סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 1:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 195 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 6:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Nash1700 כתב:
במכבי עשו טעויות גדולות, מלקולם טומאס נפילה, שון ג'יימס שבשנה שעברה היה סנטר שלישי הוא שחקן שמכבי יותר מידי תלויה בו, עכשיו מכבי תצטרך להכניס מהר את פלניניץ לעניינים וזה יקח זמן. דייויד סמית' לא נתן משחק טוב, גיא פניני לא נכנס למשחק, חור גם בעמדה 3. צריך לקוות למזל לשלבין הבאים.

אף אחד לא יודע אם פלאניניץ' שחקן לרמות של היורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 6:48 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
מה עם טרנס מוריס? עדיין בפרישה? חתיכת שחקן הוא היה.

וכן באסטון פיתח קליעה מסוימת רק בעונה האחרונה שלו במכבי. לפני זה הוא בטח לא היה מסוגל לקלוע ממרחק של יותר ממטר

לגבי מוריס, כתב סלניוז לענייני שחקנים פורשים התקשר אליו היום כבכל יום אחר כדי להתעדכן, והוא אמר לו שגם היום-בואכה גיל 34 ואחרי כשנה וחצי בלי כדורסל מקצועני-הוא עדיין בפרישה.

לא יודע מה היה לבאסטון לפני אלקטרה ובניגוד אליך אני לא ממהר לקבוע בנחרצות, מה שבטוח זה שהיו לו ידיים מדהימות. האיש תפס כדורים ברמה שמלקולם תומאס יכול לרייר עליה בלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 7:07 pm 
Hall of Famer

הרסי הוקינס כתב:
מקו, אני אף פעם לא הבנתי מה ההתלהבות ממנו. הוא לא היה הארבע הכי טוב בליגת העל בשום שלב בקריירה שלו.

בכל מקרה, ההשוואה בין תומאס לבאסטון נובעת מכך שהם שניהם 4 גבוהים ואתלטים, אבל גם מוגבלים.

וגם כושים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 7:10 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יש משהו מבאס בשחקנים כמו באסטון, כי לכאורה כל מה שצריך זה לעמוד חצי מטר מהסל ולהטביע את הכדורים המדהימים שוויצ'יץ' מחלק לך. מה לעשות שזה לא עובד ככה.

וחוץ מזה, הוא היה שחקן הגנה מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 7:25 pm 
Sophomore

לגבי באסטון, אף פעם לא הבנתי בדיוק את ההילולה סביב הקליעה שלו מבחוץ. היא כמעט ולא הייתה קיימת, פה ושם הוא לקח ג'אמפ מזליקי שנכנס. את השלשות שלו הוא קלע בגארבג' טיים בזמן ששאראס ופארקר מריצים דאחקות על וויצ'יץ. שום דבר מהסו קולד "קליעה של באסטון משלוש" לא היה קיים בקראנץ'.
עוד משהו לגבי באסטון שכולם כאן טרחו לשכוח, הוא היה עושה פאולים מפגרים ובכמויות מסחריות. פאולים זולים מאוד במיוחד על גארדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 7:47 pm 
Hall of Famer

אין מה להשוות. באסטון היה פשוט תופס כל כדור ברדיוס של קילומטר ממנו. סיומת מצוינת ליד הסל עם אחוזי שדה מדהימים. הגנה טובה, הבנת משחק, ואולי הדבר הכי חשוב - לא עושה במשחק אמיתי דברים שהוא לא יודע.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 9:17 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:

וכן באסטון פיתח קליעה מסוימת רק בעונה האחרונה שלו במכבי. לפני זה הוא בטח לא היה מסוגל לקלוע ממרחק של יותר ממטר

לגבי מוריס, כתב סלניוז לענייני שחקנים פורשים התקשר אליו היום כבכל יום אחר כדי להתעדכן, והוא אמר לו שגם היום-בואכה גיל 34 ואחרי כשנה וחצי בלי כדורסל מקצועני-הוא עדיין בפרישה.

לא יודע מה היה לבאסטון לפני אלקטרה ובניגוד אליך אני לא ממהר לקבוע בנחרצות, מה שבטוח זה שהיו לו ידיים מדהימות. האיש תפס כדורים ברמה שמלקולם תומאס יכול לרייר עליה בלילה.

A
שוב אתה שש אלי קרב במקום לקרוא? כתבתי שבשנה האחרונה שלו במכבי הוא פיתח קליעה. כלומר בשנים הקודמות שלו באותה מכבי שבה מן הסתם ראיתי אותו לא מעט, לא היתה לו את הקליעה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 10:27 pm 
Senior

תומאס הוא פח מוחלט. שחקן ברמה של חולון וגלבוע גליל, עם אינטליגנציית משחק של נצנץ. אחרי שהוא יעזוב את מכבי הוא בטח ימצא איזה קבוצת מרכז טבלה מהליגה האיטלקית שתיתן לו חוזה או משהו בסגנון. היקמן שחקן סתמי לחלוטין, מן ווישנייבסקי לעשירים כזה עם אינטילגנצייה לא קיימת ואפס מהלכים ללכת אליהם. הוא אולי לא היה מגיע לכל קבוצה בארץ, אבל ירושלים החתימה נניח את ג'ייקוב פולן, לא ממש מישהו עם רזומה נחות ממנו בהרבה(ויסלחו לי הפינים שאני מזלזל בליגה שלהם). אני חייב להגיד שאף פעם לא הייתי כל כך אדיש לקבוצה. פשוט שילוב של שחקנים משעממים ומשמימים, כישרון ברצפה וסגנון משחק מרדים וחסר אינטילגנציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 10:30 pm 
Sophomore

RREEDDTT. כתב:
Nash1700 כתב:
במכבי עשו טעויות גדולות, מלקולם טומאס נפילה, שון ג'יימס שבשנה שעברה היה סנטר שלישי הוא שחקן שמכבי יותר מידי תלויה בו, עכשיו מכבי תצטרך להכניס מהר את פלניניץ לעניינים וזה יקח זמן. דייויד סמית' לא נתן משחק טוב, גיא פניני לא נכנס למשחק, חור גם בעמדה 3. צריך לקוות למזל לשלבין הבאים.

אף אחד לא יודע אם פלאניניץ' שחקן לרמות של היורוליג.

גם אם הוא לא לגמרי ברמה, אז אני בטוח שהוא מספיק עמדה 5 כדי להחליף את שון ג'יימס ל10 דקות, מלקולם אפילו לזה לא מתאים, הוא לגמרי 4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2012 10:45 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:

A
שוב אתה שש אלי קרב במקום לקרוא? כתבתי שבשנה האחרונה שלו במכבי הוא פיתח קליעה. כלומר בשנים הקודמות שלו באותה מכבי שבה מן הסתם ראיתי אותו לא מעט, לא היתה לו את הקליעה הזו

מעבר לזה שתמיד משעשע אותי שאדון "תמיד אעדיף וואן ללינר עוקצני-אף-אם-מטופש על פני תגובה עניינית" קורא למישהו אחר "שש אלי קרב", דווקא קראתי את מה שכתבת. ומה שכתבת זה: "וכן באסטון פיתח קליעה מסוימת רק בעונה האחרונה שלו במכבי. לפני זה הוא בטח לא היה מסוגל לקלוע ממרחק של יותר ממטר". העניין הוא שבאסטון הגיע לאלקטרה אחרי 5 עונות של כדורסל מקצועני, שבהן מן הסתם לא ראית אותו, ובאלקטרה הוא באמת היא צריך בעיקר לסיים דאנקים, האלי הופים וליי-אפים למיניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 12:50 am 
Hall of Famer

וזה כמובן נורא הגיוני ששחקן שתאורטית לדעתך קלע מחצי מרחק בתחילת הקריירה שלו פתאום הגיע למכבי והחליט לזנוח את לחם חוקו. ההיגיון הבסיסי יותר אומר שכנראה שהוא לא ממש קלע משם קודם. אם כי כמובן הכל אפשרי, אני לא ראיתי אותו לפני מכבי. תאורטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 12:58 am 
Hall of Famer

זה לא בדיוק "הזניח את לחם חוקו" כמו "השתלב במשחק שהכתיבו מאמניו". אבל זה באמת ויכוח תיאורטי ודי אידיוטי, אז אני מוכן לוותר עליו בשמחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 1:48 am 
Hall of Famer

בפעם הבאה אולי גם תתאפק ולא תתחיל אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 1:49 am 
Hall of Famer

אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 2:01 am 
Junior

אם נאמר על היקמן שבא משום מקום שהוא בסך הכל עומד בסדר בתוך הרמה הזו של היורוליג, מה נאמר על לוגאן שבלאט ידע בדיוק מה הוא לוקח.
השחקן סוגר שלב ראשון(פלוס משחק) 11 נקודות, 2 שלשות למשחק ב-47 אחוזים משלוש. בהחלט עושה את העבודה שלו בפן הזה, אך עם זאת החד-גוניות שלו, ההגנה האישית הלא מספיק טובה, הגנתית קבוצתי הוא חלש ומאחר מאוד ברוטציות, בהובלת הכדור הוא לא תורם ואין לו שום מימד התקפי שהוא לא זריקה מחוץ לקשת(37 זריקות לשתיים לעומת 51 משלוש).
הוא לא משדרג את הקבוצה, הוא בא לעבוד ועושה את מה שהוא יודע. האם בלאט חשב או עדיין חושב שהוא יכול להוציא ממנו יותר מסטריק שוטר או שאולי הם בעצם מרוצה ממה שהוא מקבל ממנו עד עכשיו ובונה על המשך יכולת כזאת.
המון שאלות על סוגיית דיויד לוגאן. עכשיו, אז בקאחה ובפאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 2:11 am 
Hall of Famer

האמת היא שממש אין הרבה שאלות על דיוויד לוגן. אותן תקופות בפאו ובקאחה, בעיקר בקאחה, הראו באופן ברור שמדובר בקלע מעולה ותו לא. אמרתי אז ובוודאי שזו לא חכמה לומר עכשיו-לוגן יכול להיות, לכל היותר, שחקן משלים בקבוצת טופ 16 טובה. הוא לא יכול להוביל אחת, והוא אכן-שוב-לא מוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 11:43 am 
Sophomore

היה איזה קטע שדיוויד לוגאן ממש עצבן אותי, רואים אותו הולך לבד עם הכדור ובמקום למסור לפלניניץ ,שהיה לעניות דעתי במצב שהוא יכול להתגבר על השומר שלו או לפחות להוציא מימנו עבירה,הוא זורק זריקה קשה ל2 ומחטיא וסיינה לוקחת ריבאונד. במהלכים מסויימים דיוויד לוגאן נראה כמו איזה תלמיד בית ספר שמשחק בשכונה ובא לו להרשים בנות אז הוא לא מוסר לאף אחד ומנסה לעשות מהלכים אישיים כדי להרשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 11:49 am 
Sophomore

ללוגאן יש בכלל קטע לכדרר את עצמו למוות על ארבע מטר מרובע, לא להצליח להתגבר על השומר שלי ולזרוק שלשה קשה. עושה לי רושם שהוא באמת בא לדאוג קודם כל לסטטיסטיקה שלו. מה שכן הוא די משקיע בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 1:14 pm 
Junior

אין ספק שבאסטון היה מושלם לנישה שהייתה לו באותה המכבי, אבל אני חושב שאם הוא היה מגיע לכל קבוצה אחרת בישראל הוא לא היה משאיר את חותמו. אלוף בתפיסת כדורים לא היה מספיק לרוב קבוצות הליגה, אבל במכבי זה היה מושלם ובדיוק כל מה שהוא היה צריך להיות. לא שחקן שמייצר לעצמו. העובדה שהייתה לו קריירת מנש חלשלושה היא אינדיקציה לא רעה לזה. הוא היה מפלץ אתלטי ותו לא, וגם ביקור סוף הקריירה שלו בבני השרון הדגיש את זה - כשנגמרה הפיסיות שלו, לא נשאר לו כלום להציע. חוצמזה שגם שיבוח ההגנה שלו פה מוגזם בעיניי. הוא היה טוב מאוד בחיפוי ההגנתי אבל הוא היה שומר אישי דיי גרוע, ובסה"כ לא הראה אינטיליגנציית משחק גבוהה במיוחד. הנקודה שלי היא, שאם תומאס היה נמצא במכבי ההיא הוא כנראה היה מסתדר הרבה יותר טוב מבמכבי הנוכחית. לא יודע אם טוב כמו באסטון, אבל אני לא בטוח שהוא היה נראה גרוע כמו עכשיו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 1:25 pm 
Hall of Famer

הרסי, אני חייב לחלוק עלייך לגמרי בקשר לבאסטון, באסטון היה שחקן עם אינטילגנציית משחק גבוהה מאוד ששיחק בהתאם למגבלות שלו, מספיק לראות איך תומאס מנסה פעם אחר פעם את הפוסט-אפ חסר התועלת שלו לעומת כמות הפעמים המינימלית שבהן באסטון היה מנסה מהלכים כאלו. באסטון גם היה נע מצויין בתוך ההגנה כדי להביא את עצמו למצבים של נקודות קלות והיו לו ידיים הרבה יותר טובות משל תומאס, גם בתפיסת כדורים וגם בסיומת. בגלל שבאסטון היה שחקן מוגבל באפשרויות שלו אנשים לפעמים נוטים לשכוח כמה טוב הוא עשה את הדברים שבהם הוא כן היה טוב. מכבי הביאה הרבה ביג-מנים אתלטיים מאז באסטון, לאף אחד מהם לא היו ידיים כמו שלו, לאף אחד מהם לא הייתה סיומת מתחת לסל כמו שלו (ג'יימס העונה מתקרב לזה אולי) ולאף אחד מהם לא הייתה הבנת המשחק לנוע בתוך ההגנה ולקבל כדורים במצבים טובים כמו שהייתה לו.

עוד נקודה חשובה, ורואים אותה מצויין בין באסטון לבין שחקנים כמו תומאס וג'יימס, זו המהירות שבה הוא היה עולה לסל. אצלם, בכל פעם שהם מקבלים כדור, יש איזה היסוס של עשירית או שתיים שנותן למגן את הזמן להתמקם ולהפריע להם, אצל באסטון עד שהמגן היה מבין שהכדור הגיע אליו, הוא כבר היה בתוך הטבעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 1:54 pm 
Junior

אני חושב שהראייה שלי את באסטון בראי הזמן היא דיי באמצע - בין הרסי לבין רוני.
הוא היה אינטלגנטי מאוד במשחק שלו לעומת תומאס שעדיין מסרב להבין שמהלך הפוסט-אפ שלו לא הניב נקודה אחת למכבי מאז הגיע.
אני לא הייתי לוקח את הקדנציה המוזרה של באסטון בבני השרון כאינדקצייה כי הוא הגיע כבר מנוון לגמרי אחרי שלוש או ארבע שנים בהם לא רק פארקט במנש. הוא גם היה כישלון דיי ידוע מראש אם היו מסתכלים על הקבוצות שהחליף לפני שהגיע לשרון. סביר שדאז זה היה רכש שעלות-סיכון שלו הייתה שווה את הניסיון. מעריך את אקוניס על כך.
באסטון היה שומר אישי בינוני מאוד אבל בהגנה הקבוצתית אם זה ברוטציות, אם זה בחיפוי ואם זה לצאת ולשמור על גארדים אחרי חילוף הוא היה השחקן הגבוה שהכי התרשמתי ממנו באירופה עד עכשיו.
תומאס, שהגיע כביכול כשחקן שמתמחה בצד ההגנתי - אם זה חסימות, הגנה אישית או קבוצתית ובכלל סוג של מטריה מתחת לסל, לא קרוב ב-40 אחוז לבאסטון, שגם כן הובא קודם כל לשם המטרות האלו ובשל היכולות בצד ההגנתי שלו. האחוז הפסיכי שלו מהשדה היה בונוס מתוק לעבודה קשה בצד ההגנתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 2:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
רק תיקון קל - בלי להוריד דבר מדעתי שדומה מאד לזו של רוני, כלומר שהשוואה בין תומס לבין באסטון בימיו הגדולים היא עלבון לבאסטון - ממש לא סביר היה להביא אותו לבני השרון, הוא לא היה שווה את הסיכון בשום מקרה. כתבתי את זה כבר כשהובא, אז אני יכול לומר את זה בלי להיות חכם בדיעבד. בבני השרון הוא היה כשלון ידוע מראש, בלי קשר לעלות. גם אם הוא עלה שקל אחד לא היה צריך להביא אותו. מי שעקב אחריו בקבוצה הקודמת שלו באוקראינה, ממנה הוא נזרק אחרי זמן קצר אחרי תפוקה אפסית כולל משחק הקווינטופל-זירו המפורסם, ידע עוד לפני שהגיע לשרון שלמרבה הצער הוא הפך לשבר כלי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 6:32 pm 
Junior

קראתי את כל מה שנכתב עליו באותה התקופה בפורום, ואני זוכר שכתבת את זה ראי. אני לא הופתעתי מהנפילה בקריירה של באסטון כשניסה את מזלו בקבוצות מהדרג הנמוך של המנש, כי אף פעם לא תפסתי ממנו. כשהוא יצא חזרה לאירופה הוא גם לא הצליח להוכיח שהוא שווה משהו לכשעצמו. אני הייתי יכול לנחש (רק שכן עם חוכמה בדיעבד) שהוא יהיה כישלון בבני השרון, גם בלי לראות מה הוא עשה באוקראינה, כי תיארתי לעצמי שככה הוא יראה שם בלי הצוות המסייע מסביבו.

אני לא מתכוון להתעקש על ההשוואה בין שני השחקנים, כי זו השוואה גסה מדי לנסות לנחש איך שחקן ספציפי היה נראה בתנאים שונים לחלוטין מסביבו. אני רק אגיד עוד דבר אחד - באסטון הגיע למכבי בגיל 28, אחרי שלוש שנים בליגה הספרדית ואחת במנש. תומאס הגיע למכבי בגיל 24 אחרי קריירת מנגל (NBDL) מפוארת בת שלוש עונות. לא מן הראוי להאמין שיש לו סיכוי לא רע להתפתח למשהו רציני יותר?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 6:34 pm 
Senior

הקריירה שלו בNBDL היא עונה אחת בלבד ולא 3.

יכול להיות שבהמשך הקריירה שלו הוא יתפתח לשחקן טוב ואולי אפילו טופ אירופי, אי אפשר לדעת. הערכה של מכבי ששחקן בגיל הזה בלי ניסיון בכלל יכול להיות שחקן דומיננטי ביורוליג מיד בהחלט הייתה סיכון ממש לא מחושב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 29, 2012 6:41 pm 
Junior

אמת, טעות שלי. ואני מסכים שההימור היה טעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 195 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: מנחם ו 121 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: