סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 11:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 123 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 1:10 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אם אתה מדבר על הגמר מול דאלאס, אפשר בהחלט להשוות אותו לגמר שטיישון פרינס חיסל את קובי לחלוטין. הסיטואציה היחידה מאז הקמת הליגה(NBA ולא ABA) שקבוצה ללא סופרסטאר לקחה אליפות, ועוד הכתה שוק את הירך קבוצה של הול אוף פיימרס, שניים מהם בשיאם. (קובי קלע משהו כמו 18 נקודות למשחק באותה סדרה). ההפסדים לבוסטון היו מול קבוצה טובה יותר, ומול אורלנדו- נו שווין. אני לא בטוח שהסוויפ מול המאבס נראה יותר טוב ברזומה של קובי(אה כן, לברון לא קיבל סוויפ אף פעם בפלייאוף עם ביתיות.אני חושב שיש מעט מאוד כאלה בהיסטוריה של הליגה בכלל, בטח בסדרה של הטוב מ-7 ולא הטוב מ-5 ). דאלאס לא הייתה קבוצה מוכשרת יותר, אולי קצת יותר עמוקה. לברון עם 4 אליפויות יעבור את קובי כנראה, כי דווין וויד הנוכחי רחוק שנות אור בהשפעה שלו משאק של האליפויות של הלייקרס, שהיה השחקן הטוב בליגה והשחקן הדומיננטי באליפויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 1:16 am 
Junior

Super Mario כתב:
אגב לא קראתי פה כמה שעות, ואני רואה דיון שלם על זריקות מכריעות. איך הגענו לזה?

עוד אחד משונאי קובי החליט שזה המקום לכתבה עם נתוני קלאץ'.

שקי: קודם כל מאוד נוח לך שאלי מתיחסים כמעריץ קובי אובססיבי, אבל מאוד מפריע לך שאני מתיחס לאחרים כאובססיבים לצד השני, אז כדאי שתתרגל כי אני נורא נהנה להתיחס לגופם של אנשים כל עוד זו צורת הדיון פה. ומזתמורת? אין קרקע לטענה שהלייקרס היו מצליחים הרבה פחות בלי קובי? זה כמו שאני אומר שאין קרקע לטענה שמיאמי היו מתדרדרים לתחתית הפלייאוף בלי לברון, כי גם בלעדיו הכשרון שם (וויד-בוש-אלן והשאר) שווה מקום ראשון במזרח. אז זהו שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 1:19 am 
Freshman

פלאש, אתה חושב שאני "שונא-קובי"? ברצינות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 1:32 am 
Junior

אבל עם לברון מיאמי קבוצה מקום ראשון במזרח, עם קובי הלייקרס במאזן מביך מחוץ לפלייאוף, לכן משהו לא עובד שם, ואתה לא יכול להגיד שזה כולם חוץ מקובי.
כאשר משהו עובד אז מגיע קרדיט, כאשר משהו לא עובד אי אפשר לברוח מאחריות...

להגיד שאתה מעריץ קובי אובססבי, ובכן, זה מגובה בעשרות (אם לא מאות) הודעות בפורום. ועדיין אנשים לא פותרים דיון איתך ב"הוא מעריץ קובי" ולא נותנים טענת נגד.
אתה פותר הרבה הודעות ב"עוד שונא קובי אובססבי" , בלי לדעת באמת מה הוא עשה פרט להודעה או לכתבה, ולא מגיב לחלק גדול מהתוכן.

הרשימה שנתת והטענה שנתוני קלאץ' הם נגזרת של הגדרה זו תשובה מספיק טובה גם בלי לקבור אותה ב"שונא קובי" ושלא יקחו אותך ברצינות.

מותר לבקר את הקובי והלייקרס גם בלי להיות שונא אלא ביקורתי, כמו שיש פה ירידות על דרון וויליאמס, כמו שנפלו על לברון מול דאלאס וכמו שהסתלבטו על הסוויפ שנוביצקי אכל מהוורירס אחרי הMVP.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 1:32 am 
Junior

מריו: אם אתה אומר שלא, אז לא. שאלת מי הכניס את הדיון על זריקות מכריעות, אז אמרתי...
shachaf78 כתב:
אם אתה מדבר על הגמר מול דאלאס, אפשר בהחלט להשוות אותו לגמר שטיישון פרינס חיסל את קובי לחלוטין. הסיטואציה היחידה מאז הקמת הליגה(NBA ולא ABA) שקבוצה ללא סופרסטאר לקחה אליפות, ועוד הכתה שוק את הירך קבוצה של הול אוף פיימרס, שניים מהם בשיאם. (קובי קלע משהו כמו 18 נקודות למשחק באותה סדרה). ההפסדים לבוסטון היו מול קבוצה טובה יותר, ומול אורלנדו- נו שווין. אני לא בטוח שהסוויפ מול המאבס נראה יותר טוב ברזומה של קובי(אה כן, לברון לא קיבל סוויפ אף פעם בפלייאוף עם ביתיות.אני חושב שיש מעט מאוד כאלה בהיסטוריה של הליגה בכלל, בטח בסדרה של הטוב מ-7 ולא הטוב מ-5 ). דאלאס לא הייתה קבוצה מוכשרת יותר, אולי קצת יותר עמוקה. לברון עם 4 אליפויות יעבור את קובי כנראה, כי דווין וויד הנוכחי רחוק שנות אור בהשפעה שלו משאק של האליפויות של הלייקרס, שהיה השחקן הטוב בליגה והשחקן הדומיננטי באליפויות.

סוף סוף נושא נורמלי אחר. ראשית אני מסכים שלברון עם 4 אליפויות ככל הנראה יעבור את קובי עם 5 אליפויות, כי שלוש מהם עם שאקיל, אבל זה עוד רחוק.
ההבדל, בעיני בין הגמר של ג'יימס ב2011 לזה של קובי ב2004, הוא שקובי המשיך לנסות לסחוב את הלייקרס גם כשהוא לא פגע, ולברון פחד מהרגע ושבק בגמר, מסר ומסר ומסר, נחנק בכל הרבעים האחרונים, 8 נקודות במשחק 4. קובי שיחק אגואיסטי (אגב, הוא קלע 22.6 נק'), אבל אני מעדיף בהרבה אגואיסט על פני כוכב שבורח מהכדור. בנוסף היה לקובי את משחק 2 הנפלא שהוא הביא ללייקרס נצחון, היתה לו סדרה רעה, אבל הסיפור של הגמר לברון לא היתה סדרה רעה-אלא קריסה טוטלית שלא ראיתי מאף כוכב. קובי מול המאבס, שוב זה כבר היה אחרי הירידה, נראה כשלברון יעבור את גיל 30 אם לא יהיו לו נפילות כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 2:04 am 
Senior

מארק קיובן התייחס בזמנו לנושא של מה שדאלאס עשתה ללברון בגמר. כן, זו הייתה היחנקות רצינית של לברון, אבל קיובן התייחס לזה קצת שונה. אחד הטיוענים של קיובן היה שהתקשורת התעלמה לחלוטין מההגנה של דאלאס על לברון. הוא טען שדווקא מי שקיבל את ההחלטות הנכונות היה לברון, ואלו שטעו בקבלת ההחלטות שלהם היו שחקנים אחרים. אז כן, זה לא הופך את ההופעה של לברון בגמר לטובה, בוודאי לא הרבעים האחרונים שלו, אבל לפחות עד משחק 4(כולל משחק 1 המצויין שלו) הייתה את התחושה שלברון, קצת כמו בסדרה עם בוסטון, נותן לוויד שהיה מצויין לעשות את העבודה, והתרכז בניהול המשחק יותר מאשר בלקלוע. הטיעון של קיובן אפילו תומך בזה, בזמן שרוב האנשים דיברו על היחנקות. מיאמי של אותה עונה הייתה מפלצת דו ראשית, לא קבוצה עם סופרסטאר ועוד אחד שהוא חצי סופרסטאר, כמו שוויד נראה בשנה וחצי האחרונות(וגם בגמר מול אוקלהומה). במשחק החמישי נדמה לי וויד נפצע. זה לא הוזכר כל כך אגב. כל זה ברמת המיקרו(שאליה אתה ירדת). ברמת המאקרו אין באמת הבדל. הלייקרס היו פייבוריטים הרבה יותר גדולים מאשר מיאמי, ונפלו גם הרבה יותר חזק(דטרויט ניצחה בדו ספרתי שניים מארבעת המשחקים, כולל תבוסה אחת די רצינית). אני רואה את ההישג של לברון בלהביא חבורה נכה כמו קליבלנד ב-2007 לגמר כהרבה יותר גדול מאשר הכישלון שלו ב-2011. קובי עם קבוצות כאלה לא עבר סיבוב בפלייאוף בכלל ואפילו לא הגיע לשם פעם אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 2:17 am 
Hall of Famer

ואם לקחת הפסקה שניה מהדיון הסוער, אז לא לברון+וויד, ולא קובי+האוורד. הצמד הסופרסטארי הראשון בליגה מאז שאקובי הוא דוראנט+ווסטברוק, הראשון הוא השחקן השני בטיבו בליגה, והשני הוא כנראה הפוינט גארד סקורר הטוב ביותר בליגה (ואחד משלושת הפוינטים הטובים בכלל, אולי אפילו אחד מהשניים). צמד שאלא אם כן יקרו הפתעות, עוד עשוי לעמוד בדברי ימי הליגה בכבוד ליד מג'יק+קארים, שאקובי, סטוקטון ומאלון, או ג'ורדן ופיפן (כמובן, בשביל זה הם צריכים לקחת איזה 2-3 אליפויות ב 5-6 השנים הקרובות, לדעתי זה יקרה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 2:23 am 
Senior

לא ראיתי את אוקלהומה הרבה השנה. קבלת ההחלטות של ווסטברוק השתפרה? אם לא, אוקהלהומה שוב תסתבך מול קבוצות שיצליחו להתחרות בכישרון שלה. וחוץ ממיאמי, גם הספרס לא היו רחוקים מלעשות את זה בשנה שעברה. אני חושב שגם הקליפרס לא מאוד רחוקים משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 2:44 am 
Sophomore

Super Mario כתב:
פלאש, אתה חושב שאני "שונא-קובי"? ברצינות..

הוא התכוון אלי.
ואני בהחלט שונא קובי גאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 8:32 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הוא אמנם התכוון אליך, אבל סופר מריו, הכניסה שלך בפורום לא היתה עם הודעה שקובי הוא האוברייטד הגדול בהיסטוריה או משהו כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 9:32 am 
מנהל פורום

Super Mario כתב:

זה בגלל אוהדי לברון האובססיביים חולי הנפש האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 10:35 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
היו לא כתמים לא פחות גדולים, אולי יותר (בטח כשמתחשבים בגיל של קובי).

אם קובי לא מגיע לפלייאוף עם סגל שכולל את הווארד, נאש, גאסול, מוופ וג'יימיסון (שחקן של 17 נק' למשחק בעונה שעברה, כן?) זה כתם הרבה-הרבה יותר גדול מכל פשלה שהייתה ללברון בקריירה, אנחנו לא מדברים כאן על להחנק בגמר ה-NBA (קרה גם למג'יק, וגם לקובי, ואני מניח שלעוד כמה גדולים), אנחנו מדברים על לא להגיע לפלייאוף עם סגל שהוא ארגיובלי הכי טוב בליגה, זה בסקאלה שונה לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 10:45 am 
Hall of Famer

זהו, אבל הסגל הזה הוא לא ארגיואבלי כלום. חשבו שהוא כן בתחילת העונה, אבל נראה לי שהוכח מעבר לכל ספק סביר ששיאו הרחק מאחוריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 11:01 am 
Hall of Famer

שיאו של מי מאחוריו? של קובי שנותן עונה את אחת העונות הטובות בקריירה שלו? של הווארד בגיל 27? נאש נראה לא רע העונה, מוופ נותן עונה טובה בסך הכל, הבעייה שלהם לדעתי היא לא בשחקנים אינדיבידואליים, למרות שגאסול בעונה חלשה, הבעייה שלהם היא שהם פשוט לא נראים כמו קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 11:07 am 
Junior

מסכים עם רוני.
לפני תחילת העונה טענו שזה אחד הסגלים המוכשרים שנראו הרבה זמן, מהסיבה שלאותם שחקנים הייתה עונה טובה עונה שעברה.

להגיד 4-5 חודשים אחרי שבעצם הם לא טובים זה לא נכון, כי הרי רק לפני 5 חודשים הם כן היו עד כדי כך טובים.
המיקום שלהם נובע אך ורק מזה שהם קבוצה מחורבנת. הסגל שם מורכב משחקנים אינדיבידואלים טובים שהראו רק לא מזמן מה הם שווים.

בוא אני אשאל את זה אחרת - בכמה קבוצות לדעתך קובי ודוויט שווים חמישיה? (מניח שהתשובה היא סביב ה27-28), כמה קבוצות נאש וגאסול שווים חמישיה? (מניח 25-24 לגאסול, 19-20 לנאש). בכמה קבוצות MWP וג'יימסון היו שחקני רוטציה חשובים? (גם מניח, 27-28).
הסגל בסדר גמור, החיבור מזוויע.

נכון שגאסול והאוורד זה לא המשלים אחד של השני, אבל זה בדיוק מה שאמרנו על וויד ולברון ואחרי עונה של רחרוחים הם מצאו נקודה שבה זה עובד פחות או יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 11:53 am 
מנהל פורום

נורטון, אתה מתכחש לכך שקובי הוא הסקנד הטוב בליגה והווארד הוא הסנטר הטוב בליגה?

זה לבדו מאשר את הטענה של רוני. על הלייקרס אמרו לפני העונה דברים הרבה יותר מרחיקי לכת מזה. דיברו במושגים של אחת החמישיות הגדולות בהיסטוריה. אז על זה אפשר להגיד שהוכח שזה לא נכון. אבל זה עדיין סגל שאמור היה להבטיח פלייאוף בקלילות ושאם נניח הלייקרס היו היום במקום החמישי במערב היו מתייחסים אליו כאל כישלון גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 1:55 pm 
Freshman

ראובן כתב:
הוא אמנם התכוון אליך, אבל סופר מריו, הכניסה שלך בפורום לא היתה עם הודעה שקובי הוא האוברייטד הגדול בהיסטוריה או משהו כזה?

אני חושב שקובי הוא אחד הסופרסטארים האוברייטד בהסטוריה, יחד עם צ׳יימברלין אולי.
כשאני אומר אוברייטד, אני לא אומר שהוא לא שחקן אדיר ומוכשר וכל זה, אבל להכניס אותו לדיונים עם ג׳ורדן או לדיוני טופ 5? זה מה שהופך אותו לאוברייטד. תכלס הוא שחקן גדול עם המון קבלות ואני נהנה לראות אותו מפעם לפעם. אם היו מתייחסים אליו כמו שראוי להתייחס אליו - השוטינג ג׳ארד השני בטובו בהסטוריה, אי שם בצמרת הדרג השני של הסופרסטארים (קצת לפני גארנט, סטוקטון, אירווינג, בארקלי וכו:..) אבל לא בדרג הראשון שאני קורא להם ה once in a generation talent (ג׳ורדן, קארים, בירד וכו...)

הסיבות שהוא עם הדרג השני ולא הראשון מבחינתי:
- הוא לא הוכיח שהוא מסוגל לסחוב קבוצה חלשה להיות קוטנדטית.
- הוא מאוד לא יעיל בשביל סופרסטאר.
- הוא לא שחקן שבשום שלב ממש שלט בליגה והיתה תחושה שאין לאף אחד סיכוי אלא אם כן הוא נפצע (כמו ג׳ורדן או שאק בשיאו למשל)
- הוא לא באותה רמת מנהיגות של הדרג הראשון. זה כבר עניין יותר סובייקטיבי וזו דעתי.

אני כבר כתבתי כאן שאין שחקן NBA שאני באמת שונא. יש כמה שאני לא אוהב (אבל מעריך) כמו קובי, הווארד, מלו ורונדו למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 7:32 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
היו לא כתמים לא פחות גדולים, אולי יותר (בטח כשמתחשבים בגיל של קובי).

די כבר עם הגיל של קובי! אתה לא יכול להכניס את זה לכל דיון.
קרל מאלון נתן בגיל 34 "27, 10, 4" ובגיל 39 "21, 8, 5", בירד נתן בגיל 35 עם גב גמור "20, 10, 7", שניהם ד"א באחוזים הרבה יותר טובים משל קובי ולא חסרים סופרסטארים אחרים שהמשיכו לתת תוצרת מצויינת בגיל מאוחר. אין ספק שקובי הוא מכונת התקפה ובכושר נפלא אבל חלאס עם הטיעון הזה. (במאמר מוסגר, אני ממש לא אתפלא אם עוד עשור יגלו שקובי (ואחרים) השתמשו בסמים ממריצים כמו שגילו לאחרונה עם לאנס ארמסטרונג, אבל אני כותב את זה במוסתר כדי שפלאש לא יקבל ג'ננה ויחפש איפה אני גר...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 7:49 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

אני אוהד קובי גדול כמעט כמו פלאש ואני משוכנע מעבר לצל של ספק שקובי משתמש בחומרים אסורים ותוספים שונים ומשונים. אם זה הורדת המשקל לקראת האולימפיאדה, אם זה רופאי אלילים ולוחשי סתרים בגרמניה, אם זה התמודדות לא אנושית בכל מובן עם פציעות וחזרה מדהימה לפעילות, אם זה כושר אירובי חסר תקדים- דיי ברור שהוא על משהו ולא מאתמול. כנראה שגם להברון ו-ווייד.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 7:54 pm 
מנהל פורום

די ברור שהוא על משהו זו אמירה סבירה (ואני שוב אעלה מהאוב את הטור של סימונס שטען שזה מאפיין של דור שלם - הדוגמה המובהקת השנייה שזכורה לי היתה ריי אלן). השאלה היא האם המשהו הזה חוקי או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2013 8:56 pm 
Junior

ודים כתב:
Super Mario כתב:

מה זה חולי נפש, חולי נפש זה כלום לעומתם. צריך להמציא ביטוי במיוחד בשבילם. אולי פשוט "מעריצי לברון"- קל וקליט לתיאור הפרעה חולנית כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 23, 2013 1:18 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
ודים כתב:
Super Mario כתב:

מה זה חולי נפש, חולי נפש זה כלום לעומתם. צריך להמציא ביטוי במיוחד בשבילם. אולי פשוט "מעריצי לברון"- קל וקליט לתיאור הפרעה חולנית כזו.

...the raven called the crow

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 23, 2013 4:34 pm 
Junior

Iggy כתב:
אני אוהד קובי גדול כמעט כמו פלאש.

ואני התלבטתי בין דעם לבנט כמעט כמו צוד.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 123 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], פרארי ו 57 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה