סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 4:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 19, 2013 11:57 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
יו"ר מכבי מבקר: "אחרי 3.5 שנים אין תוצאות, לא צריך להתלות הגעה לנבחרת בהשתתפות באקדמיה".
http://www.one.co.il/Article/211519.html

היו פה בעבר קצת דיונים על האקדמיה, עם דעות לכאן ולכאן אבל פה מדובר פשוט בהתבטאות מסכנה. או שמדובר באדם הרבה פחות אינטליגנט ממה שחשבתי, אם הוא באמת חושב שפרוייקט כזה בוחנים אחרי 3.5 שנים ועל סמך ניצחונות בליגה (או הצלחת נבחרות גילאים), או שפשוט הוא מנסה להשתמש בטיעון המפגר הזה כי פתאום מחלקת הנוער לש מכבי לא מצליחה לבלוע את כלללל הכישרונות הצעירים בארץ ולפתות אותם עם נעליים בחינם, אלא "רק" 60% מהכישרונות (אלה שהתפתו להבטחות חסרות שחר להשתלב בקבוצת יורוליג בעתיד והסכימו לחתום על חוזים שמונעים מהם לעזוב לאקדמיה).

לפחות באקדמיה שגב היה משחק היום 30 דק' למשחק בליגה ארצית ולא בנוער לאומית מול שחקנים שמגיעים לו לפופיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 19, 2013 11:59 pm 
Junior

שמעון מזרחי חושב רק על דבר אחד וזה אלקטרה, מצידו שיתפוצצו כולם, מקסימום ישנו את החוקים שיהיו שמונה זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 1:14 am 
Junior

איך אתם מסוגלים להגיד דברים כאלה? הבןאדם ממלא שורת תפקידים בכדורסל הישראלי (לא במכבי עצמה) כבר עשרות שנים, ותמיד טען ביושר שהוא פועל מען הכדורסל כולו ולא למען האינטרס של קבוצה כזאת או אחרת שבא על חשבון טובת הענף כולו. אין שום סיבה לפקפק ביושרו ובטוהר כוונתיו וחבל שזה מתקבל בכפיות טובה.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 1:31 am 
Junior

מצטרף לשימי. רק בגלל שהוא דואג לאינטרס של הכדורסל הישראלי (ולא של מכבי) הוא גם קיבל את פרס ישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 2:23 am 
מנהל פורום

ודים כתב:
יו"ר מכבי מבקר: "אחרי 3.5 שנים אין תוצאות, לא צריך להתלות הגעה לנבחרת בהשתתפות באקדמיה".
http://www.one.co.il/Article/211519.html

היו פה בעבר קצת דיונים על האקדמיה, עם דעות לכאן ולכאן אבל פה מדובר פשוט בהתבטאות מסכנה. או שמדובר באדם הרבה פחות אינטליגנט ממה שחשבתי, אם הוא באמת חושב שפרוייקט כזה בוחנים אחרי 3.5 שנים ועל סמך ניצחונות בליגה (או הצלחת נבחרות גילאים), או שפשוט הוא מנסה להשתמש בטיעון המפגר הזה כי פתאום מחלקת הנוער לש מכבי לא מצליחה לבלוע את כלללל הכישרונות הצעירים בארץ ולפתות אותם עם נעליים בחינם, אלא "רק" 60% מהכישרונות (אלה שהתפתו להבטחות חסרות שחר להשתלב בקבוצת יורוליג בעתיד והסכימו לחתום על חוזים שמונעים מהם לעזוב לאקדמיה).

לפחות באקדמיה שגב היה משחק היום 30 דק' למשחק בליגה ארצית ולא בנוער לאומית מול שחקנים שמגיעים לו לפופיק.

זה לא שאני מת על הרבה התבטאויות של מזרחי, אבל בחיית ודים, הפעם האיש דווקא בכיוון.
נתחיל בדבר הראשון, וזה שלהתנות הגעה לנבחרת בהשתתפות באקדמיה זאת פשוט שערוריה. זה גם לא יקרה בפועל, אבל עצם זה שמפמפמים את זה לשחקנים בניסיון "לדוג" אותם ככה לאקדמיה, זאת לא פחות מבושה!

אני בוחן פרוייקט כזה לפי מה עושים השחקנים שהיו שם. אין שחקן אחד שסיים את האקדמיה בעונה שעברה ומשחק דקות נורמליות בליגת העל או אפילו הלאומית, וזאת בהחלט תעודת עניות גדולה.
מעבר לזה, לאורך השנים היו לא מעט מינויים תמוהים בסביבת האקדמיה, כך שהתמונה הכללית שמתקבלת היא של משהו עם פוט' לא קטן, שמתפספס בדרך בגלל עסקנות, פוליטיקה ואנשים.

ובלי כל קשר, כנראה שמזרחי מדבר גם בפריזמה של המועדון שלו שנפגע גם מהאקדמיה ולא פחות מחוקי ההעברות שנחקקו בשנים האחרונות באיגוד, ואיבד בשנים האחרונות מעט מההגמוניה שהייתה לו, אם כי נראה שהעונה זאת שנת התיקון שלהם, לפחות עד עכשיו.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 9:55 am 
Junior

עודד וכמה שחקנים בני 18 שהם לא בוגרי האקדמיה משחקים בליגת העל??

כמה כאלה הצליחו להשתלב בגיל 18 בעשור האחרון ??

לי עולה שמות של 3.5 : יוגב אוחיון , עמרי כספי , אור סולמון וחצי ליאור אליהו (שיחק מעט דקות)

האמרה שלשחקני האקדמיה יהיה עדיפות בנבחרת היא לגיטימית כמו גם האמרה שהם יקבלו עדיפות מבחינת הספורטאים המצטיינים בצבא.
האיגוד קבע את האקדמיה כפרויקט הדגל שלו ומי שרוצה ללכת בדרך של האיגוד מוזמן , לא חושב שאריק זאבי או אלכס אברבוך היו מקבלים את התמיכה וההקצבות שהם קיבלו אם היו הולכים בדרך שבא להם ונגד המערכת.

מי שיהיה מספיק טוב מחוץ לאקדמיה יצליח בעצמו לקבל חוזה בליגת העל או הליגה הלאומית ולקבל את המעמד של הספורטאי הפעיל.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 10:07 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כלומר כבר 3.5 יותר מאשר האקדמיה?
אבל זו לא השוואה הוגנת, ניקח רק את 4 השנים של האקדמיה. אור סולומון מול כלום?

ומצד שמעון מזרחי, הרי האינטרס שלו הוא אמור להיות הפוך, לא? לשיטת "למזרחי איכפת רק ממכבי", הרי שמצידו שאיגוד הכדורסל יקבע במסמרות שרק בוגרי האקדמיה יהיו בנבחרת, ושחקני מכבי (למשל) לא. חשבתי שבתור "מכבי ותו לא" זה אמור להיות אינטרס שלו. אז למה הוא נגד זה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 10:21 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

ומצד שמעון מזרחי, הרי האינטרס שלו הוא אמור להיות הפוך, לא? לשיטת "למזרחי איכפת רק ממכבי", הרי שמצידו שאיגוד הכדורסל יקבע במסמרות שרק בוגרי האקדמיה יהיו בנבחרת, ושחקני מכבי (למשל) לא. חשבתי שבתור "מכבי ותו לא" זה אמור להיות אינטרס שלו. אז למה הוא נגד זה?

אה? אתה אומר שלכאורה האינטרס ה"טהור" של אלקטרה הוא שהשחקנים שלה לא יהיו בנבחרת?

צר לי, לקחת את זה למחוזות תיאורטיים מדי. במציאות, נבחרת זה יוקרה, זה חשיפה, זה השתפשפות ונסיון מול השחקנים הטובים באירופה לגילם (במקרה הרגיל שבו הנבחרת בדרג א'). הטענה התיאורטית "זה פחות שחיקה ויותר ריכוז במשימות של אלקטרה" היא, ובכן, תיאורטית לגמרי וחסרת אחיזה במציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 10:30 am 
Hall of Famer

עם כל הכבוד, במציאות של המעמד של טורנירי הנבחרות שישראל משתתפת בהם - הן הבוגרים והן הגילאים, גם במקרה שהיא תעלה לדרג א' - נבחרת היא לא יוקרה ולא חשיפה. מבחינת הקבוצות היא בעיקר טורח וסיכון בפציעות של שחקנים שגם ככה עמוסים ומשחקים בכמה מסגרות. מבחינת "אינטרס טהור של קבוצה" זה יותר סיכון מתועלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 10:37 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:

אם זה האופן היחיד שבו בוחנים אותם, אז כן - זו המשוואה. כספי, אוחיון ואליהו לא רלוונטיים בכלל.
מצטער, אבל אי אפשר באמת לטעון שזה שהם לא משחקים = לא מספיק טובים לרמת ליגת העל.

ראי שעל הקיר כתב:

לא הבנתי אם דיברת ברצינות או לא, אבל אם כן אז מדובר פה על נבחרות קדטים ונוער ומחלקת הנוער של מכבי בנוייה ברובה על ייבוא מבחוץ ועכשיו פתאום כבר לא כזה קל להם לשכנע שחקן מוכשר לבוא למחלקת הנוער של מכבי כי מהאקדמיה יהיה לשחקן כביכול יותר קל להגיע לנבחרות.

עודד וולפסון כתב:
זה לא שאני מת על הרבה התבטאויות של מזרחי, אבל בחיית ודים, הפעם האיש דווקא בכיוון.
נתחיל בדבר הראשון, וזה שלהתנות הגעה לנבחרת בהשתתפות באקדמיה זאת פשוט שערוריה. זה גם לא יקרה בפועל, אבל עצם זה שמפמפמים את זה לשחקנים בניסיון "לדוג" אותם ככה לאקדמיה, זאת לא פחות מבושה!

אני בוחן פרוייקט כזה לפי מה עושים השחקנים שהיו שם. אין שחקן אחד שסיים את האקדמיה בעונה שעברה ומשחק דקות נורמליות בליגת העל או אפילו הלאומית, וזאת בהחלט תעודת עניות גדולה.
מעבר לזה, לאורך השנים היו לא מעט מינויים תמוהים בסביבת האקדמיה, כך שהתמונה הכללית שמתקבלת היא של משהו עם פוט' לא קטן, שמתפספס בדרך בגלל עסקנות, פוליטיקה ואנשים.

אני לא התייחסתי לעניין הנבחרות ולעניין המינויים. יכול להיות שאתה צודק לגבי המינויים וכבר כתבת על זה בעבר. לגבי הנבחרות - מה שהם מכריזים זה אולי באמת לא בסדר וזה סוג של ניסיון נואש, אבל בפועל כמו שאתה אמרת זה לא ממש יקרה וגם לא קרה בנבחרות קודמות.
פשוט מאוד מאוד מכעיס אותי שאדם כל כך בכיר בכדורסל הישראלי מסתכל על הדברים בראיה כל כך צרה ואולי גם יש לו את הכוח להכשיל את הפרוייקט לפני שבאמת התחיל ממש לרוץ וזה חבל.
זה כמו שמתחילים רפורמה במשרד החינוך אבל אחרי כמה שנים מבטלים אותה כי היא לא נשא פירות וזה מגוחך כי מדובר על תהליכים לטווח רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 10:42 am 
Hall of Famer

מה זה "אי אפשר לטעון שהם לא מספיק טובים לליגת העל"? בפועל המאמנים שלהם בקבוצות חושבים שהם לא מספיק טובים כדי לקדם את המטרות שלהם בקבוצות (כלומר לעזור להם לנצח משחקים).
ולגבי הדבר השני - אתה יוצא מתוך הנחה שלשחק בנבחרת הנוער או הקדטים זה חלומו הרטוב של שחקן נוער ישראלי, ובלי זה השמיים יפלו וזה מה שינחה אותו בקבלת החלטות על הקריירה שלו. ובכן, לדעתי אתה טועה טעות מרה. מה גם שכמו שעודד אומר בפועל זה לא ממש קורה וגם לא יקרה, אז עוד יותר זה לא יהיה שיקול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 11:00 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
עם כל הכבוד, במציאות של המעמד של טורנירי הנבחרות שישראל משתתפת בהם - הן הבוגרים והן הגילאים, גם במקרה שהיא תעלה לדרג א' - נבחרת היא לא יוקרה ולא חשיפה. מבחינת הקבוצות היא בעיקר טורח וסיכון בפציעות של שחקנים שגם ככה עמוסים ומשחקים בכמה מסגרות. מבחינת "אינטרס טהור של קבוצה" זה יותר סיכון מתועלת.

ראי, לקחת פוזיציה ואני כבר רואה איך אתה מוכן להתווכח עליה למוות, דא עקא שהמציאות פשוט טופחת על פניך ההו-כה-תיאורטיות. אני לא מכיר שחקן אחד בגילאים צעירים שהיה מוכן לוותר על נבחרת ישראל. כל הקיטורים על עומס בגילאים הצעירים בד"כ מגיעים כשהשחקנים כבר הופכים לבוגרים, בכירים ועם בעיות בריאות (ע"ע הדור של העתודה 2000), וגם אז הדיבור הוא על זה שצריך לבטל את אחת המסגרות מבין ליגת בתי הספר או הליגה לנוער. חד משמעית, שחקנים, הורים של שחקנים וגם מועדונים רוצים שהשחקנים שלהם יהיו בנבחרת. לא שמעת ולא תשמע את שמעון מזרחי אומר אחרת, והפרשנות שלך כאילו שמעון הולך נגד האינטרס של אלקטרה בזה שהוא רוצה שגם שחקנים ממנה יגיעו לנבחרת היא מגוחכת למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 11:00 am 
מנהל פורום

אי אפשר לטעון כי כבר ראינו מקרים בעבר שמאמנים העדיפו לתת דק' לזרים או ישראלים ותיקים ולא לתת הזדמנות לצעירים ולא כי הם לא מספיק טובים.
אני חושב ככה במקרה הזה כי ראיתי למשל את רפי מנקו משחק וגם ראיתי את הרמה בליגת-העל והוא מספיק טוב בשביל לקבל דקות ואני לא היחיד שחושב ככה.

אגב, היתרון האמיתי של האקדמיה הוא אפילו לא בקידום של שחקנים כמו רפי מנקו, שאולי גם ככה היה מגיע בערך לאותה רמה, אלא בקידום שחקנים מהפריפריה וקידום שחקנים בעלי פוטנציאל עתידי שמבשילים מאוחר (יענו ילדים מאוד מאוד גבוהים) שבקבוצות אחרות פשוט אין ממש אינטרס להשקיע בהם לעתיד.

עכשיו לגבי הנבחרות - אתה יכול להגיד שאנחנו טועים, אבל אנחנו כעוקבים אחר שחקני נוער ועובדים עם ילדים ונערים רואים מה קורה בשטח. אני רואה למשל באיזה התלהבות הילדים מגיעים ביום שבת ב-9 בבוקר לאימון הטרום-קדטים (כאשר חלקם עוד צריכים לנסוע שעה-שעתיים, כלומר לקום ב-6 ביום שבת!) ומשקיעים שם פי-10 יותר ממה שמשקיעים באימון בקבוצה וכל זה בשביל הסיכוי הקטן שיום אחד הם יגיעו לסגל סופי של נבחרת ישראל וייצגו את המדינה.
אפשר לסכם את זה ככה: ילד ישראלי שמתחיל לשחק כדורסל חולם לשחק ב-NBA, אחר כך בסדר העדיפויות הוא חולם לשחק ביורוליג במדי מכבי ואחר כך זה לשחק בנבחרות ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 12:33 pm 
Hall of Famer

אי אפשר לטעון? ודאי אפשר לטעון את זה יותר מאשר את ההיפך.

לגבי "שמעון מזרחי לא יגיד דבר כזה" - ודאי שהוא לא יגיד דבר כזה. אף אחד לא יגיד דבר כזה, גם אם הוא כן חושב שבאינטרס של הקבוצה שלו ששחקנים לא ישחקו את עצמם כל קיץ בנבחרות, כי זה חיסול תדמיתי. ועדיין, שחקני הנוער עמוסים לעייפה, וזה מצב נתון - כמעט כולם פה, למיטב זכרוני, באמת חושבים שצריך לחסל את אחת ממסגרות הנוער, אבל המציאות היא שכל המסגרות קיימות והנבחרת היא עוד שחיקה שלא מאפשרת גם מנוחה לגוף בקייצים.
זה מבחינת האינטרס של הקבוצות. מבחינת השחקנים, אם השחקן רוצה נבחרת הוא יהסס לבוא לקבוצה במקום לאקדמיה? אבל מאחר ובפועל כמו שכבר אמרו פה אף אחד לא באמת מונע משחקנים שמשחקים בקבוצות להגיע לנבחרת, לא צריכה להיות שום בעייה לקבוצות לגייס שחקנים בגלל הטיקט הזה. אדרבא ואדרבא, בואו נראה את איגוד הכדורסל גברים שיעמדו מאחורי המילה שלהם, ומעכשיו שיבואו רק שחקני אקדמיה לנבחרות. זה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 12:52 pm 
Junior

אני לא יודע איך זה היום, אבל בתקופה שאני הייתי בגילאי הנוער, לשחק בנבחרת ישראל זה היה משהו שאף שחקן לא היה מוותר עליו בעיקר בגלל שזה סמל סטטוס.
להיות בנבחרת ישראל זה אומר שאתה אחד מ12 השחקנים הטובים בשנתון שלך בארץ, והרבה שחקנים רוצים את המעמד הזה.

למכבי יהיה הרבה יותר קשה לייבא שחקנים אם השחקנים יידעו שהמשמעות זה שהם לא יוכלו לשחק בנבחרת.

אגב, קבוצות הנערים והילדים של מכבי עד כדי כך בינוניות שהיא בעיקר מייבאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 1:11 pm 
מנהל פורום

הם מייבאים שחקנים גם לקבוצות ילדים. רק מהשנה הזו אני מכיר ילד אחד מוכשר מאוד בכיתה ז' מפ"ת שעבר לשחק במכבי ת"א. אז בטח שגם בנערים.
גם מאצלינו, ב"ש והאזור, הם ניסו בשנים קודמות לשכנע שני שחקנים בכיתה ח' לעבור אליהם, אפילו כבר באותה שנה וגם בחנו שני ילדים בכיתה ז'.

לא יודע עד כמה זה נובע מתוך "צורך קיומי" אלא מתוך הרצון לשאוב אליה את כל הכישרונות, שזה הרבה יותר קל מלהשקיע בהרחבת הבסיס של ביה"ס לכדורסל ותשתית הקטסל.
אני לא יודע מה סדר הגדול של ביה"ס לכדורסל של מכבי, אבל אני כן יודע שהם בדרך כלל מעדיפים לא לפתוח הרבה קבוצות קטסל (ואז הקבוצות שכן פותחים בד"כ בצמרת הליגות שלהן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 5:05 pm 
מנהל פורום

נועם, מכל האקדמיה שסיימה 5 סה"כ רשומים בליגת העל, וביחד הם שיחקו עד היום 25 דקות ב16 משחקים. ממוצע מרהיב של 1.5 דקות למשחק...
זה אגב קצת יותר ממספר הדקות ששיחק רועי איילו בהרצליה, תלמיד י"ב ושחקן מחלקת הנוער שם.
אם מחפשים בלאומית המצב גם לא מזהיר, עם שחקן אחד שמשחק 10 דקות למשחק, אבל שותף רק ב-6 משחקים (פחות מחצי) ועוד אחד ששיחק עד היום פחות מחצי דקה בפעם היחידה שבה הוא זכה לדרוך על הפרקט.

אם אתה שואל איפה נעלמו עוד איזה 7-8 שחקנים שסיימו את האקדמיה, אז יש אחד או שניים שנמצאים בארצית (וגם שם לא משחקים), ועוד 5 שפשוט פרשו מכדורסל עם סיום הלימודים, בטוח שזא לא הייתה מטרת האקדמיה!

לעניין הנבחרות. אין ספק ש99.9% מהשחקנים מאוד רוצים להיות בסגל הנבחרת. בכל זאת זה האימונים עם הטובים ביותר, משחקים בינלאומיים, ואפשר להתקדם שם המון. מצד שני ודים, אתה ואני אולי יודעים שמי שיהיה מספיק טוב יגיע לנבחרת בכל מקרה, אבל כשמציגים לילד בן 15 שאם יגיע לאקדמיה תהיה לו קדימות בסגל הנבחרת, הוא וההורים עושים את החשבון בראש, ויהיה מאוד קשה להוציא את המחשבה הזאת מהראש שלהם.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 9:57 pm 
מנהל פורום

עודד וולפסון כתב:
נועם, מכל האקדמיה שסיימה 5 סה"כ רשומים בליגת העל, וביחד הם שיחקו עד היום 25 דקות ב16 משחקים. ממוצע מרהיב של 1.5 דקות למשחק...
זה אגב קצת יותר ממספר הדקות ששיחק רועי איילו בהרצליה, תלמיד י"ב ושחקן מחלקת הנוער שם.
אם מחפשים בלאומית המצב גם לא מזהיר, עם שחקן אחד שמשחק 10 דקות למשחק, אבל שותף רק ב-6 משחקים (פחות מחצי) ועוד אחד ששיחק עד היום פחות מחצי דקה בפעם היחידה שבה הוא זכה לדרוך על הפרקט.

אם אתה שואל איפה נעלמו עוד איזה 7-8 שחקנים שסיימו את האקדמיה, אז יש אחד או שניים שנמצאים בארצית (וגם שם לא משחקים), ועוד 5 שפשוט פרשו מכדורסל עם סיום הלימודים, בטוח שזא לא הייתה מטרת האקדמיה!

נועם שאל אותך כמה שחקנים בני 18, כלומר כאלה שסיימו גיל נוער, ושהם לא מבוגרי האקדמיה משחקיום היום בליגת-על. אז במקום להשתמש בדמגוגיה החלטתי לענות על זה בעצמי:
אני מצאתי 10 שחקנים שרשומים בליגת העל ילידי 94 או דצמ' 93, מבלי לקחת בחשבון מי מהם משחק בנוסף כחריג גיל בנוער. כל העשרה שיחקו ביחד 109 דק' העונה, זאת אומרת 10.9 דק' בממוצע לשחקן, ומדובר על דק' במצטבר ולא בממוצעים פר משחק. מתוך ה-109, 89 שייכות לדואוסן. זאת אומרת אם מוציאים אותו מהמשוואה אז הממוצע יורד ל-2.1 דק' במצטבר העונה פר שחקן.

באותה בדיקה אצל בוגרי האקדמיה, שאגב אני הצלחתי למצוא רק 4 כאלה בליגת-העל:
מנקו (3), קיקוס (7), בן-עליזה (2) ואוחנון (13) = סה"כ 25 דק', שזה יוצא 6.25 פר שחקן.

זאת אומרת שמתוך קבוצה של כ-12-13 שחקנים שהיו באקדמיה יש 4 שהגיעו לסגל של קבוצה בליגת-העל, לעומת 10 שחקנים מכל שאר קבוצות הנוער הבכירות בארץ. מבחינת כמות דק': רק דואסון משחק דקות משמעותיות וההבדלים בין כל השאר זניחים לגמרי, בהתאם לכמות המשחקים של קבוצתם שנגררו לגארבג'-טיים.
אם זו המשוואה אז הייתי אומר שאחוזי ההצלחה של האקדמיה דיי טובים, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 10:05 pm 
Junior

אתם ברצינות סופרים דקות לבני 18 כאינדיקציה להאם האקדמיה עושה עבודה טובה בפיתוח שחקנים צעירים? תהיו בריאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 10:12 pm 
מנהל פורום

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת בסוף - מכיוון שלמעט שחקן אחד מדובר במילא כמעט אך ורק על דק' בגארבג'-טיים וגם ככה ההבדלים זניחים, אז הדק' לא רלוונטיות. מה שכביכול היה כן רלוונטי זה כמות השחקנים שהשתלבו בקבוצות בליגת העל.

כמובן לדעתי זה חרטא ובגלל זה אני מההתחלה אמרתי שאי-אפשר לשפוט את האקדמיה אחרי 3.5 שנים. בוא נראה עוד 10 שנים כמה מתוך השחקנים שיהיו בסגל הנבחרת הבוגרת עברו באקדמיה וכמה לא והאם הישגי הנבחרת הבוגרת השתפרו.

המשפט של עודד בתחילת האשכול:
ציטוט:

זאת בהחלט תעודת עניות, אבל תעודת עניות לליגה ולכדורסל הישראלי. לא לאקדמיה.

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך א' ינואר 20, 2013 11:24 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2013 10:18 pm 
Junior

מספר הדקות של ישראלים צעירים הרבה יותר קשור למעמד הרעוע של המאמן הישראלי והעדר היכולת לבנות קבוצה בצורה רצינית לטווח ארוך בגלל בעיות כלכליות וניהוליות מאשר ליכולת המקצועית של אותם שחקנים צעירים. מעבר לזה כל מה שודים הרגע אמר +1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 21, 2013 9:22 am 
Hall of Famer

ודים, אני לא אומר שצריך לשפוט אחרי 3.5 שנים את הפרוייקט, אבל גם אי אפשר לשבת על התחת להתעלם מכל מה שקורה לבזבז עוד שנים ורק אחרי 10 שנים לבדוק אם מה שעשינו נכון.

הסגל של האקדמיה אמור לרכז בתוכו את כל השחקנים הכי טובים במחזור שלהם. ברור שזה לא קורה, אבל אפשר להגיד שלפחות 75% מהשחקנים הטובים והמוכשרים במחזור מגיעים לאקדמיה. מכאן שהאקדמיה אמורה להוציא יותר שחקנים מאשר שאר האגודות לקבוצות הבוגרים. הנתון של חמישה שחקנים שסיימו את האקדמיה ופרשו מכדורסל הוא בעייתי מאד.

בכל מקרה, ברור שלא צריך להכתיר את הפרויקט של האקדמיה ככישלון, אבל סימני השאלה רבים מאד בכל אספקט שתסתכל עליו בפרויקט הנ"ל והשורש מתחיל כמו שעודד כתב ממינויים לא מקצועיים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 21, 2013 10:04 am 
מנהל פורום

אני אומר שכדי באמת, אבל באמת, לבוא ולשפוט פרוייקט כזה בצורה מדידה צריך לתת לו לרוץ לפחות 10 שנים.
ברור שאני לא מתכוון שב-10 שנים האלה יושבים בשקט בלי להעביר שום ביקורת ובלי לנסות לשפר שום דבר. אם רואים שיש מינויים לא לעניין או שמתוך 20 השחקנים שמאותרים בסוף תהליך הטרום-קדטים מצליחים לגייס לאקדמיה רק 5-6 אז יש בעיה ואני הנהלת האיגוד בהחלט צריכים להתערב.
אלא שאדון שמעון מזרחי טוען שלאור ה"תוצאות" אחרי 3.5 שנים צריך לסגור את האקדמיה, שזה מגוחך.

לגבי סימני השאלה - הבעיה היא שאת רוב סימני השאלה מעלים אנשים שיש להם אינטרס מובהק להיות נגד האקדמיה ולא מתוך רצון לשפר אותה לטובת הכדורסל הישראלי. זאת הבעיה פה, שכל אחד חושב רק על הצד שלו וכמעט אף אחד לא מנסה לראות את התמונה הגדולה ואיך כולנו יכולים להרוויח ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 21, 2013 10:16 pm 
Hall of Famer

ואם אני מעלה סימני שאלה, זה בגלל שאני חושב רק על הצד שלי? ועודד גם חושב רק על הצד שלו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 21, 2013 10:58 pm 
מנהל פורום

עם כל הכבוד לדיונים המהותיים פה בפורום, אני מדבר על הדיונים בהנהלת האיגודים, שהם אלה שקובעים את המשך הפעילות ואופי הפעילות של האקדמיה.
אגב, אני כן מרגיש לעודד יש פה אינטרס כיוון שהוא עובד באגודות שנפגעות מהאקדמיה ואני מרגיש שהוא מנסה להיכנס פה, לא כמו שמעון מזרחי אבל עדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Y.T ו 76 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה