סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 2:52 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
התעללות שנחשפה הערב בתוכנית כלבוטק: http://www.youtube.com/watch?v=EA8N2HjbiAg

----
ביום שלישי הקרוב בשעה 21:00 תועבר ההרצאה המפורסמת של גארי יורופסקי בשידור מלא (כולל חלק השאלות והתשובות) בערוץ 98 בהוט וביס.

נערך לאחרונה על ידי אמיר שפירא בתאריך ג' אוקטובר 29, 2013 11:59 pm, נערך 6 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 3:32 am 
Junior

השאלה אם יהיה איזה מסעדת בשרים טובה שיקרינו את ההרצאה שנוכל להנות גם מהאוכל וגם מההרצאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 4:27 am 
Sophomore

זה אמנם נורא מצחיק אותי, אבל יש מיליארדים אחרים שזה פחות מצחיק אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 8:50 am 
Sophomore

אנשים או בהמות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 11:33 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מוגש כחומר למחשבה, בלי נסיון להשפיע לכאן או לכאן?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 12:39 pm 
Sophomore

גארי יורופסקי מוגדר בארצות הברית וקנדה כטרוריסט.
גארי יורופסקי נידון ל6 חודשי מאסר בפועל בעבר.
גארי יורופסקי נעצר 13 פעם בין 1997- ל2001.
מוגש כחומר למחשבה, בלי ניסיון להשפיע לכאן או לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 12:46 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
על מה הוא נידון לשישה חודשי מאסר בפועל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 12:48 pm 
Hall of Famer

גארי יורופסקי נידון ל6 חודשי מאסר בעבר מפני שפרץ לחווה לייצור פרוות בקנדה ושחרר חורפנים שנועדו לשחיטה עבור תעשיות הפרוות. הוא נעצר ונחשב ל"טרוריסט" לא בגלל שהוא הפעיל מכוניות תופת, אלא בגלל פעולות כגון הנ"ל. זה לא שהוא לא דמות שנויה במחלוקת, אבל להציג אותו כאיזה קרימינל מסוכן לציבור נראה לי מעט מוגזם ומוטעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 12:52 pm 
Junior

לפי ויקיפדיה הוא גאה לתמוך בפעולות אלימות כולל אלימות מאוד כלפי מי שלדבריו מפרים את זכויות בעלי החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 12:55 pm 
Hall of Famer

השאלה היא האם הוא מבצע אותן בפועל. אז כן, הוא אמר: "בעומק ליבי הייתי רוצה שמי שמעורב בפגיעה בבעלי-חיים יחווה בעצמו את אותה הפגיעה [...] כל אישה שמתלבשת בפרווה צריכה לסבול מאונס כה אכזרי, שיצלק אותה לתמיד וכל גבר שלובש פרווה יסבול מאונס-אנאלי כה אכזר שיישפכו מעיו". יש אנשים שיזדעזעו מזה, אבל זה עדיין לא אומר שהוא מארגן אונס קבוצתי לכל מי שלובש פרווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 1:04 pm 
Hall of Famer

היית מגדיר אותו כמסית, עם זאת?
ואם כן, מה הופך אותו ללא מסוכן?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' מרץ 15, 2013 1:16 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 1:06 pm 
Hall of Famer

בני אדם לא נחשבים לבעלי חיים?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 3:58 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
היית מגדיר אותו כמסית, עם זאת?
ואם כן, מה הופך אותו ללא מסוכן?

על אמירה כמו שציטטתי? לא. אם הוא היה אומר "אני תומך באונס אנשים שלובשים פרוות", אז כן וכן. כשבנאדם אומר "בעומק לבי זה מה שאני מקווה שיקרה להם", זה לא אסתטי אבל זו לא הסתה.

וכן, תותח. נחשבים. למה אתה שואל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 4:01 pm 
Hall of Famer

אז אני חולק עליך. בקונטקסט של הנושא הזה, גארי יורופסקי הוא יותר מסתם בן אדם. הוא סוג של דמות ציבורית. "בעומק לבי אני מקווה שזה מה שיקרה להם", לא יעזור, זה גילוי תמיכה פומבית גם אם מכובסת (לא מכובסת יותר מדי, אגב. עדיין מפורשת ובוטה). אנשי ציבור כבר נקראו מסיתים, ובצדק רב, על פחות מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 4:06 pm 
Hall of Famer

לא יעזור למי? לך אולי.

אגב, מתוך עניין: "עוכרי ישראל שבאוסישקין" מצד שמעון מזרחי זו הסתה בעיניך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 4:09 pm 
Hall of Famer

כן, בהנחה שלעכור את ישראל זה רע (יש כאלה שלא יסכימו עם זה...) בעיני אף אחד לא "עוכר ישראל" בגלל ספורט. מצד שני, מזרחי עוד לא אמר שהוא מקווה שיאנסו את אוהדי הפועל בגלל היותם עוכרי ישראל. אז זה לא קרוב למה שיורובסקי עושה.
ואזכור את זה בפעם הבאה שתתרעם על רב שיאמר שהוא מקווה שיהרגו גויים או משהו כזה. לא "קורא", לא "מארגן מעשה קבוצתי". רק "מקווה", או מפרסם דיון תיאורתי כלשהו.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' מרץ 15, 2013 4:17 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 4:12 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
nadav_hacohen כתב:
השאלה היא האם הוא מבצע אותן בפועל. אז כן, הוא אמר: "בעומק ליבי הייתי רוצה שמי שמעורב בפגיעה בבעלי-חיים יחווה בעצמו את אותה הפגיעה [...] כל אישה שמתלבשת בפרווה צריכה לסבול מאונס כה אכזרי, שיצלק אותה לתמיד וכל גבר שלובש פרווה יסבול מאונס-אנאלי כה אכזר שיישפכו מעיו". יש אנשים שיזדעזעו מזה, אבל זה עדיין לא אומר שהוא מארגן אונס קבוצתי לכל מי שלובש פרווה.

מה גורם לך לחשוב ככה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 4:13 pm 
Hall of Famer

נדב -

גינות מיכאל כתב:
לפי ויקיפדיה הוא גאה לתמוך בפעולות אלימות כולל אלימות מאוד כלפי מי שלדבריו מפרים את זכויות בעלי החיים.

אם בני אדם שפוגעים בבעלי חיים שהם אינם בני אדם, הם גם בעלי חיים, האם פעולה אלימה כנגדם היא לא הפרה של זכויות בעלי חיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 6:44 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כן, בהנחה שלעכור את ישראל זה רע (יש כאלה שלא יסכימו עם זה...) בעיני אף אחד לא "עוכר ישראל" בגלל ספורט. מצד שני, מזרחי עוד לא אמר שהוא מקווה שיאנסו את אוהדי הפועל בגלל היותם עוכרי ישראל. אז זה לא קרוב למה שיורובסקי עושה.
ואזכור את זה בפעם הבאה שתתרעם על רב שיאמר שהוא מקווה שיהרגו גויים או משהו כזה. לא "קורא", לא "מארגן מעשה קבוצתי". רק "מקווה", או מפרסם דיון תיאורתי כלשהו.

לא קרוב? אזכיר לך את הציטוט המלא: "סתמנו את הפיות לעוכרי ישראל בעזה, בויטוריה ובאוסישקין". שמעון מזרחי, עם מעמדו בספורט ובחברה הישראלית, עשה הקשה ישירה בין "עוכרי ישראל בעזה" (יש מי שיפרש את זה בצורה אחרת מאשר "טרוריסטים"?) לבין "עוכרי ישראל באוסישיקין". לא שמפריע לי מה השקרן הפתולוגי הזה אומר, אבל אלה בטח לא דברים בלי שום חשיבות ציבורית.

לגבי התרעמות על רבנים, תתפלא. אני לא חושב שצריך לאסור שום דיון תיאורטי בשאלות הריגת גוי ובדיני מחיית עמלק בימינו. אני כן אומר שמי שעוסק בזה הוא חתיכת טינופת עם מלא תסביכים, אבל אני לא ארוץ ואצעק "הסתה". כמובן שאם רב יוציא פסק הלכה שמשתמע ממנו שיש להרוג אנשים על לא עוול בכפם, אני כן אצעק הסתה. אבל אם רב (או כל אדם מפורסם אחר) יבוא ויגיד "בסתר לבי אני מקווה שכל הערבים יושמדו" אני אסתכל עליו כמו על גזען מטומטם, אבל לא אמהר לרוץ ולצעוק שזו הסתה.

אה, ועוד דבר קטן. יורופסקי לא אמר את זה על סתם אנשים בגלל שהם נולדו ערבים או כי יש להם עיניים כחולות או כי חתכו להם את הערלה. הוא אמר את זה על מי שבוחר ללבוש בגדים יקרים שנוצרים כתוצאה מהתעללות קשה בבעלי חיים. אז הוא אומר שהוא מקווה שאותם אנשים יסבלו כמו בעלי החיים שסבלו כך. בעיניי זה לא נורא בכלל, אבל גם בעיני מי שלא רואה את זה עין בעין אני לא רואה את ההסתה.

התותח המפוברק כתב:
נדב -

גינות מיכאל כתב:

אם בני אדם שפוגעים בבעלי חיים שהם אינם בני אדם, הם גם בעלי חיים, האם פעולה אלימה כנגדם היא לא הפרה של זכויות בעלי חיים?

התחכמות ב20 אגורות. גם גארי יורופסקי לא יגיד לך שאסור לך להרוג אריה שתוקף אותך בג'ונגל. מכאן תבין לבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 6:44 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

לא קרוב? אזכיר לך את הציטוט המלא: "סתמנו את הפיות לעוכרי ישראל בעזה, בויטוריה ובאוסישקין". שמעון מזרחי, עם מעמדו בספורט ובחברה הישראלית, עשה הקשה ישירה בין "עוכרי ישראל בעזה" (יש מי שיפרש את זה בצורה אחרת מאשר "טרוריסטים"?) לבין "עוכרי ישראל באוסישיקין". לא שמפריע לי מה השקרן הפתולוגי הזה אומר, אבל אלה בטח לא דברים בלי שום חשיבות ציבורית.

לגבי התרעמות על רבנים, תתפלא. אני לא חושב שצריך לאסור שום דיון תיאורטי בשאלות הריגת גוי ובדיני מחיית עמלק בימינו. אני כן אומר שמי שעוסק בזה הוא חתיכת טינופת עם מלא תסביכים, אבל אני לא ארוץ ואצעק "הסתה". כמובן שאם רב יוציא פסק הלכה שמשתמע ממנו שיש להרוג אנשים על לא עוול בכפם, אני כן אצעק הסתה. אבל אם רב (או כל אדם מפורסם אחר) יבוא ויגיד "בסתר לבי אני מקווה שכל הערבים יושמדו" אני אסתכל עליו כמו על גזען מטומטם, אבל לא אמהר לרוץ ולצעוק שזו הסתה.

אה, ועוד דבר קטן. יורופסקי לא אמר את זה על סתם אנשים בגלל שהם נולדו ערבים או כי יש להם עיניים כחולות או כי חתכו להם את הערלה. הוא אמר את זה על מי שבוחר ללבוש בגדים יקרים שנוצרים כתוצאה מהתעללות קשה בבעלי חיים. אז הוא אומר שהוא מקווה שאותם אנשים יסבלו כמו בעלי החיים שסבלו כך. בעיניי זה לא נורא בכלל, אבל גם בעיני מי שלא רואה את זה עין בעין אני לא רואה את ההסתה.

התותח המפוברק כתב:
נדב -

גינות מיכאל כתב:

התחכמות ב20 אגורות. גם גארי יורופסקי לא יגיד לך שאסור לך להרוג אריה שתוקף אותך בג'ונגל. מכאן תבין לבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 7:41 pm 
Hall of Famer

בוא נתחיל מזה שאני כן אמרתי שזה הסתה, מה שמזרחי אמר. אבל עדיין, מה הוא הציע לעשות לאותם עוכרי ישראל? אה, הוא עשה הקבלה בין הפועל לעזה? זיבי על ההקבלה. מה שעושים עם הפועל כתוצאה מזה (או עם עזה, לצורך העניין) זו כבר השלכה שלך ואסוציאציה שאתה מצמיד לזה. הוא כינה אותם בשם לא יפה ועשה הקבלה לא יפה, ותראה כמה "חשיבות ציבורית" אתה מייחס לזה. עדיין הוא לא איחל להם שום דבר וזה הרבה פחות מ"אני מקווה שיאנסו אותם עד שמעיהם יישפכו". זה כבר מצריך הרבה פחות השלכה מצד המאזין.

ואני אעשה לך הקבלה אחרת - רב שאומר שהוא מקווה שיהרגו את החילונים, או כל מי שלא מקיים מצוות. אתה יודע מה, לא יהרגו. יגרמו להם לסבול. שוב, לא מארגן, לא פוקד. רק מקווה. לא בגלל שהם חילונים או שיש להם עור לבן או שחור. כי הם עוברים על מצוות השם ובעיניו אין דבר נורא מזה, זה ממש גורם סבל לו ולמאמיניו. אני מבין שזה לא נורא בכלל בעיניך, או שמא זה כן נורא?

אבל בעצם, כשאני חושב על זה, אין צורך בהקבלה אחרת. המניע להסתה בכלל לא משנה, מה שמשנה זה שאתה טוען שכדי שתהייה הסתה לאלימות צריך שהמסית יאמר בפירוש ובקולו "אני קורא לכם לצאת ולהפעיל אלימות, עשו זאת". אם הוא אומר "אני מקווה שתופעל אלימות" זה לא הסתה, גם אם יש אהבל או סתם מאמין קיצוני שרואה בזה רשות. וזה אומר שאין יותר הסתה בעולם. לפחות לא של המסיתים המתוחכמים יותר שהם גם המסוכנים ביותר בעיני.
אין יותר הסתה. אשרינו שהגענו לעולם טוב כזה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' מרץ 15, 2013 8:12 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 7:44 pm 
Hall of Famer

למה אתה חושב שזו התחכמות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 10:02 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אבל בעצם, כשאני חושב על זה, אין צורך בהקבלה אחרת. המניע להסתה בכלל לא משנה, מה שמשנה זה שאתה טוען שכדי שתהייה הסתה לאלימות צריך שהמסית יאמר בפירוש ובקולו "אני קורא לכם לצאת ולהפעיל אלימות, עשו זאת". אם הוא אומר "אני מקווה שתופעל אלימות" זה לא הסתה, גם אם יש אהבל או סתם מאמין קיצוני שרואה בזה רשות. וזה אומר שאין יותר הסתה בעולם. לפחות לא של המסיתים המתוחכמים יותר שהם גם המסוכנים ביותר בעיני.

תראה איך שכמה מילים וקונטקסט משנים משמעות. אני מסכים שאם רא'אד סלאח' היה אומר בדרשת יום השישי שלו במסגד "אני מקווה שתופעל אלימות כנגד היהודים הכופרים" היה אפשר וצריך לראות בזה הסתה. גם אם יורופסקי היה אומר בכנס של פעילים מיליטנטיים במיוחד למען זכויות בעלי החיים "אני מקווה שתופעל אלימות כנגד לובשי פרוות", הייתי אומר שזו הסתה. אבל לא כך היה. יורופסקי התראיין בראיון אישי (כלומר, כזה שבא לחשוף את דעותיו האישיות ואת דמותו כלפי כל מאן דבעי) ואמר שבסתר לבו הוא היה רוצה" שיקרה מה שיקרה. זו חשיפת מאווים, מעין פנטזיה כזו, ובוודאי לא קריאה וחצי קריאה ללכת לאנוס כל מי שלובש פרווה. זו ההשלכה האמיתית והקיצונית שאתה עשית לדברים, ואני אשמח לשמוע אם יש עוד חברי פורום שהבינו את הדברים כעידוד לאונס לובשי פרוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 10:05 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
למה אתה חושב שזו התחכמות?

צר לי, אבל אם זו לא היתה התחכמות, זו סתם היתה תהייה לא מאד מעמיקה מצדך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 11:28 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

תראה איך שכמה מילים וקונטקסט משנים משמעות. אני מסכים שאם רא'אד סלאח' היה אומר בדרשת יום השישי שלו במסגד "אני מקווה שתופעל אלימות כנגד היהודים הכופרים" היה אפשר וצריך לראות בזה הסתה. גם אם יורופסקי היה אומר בכנס של פעילים מיליטנטיים במיוחד למען זכויות בעלי החיים "אני מקווה שתופעל אלימות כנגד לובשי פרוות", הייתי אומר שזו הסתה. אבל לא כך היה. יורופסקי התראיין בראיון אישי (כלומר, כזה שבא לחשוף את דעותיו האישיות ואת דמותו כלפי כל מאן דבעי) ואמר שבסתר לבו הוא היה רוצה" שיקרה מה שיקרה. זו חשיפת מאווים, מעין פנטזיה כזו, ובוודאי לא קריאה וחצי קריאה ללכת לאנוס כל מי שלובש פרווה. זו ההשלכה האמיתית והקיצונית שאתה עשית לדברים, ואני אשמח לשמוע אם יש עוד חברי פורום שהבינו את הדברים כעידוד לאונס לובשי פרוות.

באמת תשמח? אין לי מטרה גדולה יותר מלשמח אותך, ולו שמחה קטנה. לפחות אחד שכתב מעלי כבר הבין את זה בדיוק כך. למעשה לא ידעתי על הציטטה הזו לפני שענית לו.

ובתור אחד שהאשים מישהו בויכוח הזה בהתחכמות, אתה עומד פה ומגן על התחכמות מארץ ההתחכמויות. מה זה כשאישיות ציבורית אומרת קבל עם ועולם ש"בעמקי ליבו הוא היה רוצה שיפעילו אלימות"? זה בדיוק ההסתה הכי מתוחכמת והכי מסוכנת, אבל הוא מספיק חכם כדי שיוכל לארגן לעצמו plausible deniability. ראינו את זה מספיק פעמים בעבר במקומות אחרים. זה נקרא אצלך שינוי משמעות?
במקרה אחר, אגב, הוא כבר היה פחות מתוחכם. הוא כתב באתר שלו ׁׁ"הגיע הזמן לשחרר את החיות גם אם זה אומר להרוג או לפצוע מישהו בדרך". איזה טמבל. אם היה כותב "בעמקי ליבי אני רוצה שישחררו את החיות גם אם הורגים מישהו בדרך" זה היה עובר את נדב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה