סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 675 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  הבא

מי לדעתך המועמד הטוב ביותר לתפקיד רה"מ?
נתניהו 42%  42%  [ 20 ]
יחימוביץ' 31%  31%  [ 15 ]
לפיד 10%  10%  [ 5 ]
מופז 2%  2%  [ 1 ]
אולמרט 8%  8%  [ 4 ]
לבני 6%  6%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 48
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות ישראל 2013
הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 1:29 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
King Chauncey כתב:
אבל אני בוחר לראות בבן אדם שיוצא עם כאלה הצהרות שרלטן רמאי שמרמה את הציבור שלו עם סיסמאות ריקות מתוכן ו"מצע" שלא יכול לעבוד כי כל בר דעת במדינה הזאת יודע שאי אפשר לשים זין על ארה"ב ו"נו אז מה אם ייכעסו", כי הם מחזיקים את המדינה הזאת עם הראש מעל המים גם בהצבעות יום-יומיות כמעט באו"ם וגם בתמיכה צבאית שבלעדיה בנט כבר לא יהיה אמיץ כל כך לאיים על כל העולם.

בוא נשבור אחת ולתמיד את המיתוס הזה. ארה"ב צריכה את ישראל לא פחות משאנחנו צריכים אותם. אנחנו המדינה היחידה במזרח התיכון שאוהדת את ארה"ב. יש מתקנים אמריקאיים אסטרטגיים בתוך ישראל. שיתופי פעולה צבאיים שבו אנחנו מייצרים טכנולוגיה לאמריקאים תמורת כסף, ועוד ועוד... אז זה לא שהם ישברו את הכלים ויפסיקו "להחזיק את המדינה מעל המים" כי יש להם הרבה מה להפסיד בעצמם.

King Chauncey כתב:
א. כן. חשבתי שזה נושא שידוע לכל. אם לא, אלך להביא לך. בכל מקרה, המספרים האלה גם אף פעם לא מספרים את הסיפור האמיתי, ואני לא מדבר רק על המתנחלים עצמם ועל הכסף המושקע בהם ישירות, כתבתי כיבוש, לא מתנחלים.
תקציב הביטחון העצום, שעליו מתווספים עוד ועוד כספים שנחתכים ממשרדים אחרים ולא מוצגים במספרים הרשמיים של נתח תקציב הביטחון,
מושקע רובו בתפעול הכיבוש.

זה מה שסיפרו לנו, כשנצא מעזה נוכל לחסוך את כל הכסף של ההתנחלויות שם, את השמירה על התושבים, את התחזוקה הכללית ואת הכסף שנשפך שם ויהיה יותר קל לצבא להגן על המדינה מחוץ לרצועה.
כיום אנחנו מוציאים יותר כסף על הגנת המדינה מחוץ לרצועה (פיתוח כיפת ברזל ומימון 2 מלחמות כולל נזקים של מיליארדים לכלכלה) ומרגישים פחות בטוחים.
חוץ מזה כשהערבים יישלמו מיסים כמו שצריך יהיה יותר כסף לכולנו.

King Chauncey כתב:
בסגנון מה שעושים באל-עראקיב הכפר הבדואי שנהרס כבר 45 פעם, פשוט לבוא לשמוע ממקור ראשון על החיים של השכנים.

מה ההבדל בין אל עראקיב ומגרון ? למה מותר לפנות את מיגרון אבל אי אפשר לפנות את אל עקאריב ? על שניהם הייתה מחלוקת והמדינה הכריעה.

King Chauncey כתב:
למה לא, יש גם וגם. מגרון זה כיבוש, בחברון זה אפרטהייד.

צודק. חברון זה אפרטהייד לטובת הערבים.
הערבים יכולים ללכת בחופשיות על 95 אחוז מחברון. ליהודים נשארו 5 אחוזים שזה בעצם הרובע היהודי בחברון.
אם יהודים רוצים להתהלך ב-95 אחוז הם צריכים אישורים ולווי צבאי.
ההפרדה הזאת נועדה ליצור חיכוכים בין האוכלוסיות שבעבר גבתה עשרות קורבנות משני הצדדים.

