סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' דצמבר 24, 2024 2:02 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ליגה א' בוגרים.
הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 10:11 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
היי ח'ברה, אני יודע שואדים ועוד כמה פה מאמנים ונורא מנוסים בבירוקרטיה הזו של כל הליגה ומבינים בחלוקת רמות.
אני בן 21, 1.85 שוקל 75 עם יד טובה מאוד(בג'אמפרס\סט שוטס רגילים בג'אמפשוט פחות) מכל הטווחים.
אם אני אעשה אימון קליעות עם מביא כדורים סביב הקשת אקלע כ40\100 שלשות, עונשין 70-85 תלוי ביום.
ההגנה שלי סבירה, אני חודר סביר, הטעיות סבירות, פייד סביר.
אני חובבן, אבל מגיל 17-18 אני משחק הרבה בשכונה לפעמים לבד לפעמים עם אנשים משחק כ4-5 פעמים בשבוע שעתיים לסשן.
מה אתם אומרים כדאי להעז ולהיבחן לקבוצה או שאני אבייש את עצמי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ליגה א' בוגרים.
הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 10:25 pm 
מנהל פורום

יש לך איזה ניסיון של קבוצת נוער/נערים וכאלה? לפי הנתונים שסיפקת לליגה א' יש מצב שזה מספיק. הגבול באמת דק. אני שיחקתי בליגה א' וגם בב' וזה מאוד תלוי באיזה ליגה ובאנשים איך הרמה. אם אין לך ניסיון של קבוצה זה יכול להיות בעייה. יש הרבה מאוד דברים שלומדים לאורך שנים מגיל צעיר בתוך אימוני הקבוצה. מעל לכל זה משמעת אישית ועמידות פסיכולוגית ללחץ. בכל מקרה אין הרבה מה להפסיד, אם זה בוער בדמך לך להיבחן. גג לא תתקבל. תוכל תמיד להתחיל מליגה ב' ומשם לנסות לעלות רמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 10:38 pm 
מנהל פורום

למה ישר ליגה א'? יש גם ליגה ב' וזה לדעתי קצת יותר רלוונטי.
בכדורסל מאורגן יהיה הרבה יותר חשוב למאמנים שתהיה עם ניסיון במסגרת של כדורסל מאורגן (נגיד נערים או נוער) מאשר אם אתה קולע טוב או לא. כמובן שזה לא היה מזיק אם נגיד היית איזה 2 מטר, אבל בכללי אתה יכול להיות קלעי ושולט בכדור ושומר טוב אבל הם יעדיפו שחקן שאין לו חצי מהכישרון שלך אבל הוא מנוסה.

עכשיו זה כבר אמצע עונה ולא הכי רלוונטי אבל אם תבוא לאיזה קבוצה בסביבות מאי, אז אולי תוכל להוכיח את עצמך לקראת העונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 10:40 pm 
Freshman

מבאס אותי ליגה ב' הרמה שם מבאסת... זאת הבעיה שבנוער הייתי סה"כ שנה ואין לי ניסיון בכדורסל מאורגן, אבל אני כן יודע את היסודות ברמה טובה מאוד.
המאמן של ביתר אשדוד מליגה א' אמר שהוא מוכן לבחון אותי שישי הזה.. אבל לא רוצה סתם לעשות פדיחות לעצמי.
סה"כ הבנתי ש1.85-7 זה גובה טוב בבוגרים א' לSG-SF לא?
shiver תן דוגמאות לדברים ספציפיים ש"לומדים" הייתי בקבוצה בגילאים 7 עד כיתה ח' ככה שזה לא רציני בכלל.
במחוז דרום באשדוד ליגה א'.
עריכה: תרגישו חופשי לתת טיפים חברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 10:52 pm 
מנהל פורום

לומדים מהמסגרת הקבוצתית הרבה מאוד בגילאים צעירים. כל מיני מיומנויות שנוהגים לא להתחשב בהן יותר מדי כשמדברים על כדורסל מקצועני, אולי כי יוצאים מנקודת הנחה שלרוב השחקנים יש אותן.
רשימה על קצה המזלג - משמעת אישית, חסינות נפשית במצבי לחץ, השתלבות בקבוצה ומציאת מקומך (ד"ש למלקולם תומאס), השקעה באימונים, השתפרות באספקטים אישיים שונים, חיפוש תרומה בפרמטרים שאתה פחות חזק בהם, אינטיליגנציית משחק - התקפית והגנתית, האופן שבו אתה מגן, כדרור נכון ושמירה על הכדור ועוד...
כשמשחקים בשכונה/ספורטקים למיניהם, רואים יפה מאוד את ההבדל בין שחקנים שמגיעים כמוך שבסה"כ הם עם ניסיון "רחוב", אתלטים, קולעים בסדר גמור. שחקנים כמוך יכולים להיות טובים במשחקים האלה, לתפוס ימי קליעה ולחגוג. אבל - במקרים רבים אם יגיעו 3 שחקנים שבאים מקבוצה (גם בדרג נמוך), גם אם הם יהיו פחות אתלטיים ממך ואולי גם עם יד פחות טובה, יש סיכוי סביר שהיתרונות שפירטתי למעלה יתנו להם את האדג' לנצח אותך.
אני לא אומר שאין לך סיכוי. בסך הכל אתה נשמע שחקן על הכיפאק. אבל קח בחשבון שניסיון רחוב בשכונה לא שווה לניסיון בקבוצה. יהיה חסר לך אדג'. הייתי ממליץ לכן (אלא אם אתה חושב שאתה באמת שחקן על) לנסות קודם בליגה ב', לראות איך הולכת ההשתלבות ואז לחשוב קדימה. אתה צעיר מאוד, יש לך זמן להתפתח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 10:56 pm 
Freshman

תודה רבה על התגובה המושקעת! תשמע, בסה"כ הייתי בקבוצה עד כיתה ח' ולמרות שזה גילאים צעירים עד עולב אני מאמין שכן לקחתי מזה כל מיני דברים ואני כן יודע כל מיני יסודות הגנה,שמירה על הכדור וכו'..
עד כמה הרמה בבוגרים ב' נמוכה? אני פשוט רוצה לשחק במקום שאהנה בו, שיהווה לי אתגר ויתן לי להוכיח את עצמי במצבי לחץ - לעזור לקבוצה כמו שאני אוהב ולקחת אחריות ולתת סקורינג כמו *** כמו שאני אוהב!(מישהו אמר שיגעון מלו?).
נורטון אנא ממך גבר טרולינג לא כאן אני לוקח את זה דיי ברצינות :cry_ing:

נערך לאחרונה על ידי אוראלזור בתאריך ב' פברואר 04, 2013 10:58 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 10:56 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
אתה צעיר מאוד, יש לך זמן להתפתח.

ולך תדע, אולי עוד בסוף תמצא את עצמך בשיקגו בולס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 11:03 pm 
Junior

הוא כבר ביקש סליחה בת'רד אחר, שכרת ולא מיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 11:05 pm 
Sophomore

הרמה בליגה ב' סבבה לגמרי.
אני הגעתי לשם אחרי כמה שנים של בעיקר גן הפעמון, והרמה שם היא בבירור גבוהה יותר, מה גם שהכיף שבמשחק רשמי (שופט גופיות וכל זה, זה מוסיף המון) עולה עשרות מונים על הכיף של משחק בשכונה.
אנשים נוטים לחשוב שליגה ב' זה מה שהיה פעם ליגה ג', אבל המקבילה של ליגה ג' הא יותר הליגה למקומות עבודה. בליגה ב' יש חברה מאד רציניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2013 11:52 pm 
Freshman

לא יודע אני סולד מאוד מאוד מליגה ב', שלחתי למאמן מייל וביקשתי עצה לאחר שסיפרתי לו כי התייעצתי עם אנשים יודעי דבר - הסברתי לו מה המצב וזה שלא שיחקתי בקבוצה מהווה חיסרון, ושאלתי מה עצתו האם כדאי להגיע לבחינה בכל זאת או לחכות למאי ולהתאמן ולהסתנכרן יחד עם כל הקבוצה.
מחכה לתשובה ממנו מעניין מה הוא יענה לי, גם אם אצטרך לחכות אין לי בעיה לחכות 3 חודשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 12:04 am 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
הוא כבר ביקש סליחה בת'רד אחר, שכרת ולא מיין.

האמת שמבירה. (בלגית, רושפורט. 11 ומשהו אחוז אלכוהול. הרבה מ"ל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 1:51 am 
Junior

אני די מסכים עם הנקודות של שיבר, ואקצין ואומר ששחקן מהשכונה לא יודע לשמור ב5 על 5 כמעט אף פעם. ההגנה ב5 על 5 שונה מאוד מהגנה בשכונה, ולמען האמת משחק ההתקפה העומד (תרגילים וכו') גם עם אופי די אחר.

בתור אחד ששיחק 6 שנים בליגה א', מתוכם 5 במחוז שאליו את מכוון, אני חייב להגיד שהרמה לא אחידה בעיקר. אני בטוח שאם אשדוד קבוצה נחמדה (ובדרך כלל הם היו מקום 6-7 ששיחקתי), אז זה אומר שיש קבוצות שיתנו לה 30 בראש ויש קבוצות שהיא תתן להם 30 בראש. ההבדל בליגות האלו בין מקום 1-2 למקומות 10-12 הוא עצום.

אם אתה מוכן לבלות כמה שבועות על הספסל וללמוד את השטף הקבוצתי אז הייתי ממליץ לך על ליגה א'. לא שיחקתי בליגה ב' מעל 11 שנים כבר, אבל פעם (שעוד היה ליגה ג') ליגה ב' הייתה בעיקר ליגה של מכות. אני לא אהבתי את ליגה ב'. ליגה א' ממש מהנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 2:40 am 
Sophomore

אני משחק בליגה ב' שנה חמישית ומכות עוד לא ראיתי.
גם המכות עברו לליגה למקומות עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 4:04 am 
Freshman

כן, אשדוד עדיין מקום שישי בטבלה לפי מה שראיתי שזה אומר קבוצה בינונית.
אני מעדיף משחקים שאני אחטוף בהם בראש מדי פעם מאשר להחטיף בראש בקלות יתר, יחד עם זאת אני מצפה להיות בורג מרכזי לאחר כמה חודשים בקבוצה כי היכולות סקורינג שלי מאוד מגוונות ואני מסדר לעצמי מצבים בקלות וזה בעצם מה שאני טוב בו לעומת שאר האספקטים(מסירה-חלש, ריבאונד-סביר,הגנה-סביר וכו'...)
אז אתה אומר sheky שכל עוד אין לי בעיה לשבת על הספסל ללמוד את הפלייבוק\שטף משחק כמה זמן שיידרש בסה"כ הכישורים שהצגתי מתאימים לליגה א'?
ושוב תודה על העזרה.
ואם כבר הזכירו פה את הליגה למקומות עבודה - מה לעזאזאל זה אומר? בדיוק לפני שבועיים התחלתי לעבוד בבזק וראו שם החברה שאני אוהב כדורסל וסיפרו לי על הליגה הזאת, עד כמה הרמה שם נמוכה?
נ.ב - בליגה א' בד"כ גובה 1.84-1.86 משקל 75 (פיזיות בינונית ביותר)=עמדה 2 או 3?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 10:43 am 
Junior

קשה לי לדעת אם הסט יכולות שלך מתאים לקבוצה... אני אישית מאוד לא אהבתי לשחק בקבוצה עם שחקנים שעיקר היכולת שלהם זה יצירת מצבים לעצמם. אתה צריך להיות ממש ממש טוב בזה על מנת שהעד שאר האספקטים כמו מסירה, הגנה וריבאונד לא יפריעו לקבוצה. אני בקבוצה חדשה תמיד בניתי את עצמי על הגנה ומסירה, אבל אני נגר יחסית אז אני לא נחשב :)

אני חושב שמה שאתה צריך ללמוד בקבוצה חדשה זה לא רק את הפלייבוק אלא בעיקר איך להכניס את עצמך לשטף הקבוצתי ולתרום בלי לפגוע בו... משימה לא קלה אם אתה אומר שהיתרון שלך זה ליצור לעצמך לבד.

לגבי הגובה, זה אחלה לעמדות 2-3 בליגה א'... אני 1.83 ושיחקתי כמעט תמיד עמדה 4 בליגה הזאת (לפעמים שיחקתי 3) . אני די נמוך לעמדה אבל זה הספיק להיות חמישיה בכל קבוצה (חוץ מבעונה האחרונה שלי שהגיע 4 טוב ממני) ובאופן כללי מעולם לא ירדתי מ20 דקות בממוצע למשחק, ככה שהגובה הוא פחות פקטור. איך האתלטיות והכוח? כי בעמדה 3 יש כמה סוסים בליגה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 6:42 pm 
Freshman

מבחינת מסירה כמובן יש לי את כל היסודות ואני מוסר ברמה סבירה כפי שאמרתי, מגן ברמה סבירה, ריבאונדר ברמה סבירה וקלעי ברמה טובה מאוד סביב חסימות\חצי מרחק\שלוש\עונשין\חדירות אם כי כן יש לי הרבה מה לשפר בטכניקה(לא טכניקת זריקה)
לחברים פה: תנו את דעתכם כדאי ללכת לליגה ב' ומשם ללמוד יותר את הקבוצתיות ושטף המשחק ואז לעלות לליגה א'? או שכדאי ישר לנסות לליגה א'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 8:34 pm 
מנהל פורום

אם אתה רוצה להיות סוג של נער פוסטר ובעיקר להתאמן ברמה קצת יותר גבוה, אבל במשחקים לחמם ספסל, אז לך לליגה א'.
במידה ואתה רוצה סיכוי סביר לשחק במשחקי ליגה ולא להרגיש שאתה רק סתם מתאמץ באימונים, אז עדיף ליגה ב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 8:37 pm 
Freshman

יש לך סרטון אולי של רמה בליגה ב'? לא מצאתי בשום מקום, שאלה נוספת - מישהו הזכיר פה ליגה למקומות עבודה ובדיוק לפני חודש התחלתי לעבוד בבזק אשדוד והבנתי שמשתתפים בליגה.
איך הרמה בליגה למקומות עבודה? ליצני? סביר?
ודים - יש לדעתך סיכוי להתקדם מליגה ב' לליגה א' בגיל הזה או שזה מאוחר מדי?
אגב הבנתי שבמחוז דרום הרמה פחות טובה משמעותית זה לא משנה את המצב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 06, 2013 12:24 am 
Sophomore

אוראלזור כתב:
י
איך הרמה בליגה למקומות עבודה? ליצני? סביר?

בליגה למקומות עבודה יש חלוקה לרמות. דווקא לבזק בדרך כלל יש קבוצות ברמות הגבוהות, ואז אתה יכול לפגוש כל מיני בנק הפועלים שמציעים לליאור ארדיטי עבודה בתנאי שישחק אצלם והרמה שם די גבוהה. מצד שני ברמות הנמוכות יש כל מיני קבוצות של חברות היי-טק שאתה לא בטוח כמה מהם באמת שיחקו פעם כדורסל לפני.

אוראלזור כתב:
י
יש לדעתך סיכוי להתקדם מליגה ב' לליגה א' בגיל הזה או שזה מאוחר מדי?

בלי ספק. זה לא שאתה צריך להבחר בדראפט או משהו. כמו שאתה יכול להבחן עכשיו בקבוצה בליגה א', אתה יכול לשחק שנתיים בליגה ב' ואז לעשות את זה. ויותר טוב, אתה יכול לשחק נגד קבוצות שבסוף השנה יעלו ליגה ולדבר איתן בסוף העונה (אחרי שהמאמן שלהם ראה אותך במשחק נגדם. אם תהיה בולט יזכרו אותך בוודאות).
ובכלל, אתה אפילו יכול להעלות את הקבוצה שלך ליגה :co_ol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 06, 2013 3:33 am 
Freshman

טוב ח'ברה נלך על ליגה ב', נשתפר שם נלך עם שטף המשחק נקבל דקות לאט לאט וכמובן נתמיד בסופו של דבר נגיע ליעד המיוחל(שבבושת פנים זה סה"כ ליגה א' כאשר פעם אמרו לי שיש לי פוטנציאל ליותר :( ).
בזק אז אתה אומר נמצאת ברמות הגבוהות תמיד? מוזר... כולם במוקד בטטות או דרדסים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 06, 2013 6:23 pm 
Freshman

? . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 06, 2013 9:25 pm 
Sophomore

סורי
שעון ווגאס וכאלה...
לא יודע, אבל בטוח יש דרך לגלות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 10:03 am 
Sophomore

כשהיינו בליגה ב' שיחקנו נגד מ.ס יהלום שהיה להם שחקן מעל גיל 65 אם הוא עדיין משחק הוא היום בן 70!!!(ועם קוקו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 10:13 am 
Hall of Famer

גם אם הוא לא משחק היום, הוא בן 70!!! (אלא אם כן הוא מת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 11:40 am 
מנהל פורום

בקצב שקבוצת הבוגרים שלנו מתרסקת (מקום אחרון בליגה ארצית וכרגע גם בלי מאמן) עוד אולי אני אפנה אליך לקראת שנה הבאה כשנחפש חיזוק לליגה א'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3, יואי ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה