Red Sumo1 כתב:
השכול הוא מדורת השבט של הישראלים. לאורו אנחנו יושבים שנים, בתאריך שהורו לנו, מזילים דמעות על יפי-בלורית שלא הכרנו, מפזמים שירים נוגים, ובעיקר – הנה מה טוב ומה נעים - מרגישים שאנחנו ביחד! אנו-אנו משפחת השכול!
אני מת על זה. כמה מעט עומק דרוש ברגע שעוטפים טיעון כלשהו בציניות.
בואו ננסה רגע לפוגג את הלהט ונראה מה נשאר מעצם הטיעון.
"השכול הוא מדורת השבט של הישראלים" - כן, נושא השכול מאחד את החברה הישראלית. לא, הוא לא "מדורת השבט" במובן של "כיפי ומגניב". אני מעדיף בהרבה נושאים אחרים שמאחדים אותנו, אבל אני גאה בכך שאנחנו מאוחדים גם סביב הכאב.
"לאורו אנחנו יושבים שנים" - מה זה אומר בדיוק? מצטיירת לי תמונה משונה של מלא אנשים בתוך בית שמואר בנרות זיכרון. לא ממש מבין מה הטענה פה, מה העובדות, מה הדמיון ומה רצה המשורר להביע.
"בתאריך שהורו לנו" - כלומר, היית מעדיף שיום הזיכרון יצויין על ידי כל אחד מתי שבא לו? לפתוח את הנושא למשאל עם? לשאול את חברי העמותה? מה בדיוק?
"מזילים דמעות על יפי-בלורית שלא הכרנו" - למרבה הצער כמעט כל אחד מכיר נופל אחד או יותר, עם או בלי בלורית, יפה או מכוערת. אבל כן, אני מאד מעריך את היכולת להתחבר לכאב של מישהו שאתה לא מכיר אישית, אבל יודע שהוא איבד את יקירו כדי להגן עליך. שוב, למה זה מוצג כמשהו שאינו חיובי?
"מפזמים שירים נוגים" - אני מבין שבטקסי יום הזיכרון שאתה רואה בעיני רוחך, הפלייליסט הוא גנגאם סטייל?
"ובעיקר – הנה מה טוב ומה נעים - מרגישים שאנחנו ביחד!" - טוב? כן. נעים? ממש לא.
"אנו-אנו משפחת השכול!" - כן. מה רע בזה? אני לא מתיימר חלילה להבין מה עובר על אם שכולה. בעזרת השם שלא אתנסה בזה לעולם. אבל בהחלט כואב לי על מי שנפל פה, כדי להגן עלי.
אפשר לשים סימן קריאה בסוף המשפט, זה לא הופך אותו לשלילי.
אבל כרגיל, ציניות היא מכשירו הטוב ביותר של הדמגוג.
בואו ניקח טענה שכולנו מסכימים עליה (נגיד שיש כזו בסלניוז): 5+3=8. סבבה?
עכשיו נכניס את זה למכונת הציניות:
"שנים חינכו אותנו לחשוב ששלוש ועוד חמש הם שמונה. יושב תלמיד מול המורה בכיתה, היא כותבת על הלוח, הוא מעתיק למחברת, האינפורמציה נצרבת במוח שלו, והכל נהדר! שמונה!
האח הידד!!
למישהו אכפת שמדובר במתמטיקה מיושנת, שאלו שהשתמשו בה היו אנשים שהבערת אש הייתה פסגת הטנלוגויה מבחינתם? לא ולא! שלוש וחמש הם שמונה. כך אמרה המורה!"
יכולתי להמשיך עוד אבל העיקרון העיתונאי הובן, אני חושב.
נורטון כתב:
אצין, לא ראיתי את הסרט ויתכן שהוא נוקב ומטלטל ועשוי מצוין ומה לא. אני לא יודע לדבר על דברים שלא ראיתי. אבל התיאור אכן סובל מהדברים שכתבתי קודם.
+1
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.