סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 23, 2024 7:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 65  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 12:02 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
קובי כתב:

בגזרת הזרים- ג'יימס, דארקו, נק"מ והיקמן חתומים. זה יוצר בעיה לא פשוטה כי את נק"מ והיקמן הייתי משחרר בשמחה.

בהנחה שהתכוונת אלי, אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 12:23 am 
Junior

לא מבין את האנשים שמעדיפים את מקל.
א. מי אמר שהוא בכלל ירצה לחזור?
ב. מי יודע איך הוא יהיה ביורוליג, אוחיון כבר הוכיח את עצמו ,אמנם הוא לא הרכז הטוב ביבשת, אבל בהחלט ברמה (מה שאין כן רוט למשל) ומקל עוד טעון הוכחה.
ולא שמקל איזה צלף גדול (אפילו לא יותר מאוחיון) שאפשר לבנות על השלשות שלו יותר ממה שאפשר לבנות על השלשות של אוחיון.
עם כל החוסר האהבה שלי לאוחיון בכלל ואחרי הסיפור בקיץ בפרט מעדיף אותו על פני כל רכז ישראלי אחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 5:04 am 
Sophomore

אני מניח שסביר מאוד שמכבי תראה ככה ( בהנחה די הגיונית שלוגאן עוזב והיקמן יעבור לכסף הגדול
ורוט יחזור לקבוצה ישראלית אחרת )

1: רכז זר ( פרקינס או אולי בו מקאלב) , אוחיון
2: הלפרין, לנסברג
3: סמית , פניני
4: אליהו, קיינר מדלי, בלו או הנדריקס אם אחד מהם ירצה לחזור
5: ג'יימס, פלאניניץ'

עם ההרכב הזה לא חושב שנגיע ליותר מדי ביורוליג
אז לצערי נצטרך שוב לקוות לניסים בטופ 16

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 9:28 am 
Hall of Famer

היקמן יעבור לכסף הגדול שאיזו קבוצה תיתן לו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 12:12 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
אני לא מבין את מי שרוצה להשאיר את היקמן אבל מדבר על "לוגאנים למיניהם". היקמן שחקן ברמה כ"כ יותר גבוהה מלוגן? הוא פשוט שחקן מסוג שונה והוא נותן לא פחות מהיקמן שאני לא בטוח שהשארתו לא תנציח את הבינוניות שמכבי השתקעה בה בנוחיות.

אני הייתי משאיר את סמית' אבל מעביר את אוחיון לספסל ומשדרג את עמדות 1 ו-2. אתה לא יכול להרשות לעצמך את אוחיון וסמית' בחמישיה ביחד, בטח כשאין לך איזה לנגפורד שיחפה על חוסר היכולת של השניים לקנות סל באחוזים טובים ברמות הגבוהות.

לגבי הגבוהים, פלאניניץ' חשוד בעיניי. הוא שחקן עם פוטנציאל אבל ריבאונד זו תכונה שנולדים איתה והוא ריבאונדר חלש. אני מצפה מהגבוהים שלי בקבוצה קודם כל לקחת ריבאונד. מספר הפוזישיינים שיש לך במשחק זה מטבע הדברים דבר מכריע. ללכת עם ג'יימס ועם פלאניניץ' זה אולי נחמד אבל זה די שם אותך אוטומטית בדרג השני של הקבוצות באירופה.

לא רואה איך מכבי יכולה להביא 2 גארדים זרים שיהיו עדיפים על היקמן . להגיד "אוחיון לספסל" זה קל מאוד , יותר קשה להביא 2 זרים שבאמת שווים חמישיה ועדיפים משמעותית על קו אחורי של אוחיון-היקמן .
דרג שני של קבוצות באירופה זה המקסימום שמכבי יכולה לשאוף אליו ( לא הייתי מגדיר אותה יותר מזה ב-7 השנים האחרונות נניח ) , והעונה ספציפית היא מאוד רחוקה משם .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 1:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

basketball_fan כתב:
אני מניח שסביר מאוד שמכבי תראה ככה ( בהנחה די הגיונית שלוגאן עוזב והיקמן יעבור לכסף הגדול
ורוט יחזור לקבוצה ישראלית אחרת )

1: רכז זר ( פרקינס או אולי בו מקאלב) , אוחיון
2: הלפרין, לנסברג
3: סמית , פניני
4: אליהו, קיינר מדלי, בלו או הנדריקס אם אחד מהם ירצה לחזור
5: ג'יימס, פלאניניץ'

עם ההרכב הזה לא חושב שנגיע ליותר מדי ביורוליג
אז לצערי נצטרך שוב לקוות לניסים בטופ 16

למה שפניני יישאר? הוא לא נותן כלום העונה ובנוסף תקרית הנאצי הורידה מאוד את המניות שלו. הוא נהיה liability.
נק"מ יישאר רק אם בשארית העונה הוא יתחיל לשחק כמו השחקן שחשבו שיהיה כשהביאו אותו (כי אז נותן למכבי גבוה שקולע מבחוץ).
פלאניניץ כרגע הוא נפילה (באמת ריבאונדר גרוע, תמיד קופץ מוקדם מדי ולא תופס ריבאונדים תועים) ואם הוא לא מראה שיפור צריך להשאיל בעונה הבאה ולהביא סנטר גדול (בסגנון נדונג). יש גם את אופציית הטשאיימר אם לא יישאר בריאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 2:13 pm 
Sophomore

לא מסכים איתך לעניין פלאניניץ. אמנם יש לו בעיה ניכרת בריבאונד, אבל זה משהו שיעבדו איתו עליו. בכל מקרה, לא הביאו אותו בשביל שירשום בו ברגע משחקים של 20 נק' ו-10 ריב', אלא יותר כמישהו שעכשיו יתן כמה דקות טובות ובעתיד יתפתח לשחקן.
מאמין שכרגע הוא נותן למכבי את מה שציפו ממנו, לא יותר ולא פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 4:06 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא יודע, נראה שהוא מתדרדר ממשחק למשחק. בשני המשחקים האחרונים זה היה קצת מביך, התנועות שלו צפויות להחריד וזה נראה שהוא מבצע פאול תוקף בכל התקפה שנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 4:15 pm 
Sophomore

מדובר בשחקן צעיר, שבפעם הראשונה בחייו משחק במדינה זרה. אני מניח שעליות וירידות זה משהו צפוי שנלקח בחשבון.
אין עוררין לגבי הפוטנציאל שלו, השאלה האם הוא שווה סגל עונה הבאה (בתור זר כמובן) או לאו, דעתי היא שבתור סנטר מחליף הוא על הכיפאק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 7:23 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע איך פלאניניץ' יראה בעונה הבאה (אם הוא בכלל יהיה במכבי), אבל אני לא חושב שהוא נראה פחות טוב העונה ממה שג'יימס נראה בעונה שעברה, בכלל היו לא מעט זרים במכבי בשנים האחרונות שנתנו שיפור יפה מהעונה הראשונה לשנייה שלהם, אז אולי עוד יש לו תקווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2013 8:06 pm 
Hall of Famer

תקווה אולי יש (פלאניניץ' שחקן צעיר ויש לו בהחלט גם יתרונות לצד בעיית הריבאונד ואפסייד לא רע בכלל) אבל הוא ושון ג'יימס זה לא בדיוק קו קדמי מרשים במיוחד. כאשר יש לך את אוחיון והיקמן בקו האחורי אתה פשוט מקבל את הקבוצה של השנה מחדש. אנחנו כ"כ מרוצים ממה שאנחנו רואים שזה מה שאנחנו רוצים לראות גם בשנה הבאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 06, 2013 12:34 am 
Sophomore

http://www.abaliga.com/player/1098/Darko_Planinic

מצד אחד, הממוצע שלו ב15 משחקים באדריאטית (בקב' שהוא מכיר, במדינה שלו בלה בלה בלה) הוא בסביבות 6 ריבאונדים למשחק ב 26 דקות - שזה לגמרי בסדר.
מצד שני, לצד משחקים של 9 ו 10 ריבאונדים, גם שם בלי כל ההנחות יש לו משחקי של ריבאונד ב 29 דקות.

למרות זאת, ואם נתעלם לרגע מההנחה שנטענה פה שריבאונד זה דבר שנולדים איתו (אני למשל חושב שזה בהחלט קשור בהבנה שלך את המקום שלך בקב' ותיאום לתנועה של שחקנים אחרים בהתקפה ובהגנה) - אז יש מקום לאופטימיות שאם הוא ישאר בקב' וימשיך לעבוד הוא יוכל לתת את ה4-5 ריב' שלו ב15-20 דקות מהספסל....לא נראה לי כל כך מוגזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 06, 2013 2:00 am 
Hall of Famer

דווקא שונות גדולה במספרי הריבאונד כמו שאתה מתאר היא לא משהו אידיאלי , כי זה אומר שהוא תלוי מאוד בשחקנים שמולו , ולא "מנייה בטוחה" תחת הסלים .
סתם לצורך הדגמה , פרט למשחק נפל בודד ( ריבאונד אחד ב-16 דקות ) , ג'יימס ביורוליג לא ירד השנה מ-3 ר' במשחק , כאשר בטופ 16 למשל ( כאשר גדלו לו הדקות ל-25 בממוצע ) הוא לא ירד מ-5 ר' .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 06, 2013 1:47 pm 
Sophomore

זאת לא באמת שונות - יש לו שני משחקים של ריבאונד אחד, כשבאחד מהם הוא משחק "רק" 15 דקות.
בשאר 13 המשחקים הוא לא יורד מ3 רב'

הנק' שלי היא שהוא יודע לקחת ריבאונדים - זה לא שהוא סובל מפגם בתחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 1:58 am 
Hall of Famer

אם נבדוק את גבוהי מכבי לפי מדד "ריבאונד פר דקת משחק" , נקבל :
ליגה ישראלית - שרמדיני 0.32 , תומאס 0.27 , ג'יימס 0.26 , פלאניניץ' 0.23 .
יורוליג - ג'יימס 0.31 , שרמדיני 0.24 , פלאניניץ' ותומאס 0.18 .

נכון שעוד מוקדם להסיק מסקנות וכו' , אבל ריבאונדר גדול הוא כנראה שלא .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 2:04 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
www.dovi כתב:
לא מבין את האנשים שמעדיפים את מקל.
א. מי אמר שהוא בכלל ירצה לחזור?
ב. מי יודע איך הוא יהיה ביורוליג, אוחיון כבר הוכיח את עצמו ,אמנם הוא לא הרכז הטוב ביבשת, אבל בהחלט ברמה (מה שאין כן רוט למשל) ומקל עוד טעון הוכחה.
ולא שמקל איזה צלף גדול (אפילו לא יותר מאוחיון) שאפשר לבנות על השלשות שלו יותר ממה שאפשר לבנות על השלשות של אוחיון.
עם כל החוסר האהבה שלי לאוחיון בכלל ואחרי הסיפור בקיץ בפרט מעדיף אותו על פני כל רכז ישראלי אחר

ובכן, אני מניח שהתשובה נעוצה בזה שאוחיון יהיה בקובאן בשנה הבאה.
יש לו חוזה מולם, הם שילמו את הבייאאוט למכבי, ובקובאן ממתין לו פי כמה כסף. לדעתי, על בסיס פסיקת בורר פיב"א בקיץ האחרון, הפעם הקייס יהיה עם קובאן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 2:58 am 
Junior

את דעתך בקיץ (וגם עכשיו) על מקרה אוחיון אני זוכר מצוין ואפילו אומר אותה הרבה פעמים לחברים שלי.

לא דיברתי על מקרה שאין את אוחיון בקיץ אלא לאלה שרוצים להחליף את אוחיון במקל גם אם אוחיון לא סגור בקובאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 2:51 pm 
Sophomore

אני מניח שהתכוונת אלי.
תוציא את ה- 4 משחקים מול פאו בשנה שעברה ותקבל רכז מאוד מאוד בינוני אם לא למטה מכך, כך שלדעתי מקל בהחלט יכול למלא את מקומו.

בנוסף, כתבתי שלמכבי ואוחיון תהיה בעיה בקיץ עם הרוסים (ואני רואה שאתה מסכים). במצב כזה, אני לא בטוח שלמכבי שווה לטרוח ולהתקוטט עם הרוסים על הפאקינג מרוקן פאנק.

ומכיוון שזו הפעם השניה בת'רד המאוד לא ארוך הזה שלא הובנתי נכון ומייחסים לי כל מיני אמירות וקביעות, אז הנה ההודעה המקורית שלי (ובשם ישו המתוק, תקראו לפני שאתם מגיבים):

קובי כתב:
עכשיו תורי.

1. לגבי הסגל שפורסם בשופר5. חוץ מפארגו (כאילו שהוא יבוא) אין פה כלום ושום דבר. עדין אין מספיק שחקנים מהטופ.

2. אני מסכים עם מה שגרינוולד כתב, שהבעיה היא שאין ישראלים מספיק טובים. למרות שלדעתי, לנדסברג עוד יכול להתפתח לאחלה סקורר ברמת היורוליג.

3. יש כמה קבועים לגבי הסגל שאין הרבה מה לעשות לגביהם. אליהו חתום על חוזה מפלצתי. פלאניניץ חתום לשנה הבאה (אני חושב) וכך גם היקמן, מדלי וג'יימס. אוחיון הוא בעיה בפני עצמה, למרות שאם ימשיך ככה, נראה לי שהרוסים לא יערימו קשיים בקיץ.
ככה יוצא שמתוך 6 זרים, חתומים כבר 4.

בגזרת הישראלים- רוט ופניני חייבים ללכת, אין להם מה לחפש ברמה הזאת. אני לא הייתי מתעקש על אוחיון, ניתן להביא את מקל במקומו. את הלפרין הייתי משאיר בגרמניה ונותן לחבר'ה שמבינים שם כדורסל ליהנות מאיכויותיו. כספי הוא סוגיה קשה וכולי תקווה שיישאר במנש.
בקיצור נשארנו עם: אליהו, סילבן ואוחיון/מקל. בגדול, זה ספסל סביר לרמת היורוליג.

בגזרת הזרים- ג'יימס, דארקו, נק"מ והיקמן חתומים. זה יוצר בעיה לא פשוטה כי את נק"מ והיקמן הייתי משחרר בשמחה. במקרה ואין ברירה, הייתי מביא גארד זר שהוא 1-2 ועוד אחד שהוא 3-4. כמובן שהם צריכים להיות מהטופ ולא עוד לוגאנים למיניהם. מבחינת תקציב, אמור להיות מספיק כסף כדי להביא שנים כאלה במיליון +/- כ"א.

שאר הסגל יורכב מפילרים זניחים מבחינה תקציבית.

אה ועוד משהו, אתה באמת רואה סרט שבו מכבי מגישים הצעה למקל שמכפילה את השכר הנוכחי שלו והבחור מסרב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 3:21 pm 
Junior

אוקיי.

קראתי. הבנתי. הסכמתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 3:57 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קובי, אני רואה סרט כזה. עושה רושם שמקל ניצב מול שוקת שבורה אירופית כרגע, אבל עדיין הוא עשה שני דברים לא הכי אופייניים - האחד, כשברח במכבי למרות מספר דקות סביר לגמרי לשחקן במעמד שלו, והשני, כשהתעקש על אירופה כמה חודשים גם כשלא הגיעה שום הצעה.

אני לא הסוכן שלו, אבל אני מסוגל בהחלט לדמיין את מקל מגמגם מול הצעה כזו ואפילו מסרב לה. או הכי סביר, שיקרה משהו באמצע כזה - נניח התנייה של מינימום דקות משחק או אופציית יציאה לאירופה שתגרום למכבי לסגת מההצעה (או להכפיל אותה לפי ארבע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 4:04 pm 
Sophomore

דובי, אתה אח אתה.

ראובן, אתה לא! (סתם). זה נכון שמקל לא היה הכי אורתודוקסי בבחירות שלו, אבל אחרי עונה שהוא התחיל מאוחר, אחרי שלא היו עליו קופצים, הוא יודע שאין מי שיציע לו יותר ממכבי. והילד, כבר לא ילד. אם הוא רוצה למצות את המירב (מבחינה כלכלית) מהקריירה, זה זמן מצוין להגיע למכבי.

כמובן שזה לא סותר את ההנחה שהוא ירצה הבטחה לדקות, אבל כשהכסף יהיה (אם יהיה) על השולחן, אני לא בטוח שהסוכן לא ילחץ ובסופו של דבר מקל ילבש צהוב.

מצד שני, יכול להיות שיקרה מה שאתה אומר, מה אני יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 4:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
"מספר דקות סביר לגמרי לשחקן במעמדו"? אני זוכר שברוב המוחלט של המשחקים במכבי הוא כלל לא שיחק. הסטטיסטיקה שאתה רואה בספסל היא לדעתי ממוצע במשחקים הבודדים בהם כן שיחק. כולה 4 משחקים (כלומר 60 דקות בסך הכל על כמה? בערך חצי עונה כמדומני? וזה בליגה. ביורוליג - דקת משחק אחת)

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 8:53 pm 
Sophomore

מכבי רוצה את בויאן דובלייביץ' שכבר דיברנו עליו כמה פעמים בפורום.
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 37404.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 8:56 pm 
מנהל פורום

וגם את טיוס:
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2615453

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 9:03 pm 
Sophomore

צריך לציין שדובלייביץ' חתום לעוד שנתיים בוולנסיה.ככה שזה כנראה לא יהיה רלוונטי.אבל תמיד טוב לסוע למסע סקאוטינג לוולנסיה.אחלה עיר
אבי אבן עבר במסטייה גם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 65  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: