סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 1:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 195 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:11 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
למכבי גם לא יזיק סטרץ' 4 שקולע שלשות, וסנטר עם משחק גב לסל ורכז עם יכולות סקורינג נורמליות. כנראה שאי אפשר לקבל הכל בחיים (או כך לפחות זוגתי טוענת, לא בלי שמץ של תוכחה לעניות דעתי).

למכבי יש בקו האחורי שני שומרים ברמה גבוהה (סמית' והיקמן) ועוד שניים ברמה סבירה ומעלה. באופן כללי הבעיה של מכבי העונה היא לא הגנתית, למרות שאני מסכים שתמיד יש מקום לשיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:14 pm 
Senior

הבעיה של מכבי שגם אם היא יורדת ל-4 זרים היא לא תוכל להביא את לורבק ודיאמנטידיס או להתחרות על שחקנים מבוקשים ברמה האירופאית. היא אול תוכל להשאיר שחקן כמו לאנגפורד שזה לא רע בכלל ולהביא מישהו כמו מאריץ' או וויוקאס לידו בתור סנטר. וזה גם אולי, כי אין לי מושג איך זה מסתדר תקציבית.

דייבי, היקמן אולי שומר טוב אבל שחקן עם איי קיו אפסי. הוא סוג של גירסה מתקדמת ואתלטית של ווישנייבסקי, מינוס הקליעה. מה שאני חושש שבלאט עוד ירצה להשאיר אותו, למרות שבגילו קשה להאמין שהוא יעשה איזה קפיצה מטורפת מעבר למה שהוא היום. שחקנים כמוהו ב-300K אפשר למצוא בשפע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:17 pm 
Hall of Famer

בעיניי היקמן הוא דוקא סוג של לנגפורד לעניים עם הגנה קצת יותר טובה, שזה לא רע אבל גם לא מתאים לרכז. הייתי שמח להשאיר אותו עוד עונה כ-2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:21 pm 
Senior

איך בדיוק היקמן הוא לאנגפורד לעניים? מתי בדיוק הוא הראה יכולת לעבור בצורה קבועה את השומר שלו בכידרור או לסיים ליד הטבעת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:22 pm 
Hall of Famer

לפחות פעמיים שלוש מדי משחק. כאמור לא לנגפורד שהיה עושה את זה פי שניים, אבל בהחלט טוב ברמה האירופאית הזו ובהתחשב בזה שהוא לא מרוויח מיליון דולר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:25 pm 
Junior

שחף, אתה צודק ברמה העקרונית (לא לגבי היקמן. הוא מותק של שחקן ואני בהחלט מקוה שיישאר כאן גם בהמשך) אבל ניהלנו את הדיון הזה כאן כבר עשרות פעמים. אני זוכר את זיו מדבר על העניין הזה עוד ב2004, בערך בתקופה שזה היה הכי פחות פופולארי ונכון להעלות את הסוגייה החלוקתית של הפיירול שהביא את מכבי לכמה? שלושה פיינל פורים ברצף? כולל שני גביעים.

ההחלטה של מכבי לחלק תקציב בצורה מסוימת היא לא גזרה משמיים, ולגבי ה'לא יכולים להתחרות על שחקנים', אני מציע לקחת בעירבון מוגבל את הסיפורים שגורמים אינטרסנטיים, בתוך הקבוצה ומחוצה לה, מאכילים את התקשורת לגבי מצבה הפיננסי של מכבי והפוזיציה שלה מול אריות היורוליג. אתה לא צריך 30 מיליון יורו כדי לזכות בגביע אירופה ומכבי יכולה לשלם מספיק כסף כדי למשוך שחקנים טובים מאוד. אני, למשל הייתי מתחיל מהמדיניות - שעברה קצת מתחת לרדאר, אולי בגלל הטיול השנתי באדריאטית - להחתים כל שנה 12 שחקנים בכירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:39 pm 
Senior

אתה לא צריך 30 מיליון יורו. אתה צריך לפחות שחקן על אחד, כמו במקרה של אולימפיאקוס, וכנראה גם מעבר לזה, כמו במקרים של מכבי וצסק''א, פאנאתנייקוס וברצלונה. גם המקרה של אולימפיאקוס בעיני חריג יחסית. היא כנראה הייתה מקבלת בראש מצסק''א בסדרה של הטוב מ-5(אבל זה כנראה כבר דיון אחר). אתה רואה את מכבי, גם אם היא חותכת במספר הזרים, מביאה את ספאנוליס או לורבק נניח ב-2.5 מיליון יורו? גם אם זה יקרה,וזה לא יקרה, זה כנראה יסתיים בחבורה די עלובה לידו, כמו שהיה בעונת ארויו. השחקן הכי דומה לסופרסטאר ברמה האירופאית שהיה פה מאז וויצ'יץ' זה בכלל אלן אנדרסון, ואני לא רואה את בלאט מביא מישהו כזה לקבוצה שלו היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:54 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אף פעם לא הבנתי את הביטויים הללו, "לנגפורד לעניים" או "ויז'נייבסקי לעשירים". בייחוד לא למה הראשון זו מחמאה והשני עלבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2012 11:59 pm 
Hall of Famer

לנגפורד לעניים, הוא גראד לא גבוה שמסוגל ליצור אבל לא מסוגל לרכז ועיקר תרומתו נמדדת בטור הנקודות שלו.
וישנייבסקי לעשירים הוא פסודו רכז שמאוהב בכדור ומשחק לרוחב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 12:00 am 
Junior

אתה אכן צריך לפחות שחקן יוצר אחד ברמה אירופית גבוהה, נכון. מה הטענה שלך, בדיוק? שאין מספיק שחקנים כאלה באירופה? שמכבי לא יכולה להחתים שחקן כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 12:02 am 
Junior

השאלה היותר חשובה כאן היא האם בין הקבוצות 'וויזנייבסקי לעשירים' ו'לנגפורד לעניים' יש תחום חפיפה כלשהו. כי אם כן, העסק הופך למעניין בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 12:36 am 
Junior

Amos Gueta כתב:
אנשים נוטים לשכוח כמה באסטון היה טוב, כשהוא היה טוב, ותמיד היו אלו שכיסחו אותו על חוסר הורסטיליות. העניין הוא שאתה מה שכן היה לבאסטון (אתלטיות מטורפת, גובה לעמדה, ידיים טובות, תנועה ללא כדור) הוא ניצל כמעט ב-100%. הוא אולי לא יכל לייצר לעצמו מצבים, אבל הוא "ייצר" אסיסטים לשאר השחקנים בצורה שלא ראיתי אף שחקן עושה במכבי מאז. הוא תמיד ידע איפה ומתי להיות, תמיד ידע להתפנות, תמיד תפס את הכדור, שם אותו בחור באחוזים סבבה. חוץ מזה - עניין הגוון היה נכון רק להתחלה שלו בצהוב. הוא התגוון במהלך הקריירה במכבי ופיתח משחק פוסט-אפ וחצי מרחק לא רע בכלל.

זו תגובה מעניינת, ולו רק בגלל המשפט "אנשים פה נוטים לשכוח כמה באסטון היה טוב...". למה מעניינת? כי אני חושב בדיוק ההיפך, שאנשים שוכחים כמה באסטון היה שחקן סתמי, ובחלוף הזמן סיגלו לו סגולות אליליות.

נו שויין, אני לא רואה איך תצא הסכמה מהדיון הזה, כך שאני חודל אותו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 12:44 am 
Senior

דייבי ג'ונס כתב:
אתה אכן צריך לפחות שחקן יוצר אחד ברמה אירופית גבוהה, נכון. מה הטענה שלך, בדיוק? שאין מספיק שחקנים כאלה באירופה? שמכבי לא יכולה להחתים שחקן כזה?

יש הבדל בין "שחקן יוצר" ל"שחקן על" בעיני. שחקן על זה גווארדיה מצומצמת מאוד שכוללת חבר'ה מהקליבר של אנתוני פארקר, בודירוגה, דיאמנטידיס(על אף שמבחינת כישרון הוא נחות מהשניים הקודמים שהזכרתי), קירילנקו, נבארו. ב-NBA מגדירים אותם כפרנצ'ייז פליירס, אבל אני לא חושב שבאירופה ההגדרה הזאת תהיה מדוייקת, כי רוב השחקנים האלה באירופה לא לוקחים 20 זריקות במשחק והקבוצה שלהם לא תלויה בהם לחלוטין(טוב, אולי במקרה של נבארו זה קצת שונה). ועדיין, הם בבירור אלה שסוחבים את הקבוצות שלהם. יש כאלה שיוסיפו גם לרשימה הזאת את מקאלב. קית' לאנגפורד, בכל אופן, לא ממש הוכיח שהוא שייך לרמה הזאת, בכל אופן. בשתיים מהעונות שלו ביורוליג הוא לא עבר בכלל את הטופ 16. הוא בהחלט שחקן יוצר איכותי מאוד וסקורר מהטופ של אירופה, זה כן.
מכיוון שאני מניח שהכוונה שלך היא לשחקן שיכול להביא את מכבי לרבע הגמר, אני מניח שלאנגפורד בהחלט עונה לקטגוריה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 12:48 am 
Hall of Famer

עומרי1 כתב:
לגבי ג'יימס - למרות היותו השחקן היעיל ביותר בקבוצה ולדעתי גם שחקן שמתאים לרמות הגבוהות באירופה, עדיין מפריעה לי החד גוניות שלו. לא ברור לי למה שחקן שבמכללות היה קולע באחוזים לא רעים מחוץ לקשת ובעונת השיא שלו הגיע ל45% עם 2 זריקות מחוץ לקשת , לא זורק בכלל שלשות במכבי. המגמה התחילה כבר בבני השרון, שם כמעט ולא זרק למרות שקלע באחוזים יפים ובמכבי הוא פשוט הפסיק לזרוק מחוץ לקשת וחבל.

החד-גווניות של ג'יימס היא עדיין הרבה יותר מגוונת מסט היכולות של באסטון .
ג'יימס קלעי טוב מחוץ לקשת ( כשהוא פנוי ומיושר לסל ) , ובהחלט לקבוצה נטולת קליעה מבחוץ של גבוהים כמו מכבי , לא יכולה להזיק איזו שלשה שלו מדי פעם ( מה גם שאם שומר כבד ייצמד אליו אחרי קליעה מבחוץ , הוא בהחלט מסוגל להוריד כדור לרצפה , ולעבור אותו ) . בעונתו האחרונה בבני השרון אגב , הוא זרק קרוב לשלשה במשחק - לא הרבה , אבל בכל זאת משהו .

לעניין בניית הסגל - החלטה מודעת ללכת למשל על סגל קצר יותר של 4 זרים "בכירים" ו-6 ישראלים כבר הצליחה כמדומני בכמה עונות באמצע העשור הקודם . נכון שלא קל להנחית שחקני על מאירופה , אבל אולי ככה תוכל לשמור על שחקנים כמו לנגפורד , ולא יברחו לך הזרים אחרי עונה בודדת .

לוגן אגב נותן עונת שיא מבחינת קליעה מבחוץ ביורוליג עם 47% , כאשר עד כה מעולם לא עבר את ה-40% .
בקיצור , שחררו את הביקורת ממנו , ותעברו למי שהחתים אותו ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 12:51 am 
Senior

נורטון כתב:
לנגפורד לעניים, הוא גראד לא גבוה שמסוגל ליצור אבל לא מסוגל לרכז ועיקר תרומתו נמדדת בטור הנקודות שלו.
וישנייבסקי לעשירים הוא פסודו רכז שמאוהב בכדור ומשחק לרוחב

השאלה באיזה רמה הוא מסוגל ליצור. ברמת קופליג? ברמת יורוקאפ?
ברמת יורוליג ממה שראיתי הוא פשוט מוגבל להחריד. אין לו כוח בפלג הגוף העליון שלו כמו לאנגפורד, הוא לא אתלט פסיכי כמו פארגו, ואין לו קליעה מבחוץ, או מחצי מרחק כמו לאנגפורד. אני חושב שהוא זר יורוקאפ ממוצע, עם אינטליגנציית משחק מזעזעת ונטייה לכידרורים אינסופיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 1:04 am 
Freshman

ההבדל בין לאנפורד להיקמן שלאנגפורד שחקן מפחיד והיקמן לא

יוגב הנגר החובב.
אחחח איזה שחקן נשמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 1:31 am 
מנהל פורום

נורטון, את סגנון המשחק אני מכיר, השאלה היא איפה כאן נכנסים העניים והעשירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 2:08 am 
Hall of Famer

ראובן ככה זה עם קפיטליסטים. היקמן דומה ללנגפורד בסגנון אבל פחות טוב ממנו ומכיוון שמכבי לא רצתה להוציא מיליון דולר אלא חצי במקרה הטוב, אז עניים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 2:13 am 
מנהל פורום

אז לא עניים אלא קמצנים. אבל זו לא אי ההבנה שלי, כי ברור היקמן פחות יקר מלנגפורד - "לנגפורד לעניים" אומר "כמו לנגפורד אבל עולה פחות כסף" או "הכי דומה ללנגפורד שקבוצה ענייה יכולה להשיג" או שמא "שחקן שהיה רוצה להיות לנגפורד אבל לנגפורדים זה לעשירים"? במלים אחרות, זו מחמאה או עלבון?

(וזה עוד לפני החלק השני של המשוואה שאותו בכלל לא הבנתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 2:31 am 
Hall of Famer

השני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 3:02 am 
Sophomore

ראובן כתב:
אז לא עניים אלא קמצנים. אבל זו לא אי ההבנה שלי, כי ברור היקמן פחות יקר מלנגפורד - "לנגפורד לעניים" אומר "כמו לנגפורד אבל עולה פחות כסף" או "הכי דומה ללנגפורד שקבוצה ענייה יכולה להשיג" או שמא "שחקן שהיה רוצה להיות לנגפורד אבל לנגפורדים זה לעשירים"? במלים אחרות, זו מחמאה או עלבון?

נו זה די פשוט, זה כמו ההבדל בין BRAND NAME לGENERIC או במשפט אחד "מה שמכבי תל אביב מנסה לעשות".

הם לוקחים את תומאס שהוא באסטון לעניים, היקמן שהוא לאנגפורד לעניים ודארקו שהוא פאקוביץ' לעניים - שחקנים שאומרים להיום תואמים למותג המוכר בסגנון המשחק וביכולות אבל אין להם את המוניטין של המקור מסיבה כזאת או אחרת.

כמו כל מי שקונה חיקוי של מותג מוכר, הם מקווים שאף אחד לא ישים לב שזה חיקוי ושבעצם - הם ישלמו פחות ויקבלו בדיוק מה שהמותג היה נותן להם.

כמובן שהשאלה אם אתה עני או קמצן היא לא רלוונטית למושג, מכיוון שהוא לא מתייחס לבן אדם/קבוצה אלא למוצר(במקרה הזה שחקן) והכוונה היא שהמוצר מיועד לאנשים שאין להם כסף לקנות את המקור (אבל כן, אתה יכול לטעון שבמקרה של מכבי לא מדובר על זה שאין להם כסף אלא שהם בוחרים לא להוציא אותו ולכן זה בעצם הופך אותו ל"____ לקמצנים") - בכל מקרה, זה לא אמור להשפיע על היכולת שלך להבין את המושג בהקשר הזה.

החלק השני עובד בדיוק אותו דבר רק הפוך (לא למדתי לוגיקה כמו שאני מניח שאתה למדת) - אם השחקן שעליו אנחנו מדברים דומה לשחקן אחר טוב יותר בצורה מובהקת אזי שהוא הופך להיות המותג הפחות מוצלח.

משהו כמו היקמן ללאנגפורד הוא כמו לאנגפורד לוויד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 3:10 am 
Hall of Famer

לא. וויד ללנגפורד זה כמו לנגפורד לאלון שטיין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 7:49 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
עומרי1 כתב:
לגבי ג'יימס - למרות היותו השחקן היעיל ביותר בקבוצה ולדעתי גם שחקן שמתאים לרמות הגבוהות באירופה, עדיין מפריעה לי החד גוניות שלו. לא ברור לי למה שחקן שבמכללות היה קולע באחוזים לא רעים מחוץ לקשת ובעונת השיא שלו הגיע ל45% עם 2 זריקות מחוץ לקשת , לא זורק בכלל שלשות במכבי. המגמה התחילה כבר בבני השרון, שם כמעט ולא זרק למרות שקלע באחוזים יפים ובמכבי הוא פשוט הפסיק לזרוק מחוץ לקשת וחבל.

החד-גווניות של ג'יימס היא עדיין הרבה יותר מגוונת מסט היכולות של באסטון .
ג'יימס קלעי טוב מחוץ לקשת ( כשהוא פנוי ומיושר לסל ) , ובהחלט לקבוצה נטולת קליעה מבחוץ של גבוהים כמו מכבי , לא יכולה להזיק איזו שלשה שלו מדי פעם ( מה גם שאם שומר כבד ייצמד אליו אחרי קליעה מבחוץ , הוא בהחלט מסוגל להוריד כדור לרצפה , ולעבור אותו ) . בעונתו האחרונה בבני השרון אגב , הוא זרק קרוב לשלשה במשחק - לא הרבה , אבל בכל זאת משהו .

לעניין בניית הסגל - החלטה מודעת ללכת למשל על סגל קצר יותר של 4 זרים "בכירים" ו-6 ישראלים כבר הצליחה כמדומני בכמה עונות באמצע העשור הקודם . נכון שלא קל להנחית שחקני על מאירופה , אבל אולי ככה תוכל לשמור על שחקנים כמו לנגפורד , ולא יברחו לך הזרים אחרי עונה בודדת .

לוגן אגב נותן עונת שיא מבחינת קליעה מבחוץ ביורוליג עם 47% , כאשר עד כה מעולם לא עבר את ה-40% .
בקיצור , שחררו את הביקורת ממנו , ותעברו למי שהחתים אותו ...

מה הקשר באסטון? זה שכתבתי על שניהם באותה תגובה לא אומר שהשוותי ביניהם, אבל אם כבר העלת את זה אז באסטון שחקן התקפה טוב מג'יימס, עם כל חיבתי והערכתי אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2012 8:23 pm 
Sophomore

Mako Regever כתב:
ראובן כתב:

נו זה די פשוט, זה כמו ההבדל בין BRAND NAME לGENERIC או במשפט אחד "מה שמכבי תל אביב מנסה לעשות".

הם לוקחים את תומאס שהוא באסטון לעניים, היקמן שהוא לאנגפורד לעניים ודארקו שהוא פאקוביץ' לעניים - שחקנים שאומרים להיום תואמים למותג המוכר בסגנון המשחק וביכולות אבל אין להם את המוניטין של המקור מסיבה כזאת או אחרת.

כמו כל מי שקונה חיקוי של מותג מוכר, הם מקווים שאף אחד לא ישים לב שזה חיקוי ושבעצם - הם ישלמו פחות ויקבלו בדיוק מה שהמותג היה נותן להם.

כמובן שהשאלה אם אתה עני או קמצן היא לא רלוונטית למושג, מכיוון שהוא לא מתייחס לבן אדם/קבוצה אלא למוצר(במקרה הזה שחקן) והכוונה היא שהמוצר מיועד לאנשים שאין להם כסף לקנות את המקור (אבל כן, אתה יכול לטעון שבמקרה של מכבי לא מדובר על זה שאין להם כסף אלא שהם בוחרים לא להוציא אותו ולכן זה בעצם הופך אותו ל"____ לקמצנים") - בכל מקרה, זה לא אמור להשפיע על היכולת שלך להבין את המושג בהקשר הזה.

החלק השני עובד בדיוק אותו דבר רק הפוך (לא למדתי לוגיקה כמו שאני מניח שאתה למדת) - אם השחקן שעליו אנחנו מדברים דומה לשחקן אחר טוב יותר בצורה מובהקת אזי שהוא הופך להיות המותג הפחות מוצלח.

משהו כמו היקמן ללאנגפורד הוא כמו לאנגפורד לוויד.

לעניות דעתי השחקנים שיש עכשיו במכבי פשוט בהרבה פחות טובים, ןלא גרסת חיקוי של שחקנים אחרים, הם פשוט לא דומים להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 1:40 pm 
Hall of Famer

שוויק , אז כאן אנחנו חלוקים .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 195 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: