סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 3:35 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:58 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
מאקו, מכיוון שלא עשית ניסיון מינימלי להבין מה כתבתי, אז אני מוותר על המשך הדיון.

נדב, אחרי שהסכמנו על הנקודה הזו, עבור בבקשה להודעה שבה התייחסתי לדברים של צוד ותראה את ההבדל בעיני בין הניסוח הגזעני והלא גזעני. אפשר יהיה להמשיך משם.

ראובן, הכול עובר עליך וקקה בידך.

(נראה לי שבזה גם אני מיציתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 7:59 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
ראובן, ראיתי. במחילה מכבודך, זה בולשיט.

בכנות, נורטון, אם אתה שואל דבר כזה-חזקה עליך שאם יש גזע חכם יותר, אתה לא נמנה עליו.

כרגיל אצלך כשאתה נכנס לדוגמות המקובעות שלך אתה מנומק להפליא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:03 pm 
Sophomore

אורן כתב:
Mako Regever כתב:
וכמובן יעידו על כך ההצלחות האדירות של נבחרות גאנה, סאנגל וחוף השנהב באולימפיאדות האחרונות בכדורסל והנוכחות של השחקנים מהמוצא הזה בקבוצות בטופ של התחום

שילוב יפהפה של כשל די בסיסי הבנת הנקרא יחד עם טעות עובדתית די גסה.

לא אמרתי שאנשים ממערב אפריקה יהיו שחקני כדורסל טובים, אמרתי שהם יהיו, בממוצע, אתלטים טובים יותר במובן הכדורסלני של המילה. וכן, מהמעט שיצא לי לראות מנבחרת ניגריה, למשל, הכדורסל שלהם כולל הרבה דאנקים.

וכמובן, לומר שאין לשחקנים מהמוצא הזה נוכחות בולטת בתחום זו בכלל אמירה מוזרה. מה מוצאו, לדעתך, של לברון? ז'יטומיר? אולי נובוסיבירסק?

אין לי מושג מה מוצאו של לברון.

אני חושב שהוא נולד בארה"ב. אני גם חושב שאבא ואמא שלו נולדו בארה"ב. הייתי מהמר שגם ההורים שלהם נולדו בארה"ב וכנראה עוד הרבה אחרים.

ולמרות הדנאקים המהדהדים של נבחרת ניגריה - אתה דיברת לא ספיצפית עליהם, דיברת על מערב אפריקאים (שזאת עוד פרטני הרבה יותר מהשחורים שדיברו עליהם מקודם, או אפריקאים אם אתה רוצה מקום טוב באמצע).

ואני תוהה איך במדינה כמו גאנה, על 24 מיליון התושבים שלה או חוף השנהב על 21 מיליון התושבים שלה - שהם כידוע, בממוצע, אתלטיים יותר טובים במובן הכדורסלני, אין שחקן כדורסל אחד באף ליגה בעולם, שלא היה צריך לעבור כמה מאות שנים במדינה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:08 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
מכל המהומה והצקצוק, למה נורטון לא צודק? הניסוח שלו שהבעיה היא לא בהגדרה כוללנית, אלא בהשלכה על פרט, מצאה חן בעיני.

קודם כל, ממש-ממש לא מפתיע אותי שהתומכים כאן בתאוריות ה"יש גזעים חכמים יותר" הם חרדי בהווה וחרדי בעבר. "אתה בחרתנו", "העם הנבחר", "לימוד התורה שמפתח את המוח" ו"הגאון מוילנה ידע לעשות ניתוחים רק מקריאה בספרים" וכאלה.

תראו, אני ממש מתבייש לענות על שאלה כזאת, ועוד מול אנשים בגירים. הסיבה לכך שנורטון לא צודק היא, ובכן, שהוא פשוט לא צודק. אין דבר כזה גזע פחות חכם, זה גם מעולם לא נבדק וממילא ההגדרה של "חכם" היא אמורפית ושנויה במחלוקת. גם אם מקבלים הגדרה מסוימת של "חכמה", עדיין החלוקה היא לא לפי גזעים אלא לפי בני אדם: יש בני אדם-חלקם חכמים יותר, חלקם פחות. החלוקה לגזעים כשמדובר באינטליגנציה היא גזענות טהורה נטו.

ראובן כתב:
לא מחלתי. צריך הנמקה קצת יותר הולמת.

(אגב, אני לא מתכוון להגן על נכונות הטענה הזו - היא לדעתי בעייתית מאוד - אלא על אי-הגזענות של הדובר)

אני חוזר ותוהה מדוע צריך להגן פה על רייזמן. אנחנו שופטים אותו לפי מה שאמר. אז אם אנחנו מתייחסים לדבריך:
ראובן כתב:
יש הבדל בין "אני מעדיף לבנים כי הם מחויבים יותר" ובין "שחקן לבן שהגיע לרמות הכדורסל הגבוהות הוא בדרך כלל מחויב יותר". הראשון הוא הכללה גזענית, השני הוא בדיוק עניין אחוזי העונשין של הגארדים מול הגבוהים (אם כי עדיין בהחלט ייתכן שמדובר במשפט לא נכון).

אזי:

א. המשפט של רייזמן היה הרבה יותר "אני מעדיף לבנים" (ניתן ללמוד את זה מההמשך דבריו בראיון, "אין לי בעיה להביא שחומת עור", שזו גרסת רייזמן ל"כמה מחבריי הטובים ביותר הם...") מאשר המשפט השני, אבל:

ב. גם המשפט השני הוא בולשיט, כי רייזמן מעולם לא בדק את זה, אלא הניח הנחה שמבססת תכונת אופי על תכונה פיזית. זה כמו שאני לא אקבל אדם נמוך לעבודה, כי ידוע שיש להם תסביכי נחיתות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:10 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:
ראובן, ראיתי. במחילה מכבודך, זה בולשיט.

בכנות, נורטון, אם אתה שואל דבר כזה-חזקה עליך שאם יש גזע חכם יותר, אתה לא נמנה עליו.

כרגיל אצלך כשאתה נכנס לדוגמות המקובעות שלך אתה מנומק להפליא

אהה. אני איש הדוגמות המקובעות. אתה, לעומת זאת, הוגה דעות חדשני, שמעלה מהאוב תאוריות שלאחרונה נצפו כמקובלות בעולם בתקופת ברייך השלישי.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ג' ינואר 01, 2013 8:11 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:10 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
את זה תגיד להפרש ממוצעי אייקיו בין מדינות שונות. אני מתבייש בזה שאתה מקובע במה שאתה חושב שהוא נאור ומתקדם. אגב אני בהחלט גזען במידות מסוימות כלפי ערבים. הם נתנו לי מספיק סיבות במהלך השנים אבל בשום פנים ואופן אני לא גזען כלפי אפ שחור, אסיאתי או צרקסי. רוב אלו שאני מכיר חכמים מוכשרים וטובים ממני

איך אני לא סובל את טענות האי קיו.
נניח ושחורים במדינה אפרקאית כלשהי חשבו על חיבור מבחן שיראה מי יותר חכם, המבחן אולי יהיה לפתור בעיות מעשיות בעולם/בטבע, אולי זה יהיה לשבת באיזה מקום סגור ולכתוב דברים על דף,
זה לא משנה, מיטב המוחות שם החליטו שזה מה שמשקף חוכמה שנולדים איתה. עכשיו את המבחן הם עשו למדינות שונות, יצא להם ששחורים הם אנשים הרבה יותר חכמים כך שעובדית הם החליטו שזה נכון.
מי יכול לעזור לשחורים לגלות את הטעות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:15 pm 
Hall of Famer

מי דיבר על שחורים? יש הפרשי אייקיו בין מדינות. עובדה. בדיוק כפי שאני יכול לומר שהשוויצרים הם בממוצע אנשים קרים יחסית. גם זה גזעני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:17 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
מי דיבר על שחורים? יש הפרשי אייקיו בין מדינות. עובדה. בדיוק כפי שאני יכול לומר שהשוויצרים הם בממוצע אנשים קרים יחסית. גם זה גזעני?

כן, רק שקקון הסביר לך שמבחן איי קיו זה מבחן שנוסח בצורה מסוימת ע"י אנשים מאסכולה מסוימת של מחשבה, ואילו "אינטילגנציה" היתה מוגדרת אחרת-ייתכן מאד שהפרשי האיי קיו היו הפוכים.

אבל, בכל מקרה, אתה בנאדם שהגדיר את עצמו כגזען, אז אני לא רואה מה יש להתווכח כל כך בעניין. העיקר שאנחנו מקובעים בדוגמות שלנו, אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:19 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נדב, כמובן שאין צורך להגן על רייזמן. אני לא דרשתי ממך שתגן על רייזמן אלא שתנמק יותר מעבר ל"בולשיט" (וגם זה רק אם אתה רוצה שאמחל לך).

אשר לדברים הענייניים - אז שוב, רייזמן לא אמר "היא לבנה לפיכך היא מחויבת יותר". הוא אמר, ששחקנית לבנה שמגיעה לרמות הגבוהות צריכה להיות מאופיינת בתכונות הללו. זה הציטוט המדויק והמאוד עילג שלו: "אני אומר שחקנית לבנה, אם היא מגיעה לרמה הזאת, אז היא צריכה להיות שחקנית טובה".

בהקבלה לשחקנים הנמוכים. אם אני אומר לך שאני 1.65, אתה כנראה תסיק ובצדק שאני לא שחקן כדורסל כל כך טוב. לעומת זאת, אם אני מספר לך שמאגסי בוגס הוא 1.56 ומשחק בNBA, אתה כנראה תסיק שוב (ושוב, בצדק גמור!) שיש לו תכונות כדורסלניות מדהימות שאיפשרו את זה. זו בדיוק צורת החשיבה שמתוארת במשפט הזה. זה עילג, זה כנראה שגוי (כי להיות לבן זה לא להיות בגובה 1.56), ודאי להסקה הספציפית בעניין המחוייבות, אבל זה לא אומר כלום על גזענות, מעבר לאותה קביעה טריביאלית שלבנים בד"כ נחותים אתלטית מהשחורים.

נורטון - א. מבחני אייקיו זה מבחן נוראי בהקשר הזה, ב. כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:22 pm 
Hall of Famer

אבל ראובן, הבנאדם אמר: "אני אוהב להביא שחקניות לבנות, כי הן מחוייבות יותר למשחק". זה שיוך תכונת אופי לגזע, זו גזענות. גם אם הוא אמר אחר כך דברים לא גזעניים סביב הנושא, המשפט הספציפי הזה הוא עדיין 100% גזעני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:23 pm 
Hall of Famer

Mako Regever כתב:
אורן כתב:
Mako Regever כתב:
וכמובן יעידו על כך ההצלחות האדירות של נבחרות גאנה, סאנגל וחוף השנהב באולימפיאדות האחרונות בכדורסל והנוכחות של השחקנים מהמוצא הזה בקבוצות בטופ של התחום

לא אמרתי שאנשים ממערב אפריקה יהיו שחקני כדורסל טובים, אמרתי שהם יהיו, בממוצע, אתלטים טובים יותר במובן הכדורסלני של המילה. וכן, מהמעט שיצא לי לראות מנבחרת ניגריה, למשל, הכדורסל שלהם כולל הרבה דאנקים.

וכמובן, לומר שאין לשחקנים מהמוצא הזה נוכחות בולטת בתחום זו בכלל אמירה מוזרה. מה מוצאו, לדעתך, של לברון? ז'יטומיר? אולי נובוסיבירסק?

אני חושב שהוא נולד בארה"ב. אני גם חושב שאבא ואמא שלו נולדו בארה"ב. הייתי מהמר שגם ההורים שלהם נולדו בארה"ב וכנראה עוד הרבה אחרים.

ולמרות הדנאקים המהדהדים של נבחרת ניגריה - אתה דיברת לא ספיצפית עליהם, דיברת על מערב אפריקאים (שזאת עוד פרטני הרבה יותר מהשחורים שדיברו עליהם מקודם, או אפריקאים אם אתה רוצה מקום טוב באמצע).

ואני תוהה איך במדינה כמו גאנה, על 24 מיליון התושבים שלה או חוף השנהב על 21 מיליון התושבים שלה - שהם כידוע, בממוצע, אתלטיים יותר טובים במובן הכדורסלני, אין שחקן כדורסל אחד באף ליגה בעולם, שלא היה צריך לעבור כמה מאות שנים במדינה אחרת.

יפה, אתה ממשיך עם אותו שילוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:30 pm 
Sophomore

אורן כתב:
Mako Regever כתב:
אורן כתב:

יפה, אתה ממשיך עם אותו שילוב.

לא אתה
(איזה כיף שאין פה מידע מעבר לשם ולכן אפשר פשוט להניח שהבן אדם שאתה מדבר איתו לא מביך את עצמו למרות הצבע או הגזע או המדינה שבה הוא גר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:31 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:

כן, רק שקקון הסביר לך שמבחן איי קיו זה מבחן שנוסח בצורה מסוימת ע"י אנשים מאסכולה מסוימת של מחשבה, ואילו "אינטילגנציה" היתה מוגדרת אחרת-ייתכן מאד שהפרשי האיי קיו היו הפוכים.

אבל, בכל מקרה, אתה בנאדם שהגדיר את עצמו כגזען, אז אני לא רואה מה יש להתווכח כל כך בעניין. העיקר שאנחנו מקובעים בדוגמות שלנו, אה?

אין בעיה. אז יש הפרשים בין ציוני אייקיו בין מדינות שונות. טוב לי עם הניסוי הזה. כל שאני אומר הוא שאי אפשר לטעמי לקבל את העובדה שיש הבדל אתלטי בין גזעים שונים ושה ההבדל היחיד. ושוב אני לא נכנס לשאלה אלו גזעים. כלומר חוץ מהערבים, אותם אני מזכיר בשם.
המשפט השני שלך לא מתחיל, לא נגמר ואין לי מושג מה רצית להביע בו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:34 pm 
Hall of Famer

וראובן ברצינות, אתה מטייל בעולם ומעולם לא חש בתכונות אופי משתנות, נניח בין אירופה לארצות הברית? באמת? אם זה גזעני אז הגזענות שלך קצת עיוורת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:36 pm 
Junior

חכה, נדב, אתה יכול להוסיף לחרדי בעבר ולחרדי בהווה גם דתי לאומי מהרייך הרביעי.
עכשיו, אחרי שסגרנו על זה שאני גזען מטונף. אפשר שניה שאלה? יופי. תודה.
לפני השאלה: אני שואל כי אני רוצה להבין את העמדה שלכם, לא כדי לעצבן.
עכשיו באה השאלה.
עמים מסויימים וקבוצות אתניות מסויימות מאופיינים בתכונות מסויימות. לא כולם ולא כל הזמן, אבל בגדול כן.
האם זו אמירה פסולה בעיניכם?
אם התשובה היא כן, אז השאלה היא למה, ואם התשובה היא לא, אז מה הבעיה עם מה שרייזמן אמר?

ולמי שמתכנן לענות לי תשובה שכוללת בתוכה את היטלר: תראו, אני לא מתכוון להימנע מגידול שפם כי היטלר היה משופם.
לא כל דבר שהיטלר עשה הוא פסול אוטומטית.
ובהשלכה אלינו:
זה שהיטלר איפיין עמים מסויימים בתכונות מסויימות - זה לא בעיה.
הבעיה עם היטלר זה ש:
א. הוא השליך מהכלל אל הפרט (״חוק נורטון״).
ב. הוא סיווג את התכונות ל״טובות״ ו״רעות״.
ג. הוא הרג את כל ה״רעים״.
אז אלו שלושה הבדלים מהותיים בין הגזענות שלי לזו של הפיהרר. מי שטוען שההבדלים אינם מהותיים - שיתכבד ויסביר למה.
או שיקרא לי גזען מניאק. גם טוב.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:36 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:

אין בעיה. אז יש הפרשים בין ציוני אייקיו בין מדינות שונות. טוב לי עם הניסוי הזה. כל שאני אומר הוא שאי אפשר לטעמי לקבל את העובדה שיש הבדל אתלטי בין גזעים שונים ושה ההבדל היחיד. ושוב אני לא נכנס לשאלה אלו גזעים. כלומר חוץ מהערבים, אותם אני מזכיר בשם.
המשפט השני שלך לא מתחיל, לא נגמר ואין לי מושג מה רצית להביע בו

תראה, אתה, למשל, מתעקש להסתובב בפורום ולהוכיח שאין שום מתאם בין רמת ההשכלה הגבוהה שלך לבין אינטיליגנציה. זה כבר מלמד אותנו משהו על האובייקטיביות של פרמטרים למדידה.

ומה שאמרתי זה שנראה לי די מיותר להתווכח עם גזען מוצהר. אתה אדם נחות בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:40 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
חכה, נדב, אתה יכול להוסיף לחרדי בעבר ולחרדי בהווה גם דתי לאומי מהרייך הרביעי.
עכשיו, אחרי שסגרנו על זה שאני גזען מטונף. אפשר שניה שאלה? יופי. תודה.
לפני השאלה: אני שואל כי אני רוצה להבין את העמדה שלכם, לא כדי לעצבן.
עכשיו באה השאלה.
עמים מסויימים וקבוצות אתניות מסויימות מאופיינים בתכונות מסויימות. לא כולם ולא כל הזמן, אבל בגדול כן.
האם זו אמירה פסולה בעיניכם?
אם התשובה היא כן, אז השאלה היא למה, ואם התשובה היא לא, אז מה הבעיה עם מה שרייזמן אמר?

כן, היא פסולה, כי אין שום קשר בין גזע לתכונות אופי. אפשר לשייך בין תרבות לתכונות אופי, ואז לומר שהתרבות השוויצרית, למשל, מכתיבה אורח חיים מופנם יותר מאשר התרבות הישראלית. אבל אם "שוויצרי אתני" (מה זה בכלל? איטלקי? גרמני? צרפתי?) יאומץ בגיל 0 ע"י משפחה ברזילאית מהפאבלות של ריו, אני חושב שמופרך יהיה לטעון שהוא יפגין בהכרח את ה"אופי השוויצרי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:42 pm 
Junior

אה. סבבה.
האם האמירה ״לאנשים ממדינה מסויימת תהיה בדרך כלל תרבות דומה״ היא פסולה?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:43 pm 
Hall of Famer

לא, זה כבר שייך לתחום הסוציולוגיה האמפירי. הגישה של נורטון שייכת לתורת הגזע של הרייך השלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:43 pm 
Hall of Famer

אני יודע מה אתה חושב עליי, זה בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:45 pm 
Junior

או במילים אחרות: מכיוון שרוב מוחלט של השווייצרים גרים בשווייץ, ורוב החבר׳ה השזופים בעלי השיער המקורזל הם לא הבנים המאומצים של בראנג׳לינה, אני חושב של מתוח קו בין גזע מסוים למגורים במדינה מסויימת להשתייכות לתרבות מסויימת היא לא גזענות אלא מציאות.
איזנט איט?

מה זה סוציולוגיה אמפירי? אני תימני. לא מבין דברים כאלה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:46 pm 
Junior

וירא כי לא יוכל לו, ויגע בכף ירכו.
(ממש קשה לך לנהל שיח הגיוני בלי להפוך אותו להטלת רפש? [כשהעניינים מסתבכים כמובן])

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Junior

נורטון כתב:
אני יודע מה אתה חושב עליי, זה בסדר

אחלה וואן ליינר. שווה חתימה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

אגב תפסיק עם הגודווין שלך כל הזמן. זה לא מראה שום דבר טוב לגביך.

פרט לכך כן רציתי לומר שבמקרה הספציפי של רייזמן, ברור לי שהוא מקשקש ושזה נובע מגזענות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:51 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
או במילים אחרות: מכיוון שרוב מוחלט של השווייצרים גרים בשווייץ, ורוב החבר׳ה השזופים בעלי השיער המקורזל הם לא הבנים המאומצים של בראנג׳לינה, אני חושב של מתוח קו בין גזע מסוים למגורים במדינה מסויימת להשתייכות לתרבות מסויימת היא לא גזענות אלא מציאות.
איזנט איט?

מה זה סוציולוגיה אמפירי? אני תימני. לא מבין דברים כאלה.

אמפירי זה מה שיכול להיות מוכח בניסויים. סוציולוגיה לך תקרא בויקיפדיה.

תבין, כשאתה מתחיל לשייך גזע מסוים לתכונות אופי מסוימות, אתה מתחיל עם גזענות. כי אין דבר כזה באמת "גזענות כללית", גזענות היא פרטית לכל האנשים ששייכים לאותו גזע. ההגדרה פשוטה מאד: אין תכונות אופי שמשויכות לגזע מסוים, יש תרבות שמכתיבה תכונות אופי מסוימות. אידך זיל גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה