אוהד מילכגרוב אמנם לא אוהב את זה, אבל אותי זה שעשע מאד. חנוך דאום על שלמה ארצי:
קנינו אתמול כרטיסים להופעה הקרובה של שלמה ארצי הבאמת מלך בזאפה, ונזכרתי עכשיו בנסיעה הבייתה בכל מיני הארות שהיו לי במשך השנים לגבי השירים שלו. הנה דגימה, בטוח יש עוד הרבה ששכחתי:
״קראתי בעיתון על אחת בת מאה שכל חייה עשתה מעשים טובים״ ( ואני קראתי שהפועל כפר סבא הפסידה, ושבנט רוצה את האוצר. זה גבול מאוד מסוכן לעבור- שירים על דברים שקראתי בעיתון )
״ומצייר אותך דומה או לא או כן״ ( באמא שלך, שלמה, יצא דומה או לא?)
״תחת שמי ים תיכון ערב על אביטיחים יורד״ ( זה אשכרה ערב סלקטיבי לאבטיחים? אצל המלונים עדיין בוקר? אצל האננס צהוריים? במה מדובר?)
״שתיים בלילה הילדים לא חזרו מהגן״ ( ויש לך זמן לשיר? לא עדיף לצאת לחפש אותם?)
״היינו שישה אם לא סופרים את ההיא שעשתה לנו ביד״) חופשי לא סופרים. למה לספור אותה? שישה חברים מילדות משלמים למישהי שתביא להם ביד, והיא כבר אחת מהחברה?)
״אומרים שלא רחוק מחדרה בין הים לבין החולות יש מקום שבו זורחת השמש בלילות״ ( שיט שאנשים אומרים)
״בשביל כוס קפה איתך הייתי שם גם אלף דולר״ ( אללי לי. אז כמה תשלם לה על סקס? חצי מיליון?)
״לאן שלא תיסע קח שני בגדים ודוכיפת״ ( דוכיפת ברור. אבל שני בגדים למה?)
״השמיים כחולים אבל מה עם השאר״ ( מה מה עם השאר? הדשא ירוק, האדמה חומה, מכוניות יש בכל מיני צבעים. אולי תנסה להיות יותר ספציפי?)
״אולי הכל חלום שאיש זקן חולם אותנו״ ( אני לא מתרשם ככה)
״אוי סוסים גדולים יהלומים בחצי קראט״ (סתם מסקרנות, על איזה גודל של סוסים מדובר? שבע מטר סוס? )
״היא מוציאה את בגדי אוכלת לבדה תתות״ (זה תות, אח שלו, עם כמה אנשים אתה מצפה שהיא תחלוק אותו? )
״הולך בין האנשים ברחוב צועק או או או או או״ (מתכון בדוק לאשפוז בכפייה, אח שלו)
״רופא עם תואר מדופלם, כלה עם הינומת שטן״ ( בטוח שאתה על אוטובוס מספר אחת, ולא סתם על טריפ? )
״ורק אחד זה הנהג כאילו עצומות עיניו״ ( אישית הייתי בודק ואם צריך גם מעיר אותו)
״והיא מתוך סיום שואלת: האם יהיה מדי?״ (מה היא שואלת? היא דיסלקטית או משהו?)
״וזורקת משפט של הימור: "זה אתה ,או אני, או אתה?" ( תכלס, אתה מבין שיש רק שתי אפשרויות, כן? לא כזה הימור)
״על פי כמות השוטרים עוד מעט תתפוצץ פצצה״ (לאוו דווקא)
״על פי מה שאני יודע קניתי לך טבעת״ ( בוא, שלמה, לא צריך סתם להסתבך. קנית טבעת או לא?)
בואי ניקח לנו יום, ראשון, שני או שלישי ( סתם מסקרנות: מרביעי מה קורה איתך?)
_________________ נביא השבוע מחזור 5, עונת התשע"ו Ara ja em puc morir!!! ראובן כתב: צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.
|