התותח המפוברק כתב:
קצת מספרים מאתמול:
1. הספסל של וושינגטון קולע 64 לעומת 41 של החמישיה הפותחת. בראד ביל עד כה אכזבה גדולה עם 10.9 נק' למשחק ב-34% מהשדה.
2. אלכסיי שווד קלעי בולט במינסוטה עם 17 נק'. די מתחת לרדאר, הבחור עם 10.8 נק' ו-3.8 אס' למשחק. מעניין איזה הייפ הוא היה מקבל כויליאמס או סמית.
3. אוון טרנר למרות הבאד פאבליסיטי שהוא מקבל, השתפר העונה ל-14.4 נק' (44% מהשדה, 43% לשלוש, 81% מהקו), 7 ריב' ו-3.9 אס'. לא כזה רע.
4. אוקלהומה עם נצחון שישי ברציפות, הפעם בברוקלין. קווין דוראנט קלע 12/12 מהקו והזכיר לנו שוב כמה הוא קלעי עונשין מהטובים בליגה. בדיקה של שחקנים שקלעו מעל 12 קליעות עונשין ב-100% ב-5 שנים האחרונות הראתה ממצאים מעניינים: קווין מרטין מוביל עם 19 משחקים, דוראנט שני עם 13 משחקים, דני גריינג'ר ונוביצקי 11 משחקים, סטיב נאש משחק אחד בלבד, ריי אלן 0 פעמים.
5. זאק רנדולף 38 נק' ו-22 ריב', 54 מדד יעילות. סה"כ 9 שחקנים ב-25 שנים האחרונות עשו 38 ו-22 ומעלה, מביניהם צ'ארלס בארקלי עשה 3 פעמים. בצד השני של המתרס, ג'רמיין אוניל 12 נק' ב-18 דקות.
6. הבולס מפסידים 76-80 לאינדיאנה. קשה לראות את הבולס מגיעים לפלייאוף בלי רוז ובלי המילטון, כשדנג ונואה שמועדים לפציעות גם הם משחקים 40 דקות למשחק (דנג ראשון בליגה בממוצע דקות למשחק, נואה מקום 4).
7. ג'יימס הארדן עם 41% מהשדה, 33% לשלוש, 5.4 אס' על 4.1 איב'. אחרי כל הדיבורים על פרנצ'ייז פלייר, אפשר להעריך הרבה יותר את הפרנצ'ייז פלייר האמיתי, קווין דוראנט.
8. דווייט הווארד עם 47% מהקו העונה, אחרי שבעונה שעברה קלע 49%, אחרי שלמשך 6 עונות רצופות עמד על 59%. יש הסבר הגיוני לתופעה הזאת? במצב הנוכחי לקבוצות יש תמריץ מובהק לעשות עליו עבירות. עם 59% מהקו זה לא כ"כ היה משנה.
9. ציינתי את טרנר, ועוד אחד שעשה קפיצת מדרגה השנה זה פטריק פאטרסון, שקולע 14.1 נק' למשחק ביוסטון. האמת? לא חשבתי שמפאטרסון יצא שחקן מי יודע מה, על אף שהיה שחקן מאוד חשוב בקנטאקי. שמח לדעת שהתבדיתי.
אני די אופתע אם ריי אלן בכלל הגיע במשחק בודד ל-12 זריקות עונשין ב-5 השנים האחרונות, בתור שחקן שהוא אופציה שלישית\רביעית בקבוצה שלו וחי בסופו של דבר מג'אמפרים. די הפתיע אותי שנאש הגיע לזה בכלל, אבל נאש שיחק בקבוצה ששיחקה אפ טמפו אז אני איכשהו יכול לדמיין את זה.
לגבי הבולס, איך לעזעזל הם וויתרו על כל הספסל שלהם משנה שעברה? את עניין אשיק אני מסוגל להבין כשיש לך כבר סנטר הגנתי אחד שהוא מהטובים בליגה. אבל ברואר? ווטסון? קורבר? לא חושב שהבולס היו צריכים לשבור קופות חיסכון בשביל להשאיר אותם. אלא אם כן המטרה השנה היא טאנקינג שיביא את שיקאגו לאחת הבחירות הראשונות בדראפט, ואחר כך אמנסטי לבוזר שישאיר אותם רלוונטיים לפרי אייג'נט איכותי(האוורד?). אבל לפחות לגבי הטאנקינג זה לא מציאותי לדעתי כי הם לא מספיק גרועים כדי לתפוס מקום מאחורי וושינגטון\שארלוט\טורונטו.
אני חושב שהדיבורים על הארדן כפרנצ'ייז פלייר התחילו אחרי שני המשחקים המפלצתיים שהוא נתן- מול קבוצות די חלשות עם הגנות רעות, יש לומר. ההמשך קצת מזכיר את סדרת הגמר מול מיאמי. אני חושב שהארדן נשאר משהו בין ג'ו ג'ונסון לעניים לג'ינובילי לעשירים. פרנצ'ייז פליר שמוביל קבוצה לבד לפלייאוף זה קצת גדול עליו לעיני.