סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 6:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בצל המשחק, נראה לי שזה שווה דיון נפרד - יש פה עניין עקרוני.
אני, לפחות, כשראיתי את התרגיל שבלאט תכנן בפסק הזמן האחרון, היה לי ברור שאין סיכוי שהוא יתבצע. אפשר היה גם לראות שהשחקנים לא מבינים את אסופת הקשקושים הזו על הלוח. היה ברור גם שהתרגיל הזה לא תורגל מעולם באימון, בטח לא על ידי החמישיה שבמגרש.
והשאלה היא, עם כל כך מעט זמן על השעון, למה ללכת על תרגילים כל כך מסובכים? לא עדיף ללכת על משהו יותר אוטומטי, ששחקנים עושים גם בלי תואר שלישי בקומבינטוריקה ולא מצריך תיאום קבוצתי של אייפדים מתוכנתים? משהו שאולי יתן סיכוי לתיקון אם הזריקה הראשונה לא מצליחה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' ינואר 04, 2013 12:18 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:17 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני שראיתי את זה ניסיתי להבין מה הוא רוצה ולא ממש הבנתי. סביר שגם לשחקנים לא היה מושג.

ולכן מה שקרה זה בסה"כ ההתחלה של התרגיל שבלאט ביקש. ג'יימס קיבל והעביר את הכדור ליוגב.

שאלה למה בלאט רצה את הכדור האחרון בידיים של יוגב זאת כבר שאלה אחרת. אני הייתי שם אותו בידיין של היקמן שהוא השחקן הכי חם של מכבי בערב הזה וגם הראה בעבר יכולת לנצח משחקים בשניות הסיום כמו גם להוציא עבירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:19 am 
Junior

אולי זה דמיון (מודרך משהו), היה נדמה לי ששמעתי את בלאט שואל את השחקנים אם הם הבינו, ואחד מהם ענה שלא, או אז חזר בלאט על דברי בשנית.

לגופו, הדיון הזה יהפוך מן הסתם לחצי דיון הסטוריה עם דוגמאות לכאן או לכאן, בגדול, לא נראה לי שאמורה להיות קביעה חד משמעית בענין, והעיקרון תלוי כמובן בכמה משתנים. א. יכולת בסיסית ומוכחת של 1 על 1. ב. כימיה, תיאום, ואינטליגנציה קבוצתית, ג. וואבוס. כל אחד מהגורמים יטה את הכף לכאן או לכאן.

כפי שהדברים נוטים, נראה שבלאט ידע שבקבוצה הנוכחית שלו אין כלום מהנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:30 am 
Hall of Famer

זאת גם שאלה של זמן... אפילו אם השחקנים היו מבינים מצוין, מה שלא היה סיכוי שיקרה, אני לא רואה איך התרגיל כולו מתבצע בזמן. רק מהכנסת הכדור ע"י גארד לגבוה ומשם לגארד השני שבא בריצה לקבל האנד-אוף, כבר איבדת משהו כמו 3 שניות.
תרגיל כזה מסובך יכול להתבצע בזמן אולי מול קונוסים, אבל מול קבוצת הגנה טובה שמעכבת את המהלך בשנייה-שתיים אין לו שום סיכוי להיות מושלם בזמן.
(ושלא תטעו לחשוב שהבנתי את התרגיל, רק הערכה שלי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:33 am 
Senior

ולכן בדרך ככל הכי טוב זה מה שעושים בNBA ברוב המקרים, נותנים את הכדור לשחקן הכי טוב שלך והוא עושה אופן. זה גם מה שדיי עבד למכבי עם אני לא טועה פעם אחת עם היקמן ופעם אחת עם סמית בשלב הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:40 am 
Hall of Famer

האמת שבסוף ההסבר של בלאט, הוא אמר משהו בסגנון "Do you understand"? והתשובה המתבקשת הייתה - "WTF?!"

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:40 am 
Junior

בגלל זה בNBA הולכים תמיד לבידוד או לתרגיל שהוא ממש חלק מובנה מהקבוצה.
ברגעי הלחץ האלה, כשיורדים לספסל עם מעט מאוד חמצן בראש, אף אחד לא מבין מה מקושקש על הלוח.
גם דיוויד בלאט אגב לא בדיוק הבין מה הוא קשקש על הלוח. בהתחלה הוא סידר תרגיל של 4 שחקנים, החמישי שאל אותו מה איתו אז הוא הכניס גם אותו לתרגיל, ואז הוא התחיל לברבר על החסימות בוויק סייד, ואז מוציא הכדור שאל מה איתו אז הוא נזכר לשרטט גם לו משהו. זה יוצא חזק לשם, ההוא חותך לשם, זה חודר לכאן.

לא פלא שלא רק השחקנים לא הבינו מה הוא רוצה מהם, גם כאן לא הבינו מה הוא רצה מהם. הוא לא רצה כדור אחרון ליוגב, הוא רצה הוצאת כדור לסמית' מהחדירה של יוגב. אבל הגבוה בצד ההוא לא הבין שהוא צריך לבוא לחסום ליוגב כדי שתתחיל תנועה של המגינים לכיוון הפיק אנ רול, מה שהיה אמור לתת לסמית' את המבט שלו כי השומר שלו יעשה צעד אינסטנקטיבי לכיוון הגבוה החוסם שהשומר שלו יצא אל הפיק.
מ.ש.ל. בפסקה הראשונה. בפוזשנים מלחיצים כאלה הולכים על מהלך פשוט, בNBA עושים את זה לא כי אין שם מוחות כדורסל מתוחכמים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:47 am 
מנהל פורום

לא נעים להגיד אבל אני מסכים עם ראי, במיוחד במשחק שכמעט כל מהלך שכלל מסירות או תנועה אוף דה בול לשחרר שחקן לקליעה נוחה נגמר באיבוד כדור
תוסיף לזה את היום המצויין שהיקמן היה בו מתבקש היה לשלוח את היקמן לחדירה וג'ימס מחפה עליו בטריילר לקחת ריבאונד התקפה אם וכאשר, שאר השחקנים עושים בוקסאאוט התקפי למנוע מויטוריה לקחת ריבאונד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 1:02 am 
Hall of Famer

היה למכבי תרגיל מצויין שהיא ביצעה כמה פעמים בשנים האחרונות שבו גארד מוציא כדור מהצד לגבוה בזמן ששלושת השחקנים האחרים (רצוי קלעים טובים כדי שהשומרים שלה יצמדו אליהם) מסודרים מסביב לקשת, ואז חותך במהירות לסל לפני שההגנה מבינה מה קורה, מקבל מסירה פשוטה מהגבוה ומשיג ליי-אפ קל, מוזר שבלאט לא חשב לנסות תרגיל כזה שהוא פשוט יחסית לביצוע וכבר עבד למכבי כמה פעמים. בכל מקרה, מסכים לגמרי עם מה שנאמר קודם, ברגע שראיתי את בלאט מקשקש על הלוח עשרות חיצים לא ברורים היה די ברור שזה יגמר באופּן הכי פשוט שיש. לזכותו של יוגב יאמר שהוא עבר את השחקן שלו יפה, רק שהשחקן שלו (לא שמתי לב מי זה היה), פשוט פתח לו לגמרי את צד ימין כדי למנוע חדירה בשמאל, וכולנו כבר יודעים מה קורה כשיוגב מנסה לחדור ימינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 1:03 am 
Junior

גם פיני מסכים עם ראי. http://one.co.il/Article/210899.html
המ פיני גרשון, ראי שעל הקיר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 1:06 am 
Hall of Famer

אני גם פיני גרשון וגם צביקה שרף. אז אני מסוכסך עם עצמי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 1:11 am 
Junior

כבר לא,עכשיו אתה מייעץ לעצמך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 1:17 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני גם פיני גרשון וגם צביקה שרף. אז אני מסוכסך עם עצמי?

אתה אריק שמידט, ומיודד עם שניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 1:19 am 
Junior

רק אני דמיינתי לרגע את הפתיח של חמישיות עם שלח ושימי מקשקשים למוות על המסך?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 1:45 am 
Hall of Famer

אני בעד מהלך של אופן , אבל רצוי שישולב עם איזה אלמנט קצר של בק-דור ( כפי שרוני הציע ) או שיחרור של קלעי לזריקה על חסימה , כלומר ניסיון לייצר ע"י מהלך קצר ופשוט זריקה נוחה , ואם ההגנה מגיבה טוב ומונעת זאת , הגארד המוביל מתחיל לחדור ומקווה לטוב .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 9:30 am 
Hall of Famer

לפחות בשידור הישיר היה נראה שיוגב יצר לעצמו מעט ספייס אפילו לקחת ג'אמפ יחסית נוח מאזור העונשין, בהילוך החוזר נראה שהיה קצת פחות ספייס, אולי בגלל זה הוא חדר, וזה רק דוגמא למה צריך לדעת לסיים בשתי ידיים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 9:35 am 
Junior

קטש אמר אחרי הגמר עם גלילבוע שהוא לקח TO רק כדי לאפשר לשחקנים שלו מנוחה.
לגבי התרגילים - בסיטואציה כזו אין שום משמעות למה שתצעיר על הלוח. מה שהשחקנים מכירים מהאימונים והיכולות שהם הביאו איתם מהבית זה מה יש. לטוב ולרע.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 9:47 am 
Sophomore

מצטער לקלקל את הדיון הפורה, אבל מה שקרה על המגרש היה מה שבלאט שירטט, רק שבמקום שיוגב ימסור לסמית' בפינה, הוא הלך לסל כי זווית המסירה לסמית' הייתה חסומה.
האם זה היה התרגיל הנכון? האם יוגב היה צריך להיות זה שמקבל את ההחלטה? קטונתי.
אבל בשביל הפרוטוקול (עד שיימחק הפורום...): מה שבלאט שירטט בוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 10:25 am 
Junior

לפי מה שראיתי סמית דווקא חתך לסל, די פנוי והייתה הזדמנות למסור לו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 10:39 am 
Junior

נראלי שזה די ברור שהתרגיל עבד, אחרי הכל יוגב הגיע לזריקה מחצי מרחק, וזה היה אחת מהאופציות של התרגיל, ע״פ מה שאמרו בלאט והמרוקנר בראיונות אחרי המשחק.
אבל אני משוכנע שהם תרגלו את זה המון באימונים. אחרת זה לא היה קורה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 11:41 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

CP3 כתב:
מצטער לקלקל את הדיון הפורה, אבל מה שקרה על המגרש היה מה שבלאט שירטט, רק שבמקום שיוגב ימסור לסמית' בפינה, הוא הלך לסל כי זווית המסירה לסמית' הייתה חסומה.
האם זה היה התרגיל הנכון? האם יוגב היה צריך להיות זה שמקבל את ההחלטה? קטונתי.
אבל בשביל הפרוטוקול (עד שיימחק הפורום...): מה שבלאט שירטט בוצע.

idansha כתב:
לפי מה שראיתי סמית דווקא חתך לסל, די פנוי והייתה הזדמנות למסור לו

נכון זה היה התרגיל. וגם צעקתי על הטלויזיה למה הוא לא מוסר לסמית'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 11:45 am 
Hall of Famer

קודם כל, פיני גרשון כמובן ממשיך להיות ג'נטלמן אמיתי ושוב סוגר חשבון עם לאמפה.

דבר שני, לזכותה של מכבי אפשר להגיד שלפחות החלק של הוצאת החוץ עד שהוא הגיע ליד של יוגב התבצע בשלמות. בדר"כ שאני רואה משחק של קבוצה ישראלית המאמן מצייר משהו דומה של חסימות, כדי להביא את הכדור לשחקן שהוא רוצה ובת'כלס הכדור נשאר ביד של מי שמצליח להשתחרר בפעולה עצמאית לקבל את כדור החוץ.

מעבר לכך, אני בעיקרון מעדיף תרגיל על פני אופן. כמובן תרגיל מסודר, שקיים בספר התרגילים והקבוצה משחקת אותו באופן קבוע ולא אלתור של הרגע האחרון. הטענה הקבועה שלי היא מאד פשוטה. הזריקה האחרונה היא הזריקה הכי חשובה במשחק. אתה רוצה לקחת את הזריקה עם הסיכוי הכי גדול לעשות סל. אם מדובר באמת ב-אופן, אז למה בדיוק אנחנו לא רואים קבוצות משחקות אופן במהלך המשחק. למה אנחנו רואים אופן רק ברגעי הסיום?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:09 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
מעבר לכך, אני בעיקרון מעדיף תרגיל על פני אופן. כמובן תרגיל מסודר, שקיים בספר התרגילים והקבוצה משחקת אותו באופן קבוע ולא אלתור של הרגע האחרון. הטענה הקבועה שלי היא מאד פשוטה. הזריקה האחרונה היא הזריקה הכי חשובה במשחק. אתה רוצה לקחת את הזריקה עם הסיכוי הכי גדול לעשות סל. אם מדובר באמת ב-אופן, אז למה בדיוק אנחנו לא רואים קבוצות משחקות אופן במהלך המשחק. למה אנחנו רואים אופן רק ברגעי הסיום?

יש לזה כמה תשובות אפשריות:

1. אנחנו כן רואים קבוצות עושות אופן. לא בכל פוזשן או אפילו בכל שניים או שלושה פוזשנים, אבל בהחלט עושות.

2. לכל קבוצה, גם לטובות שבהן, יש יחסית מעט חודרים ברמה שמאפשרת אופן. אתה לא יכול להפיל במהלך משחק על אותו חודר או אותם 2 חודרים הרבה פוזשנים כאלה.

3. ברגעי סיום יש אלמנטים של לחץ של קבוצה יריבה שעשוי לגרום לפאול או טעויות בהגנה, והקבוצה המגינה היא בד"כ גם אובר דה לימיט בפאולים. זאת אומרת שיש סיכוי גבוה, לכאורה, שהשחקן יילך לעונשין או שההגנה תתכווץ עליו בהסטריה והוא יוכל למסור לקלע שיתפנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:31 pm 
Hall of Famer

עוד נקודה לטובת האופן- הוא בדרך כלל מאפשר שליטה טובה יותר בשעון. ככל שהביצוע של התרגיל תלוי ביותר גורמים, כך הסיכוי שהוא יתעכב בשנייה או שתיים בגלל פעולות של ההגנה גדל, ברגע שהוא תלוי רק בהחלטה של השחקן עם הכדור, הזריקה בדרך כלל תצא פחות או יותר בזמן שההתקפה הייתה רוצה, כזה שישאיר זמן לריבאונד התקפה אבל לא להתקפה סבירה של הקבוצה השנייה.

בכל מקרה, 9 שניות זה זמן טיפה גבולי בעיני לביצוע של תרגיל, אפשרי אמנם, אבל כל עיכוב קטן יכול להביא לזה שלא תצא זריקה טובה בזמן או שלא יהיה זמן לריבאונד התקפה. תרגיל מהיר יחסית של הוצאת חוץ כמו שתיארתי בהודעה הקודמת יכול להיות יעיל מאוד בעיני ואני הייתי הולך עליו כאופציה ראשונה, גם בגלל שהוא משאיר עוד זמן לתקן אם הוא לא מצליח. אופן זו גם יכולה להיות בחירה סבירה, אבל אם כבר בוחרים באופן, צריך שהכדור יגיע לידיים הנכונות, במקרה של מכבי זה היה צריך להיות היקמן, לא אוחיון. בכל מקרה, אופציה של אופן נשמעת לי יותר טוב כשיש בקבוצה שחקן שבאופן קונסיסטנטי הופך אותם למצבי קליעה טובים (וגם אז בדרך כלל תרגיל יביא למצב טוב יותר אם יש מספיק זמן על השעון), על אחת כמה וכמה במצב של מכבי השנה שבו אין לה שחקן אחד-על-אחד עילאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2013 12:37 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כשאתה בפיגור נקודה תשע שניות לסיום שיקול הזמן (שאני בד"כ חסיד גדול שלו) לא רלוונטי. זה לא שיתנו לך להקפיץ עד השנייה האחרונה. במצב כזה אתה רוצה לסדר תרגיל שישיג זריקה אחת ואם זה יהיה שלוש שניות לסיום אז תתכנן את ההגנה בטיים אאוט הבא (או אפילו תנסה להגיע למצב כזה כדי לאפשר הזדמנות שנייה בריבאונד).

דווקא כאן אני אחזק את העמדה של עמוס בד"כ. אני לא רואה הבדל בין לצייר תרגיל במצב הזה ובין לצייר תרגיל בכל התקפה חשובה אחרת במגרש. ועובדה שמאמנים מציירים תרגילים בטיים אאוט וזה נחשב בדרך כלל לדבר שמגדיל את הסיכוי לסל. יכול להיות שהתרגיל הספציפי הזה היה גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה