סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 3:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 5:53 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
זה די מדהים בעיני שזה לא גזענות כש -

מייחסים תכונה "חיובית" או תכונה "שלילית" על בסיס אבחנה גזעית (הלוואי והייתי יודע איך לעשות את הפירוטכניקה בשביל להדגיש את המילה גזע פה) וכאשר את בסיס ההשוואה המייחס בוחר להגדיר על פי גזע (שוב פעם) - זה האמא של הגזענות.

בוא נקח דוגמא דומה לנדב שקרובה יותר לבית -

אתה מחפש רו"ח לעסק שלך - האם לגיטימי לבקש שיכתבו בקו"ח אם הם יהודים או לא? כי הרי ידוע שיהודים טובים יותר עם כסף.

או לחלופין, בין שני מועמדים בעלי קו"ח זהים תבחר בלא יהודי, כי הוא הרי היה צריך לעבוד יותר קשה בשביל להגיע לאותם הישגים של היהודי.

עכשיו עזוב רגע אם זה יגדיל את הסיכוי שהבחירה שלך נכונה או לא - אנחנו לא מדברים על זה. racial profiling היא שיטה מאוד אפקטיבית באבטחה ועושים בה שימוש בכמעט כל מקום - זאת עדיין גזענות.

ציר ההשוואה בין שני אנשים עובר בהבדל צבע העור/גזע ולא ביכולות האינדיבידואליות שלהם כשההנחה היא שבגרף הזה יש מתאם ברור בין אחד והשני.

גזענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:00 pm 
Sophomore

תתלה גם בחדר, לדעת שיש יחסי כוחות בחברה, שהלבנים,האשכנזים, גברים וכו', הם אלו ששולטים ומפלים לרעה את הקבוצות האחרות בחברה זה מאוד בסיסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:01 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בוא נאמר שאם אתה אומר שבזכות תכונה חיובית מסויימת התימנים מביאים תוצרת בפחות מאמץ, ולכן האשכנזים צריכים להתאמץ יותר כדי להגיע לאותן תוצאות - זה כבר נשמע בעיני הקבלה יותר קרובה למה שהוא אמר.

למה אתה מתעקש לכבס את מה שנאמר? לייחס "תכונה חיובית מסוימת" לפי גזע נופל בדיוק, אבל בדיוק, להגדרה של גזענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:04 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
Mako Regever כתב:
כלומר - שחקן שחור, בניגוד ללבן, יכול להגיע לרמות הכדורסל הגבוהות כשאין לו תכוניות חיוביות מעבר לאתלטיות?

אין קשר לשחקנים שחורים ולבנים. למרבה הצער, שחקן שיש לו אתלטיות נטו (שחור או לבן) יכול להגיע רחוק יותר רק בזכות האתלטיות נטו הזו. יש מן הסתם יותר שחורים שהם אתלטיים נטו, בגלל העדיפות הבסיסית באתלטיות.

אני מסכים איתך ששחקן טוב באמת חייב ממילא משהו מעבר, ולכן הסקה ששחקנים שחורים הם בהכרח לא חכמים או פחות חכמים היא מופרכת. אבל זה לא מה שנאמר כאן.

נדב, אתה מתכחש לעליונות האתלטית של השחורים? שזו "תכונה חיובית"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:07 pm 
מנהל פורום

ורק כהערת אגב, הנוסח של צוד הוא בעיני בהחלט חוצה את הגבול, ואני לא חושב שזה מה שנאמר.

יש הבדל בין "אני מעדיף לבנים כי הם מחויבים יותר" ובין "שחקן לבן שהגיע לרמות הכדורסל הגבוהות הוא בדרך כלל מחויב יותר". הראשון הוא הכללה גזענית, השני הוא בדיוק עניין אחוזי העונשין של הגארדים מול הגבוהים (אם כי עדיין בהחלט ייתכן שמדובר במשפט לא נכון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:12 pm 
Sophomore

אבל זה לא נדב או אני שהכנסנו את נושא הצבע למשוואה הזאת - וכל עוד הצבע הוא חלק מהמשוואה, אז היא גזענית.

וכמו שנדב אמר ואני לפניו - גם גזענות חיובית היא גזענות

(תשאל את אחת הקונסוליות של ישראל בסין שקיבלה כמתנה מהמושל של המחוז שבו היא נמצאת תרגום לסינית של הפרוטוקולים של זקני ציון - הם חשבו שזה תיאור אדיר של הכוח והעוצמה של העם היהודי במהלך השנים והיכולת שלהם להשפיע על התנהלות העולם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:16 pm 
מנהל פורום

ואני אשאל שוב - אתה חולק על העליונות האתלטית של השחורים? כי אם לא, אז לא הבנתי את ההודעה האחרונה שלך ומה היא קשורה (הפרוטוקולים של זקני ציון, בתור התחלה, זה מסמך שקרי ומזויף), ואם כן, אז אני חושש שהפוליטיקלי קורקטנס היכה קצת יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:25 pm 
Sophomore

אם היית קורא את ההודעה שלי זה היה יכול לחסוך לך לשאול למה התכוונתי -
"כשיו עזוב רגע אם זה יגדיל את הסיכוי שהבחירה שלך נכונה או לא - אנחנו לא מדברים על זה. racial profiling היא שיטה מאוד אפקטיבית באבטחה ועושים בה שימוש בכמעט כל מקום - זאת עדיין גזענות."

כמו שאמרתי, השורשים של גזענות בדרך כלל נמצאים בנתונים סטטיסטים נכונים יותר או פחות.

אני בהחלט חולק על העליונות האתלטית של השחורים. יעידו על זה כמויות האתלטים האדירה שהפיקה ברית המועצות לשעבר ביחס לדוגמא לנמיביה או מוזמביק (אם אתה רוצה מזרח גרמניה ביחס לקונגו).

ושוב, זה לא שאני טוען שאין הבדלים בין גזע אחד לגזע אחר - בדיוק כמו שאני חושב שיש הבדלים בין גברים לנשים.

אבל העדפה של אחד על פני השני, או קבלת החלטות אפריריורית (לטובה או לרעה) על בסיס גזע, מין, דת או צבע עיניים היא מעבר לפולטיקלי קורקט - היא לא חוקית ומסוכנת בחברה.

(ולא הבנתי מה רצית להגיד בקשר לפרוטוקולים - מה זה משנה אם זה נכון או לא? הרי הדוגמא הובאה בשביל להמחיש שגם אם אתה מנסה להכיל תכונה חיובית אתה יוצא גזען - אין חשיבות לאותנטיות של המקור עליו התבססת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:27 pm 
Hall of Famer

מקו, אתה מתייחס כאן למובן שונה לגמרי (ליתר דיוק, רחב הרבה יותר) של המונח "אתלטיות". בכדורסל יש לו משמעות די ספציפית, ויהיה קשה מאוד להתייחס ברצינות למי שיטען שבמה שנוגע למשמעות הזו לאנשים שמוצאם ממערב אפריקה אין יתרון בולט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:31 pm 
Sophomore

וכמובן יעידו על כך ההצלחות האדירות של נבחרות גאנה, סאנגל וחוף השנהב באולימפיאדות האחרונות בכדורסל והנוכחות של השחקנים מהמוצא הזה בקבוצות בטופ של התחום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:34 pm 
Sophomore

אבל היי, זאת לא הנקודה בכלל -

שחורים יותר אתלטים
לבנים יותר חכמים

בוא נצא מתוך הנחה לרגע שזה נכון.

זה לא גזעני ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:36 pm 
מנהל פורום

עוד לפני הכדורסל. קשה לתת הסבר לא "גזעני" לעובדה שרק לאחרונה חצה אדם לבן את גבול המאה שניות בריצה.

כמובן שיש גם לבנים אתלטים כמו שיש שחורים לא אתלטים. אבל עדיין הראיות לטובת הקשר הגנטי והגזעי לתכונות אתלטיות נראה לי משהו שקשה מאוד לפקפק בו. לכנות את זה "גזענות" זה הפיכת מושג הגזענות לחסר כל ערך.

את המשפט במרכאות לא הבנתי, ועוד פחות הבנתי איך הוא קשור למה שכתבתי. כנ"ל העניין עם הפרוטוקולים - אין לזה שום חשיבות אם משהו אמיתי או לא? הבעיה הבסיסית עם טענת "היהודים שולטים בעולם" היא שהיא שקרית ומופרכת והפרוטוקולים זויפו מתוך מטרה מוצהרת ליצור את מצג השווא הזה. לכן מה שהסינים עשו מזעזע, עוד לפני הכוונות הגזעניות שלהם. אם הם היו ממסגרים את רשימת זוכי הנובל היהודים אז אפשר היה לתהות לגבי הכוונות שלהם אבל זה היה מזעזע הרבה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:37 pm 
מנהל פורום

ומאקו, ההודעה האחרונה שלך היא דמגוגיה גסה. אף אחד לא אמר את המשפט "לבנים יותר חכמים". הניסיון שלך לדחוף אותו כדי להתחמק לענות לשאלה הראשונה הוא מעליב למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:40 pm 
Sophomore

נהדר - אז אם אני מציע לך כרגע לבחור בין שני שחקני כדורסל כאשר כל מה שאתה יודע עליהם זה שהם סיימו בהצלחה את מכללת קאנטקי עם ממוצעים דומים והאחד שחור והשני לבן.

במי אתה בוחר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 6:42 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
ומאקו, ההודעה האחרונה שלך היא דמגוגיה גסה. אף אחד לא אמר את המשפט "לבנים יותר חכמים". הניסיון שלך לדחוף אותו כדי להתחמק לענות לשאלה הראשונה הוא מעליב למדי.

בולשיט. הניסיון שלך לבטל את הטענה שלי באמצעות התייחסות להיותה "דמגוגיה גסה" במקום להתייחס לעיקרון שמאחוריה הוא הטריק הקלאסי.

אבל זרום עם זה - שנה את זה מלבנים חכמים ללבנים מחוייבים יותר, טכניים יותר, בעלי תכונות חיוביות אחרות רבות יותר בכדורסל.

פחות מעליב אותך?

(אגב, כן עניתי לשאלה שלך - אתה שוב לא קורא את ההודעה שלי ואז מתלונן שאתה לא מבין אותה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:36 pm 
Hall of Famer

סליחה אבל אם הגיוני ולגיטימי ונכון ששחורים בממוצע יותר אתלטים, אז אין סיבה שלא להניח שיש גזעים שבממוצע חכמים יותר או מוכשרים יותר באופנים אחרים. בעיניי זו לא גזענות. גזענות זה להכליל מממוצע כלשהו אל פרט כלשהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:37 pm 
Hall of Famer

Mako Regever כתב:
וכמובן יעידו על כך ההצלחות האדירות של נבחרות גאנה, סאנגל וחוף השנהב באולימפיאדות האחרונות בכדורסל והנוכחות של השחקנים מהמוצא הזה בקבוצות בטופ של התחום

שילוב יפהפה של כשל די בסיסי הבנת הנקרא יחד עם טעות עובדתית די גסה.

לא אמרתי שאנשים ממערב אפריקה יהיו שחקני כדורסל טובים, אמרתי שהם יהיו, בממוצע, אתלטים טובים יותר במובן הכדורסלני של המילה. וכן, מהמעט שיצא לי לראות מנבחרת ניגריה, למשל, הכדורסל שלהם כולל הרבה דאנקים.

וכמובן, לומר שאין לשחקנים מהמוצא הזה נוכחות בולטת בתחום זו בכלל אמירה מוזרה. מה מוצאו, לדעתך, של לברון? ז'יטומיר? אולי נובוסיבירסק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:40 pm 
Hall of Famer

ראובן, כמובן שאני לא חולק על העובדה ששחורים הם אתלטים טובים יותר.

אממה? רייזמן דיבר על תכונת אופי: "מחויבות יותר". מכאן והלאה, כל ההסברים שלו בסגנון "בגלל שהן פחות אתלטיות הן מחויבות יותר", מלבד הטמטום המשווע שבהם, לא ישנו את העובדה שמדובר בהערה גזענית למהדרין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:43 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
סליחה אבל אם הגיוני ולגיטימי ונכון ששחורים בממוצע יותר אתלטים, אז אין סיבה שלא להניח שיש גזעים שבממוצע חכמים יותר או מוכשרים יותר באופנים אחרים.

זה משפט כל כך מתועב, מטופש, מופרך וגזעני, שאין לי הערה מספיק צינית כדי להגיב לו. וואלק, אני מתבייש בשבילך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:47 pm 
מנהל פורום

מאקו, מכיוון שלא עשית ניסיון מינימלי להבין מה כתבתי, אז אני מוותר על המשך הדיון.

נדב, אחרי שהסכמנו על הנקודה הזו, עבור בבקשה להודעה שבה התייחסתי לדברים של צוד ותראה את ההבדל בעיני בין הניסוח הגזעני והלא גזעני. אפשר יהיה להמשיך משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:50 pm 
Hall of Famer

את זה תגיד להפרש ממוצעי אייקיו בין מדינות שונות. אני מתבייש בזה שאתה מקובע במה שאתה חושב שהוא נאור ומתקדם. אגב אני בהחלט גזען במידות מסוימות כלפי ערבים. הם נתנו לי מספיק סיבות במהלך השנים אבל בשום פנים ואופן אני לא גזען כלפי אפ שחור, אסיאתי או צרקסי. רוב אלו שאני מכיר חכמים מוכשרים וטובים ממני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:52 pm 
Hall of Famer

בכנות נדב אם גזע אחד הוא בממוצע אתלטי יותר למה גזע אחר לא יכול להיות בממוצע חגם יותר. אתמהה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:52 pm 
Hall of Famer

ראובן, ראיתי. במחילה מכבודך, זה בולשיט.

בכנות, נורטון, אם אתה שואל דבר כזה-חזקה עליך שאם יש גזע חכם יותר, אתה לא נמנה עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:56 pm 
מנהל פורום

לא מחלתי. צריך הנמקה קצת יותר הולמת.

(אגב, אני לא מתכוון להגן על נכונות הטענה הזו - היא לדעתי בעייתית מאוד - אלא על אי-הגזענות של הדובר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:57 pm 
Junior

מכל המהומה והצקצוק, למה נורטון לא צודק? הניסוח שלו שהבעיה היא לא בהגדרה כוללנית, אלא בהשלכה על פרט, מצאה חן בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה