סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 10:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2012 4:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
פילי - בוסטון. נלך על פילי.
אינדי - דנבר. נאגטס?
דטרויט - שיקגו. הבולס מובילים את הבית שלהם, רק מראה כמה שהאחרות חלשות... דטרויט.
ברוקלין - ווריורס. משחק שאני ארצה לראות. הווריורס עד עכשיו מאוד מפתיעים, אם כי נראה לי שזה יותר כי האחרות עדיין לא התחברו ופחות בזכות עצמם. ברוקלין.
אטלנטה - וושינגטון. בעעעע. הוקס.
ניו אורלינס - ממפיס. גריזליס.
מינסוטה - קליבלנד. מעניין אם כספי ימשיך לקבל דקות. אין ספק שהתקופה האחרונה קצת יותר מעוררת תקווה, והוא גם קיבל מחמאות מסקוט. וולבס.
סן אנטוניו - יוסטון. דרבי מעניין בטקסס. ספרס.
מילווקי - שארלוט. הבאקס צריכים לנצח את זה.
יוטה - טורונטו. ג'אז.
אוקלהומה - לייקרס. קובי נגד דוראנט. משחק מאוד חשוב ללייקרס. תבוסה פה יכולה להפיל אותם לקרשים, וקובי יעשה כל דבר שהוא יכול כדי לנצח היום. ובכל זאת אני הולך עם הת'אנדר ב-8-10 הפרש.
סקרמנטו - אורלנדו. הקינגס לא מצליחים לחבר נצחונות למרות שהם עם אותו סגל של שנה שעברה. נלך עליהם בכל זאת מול המג'יק.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2012 8:23 pm 
Sophomore

לקראת הלילה והמשחק של אוקסיטי נגד הלייקרס, הנה טור נחמד וממש מעניין, שמתקשר לדיון שהיה פה פעם על החטאות של קובי - ואיך הן הופכות להזדמנות לריבאונד התקפה - http://www.grantland.com/story/_/id/871 ... obe-assist

הטור מדבר על יעילות התקפית של שחקנים שחלק מההחטאות שלהן מתורגמות מיד לריבאונד התקפה, ויותר מזה - לריבאונד התקפה וסל.
ממש שווה לקרוא!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2012 11:16 pm 
Freshman

קראתי את כל הכתבה ודי נדהמתי מהכתב.
הוא הראה סטטיסטיקות שהשחקנים שהכי יעילים בהחטאותיהם בשנים האחרונות הם כרמלו, קובי ורוז. בלי לכתוב פעם אחת את המחנה המשותף של שלושתם...

אני צריך לכתוב את זה?

אם לשחקן שזורק המון ג'אמפ שוטים יש בקבוצה ריבאונדרים טובים בהתקפה, ההחטאות שלו יהיו שוות יותר מאלו של פול פירס או דרון וויליאמס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 12:17 am 
Sophomore

אולי (אני לא מתריס, שווה לחשוב על זה) הם ריבאונדרים טובים בהתקפה בזכות קובי רוז וכרמלו? היכולת לצפות שתגיע זריקה (קל כשהנ"ל זורקים די הרבה ג'אמפרים), לדעת איפה היא תיפול (קרוב לטבעת), וכו'.

מה אתה אומר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 12:29 am 
Hall of Famer

לפחות עם רוז די ברור מדוע הוא שם. הוא חודר ומגיע קרוב מאוד לסל תוך שהוא מושך תשומת לב רבה מההגנה וזורק לסל לרוב נגד מגן או שניים המנסים לחסום אותו. החטאה שלו ממצב כזה מאפשרת לריבאונדרים המעולים של שיקאגו (נואה, בוזר, גיבסון, אשיק) לקטוף את הריבאונד בקלות יחסית. קובי וכרמלו... אולי אף אחד לא מצפה שהם ימסרו ולכן הולכים ישר לריבאונד התקפה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 12:54 am 
Freshman

זו טענה מעניינת שמאוד קל לבדוק.

מבדיקה זריזרה זה מה שקיבלתי (בסוגריים נתון הOffensive Rebound Rate):

ג'ואקים נואה -
עם רוז - 3.8 ריבאונדים בהתקפה ב30 דקות משחק (14% בממוצע)
העונה בלי דרק רוז - 3.9 ריבאונדים בהתקפה ב39 דקות משחק (11.7%)

קרלוס בוזר -
עם רוז - 2 ריבאונדים בהתקפה ב30 דקות (7.5% בממוצע)
בלי רוז - העונה - 2.3 ריבאונדים בהתקפה ב30 דקות (9.2%) ביוטה - נע סביב 3 ריבאונדים בהתקפה ב35 דקות (9% בממוצע)

טייסון צ'אנדלר -
עם מלו - 3.9 ריבאונדים בהתקפה ב30 דקות העונה (14.5%), 3.3 ב33 דקות שנה שעברה (11.8%)
בלי מלו - 2.9 ב28 דקות בדאלאס (12.2%), 2.2 ב22 דקות בשארלוט (12.0%), 4 ב35 דקות בניו אורלינס (13% בממוצע), 3.3 ב27 דקות בשיקגו לפני עידן רוז (14% בממוצע)

דווייט הווארד -
עם קובי - 3.4 ב35 דקות (10.7%)
בלי קובי באורלנדו - 3.8 ב36 דקות (12%) בממוצע

פאו גאסול -
עם קובי - 3.2 ב37 דקות (10%) בממוצע
בלי קובי בממפיס - 2.6 ב35 דקות (8%) בממוצע

מה המסקנות? נואה וגאסול מראים שיפור משמעותי בריבאונד ההתפקה כששיחקו ליד רוז וקובי בהתאמה.
הווארד עם מדגם קטן מאוד אבל המספרים שלו בירידה העונה עם קובי.
גם בוזר וצ'אנדלר ירדו עם רוז ומלו.
המספרים הטובים של צ'אנדלר היו דווקא בשיקגו של בן גורדן באמצע העשור הקודם.

פאו גאסול הוא שחקן מאוד חכם, וכשהגיע ללייקרס וכבר לא ביקשו ממנו לסחוב את הקבוצה התקפית, הוא התפנה לעזור בריבאונד ההתקפה. חוץ ממנו, אין כל ממצאים שמוכיחים שריבאונדרים טובים בהתקפה נהפכים לכאלה בגלל ג'אמפ שוטרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 1:30 am 
Sophomore

:co_ol:
בגלל זה אני אוהב את הפורום הזה כל כך.

שתי מחשבות:
האם הנתנונים שהבאת הם ריבאונד התקפה באופן כללי? או רק כשהשחקן והג'אמפ שוטר יחד על המגרש?

וגם, יש לנתונים שהבאת התפלגות לפי שנים? כי ממה שכתבת הדבר היחיד שעשוי עוד לתמוך בתהיה שלי, זה אם ככל ששחקנים נמצאים יותר זמן יחד, אחוז ריבאונד ההתקפה עולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 4:33 am 
Hall of Famer

לגבי רוז - הוא מצד אחד מושך דאבל טים ומצד שני לא מסיים חדירות לסל באחוזים עד כדי כך מדהימים, לפעמים גם יכול להחטיא איזה 6-7 כאלה במשחק, ולשם נכנסים נואה/גיבסון ושות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 4:39 am 
Hall of Famer

שיקגו במחצית הגנתית מזעזעת למדי יורדת בפיגור 55-50 בלבד. הפיסטונס פשוט פגעו מכל בלטה אימתי שרק רצו. 54% מהשדה.
פיסטונס: סטאקי 15 נק' (5/5 מהשדה) ו-5 אס', ברנדן נייט 12
בולס: נואה 12 ו-10 ריב', בוזר 10

רונדו עם ט"ד ועוד לא נגמר הרבע השלישי - 16 נק' 12 ריב' ו-10 אס'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 6:01 am 
Junior

בוסטון מובילה 93-94 בהארכה כשקורטני לי מקבל את הכדור לזריקה חופשי לגמרי ולא פוגע בכלום, אייר בול מביך שנותן לפילי בדיוק 24 שניות בהתקפה. הם לא לוקחים טיים אאוט ומפנים את המגרש לאוון טרנר, שלוקח את לי לסל, עוצר לפול אפ וקובר אותה 3.9 לסיום.
דמיאן וילקינס עושה מיד את העבירה שיש לפילי לתת ( כשלמאמנים בNBA יש פאול לתת, הם לא מפחדים שהשחקן יעלה בפתאומיות ויקבל שלוש זריקות. כשהם ביתרון שלוש, הם לא עושים עבירה, כי "מה אם הוא יעלה ויקבל זריקה לשלוש?". הזויים.)

את הזריקה האחרונה רונדו מקבל מתרגיל יפה מגארנט שכנראה לא תוכנן על ידי הדוק שעשה פרצוף, רצה טורנאראונד ג'אמפר מגארנט אבל רונדו חתך וקיבל חופשי לגמרי, רק מה?
רונדו רצה ללכת עד הסוף, ואז חשב שאולי לא יספיק אז נזכר שצריך לעצור לג'אמפ חופשי, אבל זה היה מאוחר מדי כי הוא כבר התחיל את התנועה לעבר הסל עד שהוא הבין עשירית שניה מאוחר מדי. אז הוא החליק, זרק תוך כדי נפילה איירבול שני ברציפות לסלטיקס ופילי מנצחת. בימי ריי אלן זה לא היה קורה..

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 6:15 am 
Hall of Famer

טוף.
דנבר מנצחת את אינדיאנה עם תצוגת קלאץ' של אנדרה מילר. בכלל הספסל היה מצוין היום בדנבר, ושתי הקבוצות מגיעות למאזן 50%-50%. נגמר 92-89.
פייסרס: פול ג'ורג' 22 נק' 6 ריב' ו-6 אס', דיוויד ווסט 18 ו-11 ריב', ג'ורג' היל 15 ו-10 אס', לאנס סטיבנסון 12, היברט 10 נק' 9 ריב' ו-3 חס'. היברט העונה 9.7 נק' (38% מהשדה, 61% מהקו) 8.3 ריב' ו-3.1 חס'. זה אולסטאר? אולי גוללללסטאר.
נאגטס: מגי 20 נק' מהספסל (9/9 מהשדה) ו-8 ריב', קורי ברואר 20 מהספסל, אנדרה מילר 15 ו-8 אס' מהספסל, קופוס 12, איגואדלה 10

בוסטון כאמור מפסידה בהארכה 95-94, אחרי סל נצחון של אוון טרנר, שכבר דיברתי עליו שעל אף ההשמצות משחק לא רע השנה.
פילי: טרנר 26 נק' 10 ריב' ו-5 אס', תדאוס יאנג 17 ו-12 ריב' (8 בהתקפה), הולידיי 15 ו-6 ריב', ג'יי ריץ' 13, הוז 10
סלטיקס: פירס 27 נק' (9/24 מהשדה, 1/8 לשלוש, 8/12 מהקו), ג'ף גרין 19 ו-8 ריב', גארנט 17 ו-10 ריב', רונדו 16 נק' 14 אס' 13 ריב' 5 איב' 3 חט' ו-3 חס', ג'ייסון טרי 1/12 מהשדה

וושינגטון עושה שוב את מה שהיא עושה הכי טוב וזה להפסיד, 104-95 לאטלנטה.
הוקס: ג'וש סמית 23 נק' ו-15 ריב', טיג 19 ו-6 אס', האריס 15 ו-6 אס', דשון סטיבנסון 15 נק' (5/11 לשלוש), הורפורד 14 ו-14 ריב'
ויז: סראפין 19 ו-7 ריב' (יש סיבה למה הוא לא פותח ואוקפור/סינגלטון כן?), ביל 18, ג'ורדן קרופורד 14, ננה 12 ו-6 ריב'

שיקגו מנצחת בדטרויט 108-104 תודות לבוזר ונואה.
פיסטונס: סטאקי 24 ו-7 אס' מהספסל, נייט 21, וילנואבה 15 מהספסל, מונרו 13, פרינס 13
בולס: נואה 30 נק' 23 ריב' (10 בהתקפה) 6 אס' 2 חט' ו-2 חס' בדרך למדד יעילות של 53, בוזר 24 נק' ו-6 ריב', דנג 16 נק' 6 אס' ו-5 ריב', בלינלי 16, היינריך 13 ו-6 אס'

גולדן סטייט אוספת נצחון חשוב מאוד 109-102 בברוקלין עם מחצית שנייה של 54-39.
נטס: ג'וג'ו 32 נק', דרון ויליאמס 23 נק' (8/22 מהשדה) 8 אס' ו-5 ריב', בלאץ' 22 נק' 15 ריב' ו-4 חט'
ווריורס: דיוויד לי 30 ו-15 ריב', סטפן קארי 28 נק' (5/9 לשלוש), ג'ארט ג'ק 15 ו-8 אס', קליי תומפסון 13

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 6:47 am 
Hall of Famer

ג'יזס, ווסטברוק את דוראנט פשוט שוחטים את הלייקרס. איפה כלבוטק לעשות תחקיר נוקב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 6:50 am 
Junior

ברוקס נתן הוראה לתקוף את הגנת המעבר הלא קיימת של הלייקרס וראסל ווסטברוק מנצל פעם אחר פעם לנקודות קלות.
העניין הזה מתקשר לנושא אחר שמדובר עליו בת'רד אחר -
כשקבוצה לוקחת הרבה ריבאונדים בהתקפה, זה אומר שהגבוהים שלה מחפשים ריבאונד התקפה כמעט בכל זריקה.
כשקבוצה משחקת כמו הלייקרס, ולשחקנים שלה יש יד חופשית מהמאמן לחכות ולתקוף את ריבאונד ההתקפה, אז יהיו לה יותר ריבאונדים בהתקפה מקבוצה כמו בוסטון שהמאמן שלה לא מרשה לשחקנים לחכות לריבאונד אלא כולם רצים למטה להגנה,
אבל קבוצה כזאת כמו הלייקרס גם תחטוף הרבה יותר נקודות במשחק מעבר מאשר שקבוצה כמו בוסטון תחטוף.

או בקיצור - אם רוצים לבנות תזה על יעילות החטאות בעזרת סטטיסטיקה מתחכמת של נקודות מאופנסיב ריבאונד,
כדאי גם שיכניסו למשוואה את הנקודות שקבוצה חוטפת כשהסנטר שלה נלחם על ריבאונד התקפה ועד שהוא מגלה שהפעם לא הצליח לו והוא יוצא מקשת השלוש של היריבה הוא כבר צריך להסתובב חזרה כי אין אף אחד בצבע שיעצור את הדהירה במתפרצת.

ובינתיים, ווסטברוק דופק שלשה מפגרת עם עבירה מטר מהקו ומשלים 4 נקודות במהלך, משיג כבר במחצית עם השלשה הזאת שיא קריירה של 5 שלשות, כריס דוהון כמובן לא יכול לשמור אותו וכאמור דוויט הווארד לא בצבע בשביל לעצור את הנקודות הקלות שראסל עשה כל המחצית והתאנדר מנחיתים על הלייקרס 67 נקודות במחצית אחת.
ווסטברוק עם 27 נקודות ו-5 אסיסטים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 6:57 am 
Hall of Famer

זה לא שציפינו שקבוצה של דאנטוני תשחק הגנה, ומול נאש זה כנראה לא היה שונה כ"כ.
מחצית 67-53. ווסטברוק 27 ו-5 אס', דוראנט 18 ו-6 ריב', מרטין 9. אצל הלייקרס קובי עם 15, הווארד 12 ו-11 ריב'. לא היה מזיק להם בחמישיה אפילו איזה ג'רמי פארגו על פני שחקן פאתטי כמו כריס דוהון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 10:30 am 
Junior

רונדו בעוד ערב חסר תקדים מבחינה סטטיסטית. אפילו בלי להתחשב בנקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 12:57 pm 
Hall of Famer

צו'נסי, עם ההמשכיות של האן.בי.איי בהחלט אפשר להבין את המאמנים שמפחדים לעשות עבירה בשניות הסיום עם יתרון שלוש נק'.

מה שמדהים בעונה של הלייקרס, זה שקובי בכושר מדהים, משחק ברמה הכי גבוהה שאני זוכר מזה לא מעט עונות. אם קובי היה קצת פחות מדהים, המצב היה בכלל קטטוני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 1:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עמוס, מה שצ'ונסי ניסה להגיד שזה שאותם מאמנים יפחדו לעשות עבירה (מהסיבה שציינת) כאשר הסיטואציה היא שעבירה שולחת לקו, אבל כאשר הם עדיין מתחת ללימיט אז הם לא מפחדים לעשות אותה (למרות שאם יש המשכיות אז להיות מתחת או מעל ללימיט לא אמור לשנות).

זה טיעון לגיטימי, אבל שגוי מסיבה פשוטה של ניהול סיכונים. כאשר מה שעומד על הפרק זה שלשה שאולי תיכנס או שליחת שחקן לקו ואובדן ריבאונד התקפה, המצבים הם שקולים יחסית כך ששיקול ההמשכיות שאולי תישרק עשוי להיות מכריע. כאשר האפשרויות הן שלשה או הוצאת כדור מבחוץ הסיכון של האפשרות השנייה, גם כולל ההמשכיות, קטן בהרבה. ככה שהתיאור של צ'ונסי נכון, אבל הלעג לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 1:48 pm 
Junior

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 1:50 pm 
Hall of Famer

:lol: איפה מארק מדסן כשצריך אותו...

נ.ב איך קוראים לשיר הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 1:54 pm 
Hall of Famer

המזל של הלייקרס שהעונה הזאת מתאפיינת בזה שמרוב שינויים שהיו בקיץ, חצי מהקבוצות לא מחוברות בשיט, ומתוכן, חצי הן ממילא מחורבנות גם כשהן מחוברות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 2:02 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
נ.ב איך קוראים לשיר הזה?

Duck Sauce - Barbra Streisand

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 4:42 pm 
Junior

על דבר אחד חייבים לשבח את קובי, הבןאדם משחק חזק בלי קשר לנסיבות וגם כשהלייקרס מקבלים בראש. יש יותר מידי שחקנים שבאים להנות בליגה, קובי הוא עוף די נדיר מבחינת הדרייב לנצח כל הזמן. לא סובל אותו מהרבה בחינות אבל מבחינת עמידות, מקצוענות ונחישות הוא עדיין בטופ של הטופ ובגילו ומעמדו זה לגמרי מרשים.

אוק-סיטי נראים די מפחיד השנה, לא נראה שהאובדן של הארדן מזיז להם במיוחד. איבקה עשה קפיצה בהתקפה, השחקנים המשלימים עושים אחלה עבודה ולא הייתי מאחל לאף קבוצה לנסות לנצח שם סדרה בלי בייתיות. בתחזיות תחילת העונה הרבה אנשים חשבו שהלייקרס מועדפים במערב, כמו שזה נראה עכשיו הלייקרס לא יגיעו לגמר המערב.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 6:32 pm 
Freshman

CP3 כתב:
:co_ol:
בגלל זה אני אוהב את הפורום הזה כל כך.

שתי מחשבות:
האם הנתנונים שהבאת הם ריבאונד התקפה באופן כללי? או רק כשהשחקן והג'אמפ שוטר יחד על המגרש?

וגם, יש לנתונים שהבאת התפלגות לפי שנים? כי ממה שכתבת הדבר היחיד שעשוי עוד לתמוך בתהיה שלי, זה אם ככל ששחקנים נמצאים יותר זמן יחד, אחוז ריבאונד ההתקפה עולה.

הנתונים שהבאתי הם ריבאונדים בהתקפה באופן כללי, לצערי אין לי את הכלים הסטטיסטיים הדרושים כדי לברר יותר לעומק :)

אני חושב שהנקודה שלך לגבי אחוזי הריבאונד ביחס להיכרות השחקנים הגיונית. אני יודע שבמקרה של גאסול וצ׳אנדלר אפשר לראות את זה בבירור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 10:45 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

פשש גולדן סטייט נראים טוב. מעניין איך הם ייראו כשבוגוט יחזור וקליי תומפסון יחזור לכושר של שנה שעברה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 11:28 pm 
Hall of Famer

בוגוט לדעתי בסימן שאלה לחזור עד סוף העונה, יש לו פציעה בקרסול והדיווח האחרון מהווריורס אומר שהם חושבים שהוא יוכל לשחק העונה אבל לא ממש בטוחים מתי והכל תלוי בהתקדמות שלו. בקיצור, לא נשמע מבטיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki, דניאל, סאבוניס, פרארי ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: