סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' ינואר 23, 2025 2:06 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2012 12:41 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
נדב, העיקר שאנו יודעים את האמת.
כל הייתר ממילא שוכחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2012 2:08 pm 
Sophomore

וכאן זה ייזכר לנצח. או לפחות עד הקריסה הבאה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2012 3:01 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה שכן, אם תשלח את זה לכל מיני אתרים שמתעניינים בדברים האלה (חורים ברשת וכו', נדמה לי שהם עשו איזה אייטם על סטטוסים מצייצים, ואני לא מאמין שאני מכיר את כל השטויות האלה) אז אולי הם ישמחו להשמיץ את ידיעות בשמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2012 5:34 pm 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
מה שלא מספרים לכם, זה שהגברת שטרק היא חלק מהועד המנהל של ארגון בשם "עצת נפש"

נדב,
כעיתונאי חוקר הייתי מצפה שתהיה נאמן למקור, רו"ח שטרק אינה חלק מהועד המנהל של הארגון הזה אלא מבקרת הארגון כרו"ח שמלבד נושא ההומוסקסואליות מטפל בעוד מספר תחומים כהתמכרות למין, לאינטרנט ובתקיפות מיניות.

אגב מאתר הארגון ( www.atzat-nefesh.org ) לא ניתן להבין האם שטרק פועלת בהתנדבות (ואולי אף להיפך) נרשם בפירוש כי הועד המנהל פועל בהתנדבות, אך לא מצויין כך לגבי בעלי התפקידים ובהם מנכ"ל, רו"ח, מבקרת העמותה והיועץ המשפטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2012 9:37 pm 
Hall of Famer

קודם כל, אני לא עתונאי חוקר.

מעבר לזה, וזה משהו שאני מקווה שניתן לבדוק, כמדומני שהאתר החדש הוא גלגול של אתר ישן יותר שבו המעורבות של שטרק היתה הרבה יותר ברורה. אני זוכר, ואני מקווה שזכרוני לא בוגד בי, עד כמה הפתיע אותי לגלות שפרסונה מכובדת כגברת שטרק אשכרה מטרידה את עצמה בשאלה באיזו מידה נערים נוהגים לאונן, או כפי שמופיע עד היום בערך הויקיפדיה של הארגון: "על פי ההלכה יש איסור על אוננות על ידי גבר, שבמהלכה יש פליטת זרע. בראיית "עצת נפש", עבירה על האיסור ההלכתי, כשהיא נעשית לעתים תכופות ולמרות רצונו של האדם להימנע ממנה, גורמת לקושי נפשי, לייאוש, לתסכול ולאכזבה עצמית. כמו כן, בראיית הארגון, האוננות גורמת לדימוי עצמי נמוך, הנובע מחוסר היכולת להימנע ממנה. הארגון מנסה לסייע לגברים להימנע מאוננות". הזכרון הזה שלי הוא מה שהוביל אותי לגיגול כשראיתי ששטרק מונתה לתפקידה, ואז ראיתי אתר חדש שבו המעורבות שלה היא לכאורה רק כמבקרת.

ולהציג את הארגון הזה כאיזה ארגון ש"מסייע לנפגעי תקיפה מינית" זה פשוט בולשיט. תגגל עליו קצת, ותגלה מיד עד כמה הוא שנוי במחלוקת וכמה סיפורים ועדויות אודותיו. זה ארגון דתי שנועד "להפוך" נטיות הומוסקסואליות ו"למנוע" אוננות. ואני בטוח ששטרק היא לא "רק" רואת חשבון שם, אבל אני פשוט לא מוצא שרידים של האתר הישן ההוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2012 10:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
צר לי נדב, לפחות בינתיים עד שתמצא משהו להתבסס עליו ההר די מוליד עכבר. ידיעה עיתונאית שכאילו מוצאת סוג של חומר נפץ מבוססת בינתיים רק על זכרונך, בשילוב שטחיות של עיתונאי עצלן. לדעתי, עד שתמצא ביסוס יותר טוב, אתה צריך להודות לו שלא נתן לך קרדיט.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2012 11:06 pm 
Hall of Famer

מה זאת אומרת "ההר הוליד עכבר"? העבודה היא לא שלי, היא של העתונאי. הוא לא שאל אותה האם היא מקבלת שכר עבור השירות או פועלת בהתנדבות, שזו אינדיקציה חשובה. הוא יכל לברר עם אנשי העמותה האם שטרק פעילה בה מעבר להיותה מבקרת, וכהנה וכהנה. אני בסך הכל גולש שפועל מהזכרון, שבינתיים הוכיח את עצמו. אבל זה לא אומר שאני מפסיק לעבוד במקצוע שלי ומתחיל לעשות את העבודה של העתונאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2012 11:23 pm 
Junior

ההר הוליד עכבר הומו שמאונן ורואה כדורסל נשים.

סתם, עיתונאי מעפן. נדב מצא קצה חוט, אף אחד לא טרח לבדוק לאן הוא מוליך. מזכיר לי כמה פרשיות אחרות מהכדורסל הישראלי.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2012 12:19 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
איזה קצה חוט נדב מצא בדיוק, פרט ל"אני זוכר שהיה כתוב שם פעם משהו אחר"? בינתיים הוא מצא שהיא מבקרת העמותה, מה שאומר שלא רק שהיא לא חברת הוועד המנהל בה כפי שהוא כתב בהתחלה - אלא כמדומני אסור לה להיות בו גם לו רצתה, וגם אסור לה להיות רואת החשבון השוטפת של העמותה (כלומר, היא גם לא מנהלת את ענייניה הכספיים).
מה זה בכלל אומר שהיא רואת חשבון ומבקרת העמותה? אבא שלי במקרה רואה חשבון, "קצת" יותר וותיק מנדב, ועשה בחייו כמה ביקורות על חברות ועמותות. בין שאר לקוחותיו המכובדים היו גם כמה אירגונים הזויים, מי יותר ומי פחות. מה זה אומר על אבא שלי? הוא הזדהה איתם? הוא היה חבר בהם? הם שילמו לו והוא נתן להם שירות מקצועי. ככה זה עם ספקים ולקוחות.

אבל טוב שבאת. לפחות אם עכשיו ייפול סל בחיפה או משהו, נדע למה זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2012 3:13 am 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
ולהציג את הארגון הזה כאיזה ארגון ש"מסייע לנפגעי תקיפה מינית" זה פשוט בולשיט. תגגל עליו קצת, ותגלה מיד עד כמה הוא שנוי במחלוקת וכמה סיפורים ועדויות אודותיו. זה ארגון דתי שנועד "להפוך" נטיות הומוסקסואליות ו"למנוע" אוננות. ואני בטוח ששטרק היא לא "רק" רואת חשבון שם, אבל אני פשוט לא מוצא שרידים של האתר הישן ההוא.

נדב,
לא מכיר את האירגון והוא לא מעניין אותי, כתבתי מה שמופיע בדף הבית שלו, הייתי מצפה ממך להתעמק בתפקידיה של שטרק בארגון לפחות כפי שאתה מעמיק במטרות הארגון טרם השלכת הרפש, ורק אז לצאת בהודעה, אגב למען הסר ספק, אני גם לא מכיר את שטרק וגם היא....לא מעניינת אותי

ראי- לאחר שקראתי קצת באתר רשם העמותות, נראה לי שרו"ח איריס שטרק אינה מבקרת של העמותה (כלומר עוסקת בביקורת על התנהלות העמותה במקום ועדת ביקורת) אלא משמשת כרו"ח מבקר לדוחות הכספיים בלבד (בודקת שהדו"חות מייצגים נאמנה את התנהלותה הכספית של העמותה וכו'), וזאת מאחר ורו"ח משה שטרק (בעלה ושותפה למשרד) מצויין כרו"ח בעמותה, ועל כן היא אינה יכולה להיות ועדת ביקורת של העמותה כי יש פה ניגוד אינטרסים (ועדת ביקורת צריכה להמליץ לאסיפה הכללית לאשר את הדו"חות הכספיים)

האם הדבר נעשה בשכר או לא? שאלה טובה, אם לעמותה מחזר של מעל מליון שקל בשנה היא חייבת במינוי רו"ח ובהגשת דו"חות מבוקרים- האם מותר לעשות את זה בהתנדבות? אני לא יודע

אבל נראה לי שאסור להיות רו"ח בהתנדבות ולמרות זאת רו"ח איריס שטרק פועלת בעמותה בהתנדבות (תוך הוצאת חשבוניות פיקטיביות) וזאת מאחר וילדיה הם בעלי נטיות הפוכות הנוטים גם לאונן (לעיתים במהופך- כך לפחות אני זוכר...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2012 4:15 am 
Sophomore

אתם עושים פה קצת סלט במושגים אז אני אבהיר כמה דברים:

רו"ח איריס שטרק היא מבקרת העמותה, מה שבעגה מקצועית מכונה "מבקר פנימי". למבקר הפנימי לא אכפת מה הלקוח עושה ומה פעילותו- הוא מקבל את המינוי במטרה לוודא שהגוף מתנהל בצורה תקינה- קיום הוראות חוק ורגולציה, שהוא פועל לפי נהלים מסודרים בתוך הארגון, שאין כשלים מהותיים בהתנהלותו... עמותות לא תמיד חייבות אחד כזה (הן כן חייבות אם הן למשל נתמכות ע"י המדינה או רוצות הכרה לתרומות), אבל הן יכולות למנות אם מוצאות צורך. הן גם לא חייבות וועדת ביקורת- אולם בעמותות ניתן למנות מבקר פנימי במקום וועדה כזו.

בעלה (?) של רו"ח איריס שטרק, רו"ח משה שטרק, הוא רו"ח העמותה. כלומר, הוא אמון על עריכת ביקורת לדוחות הכספיים שלה. גם כאן, לא תמיד יש חובה למנות מבקר חיצוני (אם העמותה מגייס פחות ממיליון ש"ח בשנה), אבל הרוב עושות זאת כדי שאפשר יהיה לקבל תמיכה מהמדינה.

כעקרון כללי האתיקה המקצועית של רואי חשבון אומרים שבמתן שירות כלשהו יש לגבות שכ"ט בגובה של 2/3 לכל הפחות מהשכ"ט הסביר שגובה הרו"ח עבור השירות. אולם ישנו חריג- וכאן השאלה האם המקרה נופל לבור הזה- אפשר גם לתת הנחה גדולה יותר, ואפילו מלאה, אם מדובר בשירות מקצועי הניתן למוסד ציבורי (= גוף הפועל על בסיס התנדבותי למטרות לאומיות או למטרות צדקה), אם שווי השירות נחשב לתרומה סבירה.

לצמד חמד הזה יש משרד רו"ח ברעננה שמתמחה בביקורת פנימית (ונחשו מה, יש להם גם מתמחה ששם משפחתו שטרק...). השאלה היא האם הם עושים עבודתם בחינם, ואז... באמת יש פה טעם לפגם, או שהם גייסו את העמותה הזאת כלקוח מן המניין, ואז... ובכן, לא כאן נמצא הסקופ.

מה שמאוד משונה זה שמשרד רו"ח לא יכול לתת שירותי ביקורת לדוחות, ובמקביל אחד משותפיו לתת שירותי ביקורת פנימית.

** המידע לקוח מאתר העמותה ומכללי האתיקה המקצועית של לשכת רו"ח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2012 10:17 am 
Freshman

איזה דיון לא עוף טופיקי....כל עמותה חייבת בועדת ביקורת- זה לא וולנטרי אלא חובה מלאה (לפי חוק העמותות- ניתן למנות רו"ח או גוף מבקר במקום), עמותה שמחזורה השנתי הוא מליון ש"ח (או קצת פחות) חייבת מינוי רו"ח ובהגשת דוחות מבוקרים ע"י רו"ח.
מאחר ונדרשת המלצת ועדת ביקורת לאישור הדו"חות הכספיים של העמותה- לא ייתכן כי ועדת ביקורת (או מבקר פנים) יהיה קשור בצורה כלשהי לרו"ח.

לכן רו"ח שטרק לא יכולה להיות מבקרת פנים של העמותה בשעה ששותפה העסקי הוא רו"ח העמותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2012 12:57 pm 
Hall of Famer

בואו נעשה קצת סדר בבלגאן:

1. כנראה טעיתי כשהצגתי את שטרק כחברת ועד מנהל בעמותה.

2. בוודאי שאין שום חובה למבקר עמותה להזדהות עם מטרותיה.

3. אממה, הזכרון שלי הוא זה שהוביל אותי מלכתחילה לקשר בין שטרק לעמותה הזאת, ואותו זכרון אומר שהיה בעבר אתר אחר ושהמעורבות שלה היתה אחרת מ"סתם מבקרת". כמו שזכרתי שהרב שלמה אבינר-מהקיצוניים בציבור הדתי בענייני בינו לבינה-הוזכר במפורש באותו אתר קודם, ולכן גיגלתי ומצאתי שהוא הקים את הארגון. היום אין לו זכר באתר החדש, אז אולי אני לא כזה הוזה והזוי.

4. יש כמה דברים פשוטים, שכבר ציינתי, שהעתונאי יכל לשאול ולא שאל ובראשן השאלה: האם שטרק מקבלת שכר עבור שירותיה? ומה הקשר של בעלה לארגון? (כמו שציינו פה נכון, אם שטרק היא המבקרת-בוודאי שאסור לבעלה להיות רואה החשבון שעורך את הדו"חות הכספיים ולהיפך).

5. הדיבור שלי על קרדיט הוא לא כי אני חושב שהעבודה של וייס עכשיו היא טובה, אלא כי מבאס אותי שכתבתי סטטוס, זה הגיע לבנאדם דרך צד שלישי ורביעי, והוא שם זין ומפרסם את זה כאילו זו ידיעה שלו פר-אקסלנס. וזה לא כלי תקשורת קקיוניים. לו הייתי עתונאי, הייתי עושה פה עבודה ברמה אחרת לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה