הוקיץ' כתב:
התחלת בהאשמת כלל אוהדי הפועל בצביעות ועכשיו אתה מעביר את זה אלי? יפה שאתה מכניס לי מילים לפה.
בעיניי שירים על רקע גזעני, כמו גם שירים על רקע אישי ושירי שואה הם דוחים ואני לעולם לא אשיר אותם.
יש לדעתי בעייתיות מסוימת בהענשה עקב שיר כזה או אחר, אבל אני בהחלט יכול להבין הענשה כזו (עד גבול מסוים לפחות) מכיוון שכמו שראינו אצל אוהדי בית"ר שירים כאלו לפעמים יוצרים אווירה אלימה שגולשת לאלימות פיזית.
זאת דעתי ואני יכול לקחת אחריות רק עליה.
העניין הוא שאתה החלטת (על סמך מה?) שקיים ציבור כלשהו של אוהדי הפועל שתומכים בשירי השואה ודורשים להעניש את פניני, ואת הציבור הזה אתה מאשים בצביעות. למה? להערכתי כי מפריע לך הבלאגן סביב הקבוצה שלך ואתה מעדיף שאוהדי הפועל יספגו קצת אש.
וכמו שאמרתי כבר, אני כן חושב שיש הבדל מוסרי גדול בין שחקן לאוהד ולא כל מה ששחקן צריך להיענש עליו כך גם אוהד. כך שגם אם יש אוהדי הפועל כפי שאתה מתאר אותם אני לא חושב שבהכרח אפשר להאשים אותם בצביעות.
אגב, אם כבר אתה משחק פה את תפקיד אביר הצדק והחירות אני לא מבין למה אתה לא מוצא לנכון לדבר על אותם אוהדי מכבי ששרו אתמול "מוות לערבים".
לגמרי לא מפריע לי הבלאגן התקשורתי סביב הקבוצה שאני אוהד, להיפך, אני חושב שחשוב מאוד שהוא קיים ואני מאוד מעריך את ההנהלה של מכבי על כך שסוף סוף, ובניגוד לכל המועדונים האחרים שאצלם קיימת בעייה של גזענות, לא טומנים את הראש בחול, לא מתחמקים, לא אומרים אין מה לעשות, אלא פשוט מטפלים בבעייה בצורה הכי רצינית שאפשר. אתה לא מבין למה אני לא מוצא לנכון לדבר על אוהדי מכבי ששרו מוות לערבים? אז העובדה הפשוטה היא שלא שמעתי קריאות כאלו, אבל אם היו קריאות כאלו והן לא הושתקו מיידית הייתי מצפה מהקבוצה קודם כל לבקש מהאוהדים בכריזה להפסיק ואם זה לא עוזר פשוט לרדת מהמגרש ולא להמשיך לשחק, אם הקבוצה לא עושה כלום כדי לעצור את הקריאות האלו, בהחלט מגיע לה להענש.
בעיני קבוצות שהקהל שלהן קורא קריאות גזעניות ולא עושות שום דבר בנידון חוץ מלקרוא לאוהדים שלהן "קומץ" צריכות להתחיל לספוג הפסדים טכניים על כל משחק שזה קורה, לא משנה אם קוראים להן מכבי, הפועל או בית"ר. ברגע שזה יקרה פעם או פעמיים, אני מאמין שהבעייה תיפתר או לפחות תפחת משמעותית והקהל כבר ידאג בעצמו להשתיק את מי שעושה את הדברים האלו. בעיני, בניגוד אלייך כנראה, קריאות גזעניות לא צריכות לגלוש לאלימות פיזית כדי שקבוצות יענשו עליהן, קריאות גזעניות של הקהל הן מספיק חמורות גם בלי אלימות פיזית.
אתה שואל על סמך מה החלטתי שקיים ציבור של אוהדי הפועל שתומך בשירי שואה ודורש להעניש את פניני? ובכן, על סמך ההיגיון הבריא שלי, או שאתה חושב שאותם אוהדים הולכים להחתים עצומה ולבקש שהוא יקבל את פרס ישראל על תרומתו להנצחת זכר השואה?