2, 5. באמברג 6-2, 6. ריטאס 7-1.
כמובן ששלושת הראשונות הבטיחו עלייה, לפי לוח המשחקים שנותרו-אני מאמין שבאמברג תהיה העולה הרביעית, כשייתכן שהמשחק שייערך בגרמניה בין באמברג לפרטיזן במחזור האחרון, יהווה משחק ישיר על עלייה לשלב הבא.
_________________ "לגבי הפועל תל אביב, קבע בית הדין כי התנהגות האוהדים כלפי רגב פנאן והקריאות לעבר שמעון מזרחי מהוות עבירה של התנהגות בלתי ספורטיבית של קהל אוהדים, למרות שהן בגדר המותר".
|