סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 7:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 8:02 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4327459,00.html

ציטוטים נבחרים
ציטוט:
בהסתדרות טוענים: "לפי המצב החוקי במדינת ישראל, הנשען על חוק עובדים זרים וחוק הכניסה לישראל, לא ניתן לייבא עובדים זרים ללא כל הגבלה. על מנת לייבא עובד זר לארץ - ושחקן זר הוא עובד זר לכל דבר ועניין - יש לקבל היתר ממשרד הפנים. לפי תכלית החקיקה הנ"ל יש לתת את ההיתר רק כאשר אין היצע של עובדים מקומיים בתחום, כמו בחקלאות או בבניין, או כאשר מדובר במומחה בתחום שלא קיים במדינה.‏ נכון להיום רשאית קבוצה בליגת העל בכדורסל להעסיק עד שמונה זרים במהלך עונת משחקים, דבר שגרם לפגיעה קשה בציבור העובדים הישראלי בענף הכדורסל המקצועני

ציטוט:
"לממונה על יחידת הסמך לעובדים זרים שיקול דעת אם להעניק את ההיתר, לאחר קבלת המלצה של ועדה מקצועית מייעצת, לפיה הנתין הזר הוא בעל מומחיות או כישורים מיוחדים... בפועל, למיטב הידיעה, ולמרבה הצער, ידו של הממונה קלה על מתן ההיתרים, והיתרים להעסקת ספורטאים זרים ניתנים ללא כל בדיקה קונקרטית.

ולכל הצהובים מיד אליהו אל דאגה הדבר לא יפגע בכם:
ציטוט:
בהסתדרות מציעים כקריטריון שחקן ששיחק במפעל אירופי בכיר - יורוליג או יורוקאפ, או שחקן לחלופין שחקן שיחזיק בסטטיסטיקות משחק במשך מספר שנים בליגה ידועה (דוגמת ה-NBA), שיוכיחו כי הוא אכן בעל יכולות משמעותיות בתחומו.

נערך לאחרונה על ידי דובראש בתאריך ה' ינואר 03, 2013 7:49 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 8:57 am 
Junior

למה נגד שחקנים זרים? ההסתדרות וארגון השחקנים בעד השחקן הישראלי. הארגון פועל למען חבריו, ונגד עיוולת חוקי המס בישראל.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 9:09 am 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:
למה נגד שחקנים זרים? ההסתדרות וארגון השחקנים בעד השחקן הישראלי. הארגון פועל למען חבריו, ונגד עיוולת חוקי המס בישראל.

נושא המס לפי מה שקראתי מוזכר כאן רק בשוליים. בכל מקרה, זכותם של השחקנים הישראליים להלחם על מקומם כמובן, אבל זה די מגוחך להציג את העניין כאילו הזרים שמגיעים לארץ מקבלים דקות משחק רק כי הם שם ולא כי הם פשוט יותר טובים מהשחקנים הישראלים. אני גם לא ממש מבין מה הם מבקשים, שהממונה על יחידת שקר כלשהו לעובדים זרים יתחיל להיות סקאוט של הקבוצות ויגיד להם ש-6 נק' ו-3.6 אס' בליגה הספרדית זה לא מספיק טוב בשביל להחליף שחקן ישראלי אבל 9.2 נק' ו-5.1 ריב' בליגה היוונית זה כן?

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ד' ינואר 02, 2013 5:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 10:05 am 
Junior

הטענה הראשונית היא ששחקנים זרים משפרים את הליגה (מומחים) לכן אפשר להביא עובדים זרים. בגלל המס המעוות על זרים בישראל, נפגעים עובדים (שחקנים) מקומיים.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 10:23 am 
Junior

קודם כל, זה יופי טופי. כולם יודעים את האמת, שעל כל פארגו או רנדל שנחתו כאן, יש עשרה ג'ק מקלינטונים.

דבר שני אהבתי את "שחקן שיחזיק בסטטיסטיקות משחק במשך מספר שנים בליגה ידועה (דוגמת ה-NBA)". אני כבר רואה נהירה מטורפת של שחקני מנש המחזיקים בסטטיסטיקות משחק במשך מספר שנים. (בכלל, מה זה סטטיסטיקת משחק? יעני, בניגוד לאנשים כמו אבימאל שמחזיקים בסטטיסטיקות של מספר המנדטים לבית היהודי בבחירות הקרובות?)

דבר אחרון, סומו, אני לא יודע אם התכוונת לזה או לא, אבל המילה "עיוולת" היא נפלאה בעיני. (עיוות + עוולה + איוולת).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 10:29 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
גם אני רציתי להגיד את זה. שווה להציע את זה לאקדמיה כחידוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 10:55 am 
Hall of Famer

זה כביכול דומה למודל האנגלי בכדורגל ( שבו על מנת להשיג אשרת עבודה צריך לעמוד בקריטריונים של הופעות בינלאומיות וכו' ) .
היות שחלק נכבד מהזרים ( כולל חלק מהמוצלחים שבהם ) מגיעים לארץ מליגת הקולג'ים , המהלך הזה תמוה עד מאוד .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 11:00 am 
Sophomore

שאלת מס:
האם קיימות מדינות אירופאיות שלישראל יש הסכם מס איתם כמו עם ארה"ב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 11:02 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ישראל חתומה על אמנות כפל מס עם משהו כמו 50-60 מדינות, אבל לכל אחת יש תנאים משלה. לא יודע אם באמנות עם מדינות אחרות יש סעיפים מיוחדים לאנשי בידור ציבורי, כולל ספורטאים, כמו שיש באמנה עם ארה"ב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 11:07 am 
Hall of Famer

יש סעיפים, רק שלא זהים. לא מזמן הבאתי לכאן ציטוט של סעיף כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 11:50 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ישראל חתומה על אמנות כפל מס עם משהו כמו 50-60 מדינות, אבל לכל אחת יש תנאים משלה. לא יודע אם באמנות עם מדינות אחרות יש סעיפים מיוחדים לאנשי בידור ציבורי, כולל ספורטאים, כמו שיש באמנה עם ארה"ב.

אז מהיכן צמח המיתוס שיותר זול להעסיק אמריקאים מאשר אירופאים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 12:22 pm 
Hall of Famer

כי הסעיף באמנת המס עם ארה"ב נדיב יותר. זה לא מיתוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 12:30 pm 
Junior

יש עם זה כמה וכמה בעיות. על קצה המזלג:
- יהיה מאוד מסובך להביא זרים עם פוטנציאל התפתחות לחוזים ארוכי טווח (כגון שון ג'יימס בזמנו).
- שחקנים שהתרומה שלהם "לא בסטטיסטיקה"
- העלאה קיצונית של מחירי הזרים בגלל הרגולציה הזו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 1:42 pm 
Junior

הרסי, הבעיה האחרונה שהצגת היא לא בעיה. היא למעשה מטרה עיקרית בהצעה
תחשוב על זה כמו מס מכס שמגן על הייצור המקומי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 3:20 pm 
Junior

אני אבהיר את עצמי: השחקנים הללו שמראש היו יקרים (סטטיסטיקות טובות בליגות תחרותיות ועם ניסיון מוכח) יהיו עכשיו עוד יותר יקרים. זה יגרום לזה שרק הקבוצות העשירות יוכלו להביא זרים נורמאליים בכלל, ואם קבוצות עניות יביאו זרים טובים, לא יהיה להם כלום בשביל ישראלים נורמאליים.

בנוסף, זה מוריד שתי משימות שנמצאות בליבו של מקצוע הסקאוטינג: למצוא מציאות שלא כל אחד יכול להגיע אליהם בליגות שוליות או עם מספרים לא מייצגים, ולהביא שחקנים במחירים שפויים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 3:29 pm 
Hall of Famer

אני לא מבין איך אפשר להיות בעד התביעה המגוחכת הזאת. התגובה של רוני על יחידת שקר כלשהי מסכמת יפה זאת.
אם ההסתדרות הייתה נלחמת על ההבדלים במיסוי, אז זה מאבק אחר לגמרי וגם לא נטול צדק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 3:56 pm 
Hall of Famer

לא היה נטול צדק, אבל היה חסר סיכוי לחלוטין.
אני מאד בעד להטיל מס על הזרים כמו ישראלים. תמיד הייתי. אבל לא הייתי מודע לסעיף הזה באמנת כפל המס. אז חשבתי שהזרים משלמים 25% ומתברר שרובם גם זה לא, והמצב הוא עוד יותר גרוע ממה שחשבתי.
והכי גרוע, בהינתן הסעיף הזה מאבק לשוויון במס הוא בגדר מאבק בטחנות רוח, לצערי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 4:03 pm 
Hall of Famer

הסעיף הזה באמנה גם מתמרץ הבאת זרים זולים (המס מעל תקרת הפטור מחושב מהסנט הראשון), כך שאפילו הטיעונים שהושמעו כאן נגד מנגנון שימנע ירידה באיכות הזרים משחקים נגדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 4:04 pm 
Junior

אבל אם הקיזוז מס הוא בין ארה"ב לישראל, אז איזה בדיוק מאבק על מיסוי אתה מציע?
האיגוד לא יכול למסות את השחקנים הזרים כי חוקי המיסוי הם בין ארה"ב לישראל וזה קצת מעל רמת האיגוד... אני מניח שגם המטרה היא לא ביטול קיזוז המס בין ארה"ב לישראל.
לגבי מיסוי הישראלים, ובכן, אי אפשר לא למסות אותם.
אז איזה מאבק יכול להתאפשר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 4:24 pm 
Hall of Famer

האיגוד לא יכול למסות, אבל בתור התחלה הקבוצות יכולות להפסיק להתנגד לשינוי החוק והאמנה (וגם לפעול להקמת ליגת כדורסל על המאדים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 4:33 pm 
Senior

להלחם על המס זה דבר סופר מפגר בשביל הישראלים, ביטול הטבת המס יפגע ישירות גם בשחקנים הישראלים ובעיקר בכיס שלהם.

תקציבי הקבוצות לא יגדלו, וזה אומר שקבוצות פשוט יצטרכו להשקיע יותר כסף בזרים (או להביא זרים זולים יותר ופחות טובים, תרשו לי להניח שהם לא יבחרו באופציה הזאת). זה אומר שזר שעולה 100 אלף נטו\ברוטו עכשיו, יעלה 150 אלך ברוטו. זה אומר בסופו של יום שיהיה פחות כסף לשחקנים הישראלים. בליגה של היצע וביקוש, המחירים של הישראלים נקבעים על פי מה שמוכנים לשלם להם, ופשוט יהיו מוכנים לשלם להם הרבה פחות.

האינטרס של השחקנים הישראלים הוא שישאר לקבוצות כמה שיותר כסף בשביל לשלם להם. ככה הם יוכלו להמשיך ולקבל שכר מופרז כמו שהרבה מהם מקבלים. אם יותר כסף ילך לזרים (כי צריך לשלם יותר מיסוי) אז פחות כסף ילך לישראלים בסופו של דבר.

ולפני שהישראלים יגידו שאז קבוצה תעדיף שחקן ישראלי כי אין עדיפות למס, אז ברור שזה קישקוש. הקבוצות מעדיפות שחקנים זרים כי הם יותר טובים (או כשהם מביאים אותם הם חושבים שהם יותר טובים), וכי מה לעשות יש מבחר הרבה יותר גדול. גם ב5-6 דולר לחודש עדיין אפשר למצוא שחקנים שהם יותר טובים מניצן חנוכי שמרוויח משהו כמו 10 אלף דולר בחודש פחות או יותר.

המאבק של השחקנים הישראלים צריך להיות להחזרת החוק הרוסי, להקטנת כמות הזרים אחרי החזרת החוק הרוסי, אבל אם הם יאבקו על המיסוי זה בעצם יהיה גול עצמי לעצמם. פחות כסף לקבוצות = פחות כסף לשחקנים הישראלים גם כן, ואני בטוח שהם אמורים להבין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 5:28 pm 
Hall of Famer

בוא נתחיל מזה שהדיון כולו אקדמי, כי אמנת המס היא מעל הראש של איגוד הכדורסל. אבל לשם הדיון נניח שהיא לא קיימת.
אבל לגבי מה זה אומר - מעבר לעניין העקרוני שאני רואה בו חשיבות גדולה (יש פה למעשה שני עניינים עקרוניים - שוויון הזמנויות, ואם כבר עזרה מיסויית מפעילים אותה לטובת הגנה על המקומי ופה היא דווקא מגינה למרבית האבסורד על הזר) הרי שלא הבכרח יביאו את אותם זרים באותם מחירים וישלמו את מלוא המס. יביאו זרים יותר זולים.
אחרת, בוא נרחיב את הדיון. למה רק זרים? אם אני שחקן ישראלי, אני אמור לשיטתך גם להיות בעד שכל השחקנים הישראלים חוץ ממני לא ישלמו מס, וככה יישאר אפילו עוד יותר כסף לי!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 5:35 pm 
Senior

מכיוון שמה שקובע פה את הצלחת הקבוצות זה ב90% מהמקרים הזרים, אז אני מעריך (אולי אני טועה) שהקבוצות יעדיפו עדיין להביא זרים איכותיים ברמת המחירים שהם משלמים עכשיו, לשלם את המס, ופשוט לשלם פחות על הישראלים. קבוצה שתביא זרים מוכחים כמו נגיד שנתניה עשתה השנה, בסדר גודל של 100 אלף דולר לאחד, ותתפשר על ישראלים צעירים נגיד וזולים כמו שולמן, אריאלי ותוותר על אורלנד. עדיין תהיה טובה יותר מקבוצה שתקח את אורלנד אבל תביא זרים בינוניים ב70 אלף דולר.

הערכה שלי, שאם קבוצות יצטרכו לשלם מס מלא על זרים הם ברובם לא יביאו זרים זולים משמעותית, הם פשוט ישקיעו יותר כסף מהתקציב ברוטו בזרים וישאר פחות לישראלים. מכיוון שכל הקבוצות או רובם לדעתי ילכו לכיוון הזה, המצב פשוט יצור באופן טיבעי ירידה של המחירים של הישראלים וככה חנוכי שההצעה הכי גבוהה שלו לא תהיה 10 לחודש אלא 5, יצטרך להתפשר על זה. ושחקן שהרוויח 5 יצטרך לרדת ל3 וכו'.

כבר היום אנחנו נמצאים במצב של מגמה שהולכת בכיוון הזה, כשאתה יכול לראות שחקנים כמו ניר כהן ושמוליק ברנר שהיו ישראלים מובילים (אפילו חמישיית העונה) רק לפני שנתיים-שלוש ויקרים מאד נתקעו בלי קבוצה והיו צריכים לחתום בגרושים. אם המס יבוטל לדעתי זה רק יחריף, או שתהיה ירידה דראסטית גלובלית במחירי הישראלים או שפשוט הרבה מאד לא ימצאו קבוצה (וישבו בבית כי לא הסכימו להתפשר) והקבוצות יעדיפו להתפשר על שחקנים צעירים וזולים ביחד עם זרים שעדיין איכותיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 5:42 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
אחרת, בוא נרחיב את הדיון. למה רק זרים? אם אני שחקן ישראלי, אני אמור לשיטתך גם להיות בעד שכל השחקנים הישראלים חוץ ממני לא ישלמו מס, וככה יישאר אפילו עוד יותר כסף לי!

אני בטוח שכל הישראלים בעד... אם זה היה אפשרי. זה היה מפנה יותר כסף לקבוצות ויותר כסף לכיס של הישראלים. אבל מה לעשות שמבחינה חוקית זה לא אפשרות.

ראי, כמובן שישנה אפשרות שיביאו זרים זולים יותר ופחות טובים, אם אתה שואל אותי אז כמו שהסברתי זה לא מה שיקרה. מה שיקרה זה שיותר כסף ילך בסופו של דבר בברוטו לזרים ופחות כסף ישאר בברוטו לישראלים, וכוחות השוק יעשו את שלהם ויורידו את המחירים של הישראלים דראסטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 02, 2013 6:08 pm 
Hall of Famer

אז אני דווקא בטוח שאתה טועה, ושלישראלים זה חורה מאד שזר ברמת שכר גבוהה מהם למעשה משתלם יותר לקבוצות (והיה חורה להם גם אם הייתה אפליה בינם לבין עצמם, גם אם כאילו "זה היה מפנה יותר כסף"). הנימוק שלך הוא מסוג הנימוקים המקוממים של רני רהב למה לא לעשות יותר מסים על עשירים או על חברות ויותר מס על שכירים ממעמד הביניים. למעשה, אולי עדיף לפטור עשירים וחברות לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 72 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה