קוף ירוק כתב:
הרסי הוקינס כתב:
קוף ירוק כתב:
למה אתה אומר שהקו הקידמי של הגליל הוא החלש בליגה? לא חושב שהאנטר, וואט וגרין הם קו קדמי חלש (בתוספת של סנדרס כגיבוי כלשהו), אפילו קו קידמי דיי טוב. לפני שבועיים הם התעללו בנתניה עם קו קדמי נהדר של מורגן את קילנגסוורת. בכלל גליל נראת לי כאילו בדרך הנכונה סה"כ והתוצאות שלהם בשבועות האחרונים היו לא רעות בכלל, וגם לפני זה מאז בעצם 2 מחזורי הפתיחה שבהם היא הובסה (על ידי ראשון ועל ידיינו) היא משחקת כדורסל יותר טוב, שבהתחלה הוביל להפסדים צמודים בבית לאילת, חולון והפועל ת"א ואחרי זה ל2 נצחונות. מתישהו חומר השחקנים של הגליל שהוא היום לא רע בכלל יצליח להכנס למומנטום ולעשות כמה נצחונות רצופים.
אני גם מעריך שהם יביאו בסופו של דבר 4 קליעה שהם מדברים עליו מתחילת העונה. אולי בנוסף ואולי במקום אחד השחקנים, אבל בסופו של דבר הם יביאו מישהו כזה כי למרות שהם קבוצת קליעה יוצאת מן הכלל (כנראה בגארדים הם הטובים בליגה, מבחינת קליעה) מבחינת הגבוהים אין להם אף אחד שיכול לקלוע מבחוץ (וזה משהו שלכמעט כל קבוצה בליגה יש).
למה אני אומר את זה? כי זו דעתי. גרין נוראי, והיה בכל פעם שראיתי אותו השנה. האנטר לא יציב ולא נותן את המספרים הדרושים ווואט עוד לא נראה כמו שהוא היה נראה בתחילת השנה. סאנדרס שותף אתמול שש דקות והוא היה בעמדה מספר שתיים, כך שאין לו קשר לקו הקדמי. את מי שכחתי? את ביר-כץ: נוראי.
אני מסכים איתך שגליל נראית במגמת שיפור, ופחדתי שנפסיד אתמול, אבל כל מה שראיתי אתמול היה לקוח מתחילת העונה מבחינת הקו הקדמי.
בין זה לבין הכי חלש בליגה יש עדיין מרחק רב. הקו הקדמי של אשקלון פחות טוב, כמוהו גם של אשדוד והפועל ת"א.
וואט במשחקים האחרונים נותן אחלה מספרים (לדעתי משהו כמו 15 ו10) וכמוהו גם האנטר (שפשוט מקבל פחות דקות בגלל החוק הרוסי). גרין זה גרין, הוא לא שחקן גדול כבר וגם לא יהיה אבל כישראלי מחליף ל10-15 דקות (אפילו שהוא פותח בחמישיה זה בערך הדקות שהוא משחק) הוא לא רע, במיוחד הגנתית שם הוא אפילו אפשר להגיד טוב. הבעיה של הגליל מבחינת הקו פנים אם כבר היא החוק הרוסי שמחייב את לובין להשתמש בביר כץ או להחליף את 2 הגארדים הזרים שלו, כשיש עוד בעיה והיא שסמית שהוא השחקן הכי טוב של הגליל לא יכול לשחק בתור רכז, מה שיוצר בעיה יותר גדולה ללובין בחוץ הרוסי כי זה מחייב אותו להשתמש בטישמן או בית יוסף במידה והוא רוצה לשחק עם 2 גבוהים זרים וסמית (שזה נגיד הרכב 3 הזרים הכי טוב שלו) מה שבעצם יוצר מצב שהוא לא יכול לשחק בהרכב הכי חזק שלו של ישראלים + זרים.
טוב, אז אנחנו פשוט לא מסכימים. אני אעשה השוואה מצחיקה קצת, אבל כזו שלדעתי תמחיש את הבוץ של הגליל. וכן, אני מסכים שהחוק הרוסי שהם לקחו על עצמם דופק אותם קשות.
לקחתי את שני הטובים (הראשון והאחרון) מכל קבוצה ואת הישראלי הגבוהה המוביל (באמצע):
אשקלון: דאב 18, 9 > גליל: וואט 12, 6; בוקרא 4.9, 3.6 ב 13 דקות = גרין עם 3.9, 4.7 ב 18 דקות; גור פורת 7.2, 3.3 ב 24 דקות <= האנטר 10 נק' 5 ריב'.
כאן יש סוג של תיקו, אבל כיוון שגליל נאלצים לוותר על שירותי הצייד שלהם בגלל החוק הרוסי, הניצחון הולך לאשקלון.
אשדוד: דיימון סמספון 19, 9 >> גליל: וואט 12, 6; זאק גורדון 8, 3.7 > גרין 3.9, 4.7; ג'יימי סקין 9, 3.4 <= האנטר 10, 5.
כנ"ל מה שנאמר באשקלון, רק שפה בשניים מתוך שלושה לאשדוד יש את השחקן המוצלח יותר.
הפועל ת"א (באמת??): קרטיס קלי 13, 5 = וואט 12, 6; שולדברנד 10, 4 > גרין 3.9, 4.7; ג'ף אלן 7.6, 5.7 < האנטר 10, 5
פה שוב אני חוזר על עניין החוק הרוסי, אבל מדגיש שמעבר לזה הפועל תל אביב במקרים רבים משחקת עם ארבעה שחקנים שלא מוגדרים כגבוהים באותו הרכב, כך שההשוואה הופכת ליותר בעייתית.
בשורה התחתונה, לגליל יש קו קדמי גרוע. אם לא הגרוע ביותר בליגה, אז בשוויון עם אשקלון כאחד משני הגרועים ביותר. חבל שבדקתי את עצמי בכלל, כי כיודע טוב מראה עיניים, והוא אומר שיש להם משחק פנים חלש מאוד.