King Chauncey כתב:
רמת הגולן נגיד, שטח כבוש ללא כל ספק. בשטחים מן הסתם זה מסובך יותר כי ההגדרות מתערבבות.
מבחינתי חלק מרכזי מהכיבוש בשטחים, מרכזי יותר מהאם מקום x מתאים לתיאור או לא,
זו העובדה שאתה שולט בחיי היום יום שלהם. נכון שהמילה עם שולט אולי מתאימה יותר מעם כובש, אבל שתיהן מתאימות.
לבנות וילות ליהודים בלבד בחלמיש מול נאבי סלאח באמצע איזור פלסטינאי לפי כל חוות דעת בינלאומית,
להפקיע את המעיין ששימש את בני הכפר לטובתם של המתיישבים החדשים,
לשים עמדה צבאית בכניסה לכפר הפלסטינאי, להיכנס לשם פעם ביום עם ג׳יפים לסיבוב להראות נוכחות וכוח,
להרוס להם את בורות המים באיזור ולשלוט על השאלטר של החשמל, שהולך וחוזר כדי לשמש כלי נשק מרתיע קולקטיבי,
להחליט בתור ישראלי האם ומה וכמה מותר לאנשי הכפר הפלסטינאי לבנות בתוך כפרם, כשלרוב כמובן לא ניתנים אישורים,

גם אם רמת הגולן היא שטח כבוש לא נחכה עד אין קץ שיהיה שלום. לא נשאיר את המקום שומם. נשתמש בו ואם יגיע היום והצד השני יתפכח אז אני מאמין שנדע לפנות כמו שפינינו עד היום.
לגביי השטחים, זה לא שטח כבוש. זה שטח שהירדנים ויתרו עליו ואנחנו תפסנו את מקומם.

בין 1994 ל-2001 הערבים פעלו בחופשיות כמעט על כל השטח של יהודה ושומרון, הם לא ידעו להעריך זאת והמשיכו בדרך הטרור והנה אנחנו שוב שם.
תתקן,לפי ראות עינייך הצבא נכנס ויוצא כדי "להראות כוח".
גם בת"א צריך אישורים בשביל לבנות ולא תמיד ניתנים אישורים.
לא הורדנו את השאלטר לעזתים שהפגיזו אותנו אז נוריד את השאלטר כך סתם לכפר ערבי מסויים ? לא נשמע לא הגיוני.

King Chauncey כתב:
המיעוט הערבי שיישאר במדינה היהודית לא יחתור תחת המדינה כמו שלא חתר עד עכשיו,
ובוודאי ובוודאי שלא ייתנגד לעצם קיומה אחרי שבחר להישאר במקום זה אחרי חתימת הסכם שלום הוגן שלא מפלה אף צד (כן, לא מפלה, למרות ש״אנחנו״ כרגע החזקים ולכן מרגישים שאנחנו אלה שצריכים להחליט מה יהיה הכי טוב לנו ושהצד השני יסכים או יזדיין) . בוודאי שזה לא מה שיסיים את הסכסוך בין המיעוט הערבי במדינת ישראל לרוב היהודי, הסכסוך יסתיים, ואיתו ההכרה של ערביי ישראל במדינת ישראל, כשמדינת ישראל ואזרחי ישראל יפסיקו להתייחס אליהם כאזרחים סוג ז׳.

הם לא חתרו נגד המדינה עד היום ? הם לא חתרו נגד המדינה אחריי אוסלו ?

King Chauncey כתב:
אני כבר רושם יותר מדי זמן תוך כדי נסיעה לצד חברים כועסים, אז במשפט -
זכות שיבה חלקית למען איחוד משפחות הכרחית למען יצירת צדק חלקי. זכות שיבה חלקית שכזאת, בעלת מגבלת זמן, היא פתרון אמצע צודק. כשזה בהגבלת זמן, ומצד שני כל יהודי לעולם יוכל לעלות לישראל ולהתאזרח בה מיידית, לדעתי גם מייצג צדק וגם פתרון ביניים בין שני הצדדים וגם לא באמת מאיים על הדמוגרפיה.

לגבי סיפוח גושי התיישבות והעברת כפרים ערביים לשטחי הרשות - זה לא אפשרי בפועל מבחינת השטח, לא יותר מכמה יישובים.

לגבי המים ומעבר לזה- העזרה שתצטרך לקבל המדינה הפלסטינית החדשה בבנייתה- מן הראוי שמי שהרס יעזור לבנות.

אז אם כבר מכירים בנכבה הערבית אז שהערבים יכירו בנכבה היהודית ויפצו את ישראל בהתאם.
ניתן גם ניתן לספח את ישובים לשני הצדדים.
לגביי המים והחשמל, תן לי עוד דוגמא בהיסטוריה שמדינה נותנת מים וחשמל ליישות שרוצה (ועושה) לחסל אותה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 1:37 pm 
Junior

צוד כתב:
קודם כל, באופן די מעניין, על 80% מהדברים אנחנו מסכימים.
אני לא חושב שצריך מדינה יהודית כי גם לנוצרים ולמוסלמים יש, אני חושב שצריך מדינה יהודית כי אושוויץ, אבל כמעט עם כל שאר הדברים שכתבת אני בהחלט מזדהה.
King Chauncey כתב:
אבל שתהיה יהודית באמת, עם כל הדברים האלה שקראתי בספר שלהם ... שתשכח מתחושת העליונות המגעילה של האור לגויים ובחרתנו מכל העמים וכל השטויות האחרות

את יודעת שגם אור לגויים... כתובות בספר שלהם... כן?

היכן?

ברצינות, זו המצאה די חדשה (שאביך הוירטואלי... שותף לה), כלומר, הרעיון האוטופי אולי רמוז קצת בתנ"ך ,אבל יחד עם גר זאב עם כבש וכו', ההפיכה שלו לנרטיב לאומי הוא רעיון שאינו מופיע במסורת הקלאסית היהודית בכלל ובתורת ישראל בפרט ומעולם לא איפיין אותה, הוא קרוב יותר ללאומנות היהודית.
באופן עקרוני, היהדות לא ראתה את עצמה כמפיצת ה"בשורה". (מלבד ביעור עבודה זרה, רצח, וגילוי עריות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 2:24 pm 
Hall of Famer

צ'ונסי, מה זו זכות שיבה חלקית? כמה אנשים תהיה מוכן לקבל פה? 1000? 5000? 10,000, 100,000?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 2:58 pm 
Junior

כשהייתי ילד אמרו לי שחרדים לא לומדים תנ"ך. חשבתי שזו סתם השמצה, מתברר שלא. (או לפחות לא את ספר ישעיהו, פרק ב').

ציטוט:
הַדָּבָר אֲשֶׁר חָזָה יְשַׁעְיָהוּ בֶּן אָמוֹץ עַל יְהוּדָה וִירוּשָׁלָ‍ִם. וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית ה' בְּרֹאשׁ הֶהָרִים וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם. וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר ה' אֶל בֵּית אֱלֹקי יַעֲקֹב וְיֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר ה' מִירוּשָׁלָ‍ִם. וְשָׁפַט בֵּין הַגּוֹיִם וְהוֹכִיחַ לְעַמִּים רַבִּים וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 3:03 pm 
Junior

איני בטוח שקראת מה שכתבתי (אוטופיה, יישום מעשי ועירוב פרשיות). באותה מידה תוכל לטעון שהתנ"ך דוגל בצמחונות או פציפיזם כמצווה מעשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 3:05 pm 
Hall of Famer

צוד, עם תפיסת העולם הנכונה ברקע, בהחלט תיתכן פרשנות שמתמודדת עם הנבואה הזו ולא סותרת את מה שכתב גינות (וזה נכון לשני הצדדים).

גינות, צמחונות או פציפיזם אלה דוגמאות משעממות. התנ"ך דוגל, כידוע, בשימוש בסמים ובכך שמצוות עשה דאורייתא להיות משוגע.

אבל כאמור, מה שאתה אומר נכון לשני הצדדים בדיון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 3:19 pm 
Junior

נו יהודה, אתה כתבת:
גינות מיכאל כתב:
באופן עקרוני, היהדות לא ראתה את עצמה כמפיצת ה"בשורה". (מלבד ביעור עבודה זרה, רצח, וגילוי עריות).

זה לא קצת סותר את מה שכתב הנביא ישעיה?

אגב, מעניין לעניין בעניין אחר לגמרי (לא ממש אומר משהו, אבל הי, אני יכול לדחוף לכאן את הגולן!)
http://www.haaretz.co.il/opinions/1.1885431
כלומר, זה כן אומר. זה אומר הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

צ'ונסי, לא תקפוץ לדרינק?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 4:54 pm 
Sophomore

סופר הארץ???? מה קרה זוכה פרס פוליצר היה תפוס?

באמת אליטה הזויה "הארץ" האלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 7:00 pm 
Hall of Famer

כמדומני שפעם היה נהוג בכל העתונים לכתוב "סופר", אבל במעבר של ידיעות ומעריב לטבלואיד-השתנו הרבה דברים וכך גם הסגנון. הארץ נשאר נאמן לסגנון הישן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 7:22 pm 
Junior

גם המודיע.
(אבל גם חיזבולה במקום חיזבאללה, [אל תשאלו אותי על רמאללה ונסראללה])

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 7:48 pm 
Freshman

צ'ונסי וצוד - הוויכוח שלכם הוא במידה רבה, הסיבה שבגללה הסכסוך לא הולך להסתיים בזמן הקרוב.
בסופו של דבר, יש כמה נתונים אובייקטיביים שצריך להתמודד איתם:

1. יש שתי אוכלוסיות גדולות שחיות על שטח משותף קטן ומוגבל במשאבים.
2. לשתי האוכלוסיות האלה יש שאיפות לאומיות שקשורות ספציפית לתא שטח הזה, והשאיפות לא הולכות להיעלם בקרוב.
3. במהלך המאה ה-20, האוכלוסיות התערבבו בצורה כזו שלא ניתן להפריד ביניהם בצורה שלא תהפוך את השטח למחנה ריכוז גדול לשני הצדדים.
4. החלוקה בין מתנחלים ולא מתנחלים, ובין ערביי ישראל ופלסטינים היא מלאכותית לחלוטין. כל מה שמבדיל בין חברון לאפרתה, לגילה, למלחה ולקטמון, הוא 19 שנה ולא משהו מהותי. כנ"ל לגבי לוד, טייבה וקלקיליה.
5. לשתי הקבוצות יש שאיפות לייבא מהגרים נוספים מהקבוצה לארץ.
6. לשתי הקבוצות יש שנאה לא מבוטלת לקבוצה השנייה והיסטוריית דמים, אך הם הוכיחו יכולת לא רעה בכלל לחיות יחד ולהסתדר כשצריך.
7. לשתי הקבוצות יש בסופו של דבר שאיפה לחיות במדינה שבה יהיו להם זכויות אדם, שקט וכבוד.

ועכשיו לגבי הפתרונות:

1. המשך המצב הקיים: נראה לי שרוב הציבור הישראלי חושב שהמצב הקיים יימשך לנצח ונוכל להמשיך לדכא אוכלוסייה הולכת וגוברת של אנשים, והסדר יישאר על כנו. היסטורית זה לא נכון.

2. מדינה פלסטינית בגבולות 67: פותר את בעיית השאיפה הלאומית, אך מתעלם לחלוטין משאר הבעיות. מדינה פלסטינית בגבולות 67 לא תוכל לקיים את עצמה ותהיה תלויה לנצח בעזרה מבחוץ. כמובן שזה לא יעלים את השנאה והקנאה לצד השני שמחזיק בכלכלה מפותחת יותר בשטח ומשאבים גדולים יותר. חוץ מזה היא תהיה חשופה להשפעה הולכת וגוברת של איסלאם קיצוני. בקיצור, נקבל את עזה ביו"ש, ועוד לא התחלנו אפילו להתייחס לערביי ישראל, ולקרע שייווצר עם פינוי ההתנחלויות.

3. סיפוח השטחים בלי מתן אזרחות ושוויון זכויות לתושבים. זה למעשה המשך המצב הקיים, חוץ ממסכת הצביעות שיורדת מהפנים שלנו. במילים אחרות, אפרטהייד ושלום ולא להתראות למדינה דמוקרטית.

4. מדינת כל אזרחיה/דו לאומית- שלום ולא להתראות למדינה היהודית.

5. מדינה דו-לאומית במתכונת של פדרציה. לטעמי הפתרון היחיד שעומד במבחן הלוגיקה - איחוד כלכלי, ופיצול ואיזון הכוח הלאומי (למשל הבטחה למספר כיסאות שווה בבית העליון בפרלמנט בלי קשר לגודל המדויק באוכלוסיה). זכות השיבה תהיה מאוזנת בחוק השבות - כל שנה המדינה תוכל לקלוט מספר מוגבל וזהה של פלסטינאים ויהודים מהגולה, למעט במקרים של משבר הומניטרי. הלאומיות תוכל להתבטא ברמה המוניציפלית - כל יישוב בעל רוב כזה או אחר יזכה להיות תחת אחד מחלקי הפדרציה, בלי קשר לתא שטח שבו הוא נמצא, ובהתאם לבחירות דמוקרטיות ביישוב עצמו.

השאלה היא למה פתרון מספר 5, היחיד שהגיוני וצודק, נמצא לחלוטין מחוץ לדיון בשני הצדדים? אני לא יכול לחשוב על סיבה אחרת חוץ מאגו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 8:05 pm 
Sophomore

מארק כתב:
השאלה היא למה פתרון מספר 5, היחיד שהגיוני וצודק, נמצא לחלוטין מחוץ לדיון בשני הצדדים? אני לא יכול לחשוב על סיבה אחרת חוץ מאגו.

אז תחשוב שוב, רק הפעם חזק יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 8:21 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
צוד כתב:
נו יהודה, אתה כתבת:
גינות מיכאל כתב:

זה לא קצת סותר את מה שכתב הנביא ישעיה?

אגב, מעניין לעניין בעניין אחר לגמרי (לא ממש אומר משהו, אבל הי, אני יכול לדחוף לכאן את הגולן!)
http://www.haaretz.co.il/opinions/1.1885431
כלומר, זה כן אומר. זה אומר הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

צ'ונסי, לא תקפוץ לדרינק?

זו נראית לי הידיעה הכי ימנית שהתפרסמה בהארץ כבר הרבה זמן (למרבה הצער, אני לא חושב שבמודע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 8:58 pm 
Freshman

-adi- כתב:
מארק כתב:

אז תחשוב שוב, רק הפעם חזק יותר.

לא מצליח. תעזור לי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 9:45 pm 
Sophomore

בקציר האומר: 1. באספקט הריאלי- האם זה בכלל ישים? מדינה דו-לאומית זו צורת משטר נדירה בעולם, ובלתי קיימת במזרח-תיכון הערבי של ימנו. האם דבר כזה יכול להחזיק מעמד? 2. הזנחתו של הרעיון הציוני- לקרוא לשאיפותיו הלאומיות של הלאום לעצמאות "אגו" זו ראייה שטחית לכל הפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 10:12 pm 
Freshman

1. ברור שלא ריאלי כרגע. הדבר הבסיסי שצריך לקרות, הוא שהשיח ישתנה מהפחדה והפרדה (ע"ע שלום עכשיו) לדו-קיום ופתרון בעיות. זה צריך להיות התפקיד של השמאל בשני הצדדים, ומה שמעצבן אותי הוא שזה זוכה להתעלמות מוחלטת או לבוז. מה שזה אומר הוא שהשמאל בארץ (למעט כמה קולות בקצוות) אימץ למעשה את השקפת העולם של הימין. אצל הפלסטינים היה דווקא מי שטרח ליזום פתרון דומה (http://www.ap-agenda.org/proposal.htm), שאני אמנם לא מסכים לנקודות די מהותיות בו, אבל הוא כן מהווה בסיס טוב יותר לדו-שיח ממה שעלה עד עכשיו.

2. הגרסה של הרעיון הציוני שאתה מדבר עליה התפתחה אחרי 1967, ואני לא רואה שום סיבה לראות בו דבר מקודש. הציונות מראשית דרכה תמכה בפתרונות דומים, והשיח תמיד עסק בשילוב מלא של התושבים הערבים. תקרא את אלטנוילנד לדוגמה. אני לא רואה איך אף פתרון אחר עוזר לרעיון הציוני בטווח זמן של יותר מהדור הקרוב.

3. בעצם יש אחד - טרנספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 9:39 am 
Hall of Famer

ברגע שביטלת דה פקטו את חוק השבות, אבדת אותי.
חוק השבות הוא ,פחות או יותר, ההצדקה העיקרית לקיומנו כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 9:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אם פתרון 2 שלך נפסל בגלל אפשרות להשפעה של איסלם קיצוני, למה אתה חושב שפתרון 5 שלך חסין בפני השפעה כזו (אבל באפקט הרבה יותר שלילי וגדול ליהודים)?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 10:34 am 
Junior

נו, מארק, אם כבר הזכרת את ה-T WORD, תרשה לי לנשום עמוק ולשאול: למה בעצם מבטלים את הרעיון הזה מראש?
אני לא מדבר על טרנספר בכפיה כמו שנעשה ליהודי גוש קטיף*, אלא על עידוד הגירה. באמצעות תמריצים כספיים וכיו"ב. אני מאמין שזה יכול לשנות משמעותית את המאזן הקיים. לגבי אלה שיעדיפו להישאר כאן - מברוק עלייכום, אבל בפעם הבאה שתפתחו במלחמה נגד המדינה שבחרתם לחיות בה, תאבדו את הזכות לגור כאן.
ולמה אני מתעלם מהזכות של הפלסטינים למדינה בין הירדן לים?
הסיבה ההיסטורית היא שהוצעה להם מדינה והם לא רצו בה.
הסיבה היותר מציאותית היא שפשוט אין פה מקום לשתי מדינות. בטח לא לשתיים כאלה שאפעס, לא בדיוק מאוהבות זו בזו.
~געגועי לגנדי~

אה, ואם כבר אנחנו כאן, בתקווה שלא איבדתי את קוראי השמאלנים אי שם בדרך, אז קראתי את המצע של בן ארי, לצערי אני כנראה לא יכול להצביע גם לו. אולי בסוף אני באמת אצביע דעם או משהו. פתוח לשכנועים.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 10:43 am 
Hall of Famer

והפוגה קלה מבעיות המזה"ת לטובת פוליטיקה קטנה.
על פי הסקרים הליכוד+בנט שווה ל50 מנדטים בקירוב,מה שאומר ששתיהן תקבלנה כמעט מחצית מהקולות שלא יעברו את אחוז החסימה.
אני לא יודע כמה זה מובא בחשבון בסקרים שמפורסמים היום.
יתכן שהמדובר ב2-3 מנדטים נוספים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 7:11 pm 
Freshman

אבימאל - כמה אנשים מנצלים את חוק השבות בשנים האחרונות? ב 2011 הגיעו 17000 איש, וזאת נחשבת שנה פוריה במיוחד. אני לא מציע לבטל אותו, אלא להגביל ל(נגיד) 30 אלף בשנה, כמובן שאם תהיה סכנה קיומית ליהודים במקום כלשהו, ישראל תקבל את כולם.

ראי - קרא לי תמים, אבל אני מאמין שמדינה שמחוייבת לשיוויון ודמוקרטיה, מאוזנת יותר מבחינת הדתות ובעיקר עשירה יותר, תדע להתמודד יותר טוב עם כוחות קיצוניים שעולים אצלה. חוץ מזה, קל יותר להתמודד עם קיצוניים כשהם אצלך (למשל בשטחים כרגע ובתוך ישראל) ולא מעבר לגבול (עזה), תשאל את השב"כ.

צוד - גם אני לא מאמין שיש פה מקום לשני מדינות. אבל "עידוד הגירה" זה אשליה ומכבסת מילים. גם לסודנים עכשיו עושים "עידוד הגירה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 7:12 pm 
מנהל פורום

צוד, גם לבן ארי אתה לא יכול להצביע כי הוא שמאלני מדי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 8:09 pm 
Junior

לא, בן ארי לא מצליח לבטא את המורכבות של הדעות שלי. הוא סתם קיצון.
מה לעשות, אני פשוט לא מאמין שיש פה מקום לשתי מדינות (כבר כתבתי את זה), מעבר לזה נראה לי שאני די סמולן (ויסלח לי קאלימי על האיות).
מה נותר? אם ממילא כולם מדברים על שתי מדינות, טייק או גיב כמה דונם לכאן או לשם, מה מחייב אותי לאריאן רובן עם הכיפה? בגדול כלום, אז אני בוחן מחדש את המפה הפוליטית. באנחת צער עמוקה. פתאום אני קורא את המצע של דע״ם בשביל לראות אם זה לא יותר מדי שמאל בשבילי.
חרדיה אחת הבטיחה שאם אצביע ג השם יתברך ידאג לי לשידוך. אולי ננסה את זה.

מארק, גם אם יש מעשים פסולים שנעשים כלפי הסודאנים (ויש, למרבה הצער, הרבה כאלה), זה לא שולל את העובדה שאני לא רוצה אותם כאן. בטח לא בצורה הנוכחית שבה זה מתנהל. החברים שלי מדרום ת״א לא יכולים ללכת הביתה ברגל בערב. כלומר החברות שלי לא יכולות. אז כן, אני בעד עידוד הגירה או איך שקוראים לזה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 8:14 pm 
מנהל פורום

אם תצביע שלי אני מוכן לנסות לדאוג לך לשידוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2012 8:15 pm 
Junior

טולקינאית? (נרשמתי היום לפורום)

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 675 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: