סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' ינואר 16, 2025 2:47 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2012 4:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מיאמי - ברוקלין. קרב צמרת במזרח, מיאמי טרם הפסידו בביתם וזה לא יקרה הפעם. היט.

קליבלנד - פורטלנד. משהו לא דופק בפורטלנד. נלך עם הבלייזרס בכל זאת.

יוסטון - יוטה. רוקטס.

שיקגו - פילי. הבולס מג'עג'עים ועם הרבה עליות ומורדות. יכול ללכת לכל כיוון, נלך עם הבולס דווקא.

ניו אורלינס - אוקלהומה. מתי אנתוני דיוויס חוזר? הוא גם יחסר מהמשחק הזה. ת'אנדר.

מילווקי - בוסטון. הבאקס כבר הפתיעו העונה פעם אחת את הסלטיקס. נלך עם הסלטיקס הפעם.

סן אנטוניו - ממפיס. משחק מעניין, קרב צמרת במערב. נלך עם הגריזליס דווקא.

דאלאס - דטרויט. המאבס עדיין מתקשים בלי נוביצקי, אבל אמורים להספיק לנצח את דטרויט. מאבס.

גולדן סטייט - אינדיאנה. את שתיהן אני לא כ"כ אוהב. נלך עם הווריורס...

קליפרס - סקרמנטו. קליפרס.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2012 5:03 pm 
Hall of Famer

ואחרי הפורמליות, קצת סטט':
1. רק 5 שחקנים עוברים את ממוצע 24 הנקודות למשחק. במקום השישי ראסל ווסטברוק עם 20.7 נק' למשחק, פער די גדול.
2. ארבעת המובילים בנקודות (קובי, דוראנט, כרמלו, לברון) כולם עם אחוזי שלוש מעל 40%, ודווקא מקום 5, ג'יימס הארדן, שאמור להיות קלעי שלשות טוב יותר לפחות מלברון, כרמלו וקובי, עם 34% בלבד.
3. מי שתהה האם מיאמי התחזקה השנה, מקבל עד כה את התשובה מריי אלן וראשארד לואיס - אלן 51.9% לשלוש (2 שלשות למשחק), לואיס 55.2% לשלוש (1.3 שלשות למשחק).
4. טייסון צ'נדלר מוביל כרגע באחוזי שדה עם 71.8%. בשנים האחרונות לא היה שחקן שעבר את ה-63% מהשדה בעונה שלמה.
5. קובי בראיינט כבר הספיק ללמוד מנאש? עד כה שיא קריירה של 87.1% מהקו, ושיא הליכה לקו ב-5 שנים האחרונות עם 8.3 זריקות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2012 5:38 pm 
Junior

5. מה...?
נאש מעולם לא הלך הרבה לקו.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2012 5:47 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סוף העולם אמור להגיע ב-1 לדצמבר? זה אומר שאחרי מחר ייחסך לנו חודש של דאגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2012 5:58 pm 
Senior

התותח המפוברק כתב:
ואחרי הפורמליות, קצת סטט':
1. רק 5 שחקנים עוברים את ממוצע 24 הנקודות למשחק. במקום השישי ראסל ווסטברוק עם 20.7 נק' למשחק, פער די גדול.
2. ארבעת המובילים בנקודות (קובי, דוראנט, כרמלו, לברון) כולם עם אחוזי שלוש מעל 40%, ודווקא מקום 5, ג'יימס הארדן, שאמור להיות קלעי שלשות טוב יותר לפחות מלברון, כרמלו וקובי, עם 34% בלבד.
3. מי שתהה האם מיאמי התחזקה השנה, מקבל עד כה את התשובה מריי אלן וראשארד לואיס - אלן 51.9% לשלוש (2 שלשות למשחק), לואיס 55.2% לשלוש (1.3 שלשות למשחק).
4. טייסון צ'נדלר מוביל כרגע באחוזי שדה עם 71.8%. בשנים האחרונות לא היה שחקן שעבר את ה-63% מהשדה בעונה שלמה.
5. קובי בראיינט כבר הספיק ללמוד מנאש? עד כה שיא קריירה של 87.1% מהקו, ושיא הליכה לקו ב-5 שנים האחרונות עם 8.3 זריקות.

הארדן עם ממוצע קריירה של 36.5% מהשלוש. כל אלה שהזכרת נעים סביב ה-33% ממוצע קריירה. אבל זה נתון קצת מטעה. כל השלושה האלה היו במשך כל הקריירה אופציות התקפיות ראשונות בקבוצות שלהם, ולכן נאלצו לא מעט פעמים לקחת זריקות קשות עם לחץ של שעון ויד על הפרצוף. אצל לברון לדוגמא אחוזי השלוש הגבוהים ביותר במהלך העונה הרגילה הושגו בשנה שעברה, עם וויד לצידו בתור שחקן נוסף שמסוגל ליצור בהתקפה. הארדן לעומת זאת היה אופציה שלישית מובהקת בהתקפה של אוקלהומה ולכן קיבל זריקות נוחות יותר. זה לא מפתיע שבקבוצה שאין בה הרבה אופציות התקפיות האחוזים שלו גם מהטווח הזה צונחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2012 7:41 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:

"עונה שלמה" הכוונה שלא מפסיד אף משחק? צ'אנדלר בעונה בדאלאס קלע 65.4% מהשדה והפסיד 8 משחקים, בעונה אחרי בניקס קלע ב67.9% והפסיד 4 משחקים.

התותח המפוברק כתב:

לפחות ממה שאני ראיתי את קובי-מבחינת אתלטיות ומבחינת ה"ליפט" בג'מפר, הוא נראה הכי טוב מאז עונת 2009.
סטטיסטיקה מעניינת: כשקובי מוסר לפחות 5 אסיסטים, הלייקרס במאזן 8-1 חיובי (וגם ההפסד היה צמוד מול הספרס). כשקובי מוסר 4 אסיסטים ומטה, הלייקרס במאזן 0-7 שלילי. ככה זה כשמנהל המשחק שלך בא לעונה במנטליות של "השנה יש לי רכז, אני יכול להתרכז נטו במה שאני אוהב - לקלוע".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2012 11:37 pm 
Senior

או בצורה פחות מתוחכמת: כשקובי קולע הרבה- הלייקרס מפסידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2012 11:58 pm 
Sophomore

ואיך הגעת לזה ממה שהוא אמר אם הוא נתן נתונים רק על אסיסטים? (למרות שמבחינת נתונים השנה זה די נכון)

אבל פלאש, אני הבנתי בדיוק ההיפך. כשקובי מוסר הרבה - הלייקרס מנצחים.
ואני יחזור ואומר שקובי הוא מוסר מחונן ואם הוא יתמקד בזה קצת יותר מללכת ראש בקיר, הלייקרס יצליחו. אם הוא חוטף דאבל וטריפל טימים חברים שלו יהיו פנויים, ועם כמה שקובי השחקן הכי טוב בעולם בלקלוע ממצבים קשים על טריפל טימים, עדיף שימסור לשחקן פנוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 12:08 am 
Hall of Famer

נתונים טריים מהתנור, נכון לעונה הנוכחית:

קובי בניצחונות- 21.6 נק' ב-46.8% מהשדה,7 אס' ו-3 איב'.
קובי בהפסדים- 32.1 נק' ב-51.2% מהשדה, 3.3 אס' ו-5.3 איב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 12:16 am 
Junior

shachaf78 כתב:
או בצורה פחות מתוחכמת: כשקובי קולע הרבה- הלייקרס מפסידים.

אמ.... לא. כשקובי מחפש למסור הרבה הלייקרס מנצחים, ולהיפך. הוא עדיין יכול לקלוע הרבה.

אגב, הנתונים מראים שזה נכון- בהפסדים, קובי לוקח על עצמו המון (כתוצאה מכך שאין מישהו אחר שייצור מאזור הקשת) וגם קולע נהדר- 32 נק' ב51% זה בודאי מועיל לקבוצה, העובדה שLA מפסידים כשקובי קולע מעולה רק מעידה על האין-יכולת של שאר השחקנים ליצור לעצמם.

חיאל, יש מרווח גדול בין לשחק כפליימקר עם 5-10 אסיסטים בכל משחק, לבין ללכת ראש בקיר על דאבלים וטריפלים. קובי השנה נמצא במרווח הזה.
לגבי ההמלצה שלך: MJ בגילו של קובי גם כן התרכז כמעט אך ורק במלאכת הסקורינג, והשאיר את ניהול המשחק לפיפן, כשנאש יחזור גם קובי יעשה את זה.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך א' דצמבר 02, 2012 12:19 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 12:17 am 
Sophomore

לרוני: אם זה היה מופנה אלי אז כנראה לא ראית את הסוגריים במשפט הראשון שלי (לא היה לי כח להביא ת'נתונים אבל הסתכלתי בגיים לוגס)
אבל אם כבר, קצת מפתיע אותי האחוזים. בשניהם, אבל בעיקר בניצחונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 12:28 am 
Hall of Famer

האחוזים שלו מצויינים השנה, אבל אני מניח שזה יתיישר בהמשך לכיוון ה-45% הרגיל שלו, אולי טיפה יותר טוב אם נאש יחזור בכושר סביר והכימיה ביניהם תהיה טובה, קשה להאמין שהוא ישמור על ה-49% הנוכחיים שלו כשאף פעם בקריירה שלו הוא לא הגיע אפילו ל-47%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 1:14 am 
Senior

אני זוכר שגם בשנה שעברה קובי פתח מצויין וירד במספרים שלו כשהעונה התקדמה. אף אחד לא טוען שקובי לא מועיל לקבוצה כשהוא קולע הרבה באחוזים טובים, אבל בהחלט אפשר לומר שכששהוא לוקח המון זריקות ושחקנים אחרים לא רואים את הכדור השטף הקבוצתי נפגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 1:29 am 
Junior

הוא לא קלע ב50% בשום שלב שנה שעברה. אפשר לדעת על איזה "המון זריקות" מדובר? קובי לא זרק בשום משחק 30 זריקות. היה לו 28 זריקות, 24, פעמיים 23, בכל שאר המשחקים הוא זרק 20 זריקות ומטה. ללברון יש יותר זריקות למשחק השנה. הבעיה של הלייקרס היא אך ורק בשחקני המשנה-גאסול, עמדת הרכז, והספסל (עד לאחרונה).

הגיע הזמן להמציא טיעונים אחרים.

במיוחד אני אוהב את עניין ה47%. קובי לא הגיע ל47% בקרירה, בדקתי, אבל הוא כן הגיע ל46.9, 46.8 ו46.7 אחוז. לדעתי השנה קובי "ישבור" את "מחסום ה47%" בלי בעיות.

לא שזה משנה לי משהו. אחד הדברים הפחות מעניינים מבחינתי זה אם שחקן צריך לקחת 22 זריקות או 20 זריקות למשחק כדי להגיע למספרים שלו. שיקח עוד זריקה שתיים, ביג דיל. העניין המנטלי למשל הרבה יותר חשוב. פירס קולע ב44.7% קרירה, בילאפס ב41.6% קרירה, וזה לא מוריד מההערכה שלי אליהם כווינרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 1:34 am 
Senior

זה כן מראה שבחירת זריקות טובה אף פעם לא הייתה הצד החזק של קובי, בזמן שמישהו כמו וויד, שיש לו הרבה פחות כלים מקובי, עומד על 48.5% ממוצע קריירה. בכוונה אגב לא הבאתי את לברון, כי מבחינת כלים פיזיים יש לו הרבה יותר ממה שלקובי היה אי פעם(גם אתלטיות וגם כוח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 1:36 am 
Hall of Famer

ולווייד אין כלים פיזיים? לא חושב שהוא בשיאו פחות אתלטי מאשר קובי בשיאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 1:39 am 
Senior

במקרה של לברון דיברתי על כלים פיזיים, לא אצל וויד. במקרה של וויד- הוא בחיים לא היה חצי מהג'אמפ שוטר שקובי היום, ואין לו גם את משחק הפוסט שיש לקובי. ללברון יש יתרון פיזי כזה על היריבים שברוב המקרים אין מה לעשות מולו כשהוא מחליט ללכת לסל(חוץ מלשלוח אותו לקו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 1:56 am 
Junior

בחירת זריקות של קובי לא ממש חשובה לי.

תשווה ללברון, בפלייאוף 2012 הוא קלע 697 נק' ב23 משחקים, קובי ב09 קלע 695 נק' ב23 משחקים. אני מרשה לעצמי להתעלם משתי נקודות, מה גם שג'יימס שיחק יותר דקות. לברון קלע ב50%, קובי ב45.7%-הבדל עצום לא?

ניקח את הנוסחה הפשוטה: זריקות מהשדה +זריקות מהעונשין/2, ונגלה שלברון לקח בפלייאוף שנה שעברה 619 פוזשנים, וקובי לקח 628 וחצי פוזשנים ב09. הבדל של 9 וחצי פוזשנים לאורך פלייאוף שלם, שזה מה זה לא מעניין אותי ויכול להיות מושפע מ1001 דברים. אז ההבדל בין 50% לבין 45.7% לא באמת מזיז לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 2:17 am 
Hall of Famer

לגבי הג'אמפ שוט, מסכים. לגבי משחק הפוסט, ממש לא. כבר כתבתי בעבר, שלווייד יש את הדרים שייק הכי טוב מאז האקים. יותר טוב משל קובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 3:21 am 
Sophomore

נורטון כתב:
לגבי הג'אמפ שוט, מסכים. לגבי משחק הפוסט, ממש לא. כבר כתבתי בעבר, שלווייד יש את הדרים שייק הכי טוב מאז האקים. יותר טוב משל קובי.

של רונדו יותר טוב.

ג'אמפ שוט מסכים.

אתה מבין שזה שלוויד יש דרים שייק טוב משל קובי לא אומר שיש לו משחק פוסט יותר טוב נכון? (אין לי מושג של מי יותר טוב)

ומסכים ומוסיף שלא רק שוויד לא פחות אתלט מקובי הוא אפילו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 3:27 am 
Hall of Famer

לא יודע, קובי אף פעם לא היה שחקן לואו פוסט, או שחקן עם יכולות מדהימות בלואו פוסט (אם כי, אני מניח שיחסית לרוב הגארדים בעולם, הוא בוודאי עולה עליהם), מה שכן, היכולות שלו בהיי פוסט הן מצוינות לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 3:37 am 
Sophomore

נורטון כתב:
לא יודע, קובי אף פעם לא היה שחקן לואו פוסט, או שחקן עם יכולות מדהימות בלואו פוסט (אם כי, אני מניח שיחסית לרוב הגארדים בעולם, הוא בוודאי עולה עליהם), מה שכן, היכולות שלו בהיי פוסט הן מצוינות לגמרי.

לא טענתי בשומקום שאני חולק עליך בנושא הזה, לי אין מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 5:47 am 
Freshman

FLASH כתב:
בחירת זריקות של קובי לא ממש חשובה לי.

תשווה ללברון, בפלייאוף 2012 הוא קלע 697 נק' ב23 משחקים, קובי ב09 קלע 695 נק' ב23 משחקים. אני מרשה לעצמי להתעלם משתי נקודות, מה גם שג'יימס שיחק יותר דקות. לברון קלע ב50%, קובי ב45.7%-הבדל עצום לא?

ניקח את הנוסחה הפשוטה: זריקות מהשדה +זריקות מהעונשין/2, ונגלה שלברון לקח בפלייאוף שנה שעברה 619 פוזשנים, וקובי לקח 628 וחצי פוזשנים ב09. הבדל של 9 וחצי פוזשנים לאורך פלייאוף שלם, שזה מה זה לא מעניין אותי ויכול להיות מושפע מ1001 דברים. אז ההבדל בין 50% לבין 45.7% לא באמת מזיז לי.

אפשר לקבל הסבר לגבי הנקודה שניסית להעביר עם הסטט' הזו? לא בקטע רע, באמת שלא הבנתי.
אם אתה מדבר על פוזשנים, אתה חייב להוסיף גם איבודים ואסיסטים, בלי זה זה לא הכי רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 7:27 am 
Sophomore

אם פרט להימנעות מפציעות פופוביץ' כיוון למשחק נגד ממפיס במהלך שלו, אז הצליח לו בגדול, סאן אנטוניו מנצחת בהארכה 95-99 אחרי שהתחילה את הרבע הרביעי בפיגור 13. דאנקן עם 27 נקודות ו-15 ריבאונדים ופארקר עם 30 נקודות מוכיחים שאין כמו מנוחה טובה (דני גרין לעומתם עם 7-0 מהשדה, עדיין נח). ממפיס (בלי אלן) כרגיל מאוזנת, 20 לאח של פאו, 18 נקודות ו-12 אסיסטים לקונלי, 17 לרנדולף ו-15 לגאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 10:00 am 
Hall of Famer

מאז שווייד הגיע לליגה, הוא לא נפל אתלטית מקובי ואולי עלה עליו אפילו. אבל מצד שני לאורך כל הקריירה שלו הוא נפל ב-5 סנטימטרים בגובה מקובי וזה נתון משמעותי מאד כשמדברים על כלים פיזיים של שחקן. ב-20 השנים האחרונות לא היו הרבה שוטינג גארדס בטופ של הליגה בגובה של ווייד. נראה לי דומארס הוא היחידי שאני זוכר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה