סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 3:18 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
גינות מיכאל כתב:
וירא כי לא יוכל לו, ויגע בכף ירכו.
(ממש קשה לך לנהל שיח הגיוני בלי להפוך אותו להטלת רפש? [כשהעניינים מסתבכים כמובן])

לא הטלתי שום רפש. נורטון הצהיר שהוא גזען, אני אמרתי שלפיכך הוא אדם לא חכם בעיניי ונחות. לגביך אמרתי שהרקע שלך מאפשר לי להבין את עצם העלאת השאלה. אתה מכחיש את הקשר בין הדברים?

וגם טרחתי, אע"פ שמדובר בדברים בסיסיים מאד בעולמנו, למה אני חושב מה שאני חושב. אז אתה מוזמן לקרוא ולנסות להבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:55 pm 
Hall of Famer

אגב , אני אולי לא חכם לטענתך אבל אני עדיין משכיל ממך, מרוויח פי שלוש ועם יותר חברים מגזעים שונים ממה שלך אי פעם יהיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:57 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אגב , אני אולי לא חכם לטענתך אבל אני עדיין משכיל ממך, מרוויח פי שלוש ועם יותר חברים מגזעים שונים ממה שלך אי פעם יהיו

אין לך מושג כמה אני מרוויח, אני בטוח שאם נתחרה בהשכלה כללית אז אני לוקח אותך בהליכה אחורה עם עיניים קשורות וידיים מחוברות לרגליים, וחוצמזה: "אמא, אבא, קקי, הוא הרביץ לי, פיפי".

אה, וכל מה שיש לך שווה ל$%# אם אתה חתיכת גזען נחות. בזה אני מעוניין לסיים את ההתיחסות אליך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:58 pm 
Junior

טוב, אז כמו שציינתי שם עם השלושה הבדלים ביני לבין היטלר, אין לי בעיה כשמתחילים עם גזענות. יש לי בעיה כשממשיכים איתה.
צר לי שזה נחות בעיניך. אבל זה מה יש. חוצמזה, שכבר מזמן קראת לי טיפש, אז אני אפילו לא יורד בדרגה. רק שומר על המיקום.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 8:58 pm 
Hall of Famer

וכמו שאמרתי, מאד לא מפתיע אותי ש3 גזענים נחשפו בדיון הזה, וכולם באו מהחינוך הדתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 9:03 pm 
Junior

שוב, אם גם מבחינתך נתונים גופניים ותכונות אופי מסוימות, (יכולים להיות) מחולקים קטגורית (גם) לפי מוצא, חובת ההוכחה עליך כשאתה טוען אחרת לגבי תכונות אחרות. מה עוד שלדעתי אותם תכונות הם גם דברים התלויים בחומר.
התרעמתי על דיון שמקבל טעם רע ומכוער, והופך בחינם לדיון סביב גופם של כותבים (וזו, כמובן לא הפעם הראשונה, כשזהות היורק קבועה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 9:06 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
שוב, אם גם מבחינתך נתונים גופניים ותכונות אופי מסוימות, (יכולים להיות) מחולקים קטגורית (גם) לפי מוצא, חובת ההוכחה עליך כשאתה טוען אחרת לגבי תכונות אחרות. מה עוד שלדעתי אותם תכונות הם גם דברים התלויים בחומר.
התרעמתי על דיון שמקבל טעם רע ומכוער, והופך בחינם לדיון סביב גופם של כותבים (וזו, כמובן לא הפעם הראשונה, כשזהות היורק קבועה).

א. ממש לא אמרתי שתכונות אופי יכולות להיות מחולקות קטגוריות לפי מוצא. אמרתי ממש את ההיפך.

ב. פחחחחחחח. לך תעשה את פלפולי "חובת ההוכחה" עם החברים שלך בישיבה. אתה בא וטוען, לא פחות ולא יותר, שישנם גזעים חכמים יותר וישנם גזעים חכמים פחות, ו"חובת ההוכחה" היא עליי?! חוץ מזה, לך קרא את מה שכבר כתבתי בעניין. ואם קראת, תנסה גם להבין.

ג. סבבה, אני יורק ומגעיל ובוטה. לעונג ולכבוד לי לירוק, להיות מגעיל ולהתבטא בשיא הכיעור כלפי גזענים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 9:18 pm 
Junior

ואני (קרדיט לנורטון) עדיין טוען, שהדיון האם תכונות אופי מסוימות (איפוק, קרירות, נדיבות, וכו'), מחולקות (גם) לפי קבוצות אוכלוסיה, הוא עניני, אין בו סרך גזענות, וראוי לו שיתנהל בנחת. ההכללה (או ההחלה) על הפרט היא הבעיתית.

ישפוט הקורא הנבון.

אה, כמובן בלי קשר לתחילתו של הדיון סביב האמירה הנ"ל (שהיא מלבד טיפשותה, גם במהותה, השלכה על הפרט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 9:30 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
nadav_hacohen כתב:
אבל ראובן, הבנאדם אמר: "אני אוהב להביא שחקניות לבנות, כי הן מחוייבות יותר למשחק". זה שיוך תכונת אופי לגזע, זו גזענות. גם אם הוא אמר אחר כך דברים לא גזעניים סביב הנושא, המשפט הספציפי הזה הוא עדיין 100% גזעני.

נו, אבל כל הדיון הוא סביב הניסיון שלו להסביר למה הוא התכוון, לא על האמירה בכותרת.

נורטון, אני יכול לנסות לענות לך על עניין השוויצרים, אבל הדיון ירד לרמות ביבים כאלה שבאמת אני מרגיש רגשות אשמה על שהגבתי ללאומית וקידמתי את הת'רד במעט, אז נעזוב את זה כאן. רק להסביר שבעיני לא אתה ולא צוד גזענים מטונפים או קרוב לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 9:34 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהניסוח שאומר שגזעים מסויימים יותר אינטילגנטיים מאחרים הוא מאוד לא מדוייק (וזה עוד לפני שהוא לא פוליטיקלי קורקט), בעיני הניסוח הנכון הוא שכל גזע פיתח תכונות פיזיות ומנטליות שמסייעות לו להתמודד עם הסביבה שבה הוא חי. למשל-גזעים שמוצאם במדינות שבהן רמות הקרינה של השמש גבוהות יפתחו עור כהה יותר מאשר גזעים שמוצאם במדינות שבהן יש רמות קרינה נמוכות יותר, כשאני לא חושב שזה מופרך להגיד שהשוני הזה לא הסתכם בתכונות פיזיות אלא שהוא קיים גם בתכונות מנטליות כאלו ואחרות. הנקודה היא שבכל תרבות יש נטייה להעריך יותר את התכונות המנטליות שמסורתית היו חשובות לה, ולכן באופן אינהרנטי היא תראה בעצמה עדיפה על תרבויות שלא שמו דגש על היכולות האלו.

ליהודים, לפחות מהבחינה הזו, כנראה שהיה מזל מכיוון שיכולות מנטליות שבעולם המערבי המודרני נתפסות כחשובות יותר הן במידה רבה מאוד יכולות שהעם היהודי שם עליהן דגש לפני עמים אחרים ולכן בהחלט הגיוני שבממוצע יהיה לו יתרון באותן יכולות ספציפיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 9:35 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:

אין לך מושג כמה אני מרוויח, אני בטוח שאם נתחרה בהשכלה כללית אז אני לוקח אותך בהליכה אחורה עם עיניים קשורות וידיים מחוברות לרגליים, וחוצמזה: "אמא, אבא, קקי, הוא הרביץ לי, פיפי".

אה, וכל מה שיש לך שווה ל$%# אם אתה חתיכת גזען נחות. בזה אני מעוניין לסיים את ההתיחסות אליך.

לא, לא, אבא ואמא- הוא היטלר מאד עדיף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 9:46 pm 
Hall of Famer

קלטתי שלא הבהרתי משהו. כשאמרתי שיש בי גזענות כנגד ערבים, מה שהתכוונתי אליו הוא שבניגוד לכל פרט מכל גזע אחר שאליו אתייחס כדף חלק, עד כמה שאני יכול, הערבי כן יתקבל אצלי רק בשל מוצאו בכבדהו וחשדהו. מה שלא אומר שעם היכרות זה לא יכול להשתנות וברור שכן, אבל נקודת המוצא לגבי נושאים כמו אמון או כוונות יתחילו ממקום נמוך יותר.
כאן אני כאמור מסכים שאני גזען, כאמור אני גם בדעה שיש לי מספיק סיבות לגזענות הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 01, 2013 9:56 pm 
Freshman

נורטון כתב:
סליחה אבל אם הגיוני ולגיטימי ונכון ששחורים בממוצע יותר אתלטים, אז אין סיבה שלא להניח שיש גזעים שבממוצע חכמים יותר או מוכשרים יותר באופנים אחרים. בעיניי זו לא גזענות. גזענות זה להכליל מממוצע כלשהו אל פרט כלשהו

משפט מעניין.
ברור שיותר קל להוכיח שיש עם יותר אתלטי או יותר/פחות רגיש לשמש/מחלות כלשהם וכו'.
מנגד הנחה לגביי יכולות קוגנטיביות מאוד בעייתי לבחון.

אני דווקא רואה כאן שאלה מעניינת - ממש לא גזענית אין ייחוס לגזע מסויים.
בני אדם לא נולדים שווים, יכול להיות שבממוצע גם עמים נולדים עם חוזקות שונות. לא יודע מעניין.
לדעתי הדבר היחידי שהייתי מתקן נורטון זה את חיזוק הטלת הספק במשפטתך, מעבר לזה גרמת לי לחשוב. תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 2:58 pm 
Hall of Famer

בוודאי שהדברים של המאמן הנ"ל הם גזעניים. אם לא היה רוצה להיות גזעני, או לפחות אם הוא היה חושב לפני שהוא מדבר הוא היה יכול להגיד שהוא מעדיף שחקניות פחות אתלטיות כי הן מפצות על כך במחוייבות יתרה (לא חשוב שגם לזה אני לא מסכים). ברגע שהוא עשה את ההפרדה ללבנות ולשחורות אז הוא נכנס לקטגוריה של גזענות.

בהמשך לדברים שלו אני בהחלט יכול להגיד שאם יש לי שני רכזים ברמה דומה, אני אעדיף את הלבנים, כי הם פחות מהירים ואתלטיים מהשחורים ולכן הוא מפצים על כך בזה שהם חכמים יותר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 3:11 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עמוס, זה היה ציני המשפט האחרון? כי אחרת לא הבנתי לחלוטין את ההודעה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 3:16 pm 
Hall of Famer

ציניות לא קשורה לכך. אני פשוט לקחתי היפוטתית את המחשבה של אותו מאמן ומאחר ולי, היפותטית כמובן, חשובה חכמת המשחק ולא המחוייבות, אז ציינתי למה אני מביא שחקנים לבנים.

בקיצר, גם אם מדברים על מחוייבות ולא על חכמה, זאת עדיין גזענות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 140 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה