סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' ינואר 23, 2025 6:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 266 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכבי לקראת הטופ 16
הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2012 2:07 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
אז נכון שיש עוד משחק אחד ומכבי בכושרה הנוכחי עלולה לפשל בו ולאבד את המקום הראשון, אבל זה לא ממש משנה כי בשלב הבא נקבל קבוצות חזקות בכל מקרה, אז נראה לי שאפשר כבר לסכם:
אפשר להגיד בביטחון שהבית הקל שמכבי קיבלה לא ממש עזר לה להתגבש. בניגוד למלאגה או סיינה שפתחו רע את העונה והשתפרו במהלכה, מכבי די דורכת במקום ולא ממש גיבשה לעצמה זהות אלא מסתמכת על ימים (טובים יותר או פחות) של שחקניה המובילים.
נקודות אור:
ליאור אליהו - מסתמן שעליו בנויה ההתקפה של מכבי. שיפר משמעותית את ההגנה (או לפחות את העירנות ההגנתית, עדיין לא מצליח לדחוף שחקנים שתופסים עליו עמדה). הפסיק להיות חור שחור ומוסר הרבה יותר וגם יוצר יותר במגרש הפתוח. שיפר משמעותית את הקליעה מהקו.
סטטיסטיקות בולטות: 11.1 נק' (82% מהקו - שיפור של 18% לממוצעי הקריירה), 3.9 כ"ח, 2.9 אס' (3 בין הפורוורדים), 1.2 חט'.
דווין סמית' - הדבק של מכבי. שחקן ההגנה המצטיין שלה (ואחד הטובים באירופה). עושה את כל הפעולות הקטנות החכמות. מוסר מצויין לפוסט (ואני בטוח ששיטת רישום האס' הקלוקלת באירופה מחסירה לו אסיסטים רבים). חסרונות: לא יעיל בקליעה (קלע עונשין טוב אבל בקושי הולך לקו, קולע השנה באחוזים רעים ל-2, דוקא אחוזי השלשות עלו אבל בסה"כ הTS% שלו נמוך). לא מספיק יציב בריבאונד.
סטט' בולטות: 10.6 נק' (42% מהשדה, 2 שלשות למשחק ב-43%), 3.8 כ"ח, 1.8 אס', מדד 9.6.
יוגב אוחיון - עדיין לא יציב מספיק אבל מספיק לראות איך מכבי נראית איתו ובלעדיו כדי להבין את החשיבות שלו. נהיה כמעט אוטומטי בקליעה מחצי מרחק מכדרור ושיפר את הקליעה מ-3, אבל לא הולך מספיק לקו וירד באחוזים (8/13 -62%).
סטט' בולטות: 7 נק' (44% מהשדה -46% מ-2, 39% מ-3), 2.7 כ"ח, 4 אס', 0.9 חט', 1.7 איב' (מדורג 7 ביחס אס'/איב'), מדד 8.9.
(יש לציין שאם מחסירים את המשחק הגרוע שלו בבית מול סיינה, היחיד בו שיחק פחות מ-20 דקות, אז הממוצעים עולים ל-7.4 נק', 46% מהשדה, 3 כ"ח, 4.5 אס', 1 חט', 1.6 איב', מדד 10.5).
שון ג'יימס - מוביל המדד של מכבי. הפך מסנטר שלישי בעונה שעברה לסנטר המוביל. ההגנה איתו ובלעדיו נראית אחרת לגמרי. עדיין לא שומר אחד על אחד מספיק טוב אבל נותן מטריה אווירית. התחיל להראות מובים יפים בהתקפה. חייב להפסיק לצבור עבירות מהירות.
סטט' בולטות: 9.9 נק' (70% מהשדה, 88% מהקו - 2 ביורוליג ב-True Shooting), ו5.3 כ"ח, 1.4 חס' (4 ביורוליג), מדד 15.4 (14) ב-16 דקות משחק! עושה רק 1.9 עבירות אבל בגלל שהן מוקדמות בד"כ מפספס זמן משחק יקר. מאז 2 המשחקים הראשונים בהם שיחק 13 דקות סה"כ ובקושי תרם הממוצעים שלו עלו ל-12.1 נק' (76% מהשדה!), 6 כ"ח, 1.6 חס', מדד 18.9.
ריקי היקמן - לא ברמה של גארדים זרים אחרים מהשנים האחרונות כמו פארגו/פארמר/לנגפורד אבל שחקן סולידי. לפעמים נעלם אבל הרבה פעמים לוקח על עצמו את המשחק בדקות החשובות. אין לו יכולת כדרור, יכולת סיום או קליעה נקייה במיוחד אבל משיג את הנק' שלו (במיוחד בזכות קליעה מצויינת מהקו). חוטף מצויין.
סטט' בולטות: 12.6 נק' (51, 30, 88 - חמישי בהליכות לקו), 2.6 כ"ח,3.2 אס', 2.2 חט' (ראשון ביורוליג), 2 איב', מדד 14.6.

עכשיו לנקודות החושך:
ספסל לא יעיל בעליל - בכל פעם שבלאט מתחיל עם החילופים רמת המשחק יורדת. השחקנים הבולטים בספסל, לוגאן ותומאס, ממש לא יציבים ולא נראים ממש מחוברים לקבוצה אלא מרבים בפעולות אינדבדואליות. על השאר אין הרבה מה לדבר...
3 הישראלים המחליפים בקו האחורי, פניני, רוט ולנדסברג, עדיין בהלם יורוליג (ולזכות 2 האחרונים יאמר שבלאט לא מרחם עליהם יותר מדי וזורק אותם לספסל על כל טעות). לנדסברג במיוחד מאכזב אותי. הייתי בטוח שהוא יהיה המחליף הראשון בין הגארדים אבל בינתיים, למרות אחוזי קליעה טובים (3/5 ל-2, 2/3 ל-3) הוא מאוד אנמי בהתקפה, לא מנסה לחדור בכלל (אף זריקה מהקו, לא סחט עדיין עבירה! שחקן שהלך לקו כמעט 7 פעמים למשחק בעונה שעברה) ובהגנה לא מוצא את עצמו ונותן שיחדרו עליו כל פעם.
שני הזרים היקרים בקבוצה, שרמדיני ונק"מ, חסרי ביטחון לחלוטין למרות שקיבלו הזדמנויות ונראים כמו כלום ושום דבר.
שרמדיני הוא באסט. פשוט נזק בהגנה (למרות הגג היפה אתמול) ובהתקפה לא מוצא את עצמו. סוחט לא מעט עבירות אבל אפילו מהקו לא קולע (63%). נק"מ קיבל הרבה הזדמנויות אבל פשוט לא מצליח להתחבר לקבוצה ולהוציא לפועל פעולות פשוטות. קלע סטריקי (פחות מ-30% מהשדה) ולא מוצא את עצמו בהגנה או בהתקפה (כבר לפחות פעמיים ראיתי אותו מנסה לחדור בכדרור מצד ימין כאשר הוא בכלל שמאלי ומאבד את הכדור).
אם למכבי יש שאיפות מעבר לשלב הבא יעשו טוב אם ימצאו קבוצות שייקחו את שניהם ויביאו סנטר עב בשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מכבי לקראת הטופ 16
הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2012 8:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אליהו שיפר משמעותית גם את המעורבות שלו במלחמה על הריבאונד. גם כשהוא לא לוקח ריבאונדים בעצמו, הוא סוגר לריבאונד הרבה יותר טוב ומוציא גבוה יריב כדי להקל על האחרים. בכלל נראה שהוא התגבר במידה מסויימת על הסלידה הלא מובנת שלו ממגע, גם בהתקפה הוא הולך להרבה יותר מהלכי מגע. אין לי סטטיסטיקות להשוות, אבל נדמה לי שהוא גם משתתף יותר בעזרה ובחסימות בהגנה.
ריקי היקמן לטעמי הפתעה נעימה בסך הכל. מגארד שרבים (גם אני) סימנו במשחקי ההכנה כמועמד להחלפה הוא מסתמן כגארד שקט וסולידי, צובר נקודות בסדר גמור, בעל ביצים גדולות למאני טיים, קלעי בסדר גמור, שומר טוב באחד על אחד (אם כי לא מסוגל לעבור חסימה, פיקנרול עליו מחייב כמעט אוטומטית חילוף).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2012 10:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה שיפה בשיפור ההגנתי של אליהו שמשחקן שהיה כמעט תמיד נרדם בחילופים ומאבד את השחקן ולא מכופף ברכיים הוא נראה הרבה יותר מעורב בהגנה הקבוצתית. רואים אותו מדבר עם החברים בהגנה וסוסוף הוא מנצל את הזריזות והידיים הארוכות לחטיפות (לראיה החטיפה + דאנק אתמול).
גם אני מרוצה מהיקמן. כשכתבתי "אין לו יכולת כדרור, יכולת סיום או קליעה נקייה במיוחד" לא התכוונתי שאין לו כדרור או סיומת אלא שאת 3 הדברים הוא לא עושה ברמה ממש גבוהה. אי היכולת שלו לעבור חסימה והסיומת הלא משהו עם מגע נובעות מכך שאמנם הוא מה שנקרא pesky defender אבל הוא לא חזק במיוחד.
מעניין מאוד אם ההנהלה תסתפק בהכנסות שיהיו מהטופ 16 או שיכניסו יד לכיס ויביאו גבוה במקום נק"מ/שרמדיני. לצערי אני מהמר שימשיכו להתקמצן וידחפו את בלאט עוד יותר החוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2012 10:26 pm 
Senior

עם כל הדיבורים האלה על להכניס את היד לכיס ולהביא גבוה דומיננטי... אשמח לשמוע מי בדיוק? איזה גבוה דומיננטי, טוב, כזה שיכול לבוא ולתת אימפקט מידי שבאמת ישנה את התמונה בטופ 16 לטובת מכבי יש בשוק שמכבי יכולה לפתוח את הכיס ולהביא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 12:25 am 
Junior

אני חושב שהמצב שבו קבוצה הכי לא רוצה להימצא, זה המצב שאתה תיארת - דורכת במקום.
המשחק שהרשים אותי מבין כל משחקי מכבי ת"א ביורוליג היה דווקא הראשון, מול מלאגה. משחק שהקבוצה לא מחוברת ולא כל השחקנים הגיעו ביחד ואלו של הנבחרות מתחילים את ההכנות מאוחר, הביא לפרץ של התלהבות הגנתית שהניבה רוטציות יעילות מאין כמוהן בהגנה ויצירתיות - שלימים מסתבר שכשאין שיטה של ממש בהתקפה של מכבי, היא הפיתרון האופטימלי - בהתקפה שנגמרה בניצחון חוץ יוקרתי.
מאז מכבי ת"א בעיקר עסוקה בבעיות שלה בינה לבין עצמה. השיטה של בלאט מקשה על השחקנים להיכנס לקצב, אבל מביאה את הניצחונות. האם זה יספיק נגד היריבות העתידיות של מכבי בטופ 16? אני לא מאמין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 9:30 am 
Junior

היו צריכים לקחת הימור על קווין לאב שהיה פצוע. אומנם מגן מפוקפק אבל היה נותן להם סטר׳ץ פורוארד שגם תורם בראבאונד.
יוחלף נק״מ בקווין לאב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 9:45 am 
Junior

קורובייב כתב:
היו צריכים לקחת הימור על קווין לאב שהיה פצוע. אומנם מגן מפוקפק אבל היה נותן להם סטר׳ץ פורוארד שגם תורם בראבאונד.
יוחלף נק״מ בקווין לאב

one liner עם שתי שורות? הישמרו מחיקויים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 9:53 am 
Junior

איך חד שורה יכול להכיל שתיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 10:25 am 
Hall of Famer

קורובייב כתב:

לחדגבה יש תיאורטית שתי גבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 10:54 am 
Junior

נורטון כתב:
קורובייב כתב:

לחדגבה יש תיאורטית שתי גבות.

אז יצא לי חדשורה דימיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 8:07 pm 
Sophomore

אם לא תהיה הפתעה אזי מילאנו תודח מהיורוליג השבוע, יש סיכוי לא קטן שמכבי תנסה להחזיר אליה לפחות אחד מהשניים- הנדריקס או לנגפורד (בדגש על האחרון, אותו בלאט מאוד רצה להשאיר), וכנ"ל גם בלו.

בלי פניני (כישראלי), ועם שרמנדיני ונק"מ למכבי אין הרבה מה למכור בשלב הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 8:38 pm 
Hall of Famer

לנגפורד במקום לוגאן יהיה נהדר. הלוואי אבל צריך למצוא גם סנטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 10:26 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
לנגפורד במקום לוגאן יהיה נהדר. הלוואי אבל צריך למצוא גם סנטר

לנגפורד במקום לוגאן זה גם אומר להוריד את היקמן לספסל, שלא ממש מגיע לו ועלול לגרום למתחים.
קוף ירוק כתב:
עם כל הדיבורים האלה על להכניס את היד לכיס ולהביא גבוה דומיננטי... אשמח לשמוע מי בדיוק? איזה גבוה דומיננטי, טוב, כזה שיכול לבוא ולתת אימפקט מידי שבאמת ישנה את התמונה בטופ 16 לטובת מכבי יש בשוק שמכבי יכולה לפתוח את הכיס ולהביא?

זה לאו דוקא צריך להיות גבוה דומיננטי סטייל קרסטיץ. בלאט כבר הראה שאצלו אין שחקן שמעל הקבוצה. צריך גבוה תורם שמתאים לשיטה של בלאט. כרגע מדלי ושרמדיני פשוט לא תורמים.
אני חושב שעדיף יהיה להיפטר מהגרוזיני ולהחזיר את הנדריקס מהסיבות הבאות:
1) אאל"ט הוא חתום רק לשנה אחת לעומת מדלי שחתום לשנתיים, כך שמכבי פחות תפסיד במקרה שלו.
2) למרות שחשבתי שהוא שחקן בעלייה ויש לו לאן להתפתח, אני פשוט לא רואה הרבה מקום לשיפור אצלו (הרכות והרגליים האיטיות לא ישתפרו, לא מראה יכולת מסירה כלשהי ולא מנצל בשיט את יתרון הגובה שלו) וחושב שהעונה הקודמת בקאנטו היתה יוצאת מן הכלל כי לא הכירו אותו. יכול להיות גם שבלאט לא משתמש בו נכון אבל אני מעדיף את בלאט עליו.
3) אני לא רואה מצב שבלו מפסיק את כל העיסוקים שלו בקליפורניה השמשית וחוזר לאזור הקרב בלבנט. מה שאומר שמדלי (במידה ומתישהו יקבל את הביטחון חזרה) עשוי להיות חיוני כי אין למכבי אף גבוה שקולע מבחוץ (אלא אם ג'יימס ייזכר שיש לו יד). ד"א חשבתי לעצמי שמי שיכל להתאים פה הוא מילאן מאצבן ורציתי לבדוק אם הקבוצה בה הוא משחק עומדת לעלות לטופ 16 (חשבתי שהוא בבשיקטאש)... אז מתברר שהוא משחק השנה בגלטסראי שביורוקאפ ונותן עד עכשיו 9.4 נק' (50, 56, 91 ב%), 2.2 כ"ח, 0.8 אס', מדד 9.6. נו שוין.
4) הנדריקס מכיר את המערכת, מתאים לשיטה, יכול לשמור על שחקנים כבדים, ולמרות שהוא 4.5 ולא 5, ראינו מה ה-2.16 של שרמדיני תורמים לו... חוץ מזה אני חושב שהוא יחזור בריצה אסיר תודה לחיקו של בלאט אחרי התקופה אצל סקריולו.
וכמובן שהנדריקס נותן לבלאט אופציה להרכבים נוספים. הוא יכול לשחק יחד עם כל אחד מהקו הקדמי, בניגוד לשרמדיני שלא יכול לשחק לצד ג'יימס, כאשר הוא משחק לצד אליהו/מדלי ההגנה מחוררת ולצד תומאס ההתקפה נראית זוועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 10:45 pm 
Senior

אני לא מבין מה ההתלהבות להביא שחקן שהעונה מסריח את הפרקט בקבוצה אחרת. כמו הנדריקס יש עוד שניים במכבי, איזה אלמנט נוסף בדיוק הוא מביא שאין למכבי כרגע? גם ההגנה שלו אוברייטד בעיני כי הוא הוא שיחק שנתיים בתור המחליף של סופו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 11:01 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shachaf78 כתב:
אני לא מבין מה ההתלהבות להביא שחקן שהעונה מסריח את הפרקט בקבוצה אחרת. כמו הנדריקס יש עוד שניים במכבי, איזה אלמנט נוסף בדיוק הוא מביא שאין למכבי כרגע? גם ההגנה שלו אוברייטד בעיני כי הוא הוא שיחק שנתיים בתור המחליף של סופו.

כי תחת בלאט במכבי הוא שיחק מצויין ובמילאנו הוא משחק תחת מאמן כמו סקריולו שלא מוציא ממנו כלום.
הנדריקס שחקן הגנה אישית וריבאונדר יותר טוב מג'יימס ותומאס.
מה הקשר בין שיחק כמחליף של סופו להגנה אוברייטד? אני חושב שכולם טוענים שההגנה שלו אוברייטד בגלל אותו משחק מול ברצלונה שלורבק (אחד מהגבוהים ההתקפיים הטובים באירופה) חגג עליו. בד"כ הוא נתן הגנה מצויינת. הסדרה הרעה שלו מול פאו גרמה להרבה פה לשכוח איזו עונה מצויינת הוא נתן במכבי.
כרגע כאשר ג'יימס נקלע לבעיית עבירות עולים לפרקט תומאס בעל ה-IQ השלילי ושרמדיני הפלגמט. הייתי הרבה יותר רגוע אם המחליף שלו היה הנדריקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 11:21 pm 
Senior

איזה עונה מצויינת הנדריקס נתן במכבי? הוא נתן טופ 16 מצויין שהקפיץ מאוד את המספרים שלו למעלה. זה היה למעשה החודש הכי טוב שלו בקבוצה בשנתיים שלו כאן. בשאר הזמן הוא בלט מול כל מיני קבוצות ישראליות ואדריאטיות. אפשר להאשים את סקריולו, ואפשר להסתכל על המציאות: הנדריקס הוא שחקן בינוני, וכרגע יש שני שחקנים דומים לו להפליא במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 10:26 am 
מנהל פורום

לא שמתי לב למקור, אבל איפשהו פורסם אתמול שמכבי פנו לדיוויד בלו שיחזור להושיע אותם לקראת הטופ 16.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 11:09 am 
Junior

Shiver כתב:
לא שמתי לב למקור, אבל איפשהו פורסם אתמול שמכבי פנו לדיוויד בלו שיחזור להושיע אותם לקראת הטופ 16.

המקור הוא וואלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 7:24 pm 
Hall of Famer

במחשבה ראשונה נשמע די תלוש מהמציאות , אבל גל מקל יכול להיות אופציה לא רעה , בהנחה שמורן רוט ( שממוצע המדד שלו בליגה אגב הוא - 0.9 למשחק ! ) מחוק מעשית .
לאחר פרשת פניני בהחלט יש צורך לחזק קצת את המצבה הישראלית במסגרת הליגה והגביע הקרב .
אני מניח שגם חיפה לא תערים יותר מדי קשיים , אם מכבי תציע בתמורה את מורן רוט וקצת מזומנים ( ואולי אפילו את אחד הזרים , אם לחיפה פתאום יתחשק להחתים זרים נוספים ולעבור לחוק רוסי ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 8:58 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
עלי טראור שוחרר מלוקומוטיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 10:57 pm 
Sophomore

בפייסבוק רצות שמועות שייתכן טרייד של שרמדיני תמורת הנדריקס עם מילאנו
מה אתם אומרים? שווה למכבי?
אני בעד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2012 12:41 am 
מנהל פורום

להזיק זה לא יכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2012 1:05 am 
Senior

כנראה שגם לא להועיל יותר מידי, בהתחשב בזה שאין שום דבר שהנדריקס מוסיף לקבוצה שאין בה כרגע, בטח בכושר העלוב שהוא נמצא בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2012 1:12 am 
Hall of Famer

ואילו מכבי בכלל צריכים את לנגפורד. Oh well.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2012 1:22 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shachaf78 כתב:
כנראה שגם לא להועיל יותר מידי, בהתחשב בזה שאין שום דבר שהנדריקס מוסיף לקבוצה שאין בה כרגע, בטח בכושר העלוב שהוא נמצא בו.

כן, הבנו שאתה לא אוהב את הנדריקס... אתה גם עדיין טוען שדווין סמית' הוא תואם טריי סימונס ושחקן מחורבן ליורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 266 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה