סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' ינואר 22, 2025 8:06 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 3:48 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מינסוטה מארחת את אוקלהומה.
מיאמי מול דאלאס
דנבר מול פורטלנד

רבע ראשון בינתיים במינסוטה שמובילה 30 : 18, בזכות פתיחה מצוינת של לאב והחברים, דוראנט עם 2 עבירות. מינסוטה נראית (בינתיים) פנטסטי, בכל התקפה הכדור עובר כמה וכמה (וכמה) מסירות עד שמגיעים לעמדה מצוינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 6:49 am 
Freshman

זה לא בוקר שישי? :-)
בכל אופן, משחק טוב מאוד של מיני למרות שהייתה(שוב) נפילת מתח בדקות האחרונות.
JJ החזיק אותם לבד בדקות האחרונות ואי אפשר לבנות על הדרדסון תמיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 10:00 am 
Sophomore

0-22 לשלוש לדנבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 11:21 am 
Hall of Famer

מינסוטה מנצחת את אוקלהומה, לאב (28 נק', 11 ריב', 7 אס', 2 חסימות הלילה) ופקוביץ' (24 נק', 10 ריב', 2 חסימות) בכושר הנוכחי הם ככראה הקו הקדמי הטוב בליגה. מפה לשם, הוולבס במקום השישי במערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 11:51 am 
Junior

אני חושב שקשה להגיד את זה על לאב בכושר הנוכחי שלו (22 אחוז מהשלוש ו35.5 מהשדה), אבל בלי ספק יש פה קייס לאחד הקווים הקדמיים הטובים בליגה. מניח שברגע שלאב ייכנס לכושר, ובהנחה שפקוביץ' ישמור על אותה רמה, אז בהחלט זה קו טופ 4-5 בליגה ( פאו והאוורד, החבר'ה של יוטה, ג'ורדן וגריפין אולי...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 3:12 pm 
Hall of Famer

רנדולף ומארק גאסול אניוואן?

על פקוביץ' כבר כתבתי לא מעט בתקופה האחרונה. שחקן פנים נהדר, וסנטר אירופאי קלאסי אמיתי בסגנון שהיו בזמנו דיבאץ וסאבוניס (בניגוד לנסטרוביצ'ים של העולם), רק משחק הרבה יותר פנימה. לאב חזר לפורמה עם 28 נק' 11 ריב' ו-7 אס'. שווד 12 נק' 12 אס' ו-7 ריב'. באוקלהומה ווסטברוק לא יציב מפתיחת העונה, הפעם 9/28 מהשדה. קווין מרטין פצוע ולא שיחק, והשאיר את תרומת הספסל על 7 נק' בלבד. בסיום 99-93 וולבס.

מיאמי דורסת את דאלאס 110-95. הטריו עם 60 נק', כשלברון מוביל את הפאק עם 24 נק' 9 ריב' ו-5 אס'. בדאלאס, מאיו משותק עם 3/14 מהשדה, וכשהקלע הבולט זה ג'יי קראודר עם 15 מהספסל המאבס בבעיה. דארן קוליסון חזר לחמישיה בעקבות הפציעה של פישר ותרם 11 ו-5 אס'

פורטלנד 101-93 על דנבר. 0/22 לדנבר, ששברו את השיא של משחק ללא שלשות שהיה שייך ל... פורטלנד, ששברה אותו לפני 10 ימים במשחק מול טורונטו (0/20). ג'יי ג'יי היקסון 18 ו-18 ריב', לילארד 10 ו-10 אס'. בקצב הזה אם פורטלנד תגיע לפלייאוף, נראה לי שה-ROY ילך ללילארד, אלא אם נראה שיפור סטטיסטי משמעותי אצל אנתוני דיוויס. בדנבר, איגואדלה 0/6 מהשלוש. תסבירו לי מה שחקן עם אחוז קריירה של 33% (וגם העונה 33%) צריך לקחת 6 שלשות במשחק.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 3:40 pm 
Junior

ראיתי מחצית ראשונה של ת'אנדר-וולבס, נראה היה שקירילנקו השחקן היחידי בליגה שמסוגל להאט את דוראנט ב1 על 1, הוא בנוי בדיוק כדי להפריע לזריקה שלו ולהישאר מולו. בסוף דוראנט סיים עם 33 נק' 12-21 מהשדה. וסטברוק אולי 9/28 אבל 30 - 11- 9. כשמרטין בחוץ זה משאיר את שניהם וזהו התקפית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 4:28 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
רנדולף ומארק גאסול אניוואן?

צודק לחלוטין, ברח מזכרוני... לדעתי בכושר שלהם כרגע ובכושר של החבר'ה מהאגמים, יש לצמד הזה קייס לקו הקדמי הטוב בליגה.
למען האמת גם לשיקאגו ולנטס יש אחלה קו קדמי, למרות שלבל מתחת לאלו שציינתי מקודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 8:11 pm 
Junior

לא רואה הרבה NBA לאחרונה, אבל רציתי לראות הלילה את מיניסוטה והקבוצה מאוד הרשימה.
זה לא רק הקו הקדמי - זה גם שבד שהיה טוב והשתלט, כרוקי, על מקום בחמישייה וקולע בדאבל-פיגרז. רוביו דווקא נראה סביר מאוד מבחינה פיזית אבל עוד ייקח לו זמן לחזור, חשבתי שהוא ייראה קצת יותר מהוסס בתנועה על המגרש אבל זה לא נראה ככה.

בתחושה, לקבוצה הזאת חסר עוד משהו כדי ללכת רחוק בפליאוף - כי יש קו קדמי טוב (פקוביץ' דווקא החטיא יותר מדי ליד הסל אבל ההבנה שלו ושל הקבוצה איך לנצל את הגוף הגדול הזה מאוד מרשימה) ובין רוביו-רידנאור-בראה יש שלושה גארדים טובים ששומרים על אינטנסיביות. יש את לאב. יש את קירילנקו (על היתרונות והחסרונות). אבל צריך שם עוד משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 21, 2012 8:48 pm 
Hall of Famer

סקנד גארד? :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 2:21 am 
Hall of Famer

כמה מילים על המשחק של מינסוטה.
קודם כל סוף סוף משדרים אותם. כבר אשתקד עניין אותי איך הם נראים. תמיד משדרים את הלייקרס,שיקגו,ת'אנדר,בוסטון,מיאמי.
אז ככה - מדהים ש9 לבנים משחקים והאמת כך זה נראה. אין להם הרבה אתלטיות שם. פקוביץ' סוס חזק אבל לא קופץ. לאב גם. למרות שלאב דפק 2 גגות. אין להם מטריה (למרות שסטיסמה דווקא חוסם לא רע. אבל לא מרתיע נראה לי כמו איזה סמואל דלמברט כזה).
מה כן יש? קבוצה לבנה שלא אתלטית מחפה עם משחק חכם. הרבה מסירות (הספרס שנים לא קבוצה אתלטית שלכן משחקת חכם עם מסירות). המשחק שלהם היה ממש משחק אירופאי.
שחקנים לבנים לא אתלטים כמו בראה,שבד,רידנאור משחקים פחות אחד על אחד טיפוסי כמו טייריק אוונס או ווסטברוק.
שבד נראה מצויין. יכולת מסירה טובה מאד. קליעה לא רעה בכלל. רוביו נראה יחסית כבד. לאב הראה ידית מרשימה. קירילנקו נראה רוצח בהגנה ואכן שמר טוב למרות שדורנט סיים עם 33.
פקוביץ' פשוט סוס עם התמצאות טובה ותפיסת עמדה טובה. אפילו פרקינס החזק לא התמודד איתו. ממש סנטר של פעם סוס עבודה חזק. כמו רברצה ואחרים שהיו פעם תופסים עמדה טובה.

בקיצור אהבתי את המשחק. אין ספק שהכודרסל הלבן והאירופאי נראה טוב יותר מאשר חבורת אנוכיים אתלטים כמו סקרמנטו וקבוצות אחרות.
עדיין חסר להם שחקן או 2 בשביל להיות טופ במערב. אולי איזה סקנד גארד מוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 3:07 am 
Hall of Famer

אני לא יודע אם משחק המסירות קשור לכך שהם "אירופאיים" או "לבנים" או לא אתלטיים כמו לזה שיש להם פשוט מאמן מצוין שזו השיטה שבה הוא מאמין. חסרות קבוצות אירופאיות, לבנות ולא אתלטיות שמשחקות משחק טיפש/אינדיבידואלי?

ועוד משהו, לא ראיתי את המשחק אז אולי אני מפספס משהו אבל קשה לי להבין מה ההתלהבות מההגנה של קירילנקו דווקא אחרי משחק בו דוראנט קולע עליו 33 נק' (מעל הממוצע שלו) באחוזים טובים.

לצערה של מיני לכמה וכמה קבוצות חסר סקנד גארד (או בכלל שחקן) מוביל כדי לעלות רמה ואולי גם ללכת עד הסוף והיא את הבחירות הגבוהות שלה בדראפט תוך כדי הבנייה מחדשה כבר עשתה. באופן משעשע, אחת מהן היא ממפיס, שהיה לה את מאיו, סקנד גארד שהוא טופ10 בעמדה שלו והיא לא השכילה (או שהוא לא השכיל) לשלב אותו ולהפיק ממנו מספיק.

הבעייה של מיני היא שהזמן לשכנע את לאב להישאר הוא עכשיו. הם אולי מספיק טובים כדי להגיע לפלייאוף (ממש לא בטוח) אבל כנראה שלא יותר מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 9:26 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שההודעה של פלאש על קירילנקו נועדה בעיקר לשבח את דוראנט - משהו בסגנון "שמר עליו השחקן היחיד שיכול לשמור אותו, ועדיין הוא קלע 33 באחוזים טובים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 12:51 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
מה כן יש? קבוצה לבנה שלא אתלטית מחפה עם משחק חכם. הרבה מסירות (הספרס שנים לא קבוצה אתלטית שלכן משחקת חכם עם מסירות). המשחק שלהם היה ממש משחק אירופאי.

בקיצור אהבתי את המשחק. אין ספק שהכודרסל הלבן והאירופאי נראה טוב יותר מאשר חבורת אנוכיים אתלטים כמו סקרמנטו וקבוצות אחרות.

אני כל כך אוהב את הההכללות הללו. מעניין אם גם סקרמנטו בהנהגת כריס וובר ומייק ביבי שיחקה כדורסל אירופאי, או שאולי הם שיחקו כדורסל של ריק אדלמן, במקרה המאמן של מינסוטה. ואני חייב לציין שהכדורסל האירופאי הממוצע שאני רואה הוא מזעזע וטיפש בערך כמו האמריקאי, רק ללא הערך המוסף של היכולת האישית של האמריקאים, הכדורסל החכם שאני רואה באירופה לא יותר חכם מהכדורסל החכם שיש באן.בי.איי בקבוצות כמו סן אנטוניו לדוגמא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 3:26 pm 
Sophomore

אם נתעלם לרגע משאלת השחור/לבן (כמו שהציע מייקל ג'קסון) - יש היגיון מסויים בהשערה שבמקרים בהם הכשרון הפיסי לא גבוה, צריך למצוא פתרון יצירתי אחר (משהו דבר במקום אחר על "התקפת פרינסטון" באותו הקשר).

אם השחקנים שלך לא יכולים לעבור את השחקנים של היריב באמצעים אתלטיים - יש צורך גדול יותר בשיטת משחק שמתבבסת על "חשיבה" ומסירות - אני מניח שאדלמן הוא מאמן טוב לשיטה הזאת.

פקוביץ' הוא לא האוורד ושבד הוא לא ווסטברוק ורוביו הוא לא רוז...לצורך העניין, אני גם לא זוכר את וובר בתור שחקן שקופץ לשמיים ועובר בכדרור כל מגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 3:29 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
satriani כתב:

אני כל כך אוהב את הההכללות הללו. מעניין אם גם סקרמנטו בהנהגת כריס וובר ומייק ביבי שיחקה כדורסל אירופאי, או שאולי הם שיחקו כדורסל של ריק אדלמן, במקרה המאמן של מינסוטה. ואני חייב לציין שהכדורסל האירופאי הממוצע שאני רואה הוא מזעזע וטיפש בערך כמו האמריקאי, רק ללא הערך המוסף של היכולת האישית של האמריקאים, הכדורסל החכם שאני רואה באירופה לא יותר חכם מהכדורסל החכם שיש באן.בי.איי בקבוצות כמו סן אנטוניו לדוגמא.

הכדורסל האירופאי היום הוא פח כי השמנת נמצאת באירופה.
אם קבוצה אירופאית היתה משחקת עם רוביו,קירילנקו,שבד ופקוביץ היית אוהב את זה.
התכוונתי שקבוצות שלא ניחנות באתלטים אדירים כמו מינסוטה וסן אנטוניו (אולי גרין ולנרד הם היחידים שאתלטים. השאר מאד לא אתלטים) חייבות לפצות על זה. אין להם את דורנט איבקה ווסטברוק הסופר אתלטים. לכן משחקים יותר על מסירות ומשחק יותר מאורגן. ראית את ווסטברוק במשחק הזה? הבן אדם יכול לפתוח קורס כדורסל שכונה.
אני לא טוען שכדורסל אירופאי יותר טוב אבל יש לו יתרונות שהגיעו עקב חוסר אתלטיות. בNBA יש מפלצות אתלטיות שפשוט חושבות ויודעות שניתן לגבור על כל ההגנה בעזרת אתלטיות על.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 3:43 pm 
Hall of Famer

ובאירופה יש מטילי אבנים שחושבים שניתן לגבור על כל הגנה בעזרת מטח שלשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 4:12 pm 
Hall of Famer

חוסר אתלטיות מחייב למצוא פתרונות... זה אולי נשמע הגיוני אבל זה לא הגיוני בעליל. אם היה מאמן את מיניסוטה מאמן קצת פחות מוצלח, הם היו הולכים אחד על אחד ונכשלים. אם תשים את אדלמן באוקלוהומה סיטי,סביר להניח שתראה יותר מהלכי כדורסל קבוצתיים והנעת כדור יפה מאשר את ווסטברוק הולך אחד על אחד וקולע באחוזים נמוכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 5:10 pm 
Hall of Famer

Mako Regever כתב:
פקוביץ' הוא לא האוורד ושבד הוא לא ווסטברוק ורוביו הוא לא רוז...לצורך העניין, אני גם לא זוכר את וובר בתור שחקן שקופץ לשמיים ועובר בכדרור כל מגן.

קופץ לשמיים לא, וגם אף פעם לא נודע כשחקן הגנה, אבל אחד עם כוח מתפרץ מאוד חזק. בשיאו יכל להוריד כדור לרצפה ולדפוק דאנק מהדהד על הראש של השומר שלו, וכשהרכבת של סי-ווב הייתה בדרך, אף אחד לא יכל לעצור אותה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 22, 2012 11:27 pm 
מנהל פורום

עם כל הכבוד גם הביקורת על פקוביץ' לא כל כך במקום. זה נכון שהוא לא דוויט האווארד וגם לא סרג' איבאקה, אבל הוא מאוד זריז למימדים שלו והכח המתפרץ שלו מזכיר שור שמנופנף לו סינר אדום מול העיניים. האתלטיות והכוח שלו מתבטאים יותר בתפיסות מיקום לריבאונד, מאבקי האסל, חפירות לסל ופחות בקפיצות לחסימות. רואים את זה טוב מאוד העונה, לטעמי אחד הגבוהים הטובים בליגה כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 23, 2012 1:15 am 
Senior

עוד פעם סיפורי "הכדורסל האירופאי יותר אינטילגנטי"? היו קבוצות אירופאיות מאוד מאוד אינטילגנטיות. מכבי של שאראס ופארקר הייתה הקרם דה לה קרם, אבל גם מסינה הציג בצסק''א כדורסל מאוד אלגנטי ואינטילגנטי. גם הקבוצות של אובראדוביץ' חכמות, למרות שסגנון המשחק שלהן תמיד התבסס הרבה מאוד על קליעה מבחוץ. השאר? ראינו את צסק''א בפיינל פור בשנה שעברה עם שבד וקירילנקו. זה היה נראה רע רוב הזמן. כדורסל אינטילגנטי זה ממש לא היה. את רוביו ראינו בברצלונה. רוב הקבוצות באירופה היום לא משחקות כדורסל יותר אינטילגנטי מאשר ב-NBA, פשוט בגלל שהיכולת האישית בליגה כל כך הרבה יותר טובה זה אולי נראה ככה לפעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dan ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה