סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 7:19 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מאריו, קח את ההודעה שכתבת ותחליף בה "ביטקוין" ב"אדמות על הירח" (אני בהחלט יכול לדמיין מסחר באדמות כאלה יום אחד, לאו דווקא בעתיד הרחוק). זה יסתדר לא רע, כולל ובייחוד המשפט "אין הבדל בין הביטקוין לשוק הנדל"ן לצורך העניין". עכשיו תחשוב שוב האם צורת החשיבה של נורטון כל כך מפתיעה.

ואני לא רוצה לדברר את נורטון יותר מדי, אבל מן הסתם הוא דוגל בתפישת (הכלכלית הישנה) שביטקוין הוא סוג של סחורה, וסחורה כדי להיות שווה משהו צריכה להיתמך על ידי משהו ממשי בעולם האמיתי. כשאין כזה זה לא שונה מכל משחק ספקולטיבי במניות. וכאמור, היינו בסרט הזה עם מניות הטכנולוגיה בראשית העשור הקודם. עם כל הדיבורים על שמדובר במודל כלכלי חדש שנועד להדיח את הכלכלה הישנה, שהעלייה במניות כמו יאהו או החברה המחורבנת שקנתה את הסטארט אפ שלי היא הגיונית ואין סיבה שלא תימשך, שהציבור לא טיפש וכו' וכו' וכו'. זה החזיק שנתיים בערך, הרבה מאוד אנשים נהיו מאוד עשירים מזה, אבל הנפילה עדיין היתה כואבת מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 7:32 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן, אבל אין אף מטבע בעולם (או לפחות אף מטבע משמעותי, עד כמה שידוע לי) שנתמך ע"י סחורה אמיתית, אז בעיקרון מה שאתה אומר על הביטקוין נכון לגבי כל מטבע. אגב, מהבחינה הזו הביטקוין עשוי אפילו להיות יותר יציב ממטבעות אחרים בסופו של דבר כי הכמות של מטבעות אחרים שקיימים תלויה בהחלטות של בני אדם (ממשלות ובנקים) שיכולים להזרים כמויות ענק של מטבע לשוק בלי הצדקה ולגרום לערך שלו לצנוח, בביטקוין, אם הבנתי נכון את השיטה, לא ניתן להציף את השוק בכסף ולהוריד את הערך שלו כי ככל שיש יותר ממנו, קשה יותר לייצר עוד ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 7:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מסכים עם הגישה של ראובן למרות שעשיתי עד עכשיו מיני-מכה של פי כמה בחודשיים. מאחר ואני לא דוגל בביטקוין מתוך אידאולוגיה, ובעולם האמיתי אנחנו מתעסקים, הרי שדבר כזה שקופץ בצורה מטורפת מושך אליו ספקולנטים כפרפרים אל האור, וכל ספקולנט יגיד לך שבסופו של דבר כסף מושקע ו"רווח צף" זה על הנייר, אבל המטרה היא כסף בבנק ושם סופרים אותו. כן, הבנק הזה שביטקוין חושב שהוא ימחק מהמערכת.
99.9999% מאלה שנמצאים בפנים נמצאים שם כדי בסופו של דבר לעשות עוד כסף אמיתי לחלוטין, ועל הזין שלהם המילים היפות. כשמדובר בגדולים - זה אפילו יותר קרוב ל-100%. אני כן חושב שהטווח הארוך הוא בגדול יעלה, בגלל אופיו וצורת יצירתו, אבל יבוא מתישהו מימוש גדול או אירוע אחר שיגרום נפילה גדולה, כמו שקרה לפני שנתיים. וכמו שכבר אמרתי אני מכיר בזה שמדובר בדבר מסוכן, אפילו מאד, ובוודאי יכול להיות שאני טועה בהערכתי. בסכומים שאני שמתי הוא לא יכול להזיק לי יותר מדי (ובקרוב לא בכלל, כי את ההשקעה הראשונית + רווח מסוים אממש בקרוב), אבל לא הייתי שם עליו משהו שאני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד את כולו אם וכאשר.
אני אומר עוד משהו בנושא בטחון מידע. אני חושב, פשוט לפי ההיסטוריה, שאתרי הביטקוין הגדולים חשופים הרבה יותר מאשר הבנקים למשל. אני לא זוכר בשנים האחרונות בנק שהותקף ברמה שגנבו כסף מחשבונות של אנשים, אולי פספסתי משהו. אבל את אתרי הביטקוין כבר תקפו בהצלחה מספר פעמים בהיסטוריה הקצרה שלו, וגנבו כסף לאנשים. הפעם האחרונה הייתה ממש השבוע - ביטקוין-סנטרל, בורסת ביטקוין שהשרתים שלה ישבו בצרפת, נפרצה, יחד עם השירות הנלווה שלה, instawallet (ארנק ביטקוין שיושב ברשת). הם נאלצו להיסגר, ועכשיו יוצאים בתוכנית להחזיר לאנשים לפחות חלק מהביטקוינים שלהם. כנראה לא יוכלו להחזיר הכל. גם הבורסה הגדולה mtgox שיושבת ביפן נפרצה לפני שנתיים, ולדעתי הותקפה בצורה כלשהי גם אתמול בזמן הנפילה מה-147 דולר (למרות שהם לא מודים בזה).
בקיצור, כבדהו? בהחלט, יוזמה יפה וחשיבה חדשנית, יהא מה שעומד מאחוריה אשר יהא. חשדהו? אוהו, מאד מאד.

רוני, מה שאתה אומר בעקרון זה נכון, אבל הכסף האמיתי התבסס באמון נרחב ומערכת מסחרית עניפה. כמובן זה לא מחסן אותו, אבל אני לא רואה את הביטקוין נכנס ככזה בזמן הקרוב, בהתחשב במניעי רוב האנשים שנמצאים בו כאמור.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 8:13 am 
Hall of Famer

כל מטבע תלוי באמון בסופו של דבר כי כל המטבעות בעולם מבוססים על כלום בעצם, אין שום סחורה שעומדת מאחוריהם, רק אמון של בני-אדם. כאן החסרון של הביטקוין, שאין מדינה שעומדת מאחורי, ואנשים, בבסיס, סומכים על מדינות הרבה יותר מאשר על אנשים אחרים (למרות שטכנית, לא בטוח שיש הבדל). מצד שני, כל המערכת המוניטרית שהעולם בנוי עליה כיום, של כסף פיאט שמבוסס על חוב, היא כזו שבנויה לקריסה אחת לזמן מסויים באופן די בלתי נמנע, כי תמיד כמות החוב גדולה יותר מכמות הכסף שקיימת וחייבים לייצר כל הזמן עוד ועוד כסף כדי לכסות את החוב שקיים (והכסף שנוצר מייצר בתורו עוד ועוד חוב, עד שהכל קורס) בעוד שבמערכת הביטקוין הפגם המובנה הזה לא קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 8:18 am 
Hall of Famer

נדמה לי שאין לנו ויכוח פה. יש לביטקוין יתרונות ויש לו גם סכנות גדולות, חלקן לא קיימות בכסף אמיתי כפי שכבר ציינתי חזור וציין. אני רק אומר שבמקביל לרעיון ההשקעה המעניין, כדאי לא להיסחף יותר מדי אחרי המילים היפות של האידאליסטים. המטרות של הרוב המוחלט של מי שנמצא בביטקוין הן לגמרי אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 8:45 am 
מנהל פורום

rony כתב:
ראובן, אבל אין אף מטבע בעולם (או לפחות אף מטבע משמעותי, עד כמה שידוע לי) שנתמך ע"י סחורה אמיתית, אז בעיקרון מה שאתה אומר על הביטקוין נכון לגבי כל מטבע. אגב, מהבחינה הזו הביטקוין עשוי אפילו להיות יותר יציב ממטבעות אחרים בסופו של דבר כי הכמות של מטבעות אחרים שקיימים תלויה בהחלטות של בני אדם (ממשלות ובנקים) שיכולים להזרים כמויות ענק של מטבע לשוק בלי הצדקה ולגרום לערך שלו לצנוח, בביטקוין, אם הבנתי נכון את השיטה, לא ניתן להציף את השוק בכסף ולהוריד את הערך שלו כי ככל שיש יותר ממנו, קשה יותר לייצר עוד ממנו.

פעם לפחות היה צורך בגיבוי בזהב לכסף שהמדינה הנפיקה. אני מבין שזה לא המצב היום אבל עדיין מבחינתי ה"סחורה" שעומדת מאחורי ערך מטבע מדינתי הוא המילה והאחריות של המדינה עצמה. לכן למשל השקעה בדולר או בפרנק שוויצרי נשמעת לי יותר הגיונית מאשר בלירה עיראקית (התפתיתי מתישהו לקנות ועמדתי בפיתוי) או מטבע אזוטרי אחר.

טיעון הדפסת הכסף כאן לא רלוונטי בעיני, כי יש כאן שאלת ערך הרבה יותר בסיסית. יש מוצר (ביטקוין) שמשום מה קוראים לו מטבע אבל הוא מוצר לכל דבר שהערך שלו נמדד בדולרים. יש X פריטים מהמוצר הזה ומחירו נקבע על פי היצע וביקוש. כרגע המחיר גבוה כי ההיצע נמוך והביקוש גבוה. למה הביקוש גבוה? כי המחיר גבוה וכי יש ציפיה שהוא ימשיך לעלות. מה אפשר אובייקטיבית לעשות עם המוצר הזה? כרגע, לקנות בביטקוינסטור. למה שמתישהו בעתיד יהיו דברים נוספים שאפשר יהיה לעשות איתו? אם לצטט את מאריו, זה מותנה בתקווה שכרגע יש סטארט-אפים חכמים שחושבים על זה.

בקיצור. פירמידה. ועוד לא ראיתי פירמידה שלא נפלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 10:37 am 
Hall of Famer

Super Mario כתב:
טוב, ציינתי שרכשתי ביום ראשון כמות קטנה של ביטקוינים מהאתר - bitsofold.co.il

אז לקח להם קצת זמן, אבל זה הגיע היום. הבעיה היא שבעל האתר כנראה לא שילם את ה-Fee המינימלי של 0.005BTC , מה שגורם להעברה לקחת הרבה זמן.

אבל אני רואה שהביטקוין בדרך אליי.

שאלה חשובה שלא שאלתי אותך: באיזו נקודת זמן הם חישבו את השער? בדקת אותם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 10:39 am 
Hall of Famer

אז כן, קודם כל מה שראובן וראי אמרו. זאת פירמידה מובהקת וכבר כתבתי את זה כמה פעמים בת'רד הזה (ובת'רדים אחרים אאל"ט שדובר בהם על הביטקוין).
זאת הבסיס, אבל יצוין שהפריעו לי אתמול שני דברים מאד (חוץ מהעובדה שאני לא מצליח לקנות את החרא הזה). ראשית כל - דרך ויקי נכנסתי לכמה וכמה אתרים בעולם שמוכרים ביטקוין (בעיקר כאלה שויקי טען שעשויים להשתמש בפייפאל או באשראי או ב CHF, שם נמצא רוב הכסף שלי), ושוב ושוב גיליתי שלפחות חצי מהאתרים האלה סגורים בגלל סיבות לא ידועות. כשלעצמו זה תמוה למדי. התנודה הזאת ל 150 דולר תוך מעט זמן ואז נפילה, היא גם לא משהו שמטבעות אמיתיים עושים בדרך כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 12:19 pm 
Freshman

ראי - הוא היה בסדר איתי. נתן לי את השער של לפני החג, ולא את השער (הגבוה יותר משמעותית) שהיה נכון לרגע שבו הוא העביר אליי את הביטקוין.

אני העברתי אליו 362.5 שקלים וקיבלתי 0.9. ביטקוין.

נורטון, כל האתרים שמוכרים ביטקוינים בפייפאל גם ימשיכו ליפול.

יש כלל יסוד של פייפאל שאי אפשר לקבל סכומים גדולים של כסף בחודש בלי להוציא כלום. כך שפייפאל התחילה לסגור את חשבונות המשתמשים האלה אחד אחרי השני.

מאוחר יותר אני אסביר למה אין פה שום מקום למיךה פירמידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 12:38 pm 
Hall of Famer

אולי, אבל איך זה מסביר את שאר האתרים שנפלו, למשל האתר השוויצרי המרכזי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 1:33 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אני לא חושב שזו פירמידה (אלא אם מתייחסים לכל המערכת המוניטרית העולמית כפירמידה, ויש לכך טעמים). אני כן חושב שכרגע יש סוג של אפקט "בועה" תקשורתית על הביטקוין ושיש מצב לקריסה לא טוטאלית (כי העקרונות בבסיס של הביטקוין הם מוצקים) אבל משמעותית בקרוב. בדומה לבועות אחרות שראינו, אנשים קונים כרגע ביטקוינים לא מתוך שיקול רציונלי אלא מתוך חמדנות, הצד השני של המטבע הרגשי הזה הוא הפחד, וכשהוא מכה הוא מכה חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 2:09 pm 
Hall of Famer

גם לי אין ספק שגם אם הערכתי נכונה והוא יעלה בטווח הארוך, יהיו מקרים כמו שעמוס מתאר (וכאמור, כבר היה לפחות אחד כזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 4:09 pm 
מנהל פורום

הכיסוי התקשורתי על המטבע בימים האחרונים, בין השאר גם בתקשורת הישראלית הוא די גבוה. גם זה יכול להעיד שמדובר בטרנד בועתי כלשהו. בכל מקרה אותי זה די משעשע.

הנה אב ובן מטקסס שמכרו את הפורשה שלהם תמורת 300 ביטקוינס (כ-40,000 דולר):
http://www.calcalist.co.il/world/articl ... dcRef=ynet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 4:18 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
rony כתב:

פעם לפחות היה צורך בגיבוי בזהב לכסף שהמדינה הנפיקה. אני מבין שזה לא המצב היום אבל עדיין מבחינתי ה"סחורה" שעומדת מאחורי ערך מטבע מדינתי הוא המילה והאחריות של המדינה עצמה. לכן למשל השקעה בדולר או בפרנק שוויצרי נשמעת לי יותר הגיונית מאשר בלירה עיראקית (התפתיתי מתישהו לקנות ועמדתי בפיתוי) או מטבע אזוטרי אחר.

טיעון הדפסת הכסף כאן לא רלוונטי בעיני, כי יש כאן שאלת ערך הרבה יותר בסיסית. יש מוצר (ביטקוין) שמשום מה קוראים לו מטבע אבל הוא מוצר לכל דבר שהערך שלו נמדד בדולרים. יש X פריטים מהמוצר הזה ומחירו נקבע על פי היצע וביקוש. כרגע המחיר גבוה כי ההיצע נמוך והביקוש גבוה. למה הביקוש גבוה? כי המחיר גבוה וכי יש ציפיה שהוא ימשיך לעלות. מה אפשר אובייקטיבית לעשות עם המוצר הזה? כרגע, לקנות בביטקוינסטור. למה שמתישהו בעתיד יהיו דברים נוספים שאפשר יהיה לעשות איתו? אם לצטט את מאריו, זה מותנה בתקווה שכרגע יש סטארט-אפים חכמים שחושבים על זה.

בקיצור. פירמידה. ועוד לא ראיתי פירמידה שלא נפלה.

קודם כל, נקודה שהרבה מאוד אנשים בכלל לא מודעים אליה היא שכסף באופן כללי ודולרים באופן ספציפי כבר לא מגובה בזהב (או בשום סחורה אחרת) כבר עשרות שנים, למעשה הוא נוצר יש מאין בכל פעם שיש דרישה אליו, ומכאן יש אינפלציה.

ולגבי ביטקוין כפירמידה, הוא לא יותר ולא פחות פירמידה מכל מטבע אחר, המחיר שלו יכול לעלות ויכול לרדת, תיאורטית המחיר שלו בנקודת זמן עתידית יכול לרדת אל מתחת למחיר ההתחלתי שלו, ואז דווקא אלו שייצרו אותו בהתחלה יפסידו ואלו שיקנו אותו באותה נקודת זמן ירוויחו, כך שלפחות בתיאוריה, אין שום חשיבות לנקודת הכניסה שלך מבחינת זמן. מה שכן, מכיוון שהקצב שבו נוצרים ביטקוינים חדשים הוא איטי בהרבה מהקצב שבו נוצר כל מטבע אחר, אז בהנחה שהם ישמרו על הלגיטימיות שלהם כאמצעי תשלום ואנשים לא יאבדו בהם אמון, הערך שלהם אמור רק להמשיך לעלות (כי בכל נקודת זמן עתידית אמורים להיות יותר דולרים בשוק פר ביטקוין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 4:21 pm 
מנהל פורום

הוא לא פירמידה במובן של "מי שנכנס צריך להביא איתו עוד שלושה אנשים כדי להרוויח", אבל כן פירמידה במובן שאנשים נכנסים למעגל מתוך ציפיה לעליית ערך מתמדת שיכולה לקרות רק אם תמיד יהיה ביקוש למטבע. אם נניח שאנשים מסתפקים ברווח של 100%, אז מי שנכנס בשווי של 50 דולר ירצה למכור כשהביטקוין יהיה שווה מאה. מי שנכנס בגובה של מאה, ינסה למכור בשווי של מאתיים, וכו'. מתישהו המחיר יהיה גבוה מדי ולא ייכנסו קונים חדשים ואלה שנכנסו אחרונים גם יצא ששילמו הכי הרבה וגם לא יקבלו כלום (כמובן שיחד עם כל אלה שלא הסתפקו ב100% וחיכו שזה יעלה עוד).

ורוני, ההנחות שלך כבדות מאוד ואין שום סיבה שיתקיימו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 4:27 pm 
Hall of Famer

צודק לגמרי, אין שום ודאות שהן יתקיימו, הנקודה היא שאותו דבר נכון גם לגבי כל מטבע אחר, אם אנשים יאבדו בו את האמון כאמצעי תשלום הוא יאבד את הלגיטימיות שלו ויהפוך לחסר ערך. כמו שכתבתי בהודעה קודמת, מכיוון שלביטקוין אין גב של מדינה לאנשים קשה יותר להאמין בו, ולכן הוא בעמדת נחיתות מול מטבעות רגילים שלפחות כרגע קשה לראות אותו יוצא ממנה. הנקודה שלי הייתה שאם הוא יגיע למצב שבו הוא נתפס בעיני רוב האנשים כאמצעי תשלום לגיטימי ואמין, העובדה שככל שיש יותר ממנו מכתיבה קצב יצור איטי יותר תגרום לכך שבתיאוריה הערך שלו אמור לעלות לנצח, כי במטבעות אחרים, המנגנון עובד הפוך, באופן כללי ככל שיש יותר מהם, אתה גם צריך להדפיס יותר בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 4:41 pm 
מנהל פורום

כאן בדיוק המילכוד: אם הוא בעתיד יחליף את המטבעות הקונבנציונליים, אז העובדה שיש כל כך מעט ממנו תגרום לכך שכל ביטקוין יהיה שווה הון תועפות. אם אמורים להיות 20 מיליון ביטקוינים ונניח שכל הסינים (או אפילו סתם כל הבריטים) יחליטו לעבור לסחר בביטקוין, אז לדעתי עם עשירית הביטקוין תוכל לקנות דירה.

ואם זה החזון, אז ברור שכדאי לקנות עכשיו ביטקוינים כי הרי בעתיד הם יהיו שווים כל כך הרבה. ואז אם המון ספקולנטים נכנסים וקונים ביטקוינים עכשיו כדי להיות נורא עשירים, אז איבדת את הסיכוי שהמטבע יהיה שווה משהו בעתיד ולכן הוא חסר ערך (ומכאן אפשר לקרוא מההתחלה).

ושוב, לכל מטבע יש סכנת קריסה. אבל קנייה של דולרים או שקלים מבטאת אמון בכלכלה האמריקאית או הישראלית. האמון הזה הוא מדיד ומחובר למציאות, גם אם אין יותר דולרי זהב שיגבו אותו (ואגב, אינפלציה היתה גם בעידן הקודם שבו על כל דולר היה כך וכך זהב כגיבוי. לא יודע להסביר את זה אבל זו עובדה). לביטקוין אין את הגיבוי הזה מה שהופך אותו למניית זבל מוחלטת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 5:26 pm 
Hall of Famer

למה שהספקולנטים יהפכו את המטבע לחסר ערך בעתיד? במסחר בדולר, או בכל מטבע אחר, אין ספקולנטים? הרי גם הספקולנטים חייבים לממש רווחים בסופו של דבר. וכן, אם לא ישתנה משהו דראסטי במבנה של הביטקוין אם הוא יהפוך למטבע נפוץ מאוד נגיע למצב ששברירי ביטקוין יספיקו כדי לקנות דירה, הנקודה היא שבניגוד לדולרים לצורך העניין, שארה"ב ממשיכה להדפיס עוד ועוד מהם ובכך מורידה את הערך שלהם, ברגע שהביטקוין יהפוך למטבע מקובל בעולם הערך שלו ביחס לסחורות (כמו דירה לצורך העניין) אמור להישאר יציב יחסית, כי היחס בין כמות הביטקוינים לכמות הדירות לא אמור להשתנות באופן דראסטי.

מעבר לזה, אנחנו מסכימים שלכל מטבע יש ערך כמידת האמון שאותה אתה נותן במי שעומד מאחוריו, אתה לצורך העניין נותן אמון הרבה יותר גדול בכלכלה האמריקאית מאשר בקהילת הקוד הפתוח, כמוך גם הרוב המכריע של העולם, אבל האם האמון הזה מוצדק כשמדובר בכלכלה שהייתה על סף חדלות פרעון ונדרשה לתכנית חירום רק לפני כמה חודשים? למרבה הצער אנחנו יצורים לא רציונאליים במיוחד ואנחנו מאמינים שהכלכלה האמריקאית היא הסלע היציב של העולם וגם אם יהיו סימנים מקדימים לנפילה, אנחנו עדיין בקונספציה שלנו שתישבר רק כשהכלכלה האמריקאית תקרוס, וגם אז לא בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 5:36 pm 
מנהל פורום

בערך כאן הגענו לשלב בו צריך להתחיל להמר על העתיד, אז עדיף שנעצור כאן.

אבל אין בעיה, בתקווה שהפורום לא יקרוס, לחזור לכאן עוד שנתיים ולבדוק מי יהיה במצב יותר יציב, הביטקוין או הדולר. אם הויכוח לא יוכרע, אני מוכן גם להאריך את מועד הבדיקה עוד ועוד עד הכרעה סופית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 5:56 pm 
Hall of Famer

רק שיהיה ברור, אני ממש לא מהאנשים שמהמרים על הביטקוין, עצם העובדה שבתיאוריה הוא אמור להיות חלופה אמינה ויציבה למטבעות האחרים לא אומר שזה באמת יקרה, אני למשל לא מאמין בזה כי למרות שזו אמורה להיות הבחירה הרציונלית, אני לא חושב שמספיק אנשים יתנו בו אמון כדי להפוך אותו לחלופה כזו (לפחות לא בטווח הנראה לעין) וזו אחת הסיבות שלא קניתי ביטקוין ואני גם לא מתכנן לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2013 12:40 am 
Hall of Famer

היום הריצה המטורפת נעצרה קצת והתייצבה על אזור ה-130-135 דולר, שם היא יציבה במשך רוב היום. עדיין יש התקפות DDoS קשות על mtgox שמאטות מאד את המסחר (היום הם גם הודו בזה). בכל אופן, אחרי סיבוב נאה ורווחי על לייטקוין משכתי חזרה ביטקוינים לארנק שלי והקטנתי חשיפה לבורסות. כנראה שגם רגע המימוש לכסף אמיתי, של ההשקעה פלוס רווח נחמד, קרוב.

רוני, עזוב אותך ממילים יפות על עתידו או חוסר עתידו, אתה מדבר על עשרות שנים קדימה. לטווח הקצר-בינוני גם לא היית נכנס, אם אתה מניח שהוא ימשיך לעלות כמובן? מה איכפת לך אם ב-2020-2030 הוא יהיה הילך נפוץ או לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2013 9:25 am 
Hall of Famer

אני לא נכנס כי הביטקוין בעיני כרגע הוא השקעה מאוד מסוכנת, השער שלו עולה ויורד בצורה מאוד חריפה וככל שהוא נהיה יותר פופולרי, הסיכון לפריצות של האקרים גדל, אין לי כסף מיותר שאני רוצה לסכן כרגע. מה שכן, אני מאוד אוהב את הרעיון שמאחוריו ואם היה לי כסף מיותר לעשות איתו ניסויים בהחלט הייתי מנסה לשים איזשהו סכום ולראות מה קורה. לגבי טווח טיפה יותר רחוק, אם הוא יהפוך למשהו יותר נפוץ, יתחיל להתייצב ויראה שהסיכון שלו לפגיעות של האקרים נמוך, אז הוא אמור להיות אפיק השקעה מצויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2013 7:38 pm 
Sophomore

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/1,7340,L-3599301,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 06, 2013 12:24 am 
Freshman

אתר הסחר vircurex סבל הערב מהתקפות DOS (לא בדיוק האקינג, אנשים ניסו להעמיס על שרתי האתר כדי לגרום לו לקרוס) - לפי בעלי האתר הכספים שישבו באתר עוד שם בשלמותם, והאתר כנראה יחזור לאוויר ביום שני לאחר רכישת כמות מספיקה של שרתים מתאימים כדי להגן על תקיפות כאלו בעתיד.
כלומר התקיפו את האתר לא כדי לגנוב את הכסף שהיה עליו, אלא כדי להפיל אותו (ובכך אני מניח לגרום לחלק מהמניות שנסחרות רק בויקורקס - כמו PPC או TRC - לשמור מעמד עד שהאתר יחזור וכך המחירים יעלו בצורה דרסטית ביום שני)

מקווה שזה באמת המצב, כי יושב לי שם קצת כסף, לצערי בלייטקוין שחווה היום ירידה ולא בביטקוין. יש שמועות שmt box יודיעו בזמן הקרוב שהם עתידים להתחיל לסחור באתר גם בלייטקוין, אז אני מרגיש שהמטבע במצב כרגע של הכל או כלום (אם הם יודיעו, נראה עלייה די דרסטית אני מעריך, אם זה יתברר כשמועה לא אמינה יש לי הרגשה שהמטבע יקרוס) - מקווה שזה לא יקרה עד יום שני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 06, 2013 10:31 am 
Hall of Famer

צר לי לאכזב אותך אבל כנראה השמועה לא אמינה. mtgox פרסמו בטוויטר את הסטטוס הבא בתשובה לשאלה:
We have no ETA on LTC yet, but we have plans for it
בקיצור, לא בקרוב.

הצלחתי לברוח מהלייטקוין בזמן, לא בשיא של השיא אבל הרבה מעל השער הנוכחי כשראיתי שהמגמה השתנתה, עם רווח נאה בביטקוינים. בכל אופן, הלייטקוין ובעיקר המטבעות הקטנים הנוכחיים רק מחזקים את הדוגלים בפירמידות. אם לביטקוין עוד יש איזשהו סיכוי (קטן מאד לדעתי, לפחות לתקופה הקרובה) להיכנס מתישהו למסחר של ממש, כל האחרים הם פשוט מעתיקנים שאין מאחוריהם כלום זולת העשרת יוצריהם.
בגיזרת הביטקוין נראה שהמצב נרגע, עולה במתינות ומסתובב באזור ה-140 בלי זעזועים מיותרים. mtgox מתפקד טוב ונראה שההתקפות עליו פסקו או ירדו מאד.

לא יודע אם אתה שם לב, אגב, למה שקורה בשוק מחשבי הכרייה הייעודיים שמבוססים על הצ'יפים החדשים שייעודיים לנושא (מה שנקרא ASIC, כלומר מעגל ייעודי לנושא, הוא הרבה יותר יעיל ממעגל גנרי). יש תחרות גדולה בעיקר בין שני יצרנים, Avalon הסינית ו-Butterfly האמריקאית. אוולון כבר שלחה כמות קטנה של יחידות וכנראה הבכורה אצלה, אבל הגזרה המעניינת היא butterfly. יש לה רקורד טוב בתחום מכשירי הכרייה שמבוססים על כרטיסים גרפיים, אבל בעניין ה-ASIC לכרייה הם נכשלים כבר חצי שנה (ובינתיים מחזיקים מיליוני דולרים של אנשים שהזמינו) ועוטפים את עצמם בכאלה ערמות בולשיט שקשה להבין איך אנשים עוד מאמינים להם. תקצר היריעה מלתאר את זה - אנשים מפוקפקים שהשתלטו על הנהלת החברה (לפחות לשניים יש עבר פלילי מוכח), גסות רוח כלפי מבקרים, פרסום מטעה, מיני-השתלטות על הפורום הגדול bitcointalk שהם אחד מקוני המודעות הגדולים בו, ועל אתרי ההימורים בביטקוין (באחד מהם הייתה התערבות על מאות ביטקוין שהם לא ישלחו מכשירים בזמן ללקוחות, ולמרות שהם בבירור הפסידו האתר קבע שזה תיקו כי איזה מפתח שעובד איתם הראה איזשהו אבטיפוס). מרתק לעקוב אחרי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], stavs ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: